לאמריקה וחזרה

לאמריקה וחזרה

הבוקר חזרתי אל המציאות יצאנו ביום שישי בבוקר צפונה פגישות עבודה ובילוי לגליל פגישה ראשונה מיגל מעבדות הגליל לחקלאות מתקדמת מחקר ופיתוח עשיה ומחקר צריך להיות שם ולראות התייחסות ושילוב חקלאות ומחקר החוקר ומנהל המעבדה יגאל בר אילן פרטנר חבר תחרות וחברים מצויינים תודה אחר כך הקצפת פגישה עם דני מירן איש יסוד המעלה איש גינון במועצה האזורית מנהל משתלה ומתכנן גנים בגליל סיפר לנו והציג שילוב של גליל ונוי צמח מקומי ואבנים שלכת ורטוב גבהים שת צמחים שילוב של מסלולי דריכה בין תל חי לקרית שמונה שתילת פקעות בידי ילדים לאורך השביל ולימוד ילדים דרך חיי הפקעת שביל לאורך הירדן שביל מזרחה מקרית שמונה אל כיוון דן חיבור נהדר של נוף צמח והאדם והעצים שם וכמה טוב לעצי המחט ברושים ואורנים חוגגים וביקרנו בתל חי שוב ראיתי מה הוא מקומינו כיהודים במקום הזה טרומפלדור האריה השואג חבריו של טרומפלדור וארץ ישראל גליל ושורשים למקום המיוחד שלנו ושילוב בתי הקברות בין העצים בתי קברות וסימני דרך ארוחת צהריים דג על הדן גן עדן בין זרימת הנחלים עצי ערבה עתיקים ומנהל המסעדה הציב תמיכה לכל ענף של עץ וותיק שלא ישבר ענפים כבדים הרבה מים ושורשי העצים איזה יופי לעמוד ולהביט בשורשים וליד העצים הוותיקים נטע מנהל המסעדה עצים חלופיים שיגדלו ויחליפו את העץ הוותיק שיאסף אל אבותיו חשיבת גנן והארוחה כלבכל מנה יש סולניים ואני לא אוכל סולניים אך יש מספיק פיתה גלילית ומנות קטנות והרבה מים ירדן רטוב רחש עלים ומים מי צריך לאכול קפה נהדר ומקטרת וגולת כותרת של סתיו פקודה בשעה שלוש ושלושים התייצבות באגמון החולה חוויה נחיתת ציפורים לאכילה ושינת ליליה נכנסים ללא תשלום לדעתי זה לא ברור מדוע לא לוקחים כסף כל כך הרבה כסף מושקע שם ממליץ ממליץ אין טעם לכתוב צריך להיות שם ובערב ביסוד המעלה ארוחת ערב אצל זיוית ארוחת ערב גלילית אך ראשית סיבוב בגן סביב הבית חיבור הגינה דרך החלונות הגדולים והגן גובה צמחיה מתאים אף אחד לא מסתיר לכל אחד יש מקום ומופע וכמובן פינת עשבי תה גאווה מקומית והלחם כמובן מראש פינה 5 סוגי לחמים זיווית הגישה לנו ובערב שינה בשאר ישוב ילד שלמד בכיתה מתחתי בבית ספר נוריאל הקים ממלכה והפינוק וביום שישי רמת הגולן יצאתי לבדוק בעיה גידולית חלק מהצמחים סובלים בעיות קרקע או פטריות זו עבודתי לשם כך הזמינו אותי עבדתי שם מספר שעות חפרתי דגמתי הבטתי בשורשים מיששתי קרקע האוטו יתמלא בחלקי צמחים וקרקע לבדיקה ואחר כך קינוח אשתי ואני קפה בקופי ענן על הר גבוה ליד מרום גולן ושם גם אספנו אבני טוף אהבה ישנה של אישתי איסוף אבנים האוטו מלא אבנים כך סיימנו יומים טיול באמריקה כאן אצלינו ואני שכל חיי מסתובב בארץ לאורכה ולרוחבה כנראה אשתי לידי מזג אויר מצויין גליל בימים נהדרים לא פתחנו רדיו יומיים ולא קנינו עיתון שאבנו גליל ובדרך עוד עבודה אחת מעצבנת שיבשה אך החזירה אותנו למציאות ריב שכנים אחד מעצבן ושופך חומר כימי על עצי השכן צורב עצים הסיפור הזה לא ברור לי בערך 4 עבודות בחודש ותמיד אני מופתע מחדש לא חשוב הסוכריה בסוף הנכדה טלפנה ואמרה סבתא אני רוצה לישון ברחובות אין אושר גדול מזה אספנו אותה וקיבלנו כוח מחודש ובלילה חזרנו הביתה אמריקה כאן בישראל בברכה עודד יפה מנהל המעבדה

r66

New member
וואו../images/Emo39.gif מרגש כל-כך נכון, יש לי

משפחה בגליל ואני כל-כך אוהבת לנסוע אליהם....הנוף כל הדרך....וואו מדהים

רוני

ראינו שם סרטון קצר בתל חי והסתובבנו במוזיאון הזמני שפצים את חצר תל חי ושם ראיתי על הקיר קטע קטן שורה שכתב אחד מהחברה של תל חי לפני 1920 אם אין חקלאות כאן ואין אדמה כאן אין חיים כאן אתזה כתב צעיר יהודי שעלה מרוסיה נלחם ונהרג בתל חי ועכשיו כן גם עכשיו יש המון יהודים כאלה כאן שאוהבים את הארץ הזאת ווזה החינוך שצריך להמשיך כאן אצלינו אף פעם לא לשכח אין מתנות גם רן פאוקר יודע את זה שם בנגב שלו ליד עזה וגם החברה על הרמה ובכל נקודה כאן צריך בתוך כל היום להתעסק עם הפקעות והנרקיס והקומפוסט הפרודניה ,וגובה כיסוח הדשא ולרצף את הארץ בגינה אחת ארוכה ותמיד לחשוב על המדינה והארץ הכל יחד אין אחר כך בברכה עודד יפה מנהל המעבדה

Rוני

New member
זה עניין של חינוך מגיל צעיר

יש בתי ספר שמחנכים לכך מניחה שיש כאלה שלא פעם למדנו חקלאות בבית הספר היינו נוסעים לחווה חקלאית ליד כפר המכביה ועובדים שם ולומדים שם היום בבית הספר ישנה חממה לא גדולה וזה מה שהילדים לומדים אחר כך יפרקו את החממות ויעברו לסרטים ההתחלה צריכה להיות מגיל צעיר אחרת אבוד לנו

oferessel

New member
זאת ה...הבעיה היום

שקמו לנו שרי חינוך שהחליטו שצריך ללמוד רק את הת'כלס - מדעים וכל היתר זה בזבוז. לכן יש לנו נוער שלהשתמט משרות בצה"ל או כמו שזה נקרא היום להשתחרר מסיבת אי התאמה או רפואיות זה IN או COOL. ילדים שלא יודעים היכן נמצאת נהריה, שלא יודעים להבחין בין תרנגול לתרנגולת, ברווז לאווז, וכו' וכו'.

בקשה

אני קורא את ההודעות שלך לעתים נדירות בלבד מפני שהמבנה שלהן מקשה על הקריאה. אין סיבה לפתוח שורה חדשה בשביל כל שתיים או שלוש מילים. אתה לא כותב שירה. נא לכתוב כמו בנאדם נורמלי כדי שאפשר יהיה לקרוא את דברייך בקלות. תודה.

bel011

New member
מודה ומתוודה....גם אני מדלגת רק

בגלל הסיבה הזו....

fency

New member
איזה יופי של טיול , אני חיה בחגיגה

מתמשכת כזו כבר 5 שנים וזה מזכיר לי סיפור ....בשנה האחרונה שלימדתי במרכז הארץ בטרם עברנו לרמה , יצאנו לטיול שנתי עם כתות השכבה ....במהלך הטיול עברנו מחוץ לישוב בו אנחנו גרים היום , לפני כן אחת המורות אמרה לתלמידים שנעבור ליד הישוב בו המורה שלהם הולכת לגור ...וכשעברנו בכביש היורד לכוון עוקף כינרת צעק אחד הילדים ..."מה המורה לכאן את עוברת ? את תהיי בטיול שנתי באופן קבוע...." וכך אני מרגישה ....להסתובב בסביבה זו חגיגה אחת מתמשכת ....בנסיעה לעבודה לראות את הנופים המדהימים שסובבים אותנו ....זה כדור הרגעה כל בוקר מחדש ...סתם לקפוץ ל...כל מקום בעצם זה להיות מוקף בנופים מהמממים בכבישים בהם עדיין ניתן לנסוע חופשי בלי שאם תאט יצפרו לך מאחור ותחטוף קללה ....לקחת נשימה ארוכה בכל פעם מהאוויר הנקי ....זה סם החיים .... וכמובן להגיע הביתה לגינה חלקת אלוהים הקטנה שלי....רק מי שעובר מהמרכז לכאן יכול להבין מהי המהות .... שיהיה שבוע נפלא ...

לִיאֲת

New member
גם אני, בצער,

מוצאת את עצמי מדלגת ותוהה אם הפסדתי משהו טוב. כי דווקא התוכן והאיש מאד מענינים אותי, ויש לי הרבה מילים טובות עבורם. עודד, אם תשנה את אורך השורות בהודעותיך אני אעריך זאת מאד, ואקבל זאת כמאמץ אמיתי להתחשב בקשב המוגבל שלי, וברצון שלי לשמוע אותך.

wildcat6

New member
יש אמת בדברך שפם המקובלים

אני לרוב מתאמצת כי הכתיבה היא יפה, בדרך כלל כזה הודעות יותר קצרות מהנוכחית זה נחמד. באורך ההודעה הזאת זה מייגע ביותר וחבל

רוּפֵן

New member
גם 'פאוסט' של 'גתה' כתוב כך...

בערך.. 600 עמודים.. לא את כולם זה "מייגע".. (קראתי אותו כבר כמה פעמים..) באמת הגזמתם..!

רוּפֵן

New member
ממש ../images/Emo31.gif וב"ל" רבתי..!

מבחינתי מדובר ממש ב'שירה'.. שירת האדמה. אוהב את הצורה ואת הנופך המתחבר אליה. זה הייחוד שלו ! ובעצם, איני בא "להגן"..! ממילא עודד לא ישנה את צורת הכתיבה (תודה לאל !) אז אין לי מה לדאוג. חפשו נא "מגרעות" אחרות, יותר גרועות, והניחו לי ולעוד כמה "טיפשים" להתענג על המוגמר הזה. ...באמת... !

שחיין

New member
קבל ח"ח!!

ולחשוב שביום שישי אני יושב בגינה וחושב מתי עודד מגיע לאיזור. תגיד, זה מדבק?

למעלה