לאנצ' רפאל

TheWaveRider

New member
לאנצ' רפאל

התבטלה לנו פגישה בצהריים והיינו באזור...אז: יין: וינו נובילה די מוטאלצינו 2000 של אנטינורי, ואווווווווווווו איזה יין מדהים, צבע סגול עמוק, גוף מלא עם אפטר טייסט פירוטי ונעים. בלאנס מושלם של אלכוהול וטאנין, אחד הבקבוקים הטובים ששתיתי לאחרונה (למרות שמעט יקר, 195ש"ח) מנה ראשונה: רביולי שרימפס - 3 רביולי ממולאים בשרימפס ברוטב חמאה "מזוקקת" (מישהו מוכן להסביר לי לעזאזל מה זה חמאה מזוקקת??? זה כמו מים מזוקקים??? אפשר לגהץ איתה? מה נסגר עם רפי???) - מנה בינונית וחסרת מעוף לטעמי. חציל בלאדי צלוי - הם לא מפספסים עם המנה הזו...מיזוג החציל, הצנון, הראשד והטחינה, לא מפסיק להדהים אותי, כמה פשוט, ככה אלגנטי עגול וטעים. הפוקצ'ה ה מ ד ה י מ ה שלהם כמובן ליוותה את המנות. מנה עיקרית: שיפוד ראמפ סטייק (מדיום רייר כמובן) עם מח עצם וקרם פירה - מדהים, בשר סיבי אך מלא טעמים ברוטב יין אדום עדין, חגיגה בפה. מנה אחרונה: מאפה מהיר של שוקולד ולרונה - בבקשה אל תשלו אותי למה הוא קרא כך למנה...אבל אני רוצה גם לעשן מהחומר הזה...בכל אופן מוס פרלינים משובח בין ביסקויטי שוקולד דקים על מעין מאפין שוקולד עשיר לצד מעין ברולה מצופה שוקולד, בקיצור חגיגת שוקולד איכותי וטעים קינוח מעולה לסיום ארוחה מעולה. נזק: 520 ש"ח לשני אנשים כולל טיפ. לא זול, אבל רק היין היה כמעט 200. בקיצור, הלוואי שיתבטלו לי הרבה פגישות בת"א בצהריים...

ברוזונת

New member
נשמע טעים..

חמאה מזוקקת זו חמאה שהפרידו בין המוצקים שלה לבין השומן.. בעצם מה שרוצים לקבל בתהליך הזה זה רק את השומן. במצב כזה טמפרטורת השריפה של החמאה עולה ויותר קל לא לשרוף את החמאה. דרך אגב לקחתם עסקית? כי 320 ש"ח לזוג לצהריים זה יקר..

TheWaveRider

New member
ברוזונת

תודה על ההסבר, החכמתי. זו היתה עיסקית (85 לנפש) = 170, הרביולי שרימפס היה אקסטרא 25 כמדומני + היה עוד איזהשהוא אקסטרא על הראמפ סטייק + קינוח 35 + יין 195 + טיפ 20%. בהחלט לא זול, אבל הדברים הטובים בחיים אף פעם לא זולים... (-:

ננה f

New member
אני במקומך הייתי

שואלת בשקט, בשקט מה זו חמאה מזוקקת, בלי כל ה"בסוגריים". מה שנסגר עם רפי זה שכל ילדון זב חוטם שהיה בהודו יודע, חמאה מזוקקת זה ג'י. לא נקודת הג'י, לא ג'י מייל פשוט ג'הי. ההסבר של ברוזי ממצה. בהחלט לא זול, הביקורת ש\אני קיבלתי לאחרונה, מארוחה מפוארת עיסקית פאר אקסלנס שם זה - שום דבר לכתוב עליו הביתה, ואם זה מה שאומר לי האיש ההוא, אני מקבלת. תמיד אני מקבלת מה שההוא אומר. רפאל כבר ממזמן לא מרגשת.

lady_anne

New member
שוקולד ולרונה=שוקולד איכותי עם אחוז

גבוה של מוצקי קקאו.

ברוזונת

New member
לא חובה..

שוקולד ולרונה הוא שוקולד צרפתי איכותי וטוב.. לגבי המוצקים יש גם לורד הגליל שוקולד עם 60% מוצקי קקאו יש את הבלגים פרויבל או קליבו שגם מעולים וגם להם יש שוקולד מעל 60 אחוזי מוצקי קקאו.

meravbr

New member
בדיוק בגליון על השולחן האחרון הם

עשו סקר של סוגי השוקולד שנמצאים בשוק והתאמתם לאפיה, השוקולד שנמצא לדבריהם המתאים ביותר הוא שוקולד פרה מריר וורד הגליל שהפתיעו לטובה, ולינט סוויס השוויצרי שהיה ה"טעים ונעים". את הולרונה הם הגדירו "מאכזב", את הקליבו והפרויבל "סתמיים", הכי מתוק ספלנדיד עלית, והכי מריר (לחובבים בלבד) לינט אקסלנס (חמוץ ממש) וקוט דאור (מייבש את הפה).

ברוזונת

New member
אני משתמשת בורד הגליל 60% מוצקים

קונה בשקים של קילו או בקרטון של 5 ק"ג תלוי במטרה ובתצרוכת.. להגיד על ולרונה שהוא מאכזב
בזה עוד לא נתקלתי.. לדעתי הוא משובח מאוד..

meravbr

New member
בדיוק היתה כתבה לפני שבוע וחצי

באח מאולפני השישי על הגידול במכירות הולרונה והשוקולדים האחרים הנמכרים כאיכותיים בחנויות המתמחחות (ראיינו את אנשי לגעת באוכל). מעניין מה שתי הכתבות עושות לאופי השוקולד המדופלמים...

TheWaveRider

New member
ננה

אני לא טיפוס של שקט, מה שאני לא יודע אני שואל בקול רם. הודו זה לא הסגנון שלי, איטליה יותר. לגבי "האיש ההוא" שיהיה לך בכיף, נקווה שהוא אף פעם לא יגיד לך לקפוץ מהגג...אני בכל אופן מאוד נהנתי ברפאל וקרוב לודאי ימשיך להנות וגם להתרגש.

למעלה