לאן לעבור בקנדה?

לאן לעבור בקנדה?

היי לכם. אני אזרחית קנדית מלידה ומתכוונת לעבור לקנדה. התכנית היא להשתקע לטווח ארוך ולא לאיזו הרפתקה.
מעולם לא גרתי בשום מקום בקנדה שאני זוכרת (עזבנו כשהייתי בת שנתיים פלוס) אז ככה שאני לא יודעת איך לבחור מקום מגורים. אין לי משפחה ברמה כזו שהקרבה אליהם תהיה שיקול.
קראתי פה מספיק דפים אחורה בשביל לדעת על מלחמת מניטובה נגד שאר העולם ושאר המלחמות.
אז איך בוחרים מקום לגור בו?
כמובן שזה מאוד תלוי בי ובדברים שחשובים לי ובלי לדעת עלי כמה פרטים כנראה שאי אפשר לייעץ ספיציפית לי אבל השאלה שלי היא יותר כללית.
בלי קשר לשאלה אם חשובה לי או לא קהילה יהודית או מזג אוויר כזה או אחר, איך אפשר לדעת עד כמה התיאורים שנמסרים בפורום ובשאר המקורות הם אמיתיים וכמה הם צובעים את המציאות בוורוד לפי הצרכים של מי שמוסר את התיאור?
זה בכל זאת מהלך די משמעותי ולמרות שאין לי ילדים ואני יכולה לעבור יחסית בקלות לעיר אחרת בכל זאת אני רוצה להגיע למקום הסופי ולא להתחיל לנדוד ולנסות מקומות שונים.
גם טיול ארוך לא בא בחשבון גם בגלל שמבחינתי זו שריפת כסף על טיול שאני לא מעוניינת בו וגם בגלל שלהיות כתייר כמה שבועות באיזה מקום לא באמת נותן תמונה לגבי אנשים או מזג אויר בשאר השנה.

כל עצה תתקבל בברכה!

ErezInTornoto

New member
הייתי מתחיל בוונקובר

מנסה להשתקע מבחינת מגורים ועבודה ואם זה לא הולך הייתי עובר לטורונטו.

איך אתה יכול להציע בלי לדעת מה חשוב לגברת?

לוונקובר יש יתרון גדול מבחינת מזג האוויר, והאווירה החופשית של תרבות חוף מערבי.

לטורונטו יתרון של קרבה לתרבות עברית וליכולת נטוורקינג משופרת למי שזהותו התרבותית היא כשל הכותבת.

טורונטו נמצאת במרחק 10 שעות טיסה מישראל, ושוק העבודה בה גדול יותר. מוונקובר לנסוע לבקר משפחה בארץ זה סיוט גדול.

ואפשר לפרט עוד ועוד על המאפיינים של כל אחת משתי הערים.

ErezInTornoto

New member
כי זה מה שהיא ביקשה

מתוך הפוסט שלה:
"כמובן שזה מאוד תלוי בי ובדברים שחשובים לי ובלי לדעת עלי כמה פרטים כנראה שאי אפשר לייעץ ספיציפית לי אבל השאלה שלי היא יותר כללית."

אמרתי מה אני הייתי עושה.

אני יוצא מנקודת הנחה שהיא יודעת מה חשוב לה ושיש לה גישה לגוגל ויכולת חיפוש בסיסית שתיתן לה הרבה מידע על ערים קנדיות.
זה לא תפקידי לחטט ואם היא תרצה לפרט עוד לגבי הצרכים שלה, אוכל להתאים את תשובתי.

איך אפשר להציע למישהי שלא יודעים עליה כלום?

גיל, השכלה, מקצוע, נסיון, שפה/ות, מצב כלכלי, העדפות פנאי, העדפות מזג אוויר וכד'.

בגדול לכל פרובינציה/עיר/שכונה יש מאפיינים ויתרונות/חסרונות משלה ואין מקום שיהיה מושלם עבור כולם.

אבל אם את מתעקשת, אז בעולם אידיאלי ונטול דאגות, ברור שונקובר היא העיר (והמקום היחידי בקנדה שהייתי מוכן לגור בו).

כולם פיספסו את השאלה

אל תתייחסי. כולם פה אוכלי נבלות.

השאלה שלך היא בפשטות איך לשפוט אם המידע שנמסר לך על ידי אנשים תואם למציאות או לא, וכמה הוא רחוק מהמציאות.

התשובה היא שאין לדעת. זה נכון לגבי כל דבר בחיים ולא רק לגבי שיקול בחירת מגורים בקנדה. יכול להיות שיגידו לך שמקום מסויים הוא עם קהילה יהודית חמה, אבל לא תדעי מה עומד מאחורי העניין הזה לפני שתבדקי את זה בעצמך. יכול להיות שמישהו יגיד לך שבמקום מסויים יש ים עבודה ושמש תמידית, אבל כשתגיעי תגלי שההבטחה לשמש תמידית לא חופפת לדברים שהנחת שמגיעים יחד עם שמש תמידית (חום, למשל).

כל אחד מנסה לשווק משהו. בין אם זה למשוך אותך למקום שהוא גר בו בשביל שבעתיד תקני ממנו משהו, ובין אם זה לדחות אותך מהמקום שהוא גר בו בשביל לשוות לאותו מקום איכות אקסקלוסיבית. יש גם כאלה שבאמת ובתמים יספרו לך משהו בלי כוונה מודעת להטות את האמת, אבל בסופו של דבר התיאור שלהם הוא סובייקטיבי או אפילו מוטה ביודעין מכל מיני סיבות.

מי שבשבילו טיסות מוונקובר לישראל הן זוועה בגלל זה הוא גר בטורונטו, ומי שחושב שמזג האוויר והאנשים מזרחית לרוקיז הם זוועה, ממילא גר בוונקובר.

בקיצור - אם תשווי את כל הנתונים על הנייר, ההטיות של כל אחד מבעלי העניין יבטלו אלו את אלו, ותוכלי לבחור בצורה סבירה (בוונקובר).

פורטי40

New member
גורי במקום ששבה את ליבך

אם את לא רוצה/יכולה לסייר בקנדה, אז קראי על ערים שונות בויקיפדיה (גם עברית גם אנגלית או שפה אחרת שלך), בדפי האינטרנט של העיריות, כאן בפורום, במצבור תמונות של העיר בגוגל, בבלוגים (אם תמצאי), ואז לפי הרגשת הבטן השתקעי בעיר שנותנת לך הרגשה טובה.

fanta claus

New member
רוב המגיבים פה לא גרו ביותר מאזור אחד.

ולכן לא יוכלו להשוות.
ברור שיש גורמים שכולם מזכירים כמו עלויות מחיה מזג אויר
מיקום גיאוגרפי קהילה ישראלית . טיסות.
כך שעל אלה יש לך הרבה מידע.מעבר לזה הכל אישי לגמרי.
נסי לשאול אנשים באיזה מקום לגור בארץ.
תקבלי המון מידע חלקו מועיל וחלקו סובייקטיבי לגמרי

shuttles

New member
ואם לא תאהבי את השכונה? או את הבניין?

או את הריחוק מהעבודה מס' 3 שלך? או של בעלך?
או את הריחוק מבית ספר טוב יותר בשביל הילדים שלך?
אז את פשוט תעברי דירה, נכון?
בדיוק באותו אופן ומאותן הסיבות עוברים שכונה, או עיר או פרובינציה. אורזים ועוברים.

עצה שלי:
תעברי למקום שיהיה לך נוח מהמקום בו את נמצאת בחיים. אני חושבת שהכי נוח בשביל בחורה צעירה ללא משפחה (במידה ו"איבחנתי" אותך נכון) - זה טורונטו. הכי "קרוב" לישראל (כמה שעות טיסה בסך הכל, יש אפילו טיסה ישירה. תוך כמה שעות את יכולה גם לחזור). המון שכונות שונות לבחירתך, המון אפשרויות עבודה ותעסוקה, המון אפשרויות לימודים. תתחילי לחיות. תתחילי להבין את חוקי המשחק. תתחילי להבין מי נגד מי. בהמשך, כשתכירי מה הולך סביבך, במידה ותראי שבבניין/שכונה/עיר/ פרובינציה אחרת יכול להיות לך טוב יותר - תעברי לשם.
את לא גרה את כל חייך ברח' ארלוזורב, מס' 10, דירה 15, בפתח-תקווה, נכון?
את גם לא תגורי את כל חייך ב-23-10050 Yonge street, Toronto ON.
קנדה היא מדינה ענקית. ענקית ממש.

אנחנו בתוך 5 שנים בקנדה גרים כבר בפרובינציה מס' 3 ובמקום מגורים מס' 6. זו מדינה ענקית, אין שום סיבה לשבת באותה פינה כל החיים - כך מפספסים הרבה (מידי) הזדמנויות.

בהצלחה.

איך אפשר להשוות?

מעבר דירה שמחייב גם החלפת עבודה ואת החברויות שכבר רכשתי לא דומה למעבר דירה שמאפשרת לשמור על עבודה וחברויות.
אני בהחלט מתכננת לראות את קנדה ולטייל בכל צפון אמריקה אבל זה כמו שאני מטיילת באירופה כשאני גרה בישראל. להחליף עבודה בשביל לטעום את החיים בעיר אחרת? קצת גדול עלי. יציבות זה גם דבר שחשוב לי. על כל פנים אם זה יבוא זה יבוא, אבל אני רוצה שכהתחלה תהיה לי בחירה מושכלת.

shuttles

New member
רואים שאת לא גרה בקנדה

כי מה שאת מתארת כ"גדול עלייך", הוא המציאות בקנדה. במיוחד עבור אנשים צעירים, שאינם קשורים לבתי ספר של ילדים, מה עוד שאינם קשורים לצורך למצוא עבודה חדשה במקום חדש גם עבור בן הזוג.

את לא מדיימנת לעצמך את המרחקים בקנדה. הם שונים מאוד מאלו של ישראל.
את לא מדיימנת לעצמך את אפשרויות התעסוקה וההשכלה בקנדה. הן שונןת מאוד מאלו של ישראל.
את לא מדיימנת לעצמך את סוג החיים בקנדה. הם שונים מאוד מאלו של ישראל.
את לא מדיימנת לעצמך מה הן "חברויות" בקנדה. הן שונות מאוד מאלו של ישראל.

אלו חיים שונים מאוד. זו לא ישראל. זו מדינה אחרת והחיים מתנהלים בה אחרת (לא רק בקנדה, אלא בכל מדינה אחרת מישראל).

הדברים כאן עובדים אחרת. כך שתגיעי לאן שנוח לך. לדעתי, עבור בחורה צעירה ללא מקצוע מוגדר וללא עבודה - הכי נוח לנחות בטורונטו. אחר כך כבר תראי בעצמך.

בהצלחה.

giri

New member
מצטרפת למה שנכתב לך

אין שום יכולת לתת המלצה כללית בלי לדעת עלייך כלום.
אני יכולה לומר שאני גרה במקום שנחשב מרוב הבחינות פחות אטרקטיבי מטורונטו וונקובר (אני גרה בקלגרי) ואני מאד אוהבת את העיר, נדלקתי עליה לגמרי ואין לי שום רצון לעבור מפה (למרות שאני יודעת שיש סיכוי סביר שלא תהיה ברירה אחרי הדוק').
העניין הוא שהאהבה שלי לעיר הזו היא בגלל מאפיינים מסויימים שמבחינתי הם יתרונות אבל מבחינת הרבה אנשים אחרים הם חסרונות. ובשביל הפרופורציה אני אומר לך שבתל אביב לא הייתי גרה אפילו אם היו משלמים לי על זה, אני מאד נהנית לבלות בה אבל לגור בה עושה לי צמרמורת. אז אם היית שואלת אותי איפה לגור בישראל היית מקבלת תשובה לא פופולרית, איך את יכולה להסיק מזה על עצמך? אולי גם את לא היית רוצה את ת"א.
תרגישי חופשי לתת עוד מידע על עצמך

ועוד משהו:
בהיעדר תנאים מאד קשים, לדעתי הכי טוב לעבור למקום שבו את מוצאת עבודה. זה הפקטור מס' 1 בקליטה בעיני (שוב, ברור שאפשר לעבוד באסדת קידוח בואכה הקוטב, אבל מתוך המקומות שהתנאים בהם סבירים). וכמובן שאפשר לעבור אח"כ למקום אחר אם את לא מתחברת.

פורטי40

New member
Calgary! Here I come! בשבוע הבא

נוסע לביקור ידידים שם בשבוע הבא. חבל ש-ה-שינוק מסתיים כבר השבוע... הייתי נהנה להתחמם קצת בפלוס 9 מעלות.
Chinook

למעלה