לאן עכשיו?

יניר85

New member
לאן עכשיו?

היי, סיימתי השנה שנה שניה בפסיכולוגיה, ואני מתחיל לחשוב על כיווני המשך. אופציה אחת היא לעשות תואר שני בסוציולוגיה ארגונית (המשני שלי הוא סוציולוגיה). רציתי לברר לגבי המקצוע מהבחינה הפרקטית. מה ההבדל בין פסיכולוג ארגוני לסוציולוג ארגוני מבחינת שכר, מקומות עבודה, ביקוש, יוקרה וכו'? אופציה שניה היא ללמוד פרופילאות במסגרת לימודי תעודה במחלקה לקרימינולוגיה. לגבי האופציה הזו, ממש אשמח אם אוכל לקבל פרטים לגבי המקצוע בכלל, והן לגבי השכר, מקומות העבודה (אני לא מעוניין לעבוד במשטרה, אולי במשהב"ט?), האם יש בזה תואר? האם יקבלו אותי על סמך התעודה הזו, האם היא מספיקה וכו'? תודה רבה! המשך יום טוב! יניר

תשובה פסיכולוג אירגוני, סוציולוג אירגוני וייעוץ אירגוני הם שמות לבערך אותו הדבר. המטרה למקסם יכולות התפוקה של כוח האדם וליצור צוות עבודה מיומן יותר (אפשר להגיד שהפסיכולוג מתעסק יותר באדם, במיקרו, הסוציולוג יותר בחברה הכללית, במקרו והיועץ האירגוני יותר בתחום האירגון עצמו-נהלים וכ"ו. מומלץ בהחלט ללמוד פרופילאות (ניתוח זירות פשע ועבריינים) אם אתה מתכנן ללמוד קרימינולוגיה. לא ברור לי למה אתה לא רוצה לעבוד במשטרה, מין הסתם שם רוב העבודה בתחום. אני יודע על לימודי תעודה בפרופילאות באוניברסיטאות, לא על תואר ראשון או שני בתחום.

למעלה