לאן אני הולכת מכאן?

Queen Of Love

New member
טוב אז

אולי לא ממש בדיכאון, אבל בוא נגיד שכדאי לך להתייעץ עם איש מקצועי שיותר מבין מ(ממני זה בטוח) וזה שווה, זה יכול לשנות לך את צורת ההסתכלות על החיים, ולהעניק לך המון. מה את אומרת?, ניסית?

מאיה מ

New member
תודה על העיצה!!!

השתחררתי באפריל ואני עדיין בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי (לא תרופות), למען האמת כרגע חזרתי משיחה איתו....

Queen Of Love

New member
בכיף בובית ../images/Emo140.gif

תרופות או לא תרופות, זה לא חשוב!! העיקר שתטפלי בעצמך, ותעשי הכל להרגיש טוב. כי זה הכי חשובבבבבבבב!!!!!!!! לכל השאר יש את כל הזמן שבעולם

לקחת את עצמך בידיים

אנשים שמכירים אותי רק לאחרונה, יתהו על המשפט הבא: גם אני כמעט וסיימתי ללא בגרות. לא שהיום אני מתנהג באופן שונה במיוחד, אני תמיד מתעורר כשהמצב בלימודים כבר בקאנטים (לפחות לדעתי), אבל היום אני כבר סטודנט. למאיה יש עתיד. למאיה יש את העתיד שהיא תיצור לעצמה. עם מאיה מחליטה שהיא לוקחת את עצמה בידיים, היא תראה את זה. אז נכון, לתקן טעויות זה לא קל, אז זה מה יש. אנחנו משלמים על טעויות העבר ואנחנו צריכים ללמוד מהם. היום כבר לא מתרגשים כבעבר על אי שירות בצבא. אז מה אם לא תשרתי? זה לא שאת עושה את זה בגלל השתמטות מסיבות אנוכיות. אז לא תוכלי לעבוד ברפא"ל/מוסד/שב"כ, Big Fucken Deal. אם תחליטי לשקוע במחשבות "אין לי עתיד", אז את חוסמת לעצמך את עתידך. איזו עבודה את מחפשת? אולי את מציבה סטדנרטים גבוהים מדי לעבודה שאת מחפשת ובגלל זה את לא מוצאת? בגלל בעיות מימון משלי, השנה אני כנראה אעבוד בשתי עבודות - תליית מודעות ומאבטח במפעל. זה מה יש. ובנוסף לזה אני אלמד. וחבר שלך צריך לתמוך בך. אם הוא באמת אוהב אותך, הוא יהיה מוכן לדחות את הטיול. ואם הוא ממש רוצה, ואת אוהבת אותו באמת - אז תני לו ליסוע. מה יש, הכל צריך לעשות ביחד? אז נכון, אלו רק מילים, ואני יכול להוסיף כל מיני סמיילים וסימנים יפים, של שמש, פרחים וחיוכים. אני לא אעשה את זה. את זה, אני אשאיר לך לעשות, כשתצאי מהייאוש הזה. "המשיכי לחולל, עלמתי, הניחי את המחר מאחורייך" (נואל קווארד).

מאיה מ

New member
אילן.....

אני לא רוצה לתת את הרושם שאני עכשיו מאמינה במאה אחוז שאין לי עתיד, פשוט חסרים לי כמעט כל הכלים שעוזרים לעתיד של בני נוער בישארל ואני. איך אפשר להגיד במילים יפות? נדפקתי כבר בתחילת הדרך....

WarFight

New member
מאיה כדאי שתקראי את זה וגם יאיר

אני מצטער לשמוע זאת אם צהל לא קיבל אותך זה בגלל שהוא מפחד שתתאבדי אצלו בצבא ואז הוא יצטרך לשלם כסף למשפחה שלך. אין לך בגרות? ולא 4 יחדיות מתמתיקה אני לא מבין נראה לי שאת לא השקעת את המאמץ בשביל להצליח בקיצור הזנחת את הלימודים ועכשיו את הולכת לאכול אותה לכל החיים אלא אם תעשי את הבגרוית ותלכי ללמוד באורנבסיטה או במכללה הביני מאיה לימודים=עבודה=כסף תלוי כמה את משקיעה וזהוי רק אזהרה לבניכם שמתעצלים בלימודים האמת מאיה מכיוון שנראה לי שאחרי שתסיימי את הלימודים נראה שלא יהי לך כוח להמשיך ללמוד ואני מכיר אנשים כאלו את יודעת מה הם עושים הם פועלים בעבודה שחורה אני ממש יורד עליך ומאוכז ממך כי את הזנחת את הלימודים הרסת לעצמך את החיים ומאוחר מידי כולם בעבודה אקדמית או עבודה ארת תמיד ישאלו את השאלה הראשונה איפה הית בצבא הםא הית בצבא ואם תגיגי לא הם ידועו שאת "דפוקה" והם לא ירצו אותך הם לא רוצים אנשים עם פרופיל 21 שחרור עקב סיבה נפשית אני מכיר את זה היתי בלשכת גיוס בחיפה במדור ביקורת והיתי נותן פטורים כאלו לאנשים (קב"ן) מצטער מאיה את רק אחד מ המיקרים האבודים אני אומר את האמת בפרצוף ולא מתיפיף או מנסה לתת לך סוכריה ראי מה עשית לעצך ויאיר חביבי תגיד דותה רבה שיש לך השכלה ויש לך עבודה ואין טעם לרחם על עצמך

mariana

New member
קודם כל

ממש הייתי מזועזעת מההודעה שלך. קודם כל מאיה ברוכה הבאה, את יודעת אני לא הייתי ממש רחוקה ממך, רק שלא היה לי נסיון להיתאבד. אז ככה גם אני פעם למדתי מטמתיקה 5 יח´ ואז ירדתי ל4 ובסופו של דבר עשיתי 3. ותאמיני לי קיבלתי ציון יותר גבוה ממה שאת חושבת. ואני מעדיפה 100 ב3 יח´ במקום 60 ב4 יח´ אז תחשבי על זה. בקשר לצבא כשרציתי להיתגייס החבר שלי לא נתן לי, ופחדתי לאבד אותו אז לא עשיתי, אחרי שאני והחבר שלי ניפרדנו אז פניתי לצבא וביקשתי שיערערו לי על הפתור, בהתחלה הם רצו לקבל אותי ובסופו של דבר אמרו לי יש עודף בנות אז ככה שלא מקבלים אותך. יצאתי מאוכזבת, הלכתי לעשות שירות לאומי, דפקו אותי באיזה חור שאין חבר´ה רק אני לבד, הייתי חוזרת דיכאונית הבית, הלכתי אמרתי להם שאני עוזבת פה ולא רוצה להמשיך לעשות שירות לאומי, הלכתי ועבדתי במלצרות חסכתי כסף לרשיון שלי, וככה לאט לאט מעבודות השחורות התפרנסתי וחסכתי כל שקל, הלכתי ולמדתי הנדסת תוכנה קיבלתי תעודה מעולה. אחרי קצת מזל אני עובדת היום במשרד חקירות בעבודה מכובדת, כמו שאת רואה אפילו מתכתבת איתך מהעבודה, ועוד חודש אני מתחילה ללמוד גרפיקה פירסום שיווק וכו´, אז לך אין מה להיתייאש, אני מכירה כמוך המון שכיום הם חיים טוב, כמו אחים שלי, שעבדו מגיל 15 ולא קיבלו אותם לצבא אבל כיום אחי מחזיק בית והוא מנהל עבודה והא בסך הכל בן 24 ואת יודעת למה? כי הם לא היתייאשו ולא הרימו ידיים כמוך.
אם את צריכה עזרה את יכולה לפנות אליי שמסר אישי ואני אשתדל לעזור לך מקווה שקצת עזרתי לך

WarFight

New member
את מזועזעת? כי זו האמת

מה את רוצה שאני יכתוב את ההודעה בצורה יפהפיה ועדינה? תתעוררי אם אין השכלה אין חיים קלים

בת ה י ם

New member
מאיה...

קוראת אותך.... לא מנסה לייפות את המציאות או להנסח יפה פשוט : קומי תפסיקי לרחם על עצמך וצאי מהדאון שבו את נימצאת הדרך למטה כל כך מהירה ואכזרית....העלייה תלולה וקשה העזרי באיש מקצוע ובמהירות.

mariana

New member
אני לא מקבלת את מה שאתה אומר

חמודי אמא שלי הייתה מורה וסגן מנהל בברית המועצות, פה היא מה? כן היא פועלת פשוטה למרות שמרויחה טוב. נו גם לה יש חינוך והשכלה, ויש לה תואר של מורה מחכנת. אתה חושב ששמו עליה? אז אני טוענת למי שיש רצון לקום וללמוד ולהיתקדם הוא יוכל לעשות את זה. מאיה לא בת 80 שנגמרים לה החיים היא כולה מתחילה את החיים שלה. אז היא יכולה לקחת את עצמה בידיים ולהיתקדם יותר טוב מכל אחד אחר. ואני מכירה המון המון סיפורים אישיים שאנשים שאין להם שקל ללמוד או להיתקדם היום הם מנהלי עבודה או שיש להם עסקים וכו´. ממש עכשיו הבגרות בהיסטוריה או אזרחות עוזרת לי בשמהו, אולי הוא הסיף לי שבב מידע אבל לא יותר מזה. בטח הבגרות במטמתיקה מה זה עזרה לי, היום אני הולכת ברחוב ואני משתמשת בכל הנוסחאות שאני שקיבלתי את הציון הגבוה בכיתה משתמשת בהם, אפילו למדתי הנדסת תוכנה אין כמעט ובכלל תרגילים מתמטיים, אז תעשה טובה

Queen Of Love

New member
באמת??

ומה אם יש השכלה ויש תואר ויש כסף ואדם לא מאושר??? אז כן יש לו חיים?? אני מצטערת אבל מדבר שטויות. קודם כל הבריאות של האדם. אם אדם לא מרגיש טוב עם עצמו ואינו מאושר, שום דבר לא שווה!!!!

Queen Of Love

New member
תיקון!

שכחתי את המילה אתה. אתה מדבר שטויות. זו באמת הייתה הודעה לא לעניין, אני מצטערת.

WarFight

New member
אני מדבר שטויות?

מאיה מזלזלת בלימודים! רואים את זה היא מבקשת רחמים על עצמה חלס נו לרחם את רק בת 17 עם תעשי בגרויות וכל זה תתחילי כבר להיות באורנבסטיה או במכללה היא בדיכאון. ואני לא מדבר שטויות אני רק מראה את האמת!!!!

WarFight

New member
למלכת אהבה

אם יש לך עבודה אם יש לך השכלה ואם יש לך בעל ומשפחה מאושרת אז מדוע שלא תהיה מאושרת?

Queen Of Love

New member
כי לפעמים

גם שיש הכל , יש משהו חסר בלב. תתפלא, אבל יש אנשים שיש להם הכל ואין להם כלום. לפחות ככה הם מרגישים. כנראה אתה פשוט לא מסוגל להבין את זה.

WarFight

New member
למראינה

אמא שלך היתה סגנית ומהנהלת ברוסיה אבל לא קיבלו אותה משתי סיבות ואני בטח שתודי שזה נכון 1)היא יודעת הרבה רוסית מעט עברית 2) אין לה תעודות שיכוחי שהיא היתה וגם אם כן נראה שלא היו מאמינם כי זה יכול להיות זיוף ונראה לי שהציעו לאמא שלך לעבור מבחנים שוב היא נכשלה או שהיא סרבה 3)שחכתי לציין סיבה שלישית היתכן שרמתה של אמא שלך (מבלי להעליב) לא מגיע לרמתם של מנהלי ומנהלות בתי הספר?

mariana

New member
אז ישנם כמה סעיפים שאתה צודק בהם.

אמא שלי יודעת עברית כמו שהיא יודעת רוסית, אולי יש לה תעודות אבל כולם ברוסית, אז ככה שהם עושים את עצמם שהם לא מבינים. ותאמין לי רמתה של אמא שלי יותר גבוהה מכל סגן או מנהל שהכרתי. בגלל זה החומר שנלמד פה בכיתה ה´ או ו´ אני למדתי שם בכיתה ב´, אז אין מה להשוות, ואתה יודע שפה בארץ הקפיצו אותי כיתה בגלל שרמה האנגלית שלי והמטמתיקה היית גבוהה? והכל בזכות אימי. פה פשוט בארץ לא נותנים להיתקדם כמו שצריך, אתה פה צריך שיהיה לך פרוטקציות וכל מיני כאלה כדי שיתנו לך עבודה טובה וכדי שיקדמו אותך כמו שצריך, לעומת זאת ברוסיה כל אחד היה מתקדם מבחינה שכלית ולא פרוטקציות. וחוץ מזה לא קוראים לי כמו שרשמת שם אלא מרין. ואמא שלי אפילו לא טרחה לעבור מבחנים, למרות שיש מבחנים גם ברוסית, ואתה יודע למה? כן בגלל אפליות לפני כ10 שנים, אבל תאמין לי שהיא לא מצטערת כלל וכלל. וזה מה שאומר שהחינות הוא לא במקום הראשון בשביל להיות מאושר, כמו שלירי אמרה צריכים שיהיה לך את הבריאות ואת המוטיבציה להמשיך, ולא להרים ידיים. גם אני ניכשלתי המון בגלל שהחומר הנלמד פה בכלל לא היה מתאים למה שלמדנו שם, היה לי קשה עם העברית והאנגלית המתקדמת, אבל כשאתה לוקח את עצמך בידיים אז אתה יכול הלצליח. אחי שעלה לארץ בגיל 16 והוא היה תלמיד מצטיין ברוסיה פה הוא לא יכל להישתלב בלימודים, עובדה הוא הלך והשלים בגרויות ועם זה סליחה על הביטוי הוא מנגב את התחת.

למעלה