לאן להתקדם?

yonatans1

New member
לאן להתקדם?

אהלן... היום עברתי את מבחן ההסמכה NETWORK+ של COMPTIA עם ציון של 900 מתוך 900
http://www.comptia.org/certification/network/default.aspx רציתי להתעייץ איתכם לאיזה הסמכות כדאי להמשיך מפה, איפה ניתן יהיה ניתן למצוא עבודה ביתר קלות? בראשונה יש את ה CCNA המפורסם של CISCO כמובן.. אחר כך את ה MCSE שממה שהבנתי באמצע השנה הזאת הולכת לצאת סידרה חדשה של הסמכות (אני צודק?) אז האם כדאי לחכות לזה? עוד נושאים שאני חושב שהם פחות מפותחים הם נושא ה SECURITY שיש הסמכות של CEH (ETHICAL HACKER) וCISSP\SSCP ונושא ההטעמה של LINUX הסמכות כגון LINUX+\LPIC לפי התעסקותכם איפה חסרים אנשים בנושאים האלה ובמה כדאי להתמחות תודה רבה וחג שמח (או שהיה כבר
)

בעז 21

New member
אהלן,

1.קודם כל מזל טוב.. כל הכבוד על הציון. אולי שתף את הפורם באיזה חומר לימוד השתמשת על מנת להשיג את ההסמכה ?(ועוד עם ציון מושלם) 2.האם אתה חושב שזה אסטרטגיה נכונה להתחיל ללמוד מסלול מסויים כי חסרים שם אנשים? האם אתה לא חושב שזה רעיון טוב להכנס לתחום שפשוט יש לך עליו חיבה או אהבה? 3.בכל אופן בד"כ אנשים שנכנסים לעולם ההסמכות בארץ הולכים על השילוב "הקטלני" של MCSA+CCNA . בברכה בעז.

ronenb75

New member
מצטער להרוג לך את חגיגת ההסמכה

אני באופן אישי מאוד מאוד לא מתלהב מהסמכות, בעיקר כשהן באות כדי להשיג עבודה. אני ממוקם היום בעמדה די בכירה בחברת IT, שמתעסקת עם מערכות מורכבות מאוד ועם דרישות מאוד מיוחדת - ואין לי ולו הסמכה אחת. יותר מזה, בראיונות שערכתי למועמדים, שבאו עם תיק מלא הסמכות התברר שחוץ מניירות וציונים יפים - הם מבינים אפס אם שואלים אותם קצת "מחוץ לקופסא". מה שאני מנסה להגיד הוא שכדאי להתחיל לעבוד באמת, להתמודד עם בעיות בשטח ואת החוסרים להשלים עם הסמכות, שמכניסות כסף בעיקר לגופים המסמיכים. יותר מזה, כמה פעמים היה כאן מירמור של אנשי הפורום על דרישה של אינטל לעובדים עם "תואר ראשון מינימום". בדיוק אותו רעיון - זה שיש לך הסמכה לא אומר שאתה יודע מה אתה עושה. קח לתשומת ליבך לפני שאתה הולך להוציא עוד מלא כסף כדי להשיג ציון נכסף...

ptt0ttp

New member
זה לא כל כך משנה היום

פעם אולי היו בודקים את הידע שלך ואז היית מתקבל. היום הדרישה לתעודות ומסמכים היא בעיקר למטרת סינון של דורשי עבודה רבים מדי. כך שאם יש לך מלא ידע ותשלח בקורות חיים - "חבר'ה אין תעודות אבל יש לי פוווווווול ידע". אף אחד לא יתיחס אליך. אתה צריך לעבור את המשוכה הראשונית של התעודות כדי להגיע לראיון ואז ולהוכיח עצמך במבחני הידע. כך זה היום.

ronenb75

New member
לא מסכים לגמרי

אני נמצא היום בשוק, אני לא קשיש שיושב בבית. אני גם מסנן קורות חיים, בכמויות... אישית אני בכלל מדלג על הקטע של ההסמכות, כי מרוב אותיות באנגלית לא רואים את היער.... אותי, אישית הרבה יותר מעניין הניסיון האמיתי, תקופות עבודה (הרבה יותר חשוב להראות יציבות מאשר הסמכות), אפילו הצורה של קורות החיים, כן כן, הצורה הפיזית ועיצוב הדף. בתקופות שעברו, נהנתי אפילו להכניס לראיונות בוגרי הסמכות למינהם, בעיקר אלה שעשו הסמכות בלי שום ניסיון. "ירוקים" שפשוט הלכו לעשות הסמכה ועוד הסמכה ועוד אחת משום שזה היה "שווה" ו"ככה אפשר למצוא עבודה" ופשוט לצלוב אותם. היום אין לי זמן לזה יותר. אני לא נגד הסמכות, אני נגד הסמכות "כי ככה צריך".

marvin2

New member
אולי זה אחרת אצלך

אבל באירגונים הגדולים הסינון מתבצע אצל איזו פוסטמה ממשאבי אנוש שמישהוא אמר לה להעיף את כל הקוחים שלא רשום שם MCSE וכו'.

ronenb75

New member
צודק....

על זה לא חשבתי..... טוב, נו... אולי זה משום שאני לא מת על ארגונים גדולים ועל שיטות המיון האלה. אני את עצמי בניתי הארגונים קטנים ושם אני מוצא את עצמי טוב יותר...

antidot

New member
הבנת הנקרא

במקום זה קרתה תקלה בהבנת הנקרא והתגובות בחרו להעלם לטמיון. עז, אל תדליק אותי...

antidot

New member
../images/Emo46.gif

קשה לשמור על לשון נאותה ? חזור אחריי: יש לאמר "בחורה מאותגרת טכנולוגית". פעם הבאה הודעה מהסוג תמחק לאלתר.

antidot

New member
המממ

לי גם יש לא מעט הסתייגויות בנושא ההסמכות, אבל לא הייתי מרחיק לכת וגורס את כל ההסמכות באשר הן. MCSE 2003 כבר לא הכי טריוויאלי היום לעבור בלי לגעת בשרת (אבל הסמכת MCSE מאז ומעולם הייתה בעייתית ומבחינתי היא לא מדד). מצד שני אני רוצה לראות אותך עובר CISSP או CCNP או RHCE או CCIE ללא ניסיון בפועל. גם לי יצא לראיין ולהתראיין. אני מכיר מוסמכים שיכולים ללמד אותי ויצא לי להתקל בלא מעט מוסמכים שלא יודעו להגדיר מדפסת רשת... לא הכל שחור/לבן. מה שאתה שוכח אבל, זה שהסולם לא נגמר במקום שאתה נמצא בו וכאשר תרצה לטפס יותר למעלה, יצא לך להתקל ביותר ויותר מקומות שיבקשו תואר/תעודות. אין מנוס - תצטרך מתישהו להשלים עם זה או מראש לוותר על נתח שוק לא קטן או תאלץ לעבוד באפיק הישראלי הידוע לשמצה - "קשרים, פז"מ, וויטמין P". והאמת ? לא רואה שום צורך להוציא אגרסיות על מוסמכים ללא ידע. לזמן אותם לראיון רק בשביל להתעלל ? בחייאת... אתה מנסה להוכיח משהו לעולם ? אתה רוצה להראות שיש אנשים טובים בלי תעודות ? תדגים את זה על בסיס הידע שלך ולא על ידי הדגמה פומבית של "הנה הם ! המוסמכים האלה לא שווים !" אבל זה ה"אני מאמין שלי"... זכותך בסופו של דבר לעשות מה שנראה לך לנכון.

ronenb75

New member
הרי ברור שהגזמתי.....

לא זימנתי מוסמכים כדי להראות להם.... זה סתם לשם הדיון, אתה יודע - יש גם עבודה אחרי כל שעשוע. אבל בהחלט רובם המוחלט של המוסמכים פשוט לא ידעו לענות על שאלות שהיו מילימטר מתחום ההסמכות שהם עשו, ואני מדבר על שאלות הקשורות לסטנדרטים ולאו דווקא יחודיות לתחום מסויים. התשובות שהכי הרגו אותי היו: "אם זה היה שרת W2K או Exchange אז הייתי פותח את החלון הזה ולוחץ על זה...." וממש לא עניין אותו ששאלתי על דברים הקשורים לתקשורת או שרתי דואר באופן כללי.... וכמובן, שאני מסייג את זה להסמכות של סיסקו, של RH ודומיו - שם באמת צריך ניסיון וידע גם באופן כללי (בעיקר בגלל המבנה של מערכות אלה). בכל מקרה, שלא תבין לא נכון, אני לא נגד לימודים או הסמכות, אני אישית אפילו מחזיק תואר הנדסה של הטכניון ועדיין מאמין שהניסיון שווה הרבה יותר מהנייר שקיבלתי אחרי 4 שנים של גועל...

DanDan1

New member
כמו שהוזכר, לא תופס לגבי CCNP ומעלה

CCNA עוד מילא, אבל CCNP ללא נסיון רב והתעמקות - קשה מאוד להוציא, שלא לדבר על CCIE שם אין שמץ של סיכוי לעבור ללא ידע נרחב (המבחן מתקיים בבלגיה, בתנאי מעבדה, תחת פיקוח וניטור אנושי כל זמן התרגיל)

marvin2

New member
סתם מעניין אותי לדעת

מה למשל שאלת מוסמכים והם לא ידעו לענות ?

ezaton

New member
לי יש חידה קטנה

והיא פשוטה מאוד, כשיודעים. נורית "link" במתג ו/או בכרטיס רשת של המחשב מהבהבת. אין לי כרטיס חלופי, כבל חלופי או מתג חלופי. בקיצור, אין לי אפשרות לנתק את הכבל ולחברו מחדש. איך אני מצליח, בערבון מוגבל, לעקוף את הבעיה זמנית, עד שיביאו את האיש של התשתיות שיחליף נקודה בקיר?

האבי

New member
ezaton שתף אותנו...

אם אתה יודע שהנקודה בקיר לא תקינה אז מה העניין עם זה שאין כרטיס חלופי, כבל חלופי או מתג חלופי? בכל זאת האר עיניים...

ezaton

New member
לא ממש לא תקינה

לא תקינה ממש, הנורית כבויה, וזהו. אין מעבר לכך. אם אתה בחירום, אין לך זמן, האיש *חייב* לעבוד, ועכשיו, ואין לך ציוד חלופי בכלל, אתה מנסה להחליף אותו עם איש אחר, או לנייד את המחשב שלו. אם הנורית מהבהבת, יש סיכוי שזה מגע דפוק, או איכות קו דפוקה. מסריח במידה דומה, אבל לפעמים (בהחלט לא תמיד) הסיבה לנורית המהבהבת היא שכרטיס הרשת מקבל מידע, אבל לא מצליח להסתנכרן על מהירות עם המתג, בצד השני (וההיפך). במצב כזה, אם נכפה על הכרטיס מהירות איטית יותר (לדוגמא 10Mb/s HD) קיים סיכוי שנוכל להשיג חיבור רשת פעיל, ברובו. עכשיו, אתה יכול לבוא עם כל ההסמכות בעולם, אבל כשתתקל במצב כזה (ותתקל בו, כל מי שעובדים עם הידיים נתקלים בכזה מצב במוקדם או במאוחר), תוכל או להגיד ללקוח שלך שאין מה לעשות, או להתחיל לסחוב מחשבים, או לדעת מה אתה עושה, להכיר מעט איך המערכת עובדת, ולחסוך לעצמך זמן וכאב ראש. מחר, כשיגיע האיש של התשתיות, תדאג שהוא יבוא עם כבל ארוך, לחבר את הלקוח שלך לנקודה אחרת בזמן שמתקנים את זאת. אבל זה מחר...

האבי

New member
לא מדוייק

כאשר יש מצב בו הגדרת מהירות התקשורת של כרטיס הרשת ב auto detect והזיהוי האוטומטי לא מצליח, הלד אינו מהבהב כפי שכתבת, אלה לא דולק כלל. זו לא תקלה שמופיעה מעצמה לאחר שכבר הייתה עבודה תקינה מול הציוד. תקלות כאלו מזוהות כאשר מוחלף כרטיס רשת ופעם הראשונה אתה כבר מגלה שאינו עובד עם הגדרת זיהוי אוטומטי, בשלב זה מגדירים את מהירות התקשורת לפי הציוד.

ezaton

New member
הנורית מהבהבת

במצב בו Auto Detect נכשל. או דולקת לכמה שניות ואז נכבית לכמה שניות, וחוזר חלילה. שזה שם אחר למהבהב.

ronenb75

New member
אתה לא תאמין.....

לדוגמא, שאלתי מישהו שעשה הסמכת Exchange שאלה כזו: אתה יושב לך בפינה שלך והמנכ"ל מתקשר אליך שהוא מנסה לשלוח דואר לאיזה מקום ולא מגיע. אתה מעוניין לבדוק האם שרת הדואר בצד השני חי, קיים. לא ציפיתי ממנו שיגיד לי איך לבדוק לוגים של Qmail כי הוא לא מכיר לינוקס. הבנאדם אמר לי פינג, אמרתי יופי. רעיון יפה. בצד השני סגרו ICMP. מה הלאה? חשב, חשב, חשב עוד קצת - אמר לי: "אם זה היה Exchange הייתי פותח את החלון הזה ועושה ככה וככה וככה. אמרתי לו, אין Exchnage, יש לינוקס. בכל זאת? אחרי הרבה ניסיונות לרמוז לו הוא פשוט לא היה מסוגל לחשוב על Telnet לפורט 25. אני הרגשתי שפשוט לא מובן לו שיש בעולם סטנדרטים ולא רק $M. ועוד כל מיני כאלה שאלות שבאמת לא היו על לינוקס, אלא בעיקר על הבנת המערכת, הבנה בסיסית של רשתות תקשורת שלאו דווקא מדברות מיקרוסופטית, שבזה אני בטוח שהוא יכל לנגן לי זמירות שלמות. מצטער, אותי זה לא קנה. אני רוצה מישהו שיש לו ידע, סקרנות - מישהו שלמד את הכל דרך האצבעות ולא מישהו שעשה את זה כי זה "משתלם". אבל זה אני......

למעלה