לאן נעלם צחי אלבו ??

יהודה05

New member
לאן נעלם צחי אלבו ??

היה לו כל יום שלוש שעות עם מוסיקה ממוקססת למסיבות כזו ברדיו 99... עכשיו כל השירים והיום שם נשמעים אותו דבר מישהו יודע?

תשמע...

את צחי אלבו לא ממש מכיר אבל מכיר את תוכניתו ואת הנפשות הפועלות בסביבתו ( הכוונה ב 99 אף אם ) ואני חייב לציין שהיו שני דברים טובים ב 99 עד לא מזמן,האחד נקרא יורם ואזאנה והשני נקרא צחי אלבו.אז יורם כבר לא שם וגם צחי לא שם...מה שאומר שאולי כדאי לבדוק את מנהל התוכניות שמזכיר לי קצת את ניר קלינגר בכדורגל. ברגע שהשחקן מתעלה בפופולאריותו מהמאמן,הדרך היחידה של המאמן זה פשוט מאוד להראות לו את הדלת החוצה ולהוציאו מהמועדון.שים לב שהיום אתה לא מכיר אף אחד ב 99 וכך גם נוח כנראה לאותו מנהל שידורים שאם תשאל אותי - אין לו מושג וחצי מושג בניהול תוכניות ובחירת צוות השדרנים. זה מה שקורה שנותנים סמכויות לאנשים שפשוט לא מתאימים למקצועם.

amir4646

New member
לצערי, אתה טועה

בתור מנהל התוכניות של 103 אני מכיר את התהליכים הללו וכל קשר בן מה שאמרת (על כדורגל) והמציאות הוא פרי דימיונך.

amir4646

New member
ועוד דבר....

לא שזה נכון כאן אבל חשבת אולי שכשכוכב מרגיש שהוא פופלארי לפעמים הוא מאבד פרופורציה, נותן לאגו שלו להרקיע, דורש דרישות לא הגיוניות וקובר את עצמו?

אתה יודע מה מר כהן?

יכול להיות שאתה מאוד צודק בדבריך אבל עדיין אני בדיעה שזה שיושב למעלה ומנהל את תוכניות 99 - פשוט אין לו מושג מה הוא עושה, אבל שוב, זו דעתי הפרטית בלבד ( ואני מכיר אותו לא מהיום ).

אם נשים רגע את הפן האישי בצד...

ונתרכז בצדדים הפרקטיים של העניין עצמו - אני חושב שלא מדובר דוקא ברדיו 99 או ברדיו אחר אלא בתופעה כוללת שמאפיינת את הרדיו כולו בעשרים השנה האחרונות (ובעולם זה החל עוד הרבה קודם) תופעה שבה המושג "כוכב רדיו" פשט לחלוטין את הרגל והמגישים כיום ברדיו הם יותר הם נותני שירות כמו כל נותן שרות אחר ללא הערך המוסף של ה"STAR"יות שפעם התלווה אליו. כבר העלנו את הנושא הזה בפורום אז ממש על קצה המזלג הגורם העיקרי לכך הוא המעבר ממדורת שבט של שתי תחנות ("הגל הקל" בצד "גלי צהל") למספר דו ספרתי של תחנות, כשהעובדה שהן אזוריות רק מעצימה את אלמנט האנונימיות אבל אני מוכן להמר על כך שגם אם כל התחנות המסחריות היו ארציות - גם אז לא היינו מקבלים כוכבים בסדר גודל של כוכבי העבר - בגלל ההצע הגדול ובגלל שהדור החדש הוא דור שמחליף סלבריטאים בקצב של כבס וזרוק. פעם שדרן בסדר גודל של יקיר אביב היה לפחות מוכר בכל הארץ. תקח היום את ירון אשבל עם כל גלי ההיסטריה שהוא מעורר סביבו ובלי להכנס לויכוח אם בצדק או לא. תשאל מישהו מבאר שבע אם הוא מכיר אותו ותקבל ירון מי?! אותו כנ"ל לגבי וזאנה. אתה כותב עליו כאילו שכל בנאדם במדינה שמע את השם שלו. תשאל מי שמע עליו בחיפה עד היום. אף אחד. היחיד שמוכר בקנה מידה ארצי הוא דידי הררי וגם זה בגלל שהוא שריד לתקופות אחרות של רשת גימל (כמדומני) ואפילו דידי הררי תרשה לי להעריך ש"השדרן של המדינה" הוא יותר מנטרה שהיחצנים שלו אוהבים לנפנף בה מאשר שיש לה ערך כלשהו במציאות. לטוב ולרע - הימים האלו חלפו. אם אתה מחפש כוכבים תמצא אותם בערוץ הילדים וגם זה בגלל שהמונופול עדין שולט שם. אם היו לך עשרים ערוצי ילדים... גם שם כנראה המשמעות של "כוכב" היה מתקעקע. אישית - אני דוקא חושב שיש בזה יותר טוב מאשר רע. מעולם לא חיבבתי את כל מושג ה"הערצה" שיש כלפי זמרים אומנים או אנשי תקשורת. מה שמפריע לי הרבה יותר ברדיו הישראלי הוא לא ירידת מעמד הכוכב אלא לתהליך נוסף שמתלווה לזה והוא ירידת הערך של ה"שדרן" והנטיה של התחנות לראות את המוזיקה כמעל הכל ולבטל כליל את הצורך בשדרן בעל "אופי" ואישיות שמועברת בשידור. אני לא חושב ששדרן צריך להשתלט על השידור ובכל זאת אני כן רוצה לשמוע אישיות של שדרן ולא מכונה אנמית מפס היצור שדואג לדכא כל פרץ של יצירתיות או ביטוי עצמי של המגיש. בהקשר הזה אפשר בהחלט לציין תרומה שלילית מצד רדיו 99 (שהגיע לשיא בהשתקת המיקרופונים בסופי שבוע - עם כל המכתבים הנלהבים שהם יטענו שהם מקבלים ממכתבים - צר לי, אבל לדעתי לא על זה צריך לבזבז תדר של FM. בשביל לשמוע רצף יש אלפי תחנות WINAMP לא פחות טובות מהם ברשת. אם הייתי הרשות השניה הייתי שולל מהם את הרישיון על דבר כזה). אבל אם נהיה הוגנים אז בהקשר הזה רדיו תל אביב מאפילים עליהם בתקופה ארוכה שבה כל השידורים שלהם הושתתו על פס יצור של שיפטרים אנמיים וחסרי אישיות שבעיקר לחצו על הכפתורים וידעו להגיד שהשעה חמש ואתם על רדיו תל אביב. אני מקווה שהשינויים שעברו לאחרונה על רדיו תל אביב היו גם בהקשר הזה (הבטחתי לבדוק אותם ואקיים בהזדמנות). לסיכום... אני לא חושב שאפשר להאשים תחנה זו או אחרת או איש זה או אחר בירידת מעמד הכוכב ברדיו. מדובר בתהליך כללי ומתמשך שיש לו לא מעט צדדים חיוביים. הצרה האמיתית היא שתחנות רבות מנצלות את התהליך הזה כדי להרוג לא רק את המושג "כוכב" אלא גם את המושג "שדרן". זה העוול האמיתי שממיטים על הרדיו - וחבל מאד שכך הדבר. הרדיו מתפקד לא רע בכלל בלי "כוכבים" אבל נשמע אנמי ומשעמם מאד בלי "שדרנים" אמיתיים.

יהודה05

New member
אבל מה הקשר

הכל סבבה עופר אבל התכנית של אלבו היתה כמו שאתה כותב רק מוסיקה ומוסיקה נדמה לי שהוא לא פתח מקרופון אהבתי את ההשוואה לניר קלינגר . נראה לי יש בזה משהו

yoyo189

New member
כמה הערות

א. עופר, אני חושב שהסוף שבוע של 99 ESC הוא בדיוק כמו גלגל"צ בכל ימות השנה.. רק בלי ה "שלום לכם.. איפה אתם בכבישים?..מה קורה בכבישים?...איפה יש פקקים בכבישים?" והפורמט הזה תופס. אז מה לבטל גם את הזיכיון לגלגל"צ?? ב. בקשר לאנונימיות של השדרן... אתה צודק במאה אחוז ולדעתי זה לא הולך להשתנות בקרוב.. גם לא שהרדיו הדיגטלי ייכנס והתחנות האיזוריות ישדרו בפריסה ארצית. ג. צחי אלבו יחזור .. סבלנות...

ההשוואה איננה במקומה

תחנה כדוגמת גלגלצ לא קיימת כדי להגיד איפה אתם בכבישים. היא קיימת כדי לעדכן על מצב התנועה בכבישים. יכול להיות שזה רדיו בנאלי ומשעמם אבל לפחות זה רדיו. 99ESC היא אפילו לא מגיעה למינימום הזה. היא פשוט לא רדיו. היא תיבת נגינה. ולתיבת נגינה, לדעתי לפחות - לא מגיע תדר FM. הערה נוספת לגבי גלגלצ - עד כמה שדיווחי תנועה הם תוכן מגביל - גם אותו אפשר לעשות בצורה של רובוט ואפשר לעשות את זה עם טיפה אופי. הרבה שדרנים של גלגלצ שמוסרים דיווחי תנועה נשמעים אותו הדבר ממש (במיוחד השדרניות) ובכל זאת קומץ מהם נשמעים קצת אחרת. טיפונת. ברור שאתה לא יכול להיות כאן סופר אישי כי מדובר באינפורמטיביות לשמה - אבל ברמת הניואנס - אפשרי. מסיבה זו בלבד גלגלצ עדיפה עלי מאשר 99ESC בשבתות. כי בגלגלצ לפחות יש צ'אנס שאחד מכל 20 שדרנים יתן משהו יותר יחודי - וגם זה משהו. רק הסיכוי שאחרי 9 שדרנים אנמייים לחלוטין יתגלה פתאום שדרן אחד שכן יש לו את הניצוץ - שווה להשאיר הגשה ולו המינימליסטית ביותר של שום דבר מעבר ל"אתם על סוף שבוע של 99ESC" פעם בארבעה שירים. ב-99ESC הרגו אפילו את הצ'אנס הקלוש הזה וזה חטאם העיקרי.

יהודה 05...

אתה אכן צודק שתוכניתו של אלבו היתה רק מוסיקה אבל הוא היה מנגן מוסיקה אחרת להבדיל מכל שדרי התחנה. תוכניתו היתה מאופינת בעיקר על פרומואים שהיה מקבל מחו"ל וחלק מוריד מהאינטרנט ובכך מקדים את חברות התקליטים בארץ. בכך הוא היה שונה מהאחרים ולי אישית נראה שקונספט כזה פשוט היה גורם לחברות התקליטים בארץ להזיז קצת יותר את התחת ולא לשקוע בבנאליות שאופיינית לשנות ה 70.אגב, להערכתי מבלי מידע קודם, אני חושב שהוא גם קיבל אישור לכך ממנהלי 99 וגם כנראה מחברות התקליטים.ירבו כמותו ברדיו הישראלי...

S o l l y

New member
אממ עופר..

בקשר ל99 אתה צודק... אבל אם מסתכלים על זה בצורה אחרת, אולי יש אנשים שדווקא כן מחפשים תחנה שהם ישמעו בה מוזיקה נטו שהם אוהבים, ויש הרבה מאוד אנשים, שלא ממש מבינים ברדיו, ובשבילם שדרנים זה סתם אנשים שיושבים שם ומבלבלים את השכל... ואומנם יש הרבה תחנות שאוט קסט עם כזאת מוזיקה, אבל באוטו אתה לא יכול להאזין לתחנות שאוט קסט. ואני מכיר הרבה מאוד אנשים שדווקא כן היו מחפשים בנסיעה שלהם את המוזיקה נטו, ללא דיבורים. בכל מקרה יתרון מאוד גדול שיש בזה, זה שחוץ משדרנים, גם אין פירסומות, זאת הסיבה היחידה שאני נהנה להאזין ל99 בסופי שבוע.

לפי מחקרים שנערכו בארה"ב

למרות שאין לי את המקור עם הסימוכין - הנושא הזה נבדק בארצות הברית ונמצא שאפילו אם יש לך רדיו שמשדר מוזיקה ברצף לאורך זמן - עדין אנשים מעדיפים אפילו אם זה אחת לחצי שעה לשמוע קול אנושי ואפילו כזה שאומר רק את המינימום שבמינימום - כלומר שזו מוזיקה ברצף ושהם על התחנה הזאת והזאת. רצף בלבד נשמע מכני מדי ולאורך זמן... משעמם את האוזן.

amir4646

New member
קראתי את כל מה כתבתם ו....

אל תזלזלו בערך המוסיקה. רדיו שמשדר מוסיקה זה לא רק תיבת נגינה. זה קונצפט מוסיקלי מוקפד ומיועד לקהל מפולח. אי אפשר להתוכח עם ההצלחה של רדיו 99 בתחום הצעירים ולגבי מנהל התוכניות גבי ביטון (חברי וידידי ושותפי לדירה בעבר אגב...) הוא אחד היחידים שמבין רדיו נכון מבין מוסיקה ועם הצלחה לא מתווכחים, נכון?

tamir0016

New member
עופר צודק רדיו 99 לא שווה כלום

עופר צודק. רדיו 99 לא שווה כלום. צריך בהחלט לשלול ממנו את רשיון השידור ויפה שעה אחת קודם. מי מאזין להם בכלל?

לא זה מה שאמרתי...

לא אמרתי שרדיו 99 לא שווה כלום. יש שם לא מעט דברים טובים ויש גם לא מעט אנשים שמאזינים לו כפי שמצביעים כל סקרי ההאזנה שנעשו בשנים האחרונות. אני דיברתי בסך הכל על נקודה מסויימת של שידור מוזיקה ללא הגשה בסופי שבוע. ולמען הגילוי הנאות אני אנצל את ההזדמנות לציין ש-99 היה בשבילי בית ספר הטוב מעולה לרדיו ולמדתי בו הרבה מהדברים שאני ממנטר כאן בפורום. דברים הרבה השתנו מאז ובכל זאת ראיתי חובה לעצמי לציין זאת וודאי שלא הייתי מרשה לעצמי להגיד "רדיו שלא שווה כלום" על באר ששתיתי ממנה לא מעט.

S o l l y

New member
הרבה מאוד צעירים מאזינים...

זאת פשוט מוזיקה שצעירים אוהבים לשמוע. לפחות מה שיש להם בסופי שבוע. לגבי אמצע שבוע אני לא כל כך בקיא.

למעלה