לאן הלאה?

Satou

New member
לאן הלאה?

סיימתי ללמוד קאנה ואני לא יודע לאן להמשיך עכשיו. למדתי את כל הקאטקאנה מהתחלה עד הסוף ב-10 דק' לעומת ההיראגאנה שלקח לי חודש ללמוד אותה (בעיקר בגלל שהייתי עצלן). אין לי טעויות כמעט, אני רק משתהה קצת על התנועות ビ、ピ אבל הקושי הכי גדול בשבילי היה להבדיל בין サ ו-セ. ה-sa של הקאטקאנה ממש מזכירה se של היראגאנה והתבלבלתי די הרבה וכתבתי את זה כ-se בטעות, אבל חוץ מזה לא היו לי בעיות כלשהן, גם בקאטאקנה "הכפולה" (リャ、ニョ). עכשיו השאלה שלי לאן להמשיך הלאה. למדתי את הקאנה באופן עצמאי ובלי מורה ואני עדיין חושש קצת מהקאנג'י ולא נראה לי שאני אצליח ללמוד את כולו לבד. אני יודע מבנה בסיסי של משפט ביפנית אבל חוץ מזה כלום, גם האוצר מילים שלי די מוגבל בגלל שהשקעתי את רוב הזמן ללמוד קאנה. עזרה תתקבל בברכה.

GnomeBubble

New member
דקדוק

אם אתה עדיין לא רוצה להתחיל עם הקאנג'י, אז כדאי לך ללמוד את הדקדוק היפני, כדי שתוכל להרכיב ולהבין משפטים מורכבים יותר. היתרון בללמוד דקדוק, הוא שגם תלמד גם קצת אוצר מילים בדרך, וככה תצליח לתפוס שני ציפורים במכה. אני מציע לך לנסות ללמוד עם האתר Guide to Japanese. המדריך שקיים באתר הוא מאוד מקיף, והוא כתוב כולו בקאנה וקאנג'י. במשפטי הדוגמה אתה יכול להצביע עם העכבר על הקאנג'י שאתה לא מבין, ואז הוא מציג לך את הקריאה של הקאנג'י בקאנה. ככה אתה יכול להיתקל בקאנג'י בזמן הלימודים, ועם הזמן ללמוד להכיר קצת קאנג'י בלי להתאמץ ממש.

למעלה