לאסוף מידע על אמא

Storm131

New member
לאיחוד האחת היקרה!

איזה סיפור מרגש ומקסים על הגבר הזה שהיה מאוהב באימך.אלה דברים שהיום אני כל כך מוכנה ורוצה לשמוע,מה שלא היה בעבר.כנראה שבאמת יש פה בגרות וקבלה.אני מרגישה היום שיש לי יכולת לשים את עצמי בצד וללמוד מי היתה אמא שלי האשה,הנערה.יש לי ממש בעיה עם נושא התמונות.כל האלבומים אצל אבא וכל פעם שאני נבקשת לקחת אחד מהם הוא חש כאילו אנחנו ממהרים לקבור אותו.אז הירפתי וזה ממש חסר לי. המון תודה על תגובתך המקסימה-סטורם.

אלבומים

אולי פשוט תנסי לספר לאביך על הצורך שלך, על הרצון להכיר את אמך דרך התמונות, הבטיחי להחזיר. אולי את יכולה לבקש את האלבומים לזמן קצר רק כדי כדי להראותם לילדייך. ושוב, אמרי לו שתחזירי אותם במהרה. אולי יש לו קושי להיפרד מהם כי זה חלק הקושר אותו עדיין לאמך ולזכרונותיו, זהו מעין חלק שלה שעדיין איתו... ולכן אם תבטיחי שתחזירי אולי יתרצה. את יכולה לנסות ולבקש רק חלק מהתמונות. מציעה שתגששי ותעשי מה שליבך אומר לך ולפי הרגשתך והאינטואיציה שלך. זה הדבר הכי נכון תמיד. תודה ששיתפת

Storm131

New member
לאיחוד האחת

נשמע רעיון טוב לבקש לזמן מוגבל.כנראה שבאמת עניין האלבומים רגיש אצלו ויוצר אצלו תחושה שאם הם אצלו אז למרות שהתחתן ובנה חיים חדשים,מעולם לא שכח מה היה לפני.כמובן שזה גם חלק גדול מחייו שלו.את זה לפעמים אני נוטה לשכוח.תודה על תגובותייך.סטורם.

S u n n y 1

New member
סטורם יקרה

עניין החיפוש אחר מי הייתה אמא שלי כל כך מוכר לי, וגם אני מרגישה שאני בשלב הזה. אני רוצה לאחל לך את כל ההצלחה שבעולם ואשמח מאוד לשמוע מה גילית. לפעמים אני מסתכלת על תמונות של אימי בחברת בני משפחתי - אחים של אבא ואמא, גיסות ובני דודים ומרגישה כאילו זה לא הוגן שהם מכירים אותה, ואני, שלי זה הכי חשוב בעולם, אינני יודעת כמעט כלום על אימי. וכשאני שואלת אותם עליה, תמיד אני מקבלת את אותם המשפטים ואת אותה אנחת כאב וצער. לפעמים בא לי להכנס להם למוח ולהסתכל מה יש בתוכו. אני מסתכלת על אבי ואומרת - הוא יכול לתת לי כל כך הרבה מידע - הרי הוא היה הבעל שלה וחלק איתה כל כך הרבה, כאילו המרחק אליה כל כך קצר - אבל בעצם הוא רחוק מאוד, כי גם אבי מתקשה לדבר עליה ולספר ולשתף אותי במחשבות שלו. באחת האזכרות שלה, שנערכת בבית סבתי בעיר אחרת, הבאתי איתי שקיות מלאות באלבומים עם התמונות של אימי ואמרתי אולי הזכרון הויזואלי יעזור לי ל"הוציא" מכל האחים שלה משהו. ובאמת זה עוזר, כי הם רואים תמונות שלא ראו שנים ונזכרים בסיטואציות שקרו, ופתאום גם בהם מתעורר זכרון ישן. אני זוכרת שבאותו יום אח של אמא שלי סיפר שהיא הייתה שולחת לו מכתבים כשהוא היה חייל והייתה כותבת לו על יופיו של עמק יזרעאל, בו אני גרה, ואני חשבתי לעצמי, כמה שאני דומה לה באהבה הזו בלי לדעת אפילו. אני יכולה להציע לך אולי גם להשתמש בתמונות כתמריץ, לפעמים אנשים שוכחים הרבה דברים מהעבר ובשביל זה התמונות יכולות לעשות לך שירות מעולה. ועוד משהו - לפעמים כשמישהו מספר לך דבר מה, ובמקום לענות לו ישר את משתהה לרגע, משתחרר אצלו משפט או שניים נוספים שבאים הישר מן הלב. אז עם אנשים מסויימים יש מקום לנסות. מאחלת לך הכי הצלחה בעולם ושכל היקום ירתם לבקשתך באהבה

Storm131

New member
sunny היקרה

זה ממש כך מה שאת מספרת על התחושה שכל בני המשפחה יודעים דברים על אמא שלי ולא מספרים.כנראה שהם פשוט לא מודעים למה שעובר עלינו הבנות.כנראה שבאמת צריך לדלות את זה מהם.כמה מרגש פתאום לשמוע סיפור כמו שסיפר לך אח של אימך.הרי הדמיון בינינו לאמהותינו מרגש אותנו. תודה על התגובה היפה ועל העצות,מאחלת גם לך הצלחה ושבת יפה ומלאת אהבה! ממני-סטורם.

S u n n y 1

New member
לא חשבתי

על זה ככה, שכל בני המשפחה פשוט לא מודעים למה שעובר עליי. תמיד יש לי את ההרגשה שאף אחד לא מוכן לשתף אותי בזכרונות שלו. אולי בגלל שכך מתנהג אבא שלי ובגלל זה אני מרגישה שכולם ינהגו כך. משום מה הנחתי שכולם יודעים כמה כואב לי, ואני מרגישה שלצאת מנקודת הנחה כמו שלך, שהם פשוט לא מודעים, תתן לי הקלה ותחושה יותר בטוחה לגשת ולהתחיל לשאול. הארת את תשומת ליבי, תודה לך. שבת שלום ומבורכת סטורם יקרה

למעלה