לאן כדאי לטוס לסקי?

yuval123221

New member
לאן כדאי לטוס לסקי?

שלום לכולם,

אני ואבא שלי נסענו שנה שעברה לסקי בפאסו טונלה ואנחנו רוצים גם השנה.
אני באמת לא יודע איזה אתר סקי מומלץ, מה מתאים לנו, אם יש הדרכה וכו' אז אני רוצה לשאול לדעתכם.
אנחנו רוצים אתר סקי עם הרבה מסלולים כחולים, שיהיו מסלולים רחבים (כמו מדבר שלג - בלי עצים) וגם מסלולים בתוך יערות עצי מחט אבל שגם הם יהיו מסלולים כחולים, אנחנו רוצים הדרכה קבוצתית 5 שעות או יותר כל יום ואנחנו רוצים מקום שיש בו אפרה סקי כמה שיותר טוב (עדיפות לתנאי הסקי שציינתי ולא לאפרה סקי). התקציב שלנו הוא 3000 אירו כולל הטיסות, אז תשדלו להביא אתרי סקי שמחיר הטיסות, השכרת ציוד הסקי וההדרכות יכללו בו.
תמליצו פשוט על אתרים שמתאימים לדרישות שלנו, גם אם המחיר גבוה יותר, אבל שלא יהיה גבוה מדי.
ועוד שתי שאלות:
שאלה ראשונה - עם איזה חברה שמארגנת חופשות סקי כדאי לטוס?
שאלה שנייה - בקלאב מד כלול במחיר ציוד סקי, הדרכות כמה שרוצים כל יום והסעה לבית המילון משדה התעופה? אם לא, מה כן כלול ועל מה צריך לשלם?

תודה !

yuval123221

New member
איך אנדורה?

ראיתי עכשיו בסקי דיל שהמחיר ממש זול - 1200 אירו כולל הכל, מלון 4 כוכבים, חוץ מהדרכה

2 איזי

New member
תרשה לי לעשות קצת סדר אחרת פשוט לא יענו לך...

מה אתה מחפש?

אתר עם הרבה מסלולים רחבים למתחילים (רמת גלישה-שבוע שני),
הדרכה קבוצתית טובה (עדיף לאורך כל היום),
חיי לילה טובים (לא בעדיפות),
תקציב לאדם כ-1500 יורו להכל כולל הכל (טיסות, העברות, מלון, פס, ציוד והדרכה קבוצתית). המחיר גמיש קצת.

יש המלצות?

תודה מראש!

* לא יותר פשוט לקרוא?

yo12

New member
יש אתר שמתאים לכל הקריטריונים- זאלבאך.

אתר גדול שרוב המסלולים בו קלים, חלקם באיזורים חשופים וחלקם עובר בינות לעצים.
חיי לילה טובים.
וכמובן שיש בעיירה בי"ס לסקי שיספק לכם שיעורי סקי כמה שתרצו.
בתקציב שלכם אין כל בעיה לתפור חופשה בעצמכם או לרכוש חבילה אצל סוכני הנסיעות.
מכיוון שהאתר אינו בין הגבוהים (ולכן ישנם מסלולים ביער), מומלץ מינואר עד אמצע מרץ.
בהצלחה.

איל שחר

New member
כל מה שפרטת פרט לחיי לילה סוערים תוכלו למצוא

בלה פלאן (צרפת) דרך קלאב-מד. במועדון 3 קילשונים - איים לה פלאן.
הכל כלול במחיר פרט לשכירת ציוד. בתקציב שלכם גם זה יכוסה.
מבחינת התאמת אזור למה שתיארת, ספק אם תצאו מקום טוב יותר. מגוון מסלולים, פתוחים או בין עצים.
אם תרצו לראות איך נראים שם המסלולים הכחולים, בבקשה:

לה-פלאן - מסלולים

או, איך נראה האזור בכלל:
לה פלאן - סיור וירטואלי

הזמנה אפשר ישירות בקלאב, או, עדיף לדעתי, דרך סוכן.
או מעוז לוי שכאן - 04-8108000
או מריון שילון מסוכנות "שלי טורס" - 03-7541739

yuval123221

New member
שאלות

המלון מבודד פשוט בתוך המסלולים לא?
אבל יש שם אפרה סקי כלשהו?
יכולים להגיע בקלות ולחזור מעיירות סמוכות? (בסקי או בגונדולה או כלי תחבורה אחר)
אבל לפי מה שרואים בסיור הוירטואלי, ליד הקלאב מד יש מסלולים קשים ויש רכבל שלוקח לאנשהו. הוא לוקח למקום עם מסלולים כחולים? (וניתן לחזור איתו למלון?)
ובקלאב מד יש הדרכה פרטית\קבוצתית כמה שאני רוצה (יום מלא) והסעה לאתר?

ואיך האתר בהשוואה לאנדורה ובאנסקו?

איל שחר

New member
תשובות באשר לקלאב מד איים לה פלאן

המלון אינו ממש מבודד. אנחנו הולכים ברגל בערב לעיירה (כי אני אוהב את הנוף והתחושה) שזה כקילומטר. ניתן גם לעלות כמה דקות למלון שמעל לקלאב ומשם יש קרונית חינמית למרכז העיירה. עד 12 בלילה נדמה לי. יש גם מוניות ונדמה לי שיש גם תחבורה ציבורית חינמית לכפרים הסמוכים, אלא שהם קטנים יותר ממרכז העיירה.
מהקלאב גולשים כמה עשרות מטרים לרכבל שעולה עד למלונות שמעליו ומשם יורדים במסלולים כחולים למרכז העיירה ומשם מטיילים לאן שרוצים. אין שום בעיה של גלישה למתחילים.
בקלאב יש (כלולה מחיר) הדרכה של שעתיים וחצי, פעמיים ביום, במשך חמישה ימים.
בקלאב הכל כלול: הטיסה (הלוך ושוב, לא שרוצים לשוב...), הסעה של האוטובוס של הקלאב עד לפתח המלון. הצוות מכניס את המזוודות פנימה.
סקי פס לשישה ימים למרחב לה פלאן.
כל האוכל, ארוחות ביניים, שתייה כמה שתרצה, יין בארוחות, לא יודע באשר לשתיה חריפה יותר. נדמה לי שגם כלול.
צריך רק להוסיף ציוד.

yuval123221

New member
שאלות

ניתן להשכיר ציוד בקלאב או שצריך ללכת לעיירה ולחזור לשם וכל הבלאגן הזה?
ניתן לקנות הדרכה פרטית בקלאב?
והיא יקרה? (מעל 100 אירו)
ומקבלים הסעה לשם מהשדה תעופה או שצריך להגיע עצמאית?

ודבר נוסף - אני בכושר אבל אבא שלי לא בכושר ושנה שעברה היה לו קשה בסקי בגלל זה. על איזה שרירים כדאי שהוא יעבוד יותר ואיזה פחות? ועדיף לו לעשות אופניים או ריצה או הליכה או שלושתם?

איל שחר

New member
עוד תשובות

ניתן לשכור ציוד בקלאב עצמו, קצת יקר יותר אבל חוסך התרוצצות ולמתחילים - עדיף. בכל מקרה של צורך בשינוי אתה ניגש (בנעלי בית) לדלפק ומטפלים בך.
ניתן ורצוי להזמין את הציוד כבר בביצוע ההזמנה עצמה.
אני מניח שניתן גם לבקש עוד הדרכה פרטית במית הספר שעימו עובד הקלאב, יש להם חלון ונציג בתוך הקלאב, ליד חדר הסקי. תרצו יותר מחמש שעות הדרכה ביום שכבר כלולות במחיר? מחיר להדרכה פרטית - איני יודע. הסתדרנו עם ההדרכה שדרך הקלאב.
בשדה התעופה, ליד היציאה מהאולם, מחכה נציג של הקלאב ליד האוטובוסים של הקלאב ואצלו יש רשימות שמיות של מי נוסע לאיזה מועדון ומוודא שכולם מגיעים. האוטובוס לוקח אותך עד לפתח המלון.
לגבי כושר, תמיד עדיף הרבה. אם אין זמן אז חשובות הליכה ורכיבה על אופניים. האופניים יעזרו לשרירי הרגלים הגדולים ולברכיים. חשוב מאד.

yuval123221

New member
אז יש הסעה של הקלאב מהשדה תעופה למלון?

ועדיף אופניים על פני הליכה? (נגיד אבא שלי הולך 3 פעמים בשבוע לחדר כושר, עדיף 2 אימונים אופניים ואימון אחד הליכה\ריצה?)
ועל איזה שרירים כדאי לעבוד עם משקולות? (גם פה - מה עדיף? אפשר לעשות 2 אימונים על השרירים המועדפים ו1 על הפחות מועדף\חשוב לסקי)

איל שחר

New member
הקלאב מסיע מפתח אולם היציאה בשדה התעופה

עד לפתח המלון וגם בחזרה.
קטונתי מלהיות מומחה כושר (אפילו לא בדיבורים...), אבל, מאחר ואני מן הסתם קרוב בגילי לגילו של אביך אומר מה עוזר לי.
שרירי הרגלים (הגדולים - 4- ראשי) ברכיבת אופניים.
חיזוק הכתפיים (מצחיק, לא?) בשל העבודה המאומצת אצל מתחילים עם המוטות - למניעת התאבנות - משקולות.
סיבולת לב-ריאה קצת פחות קריטית למתחילים.
חשוב מאד למבוגרים לחזק את הברכיים.
כדאי גם לעבוד על שרירי הבטן (רכיבת אופניים, משקולות) על מנת להפחית את המאמץ מהגב, שהוא גם בעייתי למבוגרים.

חשוב לאמן הרבה את שרירי הפנים על מנת שתוכל לחייך כל היום. החוק ראשון בסקי - חייך
.

yuval123221

New member
שאלות

בשביל לחזק את שרירי הבטן הוא יכול פשוט לעשות כפיפות בטן?
ובשביל הברכיים סקוואט זה טוב?

לגבי חיזוקי שרירים

מעבר לחיזוקים של שרירים נפרדים שווה לחזק גם את העבודה המשותפת בין כל השרירים הרלוונטים.

למשל - כל הצד, מכף הרגל ועד הכתף, כנ"ל בטח ביחד עם מפשעה וכו'...

תחפש באינטרנט ביו טיוב יש המון הדרכות לתרגילים מיועדים לסקי והם כוללים גם קפיצות הצידה, מתיחת גומיה מהצד לאמצע וכו'...

yuval123221

New member
דבר נוסף

איזה עוד אתרים יש שעונים לפחות על חלק מהדרישות שלי?
אני רוצה פשוט להשוות, לראות את המסלולים וכו' ואז לבחור אחד

איל שחר

New member
יש עוד אתרים שיתאימו לכם, בצרפת, איטליה,

אוסטריה.
אם אינכם רוצים להתעסק במנהלות, לכו על קלאב מד ותהנו.

yuval123221

New member
אני אדבר איתו מחר, מאוחר מדי היום

תודה רבה לכולכם !
אם יהיו לי שאלות נוספת אפתח הודעה חדשה

למעלה