הבנתי, טוב לדעת
בהתחלה חשבתי על פסיכולוגיה או על עריכה לשונית. אני מתעניינת מאוד בנפש האדם ודיברתי עם פסיכולוגית שהסכימה שזה מתאים לי - בעיקר לכיוון של מחקר ולאו דווקא קליני, חינוכי או ארגוני, אבל אין מה לפסול אפשרויות כבר עכשיו. עריכה לשונית עניינה אותי כי אני מאוד אוהבת לכתוב ואת העיסוק בשפה (הייתי מתרגמת בצבא).
ואז הלכתי למכון אבחון מקצועי ושם המליצו לי על מקום ראשון על פסיכוביולוגיה, מקום שני על פסיכולוגיה-לשון עם כיוון אפשרי לפסיכולינגווסטיקה, ומקום שלישי על מדעי המוח. בכלל, ייעדו לי מאוד עתיד מחקרי, אבל בגלל שזה רחוק חשוב לי מאוד לברר על עוד כיוונים אפשריים שאפשר לעשות עם לימודים.
במדעי המוח כמובן, יש רק מחקר (או כמעט רק מחקר), וזה די הרתיע אותי (למרות שזה מעניין בטירוף!) בגלל שהבנתי שזה מערב ניסויים בבעלי חיים. פסיכוביולוגיה הבנתי שגם מתחבר בסופו של דבר למדעי המוח, או למחקר בביולוגיה, ולא מומלץ למי שרוצה להתקבל אחר כך לתואר שני בפסיכולוגיה, כי זה מאוד עמוס.
אז נשארתי עם פסיכולוגיה-לשון - ומה גיליתי? שהפסיכולוגית התעסוקתית במכון הייעוץ הטעתה אותי מעט, והפסיכולינגווסטיקה היא מקצוע שמשלב פסיכולוגיה ובלשנות, לא לשון!
מהמעט שנחשפתי לבלשנות בצבא, גם מקצוע הבלשנות מאוד עניין אותי. בצבא גיליתי שאני אוהבת את הלוגיקה והמתמטיות שמסתתרת מאחורי שפות - במיוחד אם יש בה משהו זר והן לא באות מאותה משפחה של שפות שאתה כבר מכיר. למדתי שם מאפס שפה בתנאי מעבדה, וזה היה שונה בתכלית מלימודי אנגלית בבית הספר, שבעיניי יותר סומכים על אינטואיציה וקליטה באמצעות השמיעה. בצבא למדתי אפילו קצת פונולוגיה במסגרת פרויקט מסוים...
מקצוע הבלשנות לא היה בראש שלי עד עכשיו כי אין אותו בחיפה, אבל כמובן שבחירת הלימודים תשפיע על עיר המגורים שלי, ולא עיר המגורים על בחירת הלימודים.
עכשיו אני בדיוק בשלב הזה של התחקיר - מה עוד אפשר לעשות עם הפסיכולוגיה והבלשנות, או רק עם הבלשנות, חוץ ממחקר פסיכולינגווסטיקה, ואני מאוד מתקשה למצוא תשובות חד משמעיות...