לאנדרי ז

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
לאנדרי ז

בתור אחד שמשוטט הרבה בפורום שינוי, וגם מודע לכל הבזקיהם של חברי הכנסת השונים מטעמם בפורום, אולי תוכל לשאול אחד מהם שאלה בהזדמנות? איך מפלגת שינוי יכולה לזעוק "חמס, חמס! פזריטים, שילכו לעבוד!", אבל לא פוצה הגה בעניין איסור העבודה? אל תגיד לי שהדבר נועד כדי לא לתת עדיפות לחרדי על פני החייל; במקרה כזה, איסור העבודה היה צריך להיות ל-3 שנים בלבד, אמור היה לחול על כל מי שלא התגייס, ולחול גם על נשים בשנה השלישית שלשחרורן. היתכן שחברי הכנסת של שינוי לא בקיאים מספיק בחומר שהם נוהגים ללהג עליו? או שמא אין להם בכלל עניין בלהיטיב עם החברה הישראלית בכלל והחברה החרדית בפרט, אלא רק לנסות ולנשוך בכל בשר חשוף?

preacher

New member
אני לא אנדרי אבל:

איסור העבודה לא חל על חרדים. הוא חל רק על מי שחתם תורתו-אומנותו, שהוא הסדר שנועד לתת תנאי לימוד למיעוט קטן של עילויים. העובדה שהחרדים ניצלו אותו להשתמטות מסיבית - ובוא לא נכנס לעניין יכולתם, אי יכולתם, רצונם ואי רצונם של החרדים לשרת - עדיין לא הופכת אותו לחוק שזוהי מטרתו.החוק עצמו נועד לטפל במציאות שונה לחלוטין. עכשיו, מדוע המפלגות החרדיות לא פוצות פה בעניין איסור העבודה? כל מה שאני שומע מהם זה שהם רוצים להכניס עוד ועוד אנשים להסדר הקיים, ולקבל יותר כסף לבניית ישיבות, לא לאפשר להם לעבוד.

taro

New member
וכולנו יודעים שרוב המגזר החרדי

פונה ל"תורתו אמונתו". אם מפלגת שינוי הייתה מתעניינת באמת במצב הסויציואקונומי של מדינת ישראל וענייה בפרט, לפחות את זה היא הייתה דורשת לבטל. הרי אם החילונים יצרו את הפרזיטיות כביכול, הם גם יכולים לסיים אותה. מעניין שהם לא עושים זאת אלא רק נובחים. למה שהחרדים יפצו פה? בינתיים מממנים אותם. להם אין בעיות עם זה, לכם יש כזכור. איך בדיוק מפלגת שינוי חושבת לפתור את בעיית הפרזיטיות אם החוק הזה בכלל לא מעניין אותה? או שהיא חושבתש בהוקוס פוקוס אחד היא תפתור את הכל ע"י גיוס?

preacher

New member
אחד אחד

מפלגת שינוי פונה למעמד הבינוני ולא לעניים. אתה אמור לדעת את זה - זו ממש הסיסמה של טומי. והם אכן דורשים לבטל את תורתו0אומנותו רק לא בדיוק עם התוצאע שאתה מקווה לה אלא ע"י גיוס. ואם אין להם בעיות עם זה למה אתה מייבב על העוני הנורא שלהם כל הזמן?

taro

New member
משמע, לשינוי אין זה ממש מפריע

שהם לא עובדים, אלא רק שהם לא ציונים. קודם כל, אני לא החרדים, שנית, אני מזכיר את זה רק כאשר אתם מדברים על הסכומים האסטרונומים כביכול שהחרדים לוקחים (את המאמר של אריה כספי כבר הזכרתי?), ושלישית, זה כדי להראות את רמת הבולשביזציה שנמצאת במדינה המוסרית שלכם.

preacher

New member
לא. משמע, לשינוי מפריע

שאנחנו (החילונים) צריכים לממן ישיבות, מוסד שאנחנו לא מאמינים שיש לו איזו שהיא חשיבות. אם תצליח להפריד את זה מעניין הגיוס אני לא יודע מה תהיה עמדת שינוי. מן הסתם שינוי ישמחו אם החרדים יעבדו למחייתם. שינוי היא מפלגה חילונית סקטוריאלית: הגלגול החדש שלה בשנים האחרונות הוא כזה בדיוק, ואינו מתיימר להיות מוסרי גלובלי אלא לדאוג לטובת החילונים, בדיוק כמו שהמפלגות החרדיות הסקטוריאליות דואגות לטובת החרדים. אל תצפה משינוי למשהו אחר.

taro

New member
ושוב אני שואל

אם לשינוי כ"כ אכפת מהציבור החילוני שמממן ישיבות, למה שלא תבקש לשנות את החוק? הרי שם נעוצה הבעיה. מתמיהה שהיא לא באמת מנסה לפעול בנידון, אלא רק מנסה לגייס בכפיה אנשים, בזמן שהיא ממשיכה לצעוק פרזיטים.

איילת1974

New member
טרו היקר

אמרת "... במדינה המוסרית שלכם...". ומה איתך? המדינה הזאת לא גם שלך??? האם המדינה הזאת טובה רק כדי לתת לכם כסף, על מה שאחרים צריכים לשלם עליו??? אם המדינה הזאת שלנו ולא שלך, אתה יכול ללכת. אתה מוזמן גם להשאר אבל אל תדרוש ממנה כסף!!!

taro

New member
קודם כל, את הכסף שלי אני מרוויח

בבמקום עבודתי. ומעולם לא דרשתי שיתנו לחרדים כסף; אבל כל עוד אסור להם לעבוד, וכל עוד מדינת ישראל מעוניינת לממן זרמים תרבותיים שונים, וכל עוד הם חייבים לשלוח את ילדיהם לבתי ספר על פי חוק, אני חושב שראוי שהמדינה תממן להם אותה. בקשר להודעה עצמה: "שלכם" כי היא יקרה ללבכם. היא לא שלי יותר מכל מדינה אחרת; משמעותה היא בתחום הפרגמאטי לחלוטין, לא יותר מכך. אני יכול ללכת, אני יודע, ואם המצב ימשך ככה, ברגע שאוכל גם אלך.

גוססי

New member
אולי בגלל שאין איסור כזה?

הסדר "תורתו אומנותו" הוא חוזה העסקה. מי שחותם עליו עובד בלימוד תורה.

taro

New member
אולי די עם המנטרה הזו כבר?

לא מדובר בחוזה העסקה, מדובר בעונש. אם היה מדובר בחוזה העסקה, היה רשום "כל עוד חתום על ההסכם", ולא "כל עוד לא עשה צבא".

מחשבות

New member
מעניין למה TARO מתעקש על אי עבודה

כשמקובל בחברה לעבוד כדי להתפרנס. נכים לא עובדים (אם אינם יכולים) וגם לא חולים. השאר צריכים לעשות כמיטב יכולתם כדי להתפרנס. כל השאר הבל הבלים ודי לאותם לומדים (מה הם בעצם לומדים?) הלומדים כיצד להתקרצץ על גבנו.

taro

New member
שוב אתם מתחילים?

הבורות הזו מתחילה לשגע, באמת. קרא את הודעתי "לאיילת1974", חלק א´ וחלק ב´. תשכילו קצת, למען השם. לפחות תעדו על מה אתם מדברים.

גוססי

New member
כפי שהסברתי...

הצבא כלל אינו קשור לענין. מי שבחר בהסדר "תורתו אומנותו" אסור לו לעסוק בעבודה נוספת גם אם קודם לכן השלים שלוש שנים של שירות צבאי.

taro

New member
אתה מוזמן לבדוק שוב

מצויין שם בפירוש, שמי שנתפס מפר את ההסכם מחוייב בשירות צבאי כמו גם בענישה פלילית.

preacher

New member
שטויות

כמו שהסברתי מטרתו המקורית של החוק כפי שנחקק ע"י בן גוריון היא מתן פטור מצבא לכמה מאות אברכים כדי להחיות את מסורת הישיבות שנהרסה בשואה. אין קשר בינו לבין המצב כיום כי כשנחקק החוק אף אחד לא חשב שיוחל על חלק גדול מהאוכלוסיה. ולא ברור אם היתה כוונה להמשיך את החוק לאורך זמן כמו שקרה במציאות. הרעיון של החוק כעונש פשוט לא עומד במבחן המציאות.

taro

New member
אם כבר את בן גוריון רצית,

כדאי שתבדוק את אחד משני הציטוטים הראשונים שהבאתי, שם בן גוריון הרחום מציין כי על המשטרה הצבאית לאסור כל אברך שאינו נמצא בישיבה. בן גוריון עשה זאת כדי לקנות את קולות החרדים, במטרה לקבל את תמיכת האורתודוכסיה. זו גם הסיבה שממשלות ישראל עד היום לא ממש מתעסקות עם המספר 400.

preacher

New member
לא "רציתי" את בן גוריון.

אני מדבר על עובדות היסטוריות ולא על משאלות ליבי, וההיסטוריה אומרת שהחוק אינו עונש לחרדים על אי שירות כיוון שלא היתה מחשבה שרוב החרדים ישתמשו בו כדי לא לשרת. החוק היה אמור להיות מסגרת של דחיית שירות בלבד.

taro

New member
החוק אינו עונש, איסור העבודה הינו

העונש לכל אלו שבחרו שלא לשרת בצה"ל. אתה מוזמן לעיןי שוב בהודעה אליה הפנתי אותך, ולקרוא את המכתב ששלח בן גוריון לרמטכ"ל.

preacher

New member
לא.

תורתו אומנותו לא נותן לך בחירה לא לשרת בצה"ל אלא בחירה לדחות את השירות. בנוסף, יש ירידה באורך השירות הנדרש (עד לאפס) לאורך השנים, שמקביל בערך לירידה בזמן השירות הנדרש לעולים חדשים מבוגרים, למשל. בנוסף יש כמובן הקלות לנשואים ואבות. העובדה שהחוק משמש כיום מבחינה מעשית למתן פטור משירות לא משנה את העובדה שלא זאת כוונתו המוצהרת, והוא בנוי למשהו שונה לגמרי - דחיית שירות זמנית. לתלמידי ישיבות אסור לעבוד בדיוק כמו חיילים. האם איסור לעבוד הוא גם עונש על זה שכן מתגייסים? העונש למי שבוחר לא לשרת בצה"ל הוא כלא. תורתו-אומנותו הוא לכל היותר פרצה משפטית שהורחבה לגודל של אוטוסטרדה. אני מתאר לעצמי ששינוי לא רוצה לשנות את רק את החלק שאוסר על העסקה כי הם רוצים שהחרדים ישרתו כמו כולם בצה"ל. מבחינת המדינה כיום אין כזה דבר שחרור על רקע מצפוני, שזה בערך מה שהחרדים רוצים, ולמען האמת אני לא חושב שלשינוי אכפת במיוחד מרגשות החרדים בעניין - הם מוכנים לגייס חרדים נגד מצפונם ורצונם. אישית, הפתרון האידאלי שלי הוא לקבוע מדיניות של שחרור מסיבי של החרדים על אי התאמה בתרוץ כזה או אחר - שאי אפשר לשמור על רמת כשרות מתאימה, או אי אפשר לספק להם סביבה נטולת בז´ז´ים, או מה שלא יהיה. במקביל, להפסיק לחלוטין מימון ישיבות ואת כל הסדר תורתו אומנותו. אבל אף אחד לא מקשיב לי... ולא נראה לי שמי מהחרדים יסכים ליבוש הישיבות, אפילו תמורת שחרור החרדים מצה"ל.

למעלה