לאן נעלמו השיטות?

אליקום

New member
לאן נעלמו השיטות?

לפי המיתוס ואולי גם ההוכחה ההיסטורית/ ארכיאולוגית השיטות הסיניות מקורם לפני בערף אלף שנה. והמקור דובר על מזנזר השאולין פחות או יותר. כיום השיטות הגונג פו הנפוצות והמוכרות לנו הן די מודרניות הן יוסדו עד הכי מאוחר לפני 200 שנה. כמו למשל הווניג צון, הונג גאר, צ'וי לי פאט. אפילו הטאי צ'י בניגוד למיתוס נוצר בזמן שהאומנויות הפנימיות יוסדו לקראת 1750 האלה שלי לאן נעלמו השיטות העתיקות יותר של שאולין ואפילו לא של שאולין.

MidNight Flame

New member
נצל"ש - יצא למישהו לנסות לינג שו?

קונג פו מסגנון הלינג שו, ההתרשמות שלי לא חיובית במיוחד מישהו התאמן בזה תקופה ויכול להרחיב קצת לגבי האומנות?

אליקום

New member
עזוב את הנושא עבור הלאה

שלא יהיה לנו מגה שירשור של בלאגן עכשיו. מנהלים בבקשה למחוק את ההודעה והשירשור.

WhiteBear

New member
מה פיספסתי ?!

למה למחוק את השירשור

MidNight Flame

New member
לא פספסת כלום פשוט...

קיים חשש להשמעת דברים רעים על המורה (היחיד) שמלמד את "שיטת" הלינג שו

fa jing

New member
../images/Emo41.gif לאן נעלמו השיטות?......

תראה השאלה אותה אתה שואל היא שאלה מעניינת מאוד וגם מורכבת מאוד. אני לא חושב ששיטות נעלמות אלא הן למעשה מתפתחות ומשתנות. התפתחות שיטה, שימורה ושינויה בהתאם להלך הזמן כפופים להרבה גורמים כגון: תרבותיים, חברתיים, היסטוריים, לחצים ודרישות סביבתיות, הלכי מחשבה, כל אלו ועוד רבים אחרים גורמים לתהליך אבולציוני של שיטה. ושינויה ברוח הזמן. הבט סביבך ואפילו על עצמך אנשים משתנים, אופנות משתנות, דרישות החברה משתנות וגם דפוסים תרבותיים משתנים החל מקשרים בין אישיים ועד קשרים וירטואליים שלא היו נגישים לנו לפני 10-15 שנים. אני גם לא בטוח כי מוצא השיטות הינו מוצא אחיד, גם בסין אמנם נהוג להאמין כי מוצא השיטות הוא במנזר שאולין. אולי מכיוון שנוח לנו להניח כך, משום ששם ישנו תיעוד והיתה דרך מתודית במהלך שנים רבות בהן היא הועברה במנזר. אבל במקביל בכפרים רבים ברחבי סין ישנן שיטות מקומיות ללא שם מוגדר הן ידועות בתור "ג'יה צ'ואן" בתרגום פשוט "אגרוף הבית"- השיטה שהיתה נהוגה בכפר או במשפחה והועברה מדור לדור, אנשים נדדו ברחבי סין, או שימשו כחיילים ובאו במגע עם כל מיני אמני לחימה אחרים וכתוצאה מכך שינו ושיכללו את שיטתם. הידעת? כי רבים מבין אמני הלחימה המפורסמים היו שודדים או שומרי ראש? בסין אמני לחימה רבים התפרסמו והתפרנסו ב"חברות ליווי שיירות" כשמרי ראש מפני שודדים ואמני לחימה משני צידי המתרס התפרסמו בשל יכולתם. אני חושב כי תהיה זו הנחה כוללנית מדי לומר כי נעלמו השיטות, הן לא נעלמו אלא הן איתנו עד היום(בבסיסן בכל מקרה) בתמצית כל שיטה ושיטה ששונו והגיעו למה שהן כיום. אחרי הכל לולא השיטות שהיו אז...לא היו מגיעות השיטות של היום למה שהן כיום. חנן

prostore

New member
לאן נעלמו

אליקום שאלה : האם התנסת למדתה לחימה מסוג כל שהוא ? אולי אני אשבור כמה מתוסים וסיפורים למיניהם. הקונג פו,שאולין,קארטה,גודו האומניות משתמשות רק באחוזים קטנים ביכולת בניצול השיטה,התנועה והמכה. רוב השיטות הן תוצאה של תיאטרון !!! בסין ויפן התיאטרון היה ההנאה היחידה של כולם וכולם הלכו לראות תיאטרון, מכאן באה שיטה תיטראלית של שיטות ליופי וחן בלבד. באם תהיה מוכן ומספיק רציני לשיעור היכרות לשיטת S-Z-A S-Z-A : לחימה בידים חשופות,פילוסופית קרב,הגנה עצמית,לחימה אם נשק וכנגד נשק ועוד. S-Z-A

למעלה