לאספני המטבעות

טוויגי שלום, ברוך הבא.

אמנם איני אספן מטבעות, אך אני סקרן לדעת (ואם מישהו אחר יודע, אשמח כמובן לשמוע): האם למטבע כזה יש ערך אספני בכלל, או שמחירו בשוק נקבע רק על פי משקלו בזהב? נתקלתי פעם במישהי שהיו לה כמה פזו זהב כאלו, ואאל"ט היא מכרה אותם במעט פחות מערך הזהב שלהם. האם אתה עצמך אספן מטבעות?

twigy

New member
שלום, תודה

כשאתה אומר "ערך אספני" אתה מצפה לקבל תשובה מדויקת ? האספן הוא זה המעניק למטבע/בול/פקק בירה את ערכו. אז לשאלתך, כן, אני מניח שיש לו ערך אספני, אני אינני אספן מטבעות ולכן לי הוא לא שווה מלבד ערך הזהב שבו. הסיבה שאני מציע אותו למכירה היא שאולי יש אנשים שכן מעריכים אות בעקבות מה שהוא ולא רק ממה שהוא.

לא, איני מצפה לקבל תשובה נקובה בש"ח

אבל, מה שאמרת נכון עד לנקודה מסויימת. אם המטבע ניתן לרכישה בחנויות העוסקות בזהב, תכשיטים וכו', בשווי משקלו בזהב, מובן ששום אספן לא ישלם עליו שקל אחד יותר. האספן הוא הנותן ערך לפריט באחד משני המקרים: אם הוא אינו מתכוון לותר עליו, למרות שהוא יכול לקבל תמורתו סכום כסף כלשהוא, הוא למעשה קובע את ערכו כגבוה ממחיר השוק (עבורו בלבד). אם לא ניתן להשיג פריט כזה בחנות, והאספן מוכן לשלם עבורו יותר ממה שהיה מוכן לשלם אדם אחר, רק כי הפריט מתאים לאוסף. כשיש לך מטבע כזה, ואתה מציע אותו למכירה, ואתה מקווה שיהיה מי שיעריך אותו "בעקבות מה שהוא ולא רק ממה שהוא עשוי", עדיין כדאי אולי שתדע שניתן לקנות מטבעות כאלו במרבית החנויות העוסקות בזהב, לפי מחיר הזהב שממנו הוא עשוי, ולפיכך - מדוע שמישהו ישלם לך יותר? ולסיום - חיפשתי באי-ביי, ומצאתי שמטבע כזה נמכר בסביבות 430 דולר, כך שזה ככל הנראה מחירו בשוק. הנה הקישור. בהצלחה!

רוזן71

New member
תגובה...

בס"ד. מטבעות זהב 100 פזו מכסיקנים הונפקו מ-1921 ועד 1947 בכמויות גדולות. לכן אין ערך אספני למטבעות אלו ומחירם נקבע לפי מחיר המתכת. רוזן.

למעלה