לאן הגענו?

לאן הגענו?

אחד מהמאפיינים שהיה בציבור החרדי ובשכונות שלנו הייתה שאצלנו אפשר להסתובב יותר בביטחה באיזה שהוא מקום הרגשנו יותר מוגנים פחדנו פחות אפילו לא היינו נועלים את הדלת במשך היום ולהסתכל בדלת מי דופק? מי חשב על זה בכלל? סמכנו על כך שיש יראת אלוקים בשנים אחרונת אנו כבר יודעים יותר שיש צורך להיזהר מאנשים אבל זה ממשיך להיות יותר ויותר מפחיד הכובע והחליפה של האדם כבר לא משדר אמון? הזקן הגדול עם הפאות משמש כמסכה? לאן הגענו? לתקן את העולם כנראה שלא נוכל מה שאנו כהורים כן יכולות לעשות?! זה כן להסביר שוב ושוב לילדים שהאיש שמחלק סוכריות בבית כנסת הוא אדם נחמד אבל אסור לו לגעת במקומות צנועים וגם האיש שעשה הצגות והצחיק את הילדים זה טוב ויפה אבל אסור לו לגעת ואפילו אם השכן שרק השבת התארח אצלנו אסור לעלות איתו לטרמפ או לבית שלו בלי רשות של ההורים גם אם הוא מציע זאת ואפילו אם מדובר בקרוב משפחה או אפילו הרב`ה בחיידר אסור לו לגעת במקומות מוצנעים ואם קורה משהו אז מיד באים לספר.. הרצח שהיה בניו יורק שאחד משלנו, זה שרק בשבת אחרונה התארח בביתו של הילד הוא זה שרצח וחתך את גופו לחלקים צריך להדליק פנס אדום ענק לכל הורה שמחובתו להסביר לילד כבדהו וחשדהו הוא על כל אדם גם אם הוא משלנו וגם אם הוא מוכר זה כ"כ מזעזע ומפחיד לחשוב על זה אבל זאת החובה שלנו לעשות.. שנשמע בשורות טובות

יש הבדל גדול בין ארה"ב לארץ ישראל

אני חושב שבארה"ב יותר היה את המושג של ליזהר מכל מיני אנשים. פה בארץ בסביבה החרדית זה באמת פחות, אבל אני זוכר שתמיד אמרו לנו ליזהר מכל מיני אנשים ולא לקחת מהם סוכריות. כמובן שאז לא העלתי אפילו בדמיון הפרוע את המעשים שיש אנשים שעושים. אבל אנשים מוכרים לא צריך להזהיר את הילדים כלפיהם. זאת השיטה החילונית... צריך להיות דרוך כל הזמן ולראות אם הכל בסדר עם הילד, אבל לעורר לילד אוסאציות, לא יודע אם זה שווה??? ודוד החקיין, אם כל מה ששמענו, א"א לדעת מה האמת, אם כי מה האינטרס של ילד לשקר. אגב אפה פורסם על כך שהאיש התארח אצלם בבית?

ברור שבארה"ב יותר מסוכן

בכל זאת שם זה בין גויים, ובכל זאת היה גם אצלנו די פרשיות כדי להסביר לילדים שכבדהו וחשדהו, אני לא אומרת שצריך לספר את המקרים לילדים אבל בהחלט להסביר להם שיש דברים שלאף אחד אסור לעשות גם אם הוא מכר... חשוב לדעת! שמי שנפגע בסופו של יום גם פוגע באחרים וכך מסתובב לה הגלגל כיום זה ברור שכל אלה שפגעו נפגעו בעבר עדיף שילד יידע לומר לא מאשר שיפגע אני לא יודעת מה היה עם אותו בדרן של הילדים אבל מקרים יש! וכאן אנו כהורים חייבים להציב תמרור אזהרה לילדים.. מישהי אמרה לי שהרוצח הכיר את הילד ואף התארח אצלם, יתכן שזה חלק מהשמעות שבד"כ יוצא בכל סיפור

אני חושבת שכן צריך להזהיר את הילדים

שלאף אחד אסור לגעת במקומות המוצנעים שלך! חוץ מרופא וגם זה רק כשאתה עם אבא או אמא. שומעים היום על כ"כ הרבה מקרים שהרב'ה, הממפקח, השכן, הסבא.... הטרידו מינית. אז כן צריך להבהיר לילד שהגוף הוא דבר אישי! ושאם מישהו מנסה לגעת במקומות שמכוסים אז צריך להגיד לא ולרוץ לספר לאמא ואבא!

chuckcha

New member
את כל כך צודקת...

כל כך עצוב שככה זה אצלנו. אני שמח שלאחרונה חלה קצת התעוררות בנושא ויותר מדברים על זה. הערימה מתחת לשטיח נהייתה כבר הר גבוה.

קליט

New member
אשדודית יקרה

את מוכנה לפרט לנו מה את מסבירה לילדים שלך ? . . . אם את אומרת להם *לא לדבר עם אנשים זרים . אז הם שואלים - למה ?? . . . ואם מישהו שהוא לא איש זר - מותר להם לדבר ולקבל סוכריה ?? . . . ובכלל - הרי ילדים לא יוותרו על סוכריה מיוחדת מאמריקה ! . תודה רבה

למעלה