לאנשי ה-capoeira

capoeiraboy

New member
לאנשי ה-capoeira

אני רוצה לדעת מי מבין כולכם מעל חגורה ראשונה ויודע מקקו פליקפלק וסלטה (אני כן יודע) וביאזה קבוצה אתם

Jogodor1

New member
אז גם לי יש שאלה...

את המדורגות שאתה דורש אני עוד יכול להבין, אבל האם אקרובטיקה היא מדד לאיכות הקפוארה ? האם מאסטרים זקנים בני 40 שהפסיקו לעשות אקרובטיקה בגלל גילם, זה הופך את הקפוארה שלהם לרעה ? אם אתה חושב ככה, כדאי שתקרא קצת על מאסטרי קמיסה, האיש שידע רק קפוארה, ולא ידע אקרובטיקה אפילו קצת, הוא גם אותו האיש ששינה את פני הקפוארה בעולם...

capoeiraboy

New member
היי, אתה טועה!

אני לא אמרתי שהאקרובטיקה חשובה רק שאלתי משהו אל תכעס.... לדעתי מה שאמרתה מאד חשוב האקרובטיקה באמת לא כל-כך חשובה...^ ^ ^ אם היא בכלל חשובה!

Jogodor1

New member
לא כועס...

פשוט יש הרבה ילדים שמגיעים לקפוארה כדי ללמוד סלטות וזהו. ובדרך כלל מה שכתבת זה מה שהם כותבים. אז תבין למה כתבתי מה שכתבתי. ועדיין אם זה חשוב לך אז עניתי "כן" לכול השאלות בהודעה הראשונה שלך... אה, ואני מאבאדא. אה, ועוד משהו, אקרובטיקה באמת לא חשובה, חשוב המשחק, הטכניקה, והבסיס כמובן.

capoeiraboy

New member
מאבאדא???

שמעתי שבאבאדא חגורה ראשונה אצלכם זה חגורה אחרונה אצלנו (לבן) זה נכון???

zakomea

New member
כן בערך....

החגורה הראשונה אצלנו זה לבן- לבן (אבל זה לבן אופ וואיט) וגם החגורה האחרונה היא לבן- לבן (אבל זה לבן "יהלום")

capoeiraboy

New member
לכל הכלים../images/Emo163.gif

מה לדעתכם יותר חשוב בקפואירה....(גם לאלו שלא בקפואירה) בסיס(ארמדה, קשדה, מיהלואה, פספה וכו´) קפואירה-אקרובטיקה (סיבוב ידיים, אמזונס, מקקו, אהו) אקרובטיקה (סלטה, פליקפלק, דופלה וכו´) כל הכלים!!!

zakomea

New member
בסיס../images/Emo70.gif

ברור שצריך לדעת יותר טוב בסיס
זה גם הרבה יותר חשוב מהמון בחינות, למשל אם אתה יודע רק אקרובטיקה ובסיס מחורבן אתה תתקע במשחקים, יענו מה תכנס באיזה אהו מוחטל (au mortal) ותעשה איזה אמריקאנו באמצע המשחק ותיתקע עם ז´ינגה כי לא ישאר לך מה לעשות, קיצר צריך לדעת בסיס טוב (אפילו טוב מאוד) לפני שנכנסים חזק לאקרובטיקה, יש גם יתרונות בלדעת אקרובטיקה יש משחקים נחמדים מאוד שמשחקים אנשים שטובים באקרובטיקה (חיובים, משחק ממולץ לכל המועפפים למניכם).

q0s

New member
אסור להזניח אף צד

צריך לעבוד על כל הדברים במקביל, ולא להזניח כלום. קפואריסט טוב הוא קפואריסט מאוזן.

Wyle Coyote

New member
בסיס ... אחד המשחקים היפים ביותר

שראיתי היה אנגולה ששוחק לאט ונמוך... מבסיס טוב אפשר לעשות הכל.. ממש לזרום ....

למעלה