לאן כדאי?

LaiLai

New member
לאן כדאי?

אחרי מאבק של הרבה שנים בקשת רחבה של הפרעות אכילה החלטתי לפנות מחר לרופא המשפחה ולבקש ממנו הפנייה למוסד שמתמחה בעניין
אני מתלבטת בין תל השומר למכבי. מה ההבדלים העיקריים? איך אדע מה לבקש?
אני שואלת כאן כי, בכנות, אין לי מושג איך הוא יגיב. אני קצת חוששת שהוא אפילו יזלזל בזה. אני רוצה לבוא אליו עם תכנית ברורה כדי שלא אגמגם ואתפרץ בבכי (מה שכנראה יקרה בין כה וכה)

לפנות לרופא זה צעד אמיץ וחשוב.

למה את חושבת שהוא יזלזל בך? אני ממש לא חושבת שזה מה שיקרה, ואם כן, זו טיפשות שלו ולא יותר.

על תה"ש את יכולה לקרוא בקישורי הפורום שלנו.
מה זה מכבי?

LaiLai

New member
תשובות

1- הוא... כזה. לוקח דברים בהומור ומזלזל בדברים, ובגלל הגישה הצינית וההומוריסטית שאני מציגה כקאונטר בדרך כלל הוא רואה את זה כבסדר. אני מפחדת שהוא יעיר משהו על זה שהשמנתי בשנה האחרונה, אני מפחדת שהוא יעיר משהו עליי באופן כללי. אני מפחדת שהוא יגיד שאני מגזימה ושאין לי שום דבר כמו שאמא שלי עשתה בעבר.

2- מכבי- מרפאה להפרעות אכילה ברמת השרון. זו הקופה שלי

LaiLai

New member
...אף אחד לא יודע...?

לפעמים יש לי תחושה שרוב בעיקר מעוניינים לעזור רק לשמות שהם מכירים... בפעם האחרונה שהייתי כאן שפכתי את ליבי והייתה תגובה מסכנה אחת בערך

קולדון

New member
רוב הבנות היו בתל השומר..

ולא זכור לי על מישהי שכתבה על טיפול במכבי.

הייתי הולכת למה שהכי קרוב ונגיש, בתור התחלה...

אני מצטערת שאת מרגישה ככה

קחי בחשבון שגם לכותבות ותיקות ומוכרות פה אין הרבה תגובות לפעמים - במקרים מסוימים דווקא להודעות קורעות לב מאוד קשה להגיב, במיוחד כשרוב שוכנות הפורום הזה חולות בעצמן ולא תמיד יכולות.
במקרה הזה לא עניתי כי אני לא מכירה מרכזי טיפול בהפרעות אכילה (ובכלל לא משתייכת למכבי).
בהצלחה במציאת טיפול מתאים, וכל הכבוד על החיפוש. שוב, אני מקווה שלמרות מה שאת מרגישה עכשיו תמצאי פה מקום, כי יש.

במידה מסוימת זה נכון-

יש כאן יותר תגובות לניקים ותיקים.
זה לא כי להם רוצים לעזור יותר, זה כי ככה זה עובד בכל קבוצה, ובכל חבורה, ככה זה הטבע האנושי- כשאתה מכיר מישהו יותר זמן, כשאתה נמצא עם מישהו במקום יותר זמן- יותר אכפת לך ממנו, ויותר נח לך לדבר איתו.
הפורום במובן הזה הוא סוג של קבוצה, גם אם וירטואלית. יש כאן כל מיני סוגים של קשרים- על גבי הפורום ומאחורי הקלעים שלו, וכמובן שזה משפיע על כמות התגובות.
אבל זה לא אומר שאת לא תקבלי תגובות, זה רק אומר שבהתחלה מקבלים מעט פחות ואח"כ יותר, לאט לאט, כמו בכל מקום חדש.
זה לא כיף להיות חדש, אבל תגלי שכאן עוברים את השלב הזה די מהר, ואם תשארי איתנו מהר מאוד תרגישי חלק מהפורום על כל מה שזה אומר.

אני לא יודעת מי הגיבה לך בפעם ההיא, אבל מי שכתבה והגיבה עשתה את זה מכל הלב. אין לזה משמעות בעינייך? אם רק היא כתבה לך מכל הלב אז זו "תגובה מסכנה" וזה ראוי לזלזול?
גם אני יכולה לקבל כאן לפעמים רק תגובה אחת או שתיים. אבל הן בוודאי לא מסכנות בעיני כי ישבה מישהי בצד השני של המסך, וחשבה עלי והיה לה אכפת, והיא כתבה לי בחזרה מעומק ליבה.
אני מציעה להתייחס בהתחלה ביותר הערכה לתגובות שנשלחות אלייך,
וזה רק יביא עוד תגובות נוספות אחריהן.

עניינית, כמו שכבר כתבתי לך, יש כאן הרבה מידע על תל השומר, ומכבי זה לא מקום מוכר. זה לא אומר שהוא לא טוב.

קולדון

New member
כל הכבוד!

נראה שהחלטת, שאת שלמה עם ההחלטה, ולמרות הקושי- את יודעת מה את רוצה וזה שלב מצויין להגיע איתו לטיפול ולכל התהליך של הפניות, רשימות המתנה וכו..

אישית לא עברתי את הטיפול שלי בארץ... אני מקווה שבנות אחרות יגיבו לך בקרוב!

למעלה