לאן היגרו יהודי שנחאי

yairl1

New member
לאן היגרו יהודי שנחאי

יהודים שהגיעו מאירופה לשנחאי בימי מלחמת העולם השניה (כונו המערביים) נאלצו להגר בזמן ומעט אחרי המהפכה הקומוניסטית בסין. ידוע לי שהם היגרו בעיקר לאוסטרליה ולארה"ב. מישהו יודע לאילו ערים?

Sadetsky

New member
פעם

פעם נתקלתי בארץ באשה משנחאי אבל אינני יודעת מה היה מסלול ההגירה שלה. [כבר למדתי שלא כדאי לפסול שום אפשרות כי המחקרים מעלים תוצרים די ביזאריים לפעמים.]

friend9

New member
אין לי מושג...

... חוץ מעיר אחת, ולגבי אדם אחד: דודתי הרמינה קוהן הגיעה ב-1946 משנחאי לאוסטרליה. התיישבה במלברן. מצורפת רשומה, בעלת סטטוס "פתוח". משנת 2000. כבר לא זוכר איך קיבלתי את הרשומה הזאת.

שגרירנו לשעבר באו"ם - תקוע

שהיה גם נשיא אוניברסיטת בן גוריון. אשתו רחל גרה בירושליים. שווה להכירה1 משפחת גיסתי, שברחה מרוסיה עוד בתקופת המהפכה הקומוניסטית, בהיותה משפחת יהודים "לבנים". על נכסיה נמלטה לשנחאי. גרה שם , הקימה שם צאצאים, ו...עלתה ארצה ערב הקמת המדינה. מנפלאות ההסטוריה שלנו. לאה

segev018

New member
גם אני מכירה גברת

חביבה ביותר שהגיעה ארצה משנחאי עם קום המדינה, ואפשר לדבר איתה. פנה במסר אישי אם תרצה ליצור איתה קשר.

motyka

New member
למגדל העמק

קבוצה מיהודי שנגחאי הגיעה בזמנו למגדל העמק, ומשפחה אחת למשמר העמק

bilen

New member
יודעת שהם שומרים על קשרים ביניהם

ולכן אם תצוד כמה מהם - תוכל להגיע למידע מדוייק. הכרתי מישהי ידועה שמשפחתה הגרה לארה"ב, לאחת הערים בחוף המזרחי, לא זוכרת לאיזו. משם היא עלתה לארץ וחלק מהמשפחה נשארו שם. אנסה להשיג פרטים שלה כיום. מקווה שלא יהיה קשה מדי.

בחדרה התישבה קבוצה לא קטנה של יוצאי

שנחי. רבים מהם עבדו במפעלי ניר אמריקאים ישראלים, בגלל ידיעתם בשפה האנגלית. לי זכורה משפחת צימרמן בעלי חנות בגדים במרכז העיר. כאמור היו להם קשרים חברתיים הדוקים ביניהם.

raananh

New member
לברוקלין

הבן דוד של אמא שלי ואחיו היגיעו לברוקלין שבניו-יורק - משפחת GELBFISH רענן

למעלה