לאן כדאי???

naamakop

New member
לאן כדאי???

יש לי אפשרות לעבוד מספר שנים באירופה במסגרת של פוסט דוקטורט (מחקר). אם מישהו בעל ניסיון אשמח לשמוע איפה מומלץ. אני יודעת שזו שאלה רחבה, אבל יש פערים גדולים בתנאים הבסיסיים (משכורת, מיסוי, עלות גן ילדים, עלות מזון, עלות דירה). כרגע אני שוקלת את שוויץ (משכורות גבוהות לאללה), צרפת (די נמוכות..), גרמניה (בינוניות), אנגליה (קשה יותר למצוא מימון), דנמרק והולנד (בשלוש האחרונות אין לי הצעה קונקרטית). אבל העלויות הנלוות יכולות לשנות את התמונה לחלוטין!! למשל, גני ילדים במדינות רבות הם בסיבסוד מסויים או שעלותם מצומדת לגובה המשכורת (זה מעולה!). במקומות אחרים העלויות יכולות להיות אסטרונומיות! אשמח לפרטים, השוואות, טיפים ושאר ירקות תודה מראש :)

forglemmigej

New member
אני יכולה להגיד לך על דנמרק

למרות שאין לך מימון אז לא ממש אקטואלי החיים מאד מאד מאד מאד יקרים.מאד. בדרך כלל משכורות של פוסט הם נמוכות למדי ותהיי חייבת להגיע עם חסכונות . לגמרי לא ברורה לי ההשואה שאת עושה חשבתי שפוסט עושים במקום שיתן לך קידום לאחר מכן בקריירה ולא אם יש גן ילדים מסובסד עד העצם (קיים בדנמרק אבל לא יודעת אם לזרים גם).

לא ברורה השאלה

לדעתי כדאי לך להתייחס לפוסט בתור שלב חשוב בקריירה. לא הייתי הולכת אולי לגווע ברעב, אבל בטוח שהייתי הולכת דבר ראשון לפי השם של המוסד/המעבדה/המנחה והסיכוי לקידום מקצועי, ולא לפי שאלת השכר שתקבלי בפוסט עצמו, כל עוד שזה מכסה איזה ציפייה מינימלית שלך.

naamakop

New member
ניסוח חדש

בהנתן שהמחקר ושם המוסד טובים במידה שווה, באיזה מהמדינות המדוברות קל יותר להסתדר כלכלית? שיקולי היוקרה והעניין ברורים לי, אבל כאן אני מחפשת תשובות לשיקולים שהם כלכליים ואחרים. אין לי ציפיות גבוהות כלכלית אבל אני בהחלט רוצה להיות בטוחה שהמשכורת שלי מספיקה לפחות לכלכלה עצמאית של מבוגר פלוס ילד כולל דירה עם שני חדרי שינה. ההימור של משרה אקדמית לא מצדיק לגווע ברעב לטעמי

יעלי9

New member
שיקול כלכלי חשוב שלא הזכרת

מפני שציינת שיש לך ילדים אני מניחה שאולי תעברי עם בן זוג. הייתי בודקת איפה יש לו הסיכוי הטוב ביותר למצוא עבודה. הן מבחינת אישורים והן מבחינת שוק העבודה. זה חשוב גם למצב הכלכלי וגם ומצב בכלל. בבריטניה יש גני ילדים עירוניים לילדים מגיל 3 (15 ש"ש בחינם, עלות שאר השעות תלויה ברשות המקומית). יש קצבת ילדים בסדר גודל דומה לארץ, קצת יותר גבוהה אבל לא בהמון. לא נראה לי שתהיו זכאים למשהו נוסף. הוצאות תלויות מקום (עלות דירה, מיסים עירוניים) ישתנו כמובן בין מקומות שונים ואפשר לבדוק בקלות באינטרנט.

בגרמניה אפשר להתקיים ממשכורת של פוסט דוק

וגם אם ההוצאות גבוהות (דירה גדולה ושכ"ד גבוה) ניתן לקבל עזרה סוציאלית גם אם אתם לא אזרחים. גם מרבית הסיכויים שתהיו זכאים לקצבת ילדים של כ-180 יורו בחודש לילד. בדר"כ המשכורת די מותאמת לעלות המחייה (בצרפת למשל נמוך יותר מגרמניה ובשוויץ המשכורות אמנם נהדרות, אבל גם המחייה מאד יקרה). בגרמניה בן זוגך לא יוכל לעבוד אלא אם ימצא ספונסר (מקום עבודה שיוציא עבורו ויזת עבודה). חלק מהדברים שאת צריכה לברר מול המוסד שיקבל אותך הם: 1. מלגה או משכורת? זה בדר"כ אומר אם תצטרכו ביטוח בריאות פרטי, תשלום מיסים וכד'. 2. האם יש סיבסוד נוסף מהמוסד? עבור ילדים? עבור בן זוג שאינו עובד? 3. האם אפשר לקבל דירת מעונות? לרוב (לא תמיד, צריך לבדוק את זה) דירות המעונות זולות יותר ומרוהטות. 4. האם יש למוסד עצמו גן ילדים מסובסד? חלק מהתשובות לשאלות האלו יכולות לשנות משמעותית את ההוצאה/ההכנסה הצפויה. מעבר לכך, אם בן זוגך לא יעבוד, לכמה שעות ביום ילך הילד לגן? חצי יום? 8 שעות? כל השבוע או כמה ימים? זה משנה את מחיר הגן אם גרמניה תהיה רלוונטית, אשמח לענות לך על שאלות קונקרטיות

למעלה