לאן נעלם גרי רשף ? ? ?

TalReshef

New member
פטור בלא כלום אי אפשר

אני בכל זאת מוסיף התייחסות עניינית לתוכן הציטוטים של בלוגמן (למרות שייתכן והתעלמות היא התשובה הנכונה): - הציטוטים מז'בוטינסקי מתייחסים ל-1919 לפני שהוקמה התנועה הרוויזיוניסטית ולפני שז'בוטינסקי היה למי שהיה - הציטוטים מהרצל מתייחסים ליומנים המוקדמים שלו, לפני היותו ציוני ולפני שהרצל היה למי שהיה באותה מידה ניתן גם להביא ציטוטים של אורי זוהר מלפני חזרתו בתשובה במילה אחת: דמגוגיה

"פטור בלא כלום אי אפשר"?

ז"א שמי שאין לו עבודה חייב להקדיש את כל עיתותיו להשיב בפורום לכל מיני מחרחרי ריב?
Don't be hard on yourself.. ולגוף העניין - אהבתי את התשובה המלומדת ששמה את הציטוטים במקומם (פח האשפה של ההיסטוריה?)

TalReshef

New member
תודה, אתה צודק

כנראה שהתעלמות יכלה להיות באמת ההתייחסות הנאותה. מבטיח לא לחזור על כך שוב.

אני דווקא מתענג על תגובותיך ../images/Emo20.gif

במיוחד שקשה לי להיות מסומן כיחיד פה שמבטא בעקשנות את העמדה הציונית-הרצליאנית לנוכח המתקפות החבקו"קיות. נדמה לי שספלינטור התייחס ל"אי אפשר" שלך, ואמר שאתה לא מוכרח להגיב. אבל אם אתה מוכן ורוצה להגיב - תודתי נתונה לך מראש.

TalReshef

New member
תראה... איך אני אגיד את זה

אני לא ממש מקורב לעמדה הציונית ההרצליאנית, גם בגלל שאני ספקן מכדי להחזיק באידיאולוגיה יציבה וגם בגלל שתורתו של הרצל מכילה חלקים רחבים שאיבדו את הרלוונטיות שלהם עם הזמן ואחרים שהתגלו כנאיוויים, אבל זה נושא לשירשור בפני עצמו, אני פשוט משתדל להגן על האמת כאמת. בחבילה ההיא גם העמדתי דברים על דיוקם בנוגע לז'בוטינסקי, ואם הרצל הוא לא ספל התה שלי אז ז'בו על אחת כמה וכמה... ...אבל מה זה חשוב? היה שווה לקבל את המחמאות, ובפעם הבאה שאני עומד להתחרע אנצור את מילותיך ליתר עידוד.

וגם היה לנו שרשור כזה בשבוע שעבר../images/Emo20.gif

ולמיטב זכרוני, ביטאת בו עמדות הרצליאניות לעילא ולעילא. מה שמזכיר את הסיפור על ההוא, שכל חייו דיבר פרוזה ולא ידע את זה. להבדיל ממארכס, למשל, להרצל לא הייתה משנה סדורה. כשאני אומר "ציונות הרצליאנית", אינני מתכוון לתפיסה שמקדשת כל משפט שהרצל כתב או אמר אי פעם, אלא לתפיסה שמחויבת למפעל חייו: הקמת מדינה מודרנית ליהודים, שתהיה להם מקום מקלט מפני שונאיהם. ודוק: מדינה מודרנית, כמו צרפת ורוסיה.

TalReshef

New member
והוא בכלל לא ידע שהוא כזה

נתקלתי כבר בהגדרות שונות של תורת הרצל. עם ההגדרה שלך אני יכול לחיות: אני בעד המשך הקיום של הסביבה התרבותית בה גדלתי, בה שרויים משפחתי וידידיי, היא מדינת ישראל, היא מולדת הפורום לתרבות עברית (איך?! אה?!), חייתי מספר שנים בחו"ל וגיליתי שאני מה-זה מחובר להוויה הישראלית ולתרבות שלה, וכמו שלא הייתי רוצה לראות אותה מתפגרת גם לא הייתי רוצה לראות אותה מתחרדת, מתאסלמת וכל "מית" אחר, והשילוב בין מודרניותה ליחודה הוא הדלק התרבותי שלי. אתה יודע מה? שיהיה, אני ציוני הרצליאני. יאללה, הולך.

למעלה