לאן עוזבים?

roaic

New member
לאן עוזבים?

אני אוטוטו מתקרב לשנות הארבעים של חיי. ( בן 36)
רווק, בסהכ עם 100,000 שקלים הון עצמי חח
יתום מהורים ולא בקשר עם האחים
בקיצור,האמת שאין מה לחפש פה יותר.

לאיזו מדינה כדאי לטוס כדי להעביר את החיים האלה? :)
מקום שיהיה אפשר להיזרק שם עם מינימום כסף, אבל שאפשר יהיה לחיות.
לא רוצה משפחה או ילדים

הצעות יתקבלו בברכה :)

חשבתי על אפריקה או הולנד.
אולי על אינדונזיה, אוסטרליה?
ניו יורק בעייתי עם כל עיניין ההגירה וכו

מה דעתכם?
אבל לא מכיר עוד מקומות

תודה לכם

ayala26

New member
באירופה מינימום כסף לא מספיק למסטיק

אוסטרליה, לפחות ממה שראיתי בתוכניות על ביקורת הגבולות בשדה התעופה ממש מחמירים עם הגירה אבל אם כבר בכיוון אז למה לא palau (לשם אני הייתי הולכת לו לא היתה לי משפחה ולא כוונות להקים משפחה) או מיקרונזיה?

חנהר

New member
ברוכה הבאה לחבר הנודד

נשמע שאתה מוכן להרפתקאה חדשה.
.

ראשית כדאי שתדע שעלייך להחזיק בדרכון אירופאי על מנת לגור ולעבוד באירופה ושלכל מדינה יש את תנאי ההגירה שלה.

האם יש ברשותך דרכון אחר שיכול לאפשר לך להיכנס למדינה כמו אינדונזיה (מדינה מוסלמית לא בטוחה שימותו עלייך שם, אלא אם כן אתה תמות עליהם
) סתם אני לא כ"כ מכירה את אינדונזיה מבחינה תרבותית.

ומה לגבי אוסטרליה? לגלוש על גלים אתה יודע?

אני ממליצה לך תחילה בדוק את תנאי ההגירה של כל המדינות שציינת ואז תחליט. הולנד לדוגמא מקשה על מהגרים מלבד מהגרי ידע. המשמעות של מהגר ידע הוא שאתה מרוויח מעל לסכום שנתי מסויים נראה לי 47,000 יורו בשנה, ייתכן והורידו את הסכום ל42,000 יורו בשנה, תצטרך לברר ואז יש לך כרטיס כניסה חופשי למדינה.

עוד אופציה רילוקיישן, אם תמצא עבודה בחו"ל הם ידאגו לכל תהליך ההגירה בשבילך.

תחשוב על זה,
בהצלחה

סתם הערה קטנה לגבי אינדונזיה ומלזיה

ספק שהם מרשים כניסה לדרכונים ישראלים, והדרכון המלזי מציג בדף הראשון הודעה מלבבת: "תקף בכל העולם מלבד ב: ישראל". מקסים. אינדונזיה היא המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, ובדיוק כמו איראן, ספק שיתנו לדרכון ישראלי להכנס לשעריהם.
אני מניחה שמדובר בהלצה, אבל אם כבר ידע כללי לגבי דרכונים ואשרות כניסה, עבדתי 3 ומשהו שנים בביטחון של אל על וראיתי כמה דברים מטורפים =]

ניו זילנד או המזרח הרחוק :)

היי חבר,

אם אתה מדבר על להיזרק במקום בו תוכל לחיות על ההון העצמי שלך למשך פרק זמן לא קצר (שנתיים-שלוש) ללא עבודה, אז אין הרבה מקומות על הפלנטה הזו מלבד המזרח הרחוק על כל צבעיו וגווניו.

מצד שני, לא מדובר בדיוק בפיתרון בר-קיימא ואתה עלול למצוא את עצמך די מהר לא רק ללא כסף, אלא גם ללא יכולת אחזקה עצמית (ואני מדבר כמובן על המצב בו אתה לא מוצא מישהי שמוצאת חן בעינייך ופותח משפחה).

אם אתה מעוניין להתחיל מחדש במקום מסויים עם תנאי הגירה נוחים יחסית, קצת רוגע ושקט, אז המקום המומלץ הוא ניו-זילנד.

מרבית האנשים חושבים כי ניו-זילנד ואוסטרליה שותפות לאותה אסטרטגיית הגירה, אולם זה כלל וכלל לא נכון. בזמן שיש קושי רב להכנס לאוסטרליה וקושי אף יותר רב להישאר בה (אלא אם כן יש לך מקצוע הנמנה על אחת משלושת רשימות המקצועות הנדרשים שם), לניו זילנד אתה יכול להכנס בקלות כתייר ולהישאר כעובד חוקי מן המניין - אתה פשוט צריך למצוא לעצמך שם עבודה ודרכה לקבל אישור שהייה חוקי (מה שלא יקרה באוסטרליה, אלא אם כן יש לך משפחה/חברה עסקית שמחכה לך).

בשביל להבין את הצורך החשוב של הניו זילנדים בכוח עבודה - מדובר על מדינה בגודל של בריטניה עם אוכלוסיה של 4 מיליון איש (הם למעשה נמצאים מתחת במינוס כ"א כל שנה מבחינת הצרכים שלהם), ובניגוד לאוסטרליה העשירה במחצבים ומרכזי מחקר ופיתוח - אין לה את יוקרה שהופכת אותה לאטרקטיבית במיוחד ומכאן - מעלה את הקריטריונים להגירה.

אני מסכים לחלוטין עם מה ששתי הנשים המקסימות כתבו לפניי, הולנד/אירופה המערבית היא לא כל כך זולה ודי לא קל להכנס לכאן ללא דרכון זר/תחום עבודה מושך/בני זוג מקומיים כאן.

בנוגע לשאר המקומות... לך על מה שמרגיש לך נכון.

בהצלחה,

עמית

ayala26

New member
היי עמית

אז איך זה שעם מדיניות הגירה כזו בניו זילנד בכל זאת כולם מנסים להכנס לאוסטרליה? מה הקאץ' בניו זילנד (חוץ מרעידות אדמה?)?

שאלה טובה :)

עניתי עליה בצורה מאוד קצרה בפוסט הקודם, אבל ארחיב בפוסט הנוכחי.

יש מספר רב של הבדלים בין ניו זילנד לאוסטרליה, ישנה סיבה למה מרבית הניו זילנדים מסתכלים על אוסטרליה בתור "החו"ל האמיתי" בזמן שהאוסטרלים מסתכלים על ניו זילנד בתור "טיול טבע נחמד".

כולם מנסים להכנס לאוסטרליה מכיוון שמגוון האפשרויות בה הוא לא רק יותר גדול (אומנם כתבתי שניו זילנד היא מדינה בגודל של בריטניה עם אוכלוסיה של 4 מיליון, אבל תחשבי על אוסטרליה כיבשת בגודל של קצת יותר גדול מאירופה עם אוכלוסיה של 20 מיליון - אין מקום להשוואה) אלא גם יותר מפותח ומגוון.

באוסטרליה יש לא רק מקורות טבע עשירים מאוד (החל במחצבי אורניום וכלה במכרות זהב) אלא יש בה גם לא מעט מרכזי מחקר ופיתוח במגוון רחב של תחומים. כל אלו מחוזקים על ידי מקומות עם חופים אגדיים ומזג אוויר שאולי הוא קצת חמים בחלק מן השנה, אבל בשביל מרבית העולם המערבי - מהווה משיכה רבה.

באוסטרליה יש את האפשרות לא רק להתפתח קדימה, אלא אף להתפתח בו זמנית בכמה כיוונים. זאת הסיבה שיש נהירה רבה אליה ואפילו מהגרים מקצועיים צריכים להשקיע לא מעט על מנת להכנס אליה.

באותו זמן, ניו זילנד אומנם מצטיינת בטבע מדהים ומעורר השראה, במזג אוויר סאב-אלפיני/סאב-טרופי (תלוי באיזה חלק מניו זילנד אתם נמצאים) שיכול להיות ממש נחמד לעיתים.

אבל............ אם לוקחים את הזווית של ההתפתחות המקצועית, ניו זילנד נחשבת למפגרת עד מאוד בקרב המדינות המערביות.

הסיבות לכך הן מגוונות, אולם אחת העיקריות נובעת ממערכת חינוך מאוד לא יציבה (גורמת לשלנו להראות כמו הסקנדינביות) אשר נותנת לילדים בגיל 13-14 לפרוש מבתי הספר ולהצטרף לשוק העבודה (תופעה ידועה בלא מעט משפחות), לא להתפלא כשרואים שם ילדים בגיל 18 מתחתנים ומביאים ילדים לעולם. מה שקורה בסופו של דבר הוא שהילדים הללו מגיעים בגיל 30 לרווייה מהעבודה שלהם, מנסים לעשות משהו אחר ומגלים שהם צריכים להשלים תיכון.

זה משפיע על כל האוכולסיה, על כל המדינה ובסופו של דבר - על ההגירה למדינה הזו.

אין ספק שבשביל ילדים בגילאי 20+ - זה גן עדן. תחשבי שילד ללא ניסיון אבל אחד שסיים תיכון, יחשב לפוטנציאל לכל דבר בניו זילנד (העיקר שיעבור את החודש עבודה הראשון בהצלחה).

מצד שני, זה גורם לכל האנשים בגילאי ה-30+ המעוניינים להתפתח מקצועית להבין שאין להם מה לחפש שם (לא מדובר רק על האתגר שבעבודה מקצועית ברמה גבוהה, אלא גם על כל המנטליות הניו זילנדית - אם את לא מדברת על בירה ורוגבי, לא תמצאי הרבה נושאים נוספים, וכמובן שבשלב מסויים חושבים גם על ההתפתחות של הילדים).

כל זה תורם לירידה מהנושא.

בזמן שבאוסטרליה יש את כל האיכויות הגבוהות שהאנשים מחפשים.

(ביחד עם 19 מתוך 20 נחשים הכי ארסיים בעולם... אחחח.... אין חבילה מושלמת :)).

ליל מנוחה,

עמית

למעלה