לאספני בולים

תמיר1991

New member
דורון - יש לי בולים מהסדרה, אבל

דווקא את ה- 1 וה- 1.5 אין לי. מוזר... אשמח לקבלם. מחכים לך עוד 45 בולי צמחים, פרחים, פירות, נוף ומבנים, שלא החלפנו בכנס. תן OK ואני שולח (יש לחי כבר ת'כתובת). ומה בנוגע למעטפות הנוספות (אגב, מה- 5 שנתת לי היו לי 2, שמצטרפות לעוד 10 מה- 34 שנתת לי במפגש הקודם, שהיו לי)? תמיר.

doroni10

New member
ארשום לך שוב את כל הרשימה

ותבחר מתוכה על פי כמות הבולים שיש לך - הפעם בדוק שבאמת אין לך אותם... דורון,

תמיר1991

New member
דורון- ה- 2 שהיו לי עכשיו (דוד המלך

ועוד אחד מ- 81') רציתי להחלפה. את ה- 10 מהמפגש אז נתת לי חבילה שלמה ואמרת לי לקחת הכל ולא לבחור. אבל גם הפעם אבחר טוב. תמיר.

nissim60

New member
שימו לב לזה...

לא הייתי כאן כמה ימים וכבר בלאגן? את הבול שהמוכרת הנוכלת מנסה למכור ומישהו אולי ניסה לעשות לה יחסי ציבור,קניתי יחד עם החברים שלו לפני יותר מ-20 שנה! המחיר 0.80 א"ג של הלירה(לא יודע כמה זה בשקלים). אל תדאגו חברים יקרים שני הליצנים האלו הרי לא יודעים שאצלנו בפורום כל אחד תותח בפני עצמו ואם הם כל כך אידיוטים שימשיכו לנסות למכור את זה לגויים.מעניין כמה הם רוצים על דמי המשלוח?

nissim60

New member
לפי הרישום באי.ביי...

היא נרשמה לאחרונה ועדיין לא ביצעה שום מכירה. אין לה שום פידבק. יש לי איזה רעיון ממש אכזרי בשבילה שילמד אותה לקח. מצד שני יכול להיות שההבנה שלה בבולים שואפת ממש לאפס ואם היא עשתה זאת בתום לב והיא קוראת את הפורום אולי נוכל לעזור לה בתימחור. מה אתם אומרים?

python 4

New member
אולי היא באמת לא יודעת?

אולי סתם נפל אצלה בול והיא חשבה שבגלל שהוא בן 40 אז הוא צריך להיות יקר. ככה גם אני חשבתי פעם.. בהחלט צפוייה לה אכזבה במקרה זה, אלא אם כמובן היא תמצא לה פראייר..

coincollector

New member
לא ממליץ על רעיונות אכזריים

אין הרבה טעם בפעולות נקמה - לקנות את הפריט באופן פיקטיבי, לתת לה פידבק שלילי וכו' - חסר טעם ומיותר. אם היא תוכיח ל eBay שהפידבק לא אמיתי הם יורידו אותו, ואם לא היא תוכל פשוט לפתוח שם משתמש חדש. תן לזמן לעשות את שלו. הרי אף אחד לא יקנה את הבול במחיר הזה. בינתיים, היא משלמת דמי לימוד ל eBay - כמה דולרים עמלה על כל מכירה שלא יהיו לה קונים. אני רואה דברים כאלה כל הזמן גם במטבעות. אנשים מוצאים בארון איזה מטבע של לירה (שבשוק עולה 10 ש"ח לקילו) ובטוחים שיש להם אוצר ומנסים למכור אותו במאה דולר. אז מה? אף אחד לא מתפתה לזה. פעם מישהו אמריקאי מצא 5 אגורות שלנו (רגילות לחלוטין) והחליט שבגלל הצבע הצהוב זה מטבע מזהב ורצה עליו מאות דולרים. לא היו קופצים על המציאה.

coincollector

New member
תראו למשל את המכירה הזו

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2212035942&category=4184 מטבעות רגילים, במחיר די הוגן - חצי דולר לכולם ביחד. אלא מה? דמי משלוח בדואר רשום $8.90, והוא רושם במפורש שאין הנחה על משלוח בתוך ישראל ואין אפשרות לבוא לקחת. אגב, מי שרוצה להתנקם בו זה די קל - הוא עובר על חוקי eBay בכך שהוא דורש תוספת ממי שמשלם ב PayPal (זה גם אסור לפי התקנות של חברות האשראי). הרבה עושים את זה, אבל אם זה ידווח ל eBay הם ימחקו את המכירה באופן מיידי (בדוק...)

ronmerav

New member
קצת תשובות

1. מאיפה לקחתם שזו היא? שמו יוסי גונן והוא מרמלה. הנתונים הללו בכרטיסו האישי וברישום באי-ביי. אפילו בלש לא צריך להיות... 2. הגליונית היפה של ג'ול ורן היא קצת יותר יקרה, שימו לב שרשום בתיאור "לא מנוקבב" - IMPERFORATED וכבר סיפרתי לכם שההונגרים מוציאים 2 מהדורות לכל בול או סדרה, מנוקבב ולא מנוקבב. האחרון יותר יקר , כי הכמות קטנה יותר. 3. לגבי רעיונות אכזריים כדאי להעביר במסר, האוייב מאזין. אני אישית לא מצדד בזה, אלא במקרים ברורים מאוד כמו של שוש... 4. הונגרית - סיפור נחמד: בשנות החמישים הגיעו דודים ודודות שלי מהונגריה, ונשלחנו ללמד אותם עברית. הם לא כל כך למדו עברית, אבל אנחנו למדנו הונגרית. הורי עלו מהונגריה בשנת 1934, ובבית דברו רק עברית, כך שזו היתה הזדמנות פז ללמוד שפה נוספת. אחד מאחי דובר הונגרית רהוטה כולל מבטא הונגרי מושלם. כשבקר בהונגריה, היו משוכנעים שהוא הונגרי ורק דבר אחד היה מוזר: הוא השתמש במילים ובסגנון מלפני חמישים שנה, ומסתבר שבינתיים השפה שם התפתחה והשתנתה (כמו אצלנו, תקראו עיתונים מלפני חמישים שנה - המשפטים מורכבים אחרת).

בואו נחזור לפרופורציות:

בהחלט יכול להיות בעיקר בתקופה המחורבנת שבה אנחנו חיים, שיש מי שמנסה להוציא כמה לירות, או שקלים או דולרים ממכירת בולים באי-ביי. אם יש לו בולים מהאלבום שקיבל מדודה פרידה, ולא צריך להוציא כסף על שכירת חנות, וממילא אין לו מה לעשות כי הוא מובטל, אז הוא ניסה. ואין לו מושג בתמחור של בולים, אז הוא כתב את המחיר הראשון שבא לו בראש. הוא לא גנב, ולא ניסה לרמות אף אחד - אולי הוא פשוט טעה טעות של מתחילים, בלי שום כוונה רעה. ולטובתו מעידה העובדה שזו לו מכירה ראשונה. והנה, הוא אפילו לא מסתיר את זהותו, נותן שם מלא, ואנחנו מתנפלים עליו בלי מעצורים, רק כי כולנו כאן מחוממים גם בגלל המקרה של רן עם המטבעות שנעלמו ובגלל המקרה של ירון עם התגים מאי-ביי. אני מזכיר לכם שאנחנו פורום מסביר פנים. להאשים בלי לדעת תמיד קל. אולי במקום ה"עליהום" היינו צריכים להזמין את יוסי גונן להכנס לפורום וללמוד קצת יותר על בולים, ועל מכירה באי-ביי, וכך היינו אולי זוכים בחבר חדש, שאולי רוצה ללמוד, ואולי היום חושב גם הוא שעשה טעות בתום לב. מה אתם אומרים? היינו פזיזים מידי?

python 4

New member
אר...../images/Emo9.gif *בוש ונכלם*

ברוך הבא יוסי!
מה שלומך? שמע, עשית טעות בתום לב, הבול שלך לא שווה 20$, אולי 20 סנט. אה, וסליחה שעשינו לך ניתוח לשינוי מין בכפייה.

doroni10

New member
נראה שמדובר בבוחר ובחורה יחד

לא גוף אחד כמובן
פשוט מאד, הכנוי באי ביי xdvora- אולי אומנם הוא אקס של מישהי בשם דבורה, אבל הכנוי שלו, אם תכנסו למשל לפורום המקביל בוואלה, תמצאו שרשמה מספר תגובות בתור בחורה בהריון.. בפורום אחר... אז מכאן המסקנה שאולי זו אישה. לגבי הבול עצמו והמכירה- לזרוק מחיר, לזרוק תיאור שהוצא מהקשרו של הבול בלי להכיר... המממ.. אמנם לא עליהום- אבל הכעס מתבקש. גם על מנת למכור- צריך לדעת איך ולמי. אני מניח שאם מישהו היה עוצר מי מכם ברחוב, או עומד בדלתכם ומנסה למכור לכם משהו שאתם לא רוצים או אולי רוצים אך יודעים שזהו לא הפריט ולא המחיר בכל אופן- די ברור לי שהיו אותם אנשים שאל פתחם הגיע המוכר, סוגרים את הדלת ובהחלט לא מזמינים את הרוכל אל סלונם. אך כאן זה לא סלון אלא מקום מפגש- ואם ירצה או תרצה - או שמא ירצו המוכר/ים- יוכלו לקבל כאן תשובות לשאלות ללא בעיה וללא משוא פנים.
דורון,

gonen-y

New member
../images/Emo122.gifטוב החלטתי לשבור שתיקה...

אני לא מעוניין להשתתף בפורום הזה נעשתה טעות אני מתנצל אני לא מעוניין גם למכור את הבול שלום !!!

rachelea

New member
היי גונן - ברוך הבא!

אין מצב כזה "אני לא רוצה להשתתף בפורום". תראה, בצד הטרוניות על הטעויות שעשית והמתקפה (שהיה לה בסיס כלשהו) תקרא היטב את הסיפא. חברים בפורום הבינו לליבך ותלו את טעותך בראשוניות כניסתך למכירה באי-ביי, בחוסר נסיונך וכו'. שים לב, החברים כאן באו לסייע ולהסביר ולא לתקוף. היתה זו ביקורת בונה, שגם אתה למדת ממנה משהו, ללא ספק. הראיה: תיקנת את הנחוץ. קח את הפורום בקלות. ועיצה נוספת. כדאי לך להתיעץ עם החברים כאן מדי פעם. יש כאן עוד משתתפים שמוכרים דרך אי-ביי וביכולתם לסייע לך בעיצות מדי פעם. בסה"כ אנו שמחים על כל אחד שמצליח במכירותיו ומכניס לאמתחתו עוד כמה דולרים/יורו לכיסו. לכן, תחשוב שנית ואל תעזוב. תמשיך איתנו, ספר על חויותיך כמוכר, תתיעץ ותשתתף עמנו בהגיגינו שברומו של עולם. רוצים לראותך ממשיך איתנו!!

למעלה