לאן הולך הפורום?

לזר

New member
כן, נכון - מכשיר אחד פחות על הרובוט

במקום זה כיד להוסיף מיכל מוכסף עם כדודרים למיניהם, לפי החשק, כולל ויאגרה, בטח.

ואז תצטרך לתכנת את המכשיר

לנבא כמה אנרגיה תצרוך לאחר שימוש בכדור הנ"ל - שלא תכנס להיפו חס וחלילה תוך כדי.........................

kvodhasar

New member
אמממ...

זה תלוי אם האנשים האלו יהיו מעיניינים

איזה אנשים ? מי מעניין אתכם

אוקי נרשם פרופ' פיליפ שיוכל גם לענות על ניטור ועל משאבות שחוברות למדי ניטור. מי עוד? אני חשבתי על דיאטיקנים, אחיות, חברות משאבות או אינסולין שאפשר יהיה לשאול אותם ישירות על כל הבעיות העליות ומה הם מתכננים לנו בעתיד (אני עדיין צריכה לברר אם זו לא פרסומת - אז זה עוד בספק...) עוד רעיונות למי יעניין אתכם מתוקים שלי?

אם כבר אחות...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

אז כבר רגינה, האחות האחראית במכון בשניידר שלפעמים(ש......שהם לא ישמעו...) יודעת יותר מהרופאים....

מסכימה איתך במאה אחוז

למרות שאני פחות התיעצתי עם רגינה ויותר עם הדסה שמבינה המון בעינייני משאבות וגם מאזנת כמויות אינסולין ונותנת לרופא לחתום.......... גם אתה עדיין מטופל בשניידר? אתה לא מוצא את זה מוזר להיות מטופל במרכז לילדים וכאילו עד מתי?

kipodkipod

New member
מכיר את שתיהן ושתיהן מעולות, אבל

אני לקוח של אריאלה. בכלל כל האחיות בשניידר מעולות

King of pain

New member
שאלה לי :

ללזר - קודם כל , כל הכבוד על ההעמקה , הידע , התבונה והנסיון שאתה חולק עמנו - אני לא מפסיק להתרשם כל פעם מחדש . ועכשיו שאלה קטנה לגבי מערכת בקרה על כמות האינסולין בחוג סגור - מתוך הנחה שקיימת האפשרות לבדיקה רציפה של הדם - למה אי אפשר להסתפק לצורך העניין בבקרת PID פשוטה , שבה ערכי I , P ו - D יותאמו באופן אישי לכל משתמש , והבקרה הנגזרתית ( D ) תיתן מענה כלשהו ל"ניבוי" ערכי רמת הסוכר ? אפשר גם לקבוע ערכי PID שונים מתוכנתים מראש עבור סוגי פעילות שונים במהלך היום , וליצור מערכת די ידידותית למשתמש . ברור לי שזה לא כל כך פשוט , ודורש דיוק רב ועלות גבוהה , אבל מוחות מעוותים משלי כבר בראו מערכות מסובכות מאלו בעבר . אני שואל פשוט כי זה מעניין אותי , ואתה נראה לי כאחד שמבין בזה היטב ( יאללה - בוא נפתח משהו ביחד , ונתחלק ברווחים באופן שווה ... אתה תקבל את כל הקרדיט , ואני את הכסף ...
... ) . רוב בריאות ושמחה .

לזר

New member
לגבי הבקרה בחוג סגור שזה העתיד

לפי דעתי, אני בסה"כ ניחשתי והבעתי רעיון ותו לא. יתכן ש-PID טוב כמו שלי ואולי גם טוב ממנו. רק אני מבין שלגוף אין התנהגות צפויה ולכל סוכרתי יהו מקדמים שונים (גם זה ניחוש) לאיזון. אני מניח שאין נוסחה סגורה לגוף והחוקרים עושים המון נסויים בטרם החלטה סופית. בכלל אני סבור שאת המקדמים יכניסו למשאבה ברגע האחרון לפני ההתחברות. כך אני היתי נוהג, אבל המבט שלי הוא הנדסי ולא לוקח במשבון את החלק הרפואי שאין מנוס ממנו. אני זוכר שלקחתי קורס מיוחד פעם שבו הוצגו נסויים בכלבים סוכרתיים עם המון נוסחאות (קורס מתואר שני של המחלקה להנדסת מכונות). לקחתי את הקורס רק בגלל הסוכרת שלי. זה מסובך. כדי שהמשאבה תידע מה לעשות יש לה הרבה ללמוד, כי תראה זאת כך. האינסולין המוזרק קשור לפעולה בעתיד ואילו הערכים הנדגמים שייכים להווה. המשאבה צריכה ללמוד בכוחות עצמה, כלומר היא אמורה למצע באופן חכם את ההיסטוריה, לחקת בחשבון את ההווה ולהשליך את התוצאה אל תוך העתיד! אני היתי ממלא לה את הזיכרון עם תבניות התנהגות רבות ונותן לה לבחור את התבנית המתאימה. מדי פעם התבנית מתחלפת. אגב כך עושים בדיוק במצלמות של ניקון F100 ו-F5. נתנו לצוות של צלמים לצלם תמונות רבות במצבים שונים ובנו בסיס נתונים במצלמה. יש קרוב ל-300,000 תבניות חשיפה בתוך המצלמה בבסיס הנתונים שלה והיא מחליטה בתוך זצמן קצר מאוד איך לבנות את החשיפה כאשר לוחצים על ה-shutter. החיים מאוד חכמים ויפים אם שוכחים את הסוכרת מדי פעם

kipodkipod

New member
בדיקה של הערכים בהווה וצפייה לעתיד

דומים מאוד לדעתי לבורסה ולניתוח טכני. גם שם יש דפוסים קבועים, וצריך בעזרת נתונים על ההווה להשליך על העתיד... סתם מחשבה שמי שיצליח לתכנת את הבקרה בחוג סגור בצורה מספיק טובה, אולי יוכל להשתמש בזה בשביל להרוויח קצת בבורסה...

לזר

New member
זה רציני ועובד בהחלט...

בכמה תחומי הנדסה די מזמן. אגב, אם תרכזי מחשבתך, תראי שכך אנו נוהגים כבר היום כאשר מחשבים את מינון האינסולין, רמת הסוכר הנוכחית והפחמימות שאנו אוכלים בארוחה. אמת, לא תמיד זה עובד בהצלחה, אבל זו הדרך המומלצת וגם הטובה ביותר לאזן את טייפ 1..... אפשר להפעיל בקרה ושליטה בחוג סגור באופן סטטיסטי. זה עובד עם אחוז דיוק מעל 70%. למשאבה אולי זה לא מספיק טוב, אבל אני היתי מסתפק

למעלה