לאמן

32chen

New member
לאמן

שלום. אני חזרתי לאחר שהות של שנה וקצת בסין ושם התאמנתי טאי צ'י,צ'י גונג וכו'. אני מעוניין ללמד בארץ רק שאיני יודע איזה מוסד מכשיר אותי לנושא(אם אני צריך הסמכה כמדריך? ואם כן אז איזה תחום?) אשמח לקבל דעות והנחיה. חן

וינגייט יפנו אותו לקורסים למורים,

שאת דעתי עליהם כבר כתבתי. מה שהוא צריך זה קורס מדריכי אמנויות לחימה - מדריכים, לא מורים. לזה הוא צריך הסמכה להדריך מטעם השיטה שלמד, ומישהו שיגבה את ההסמכה הזו. אם יש תעודות הסמכה מסין, צריך לתרגם אותן.

וינגייט מציעים "קורס מורים"

לטאי-צ'י, וקורס נפרד למורים לצ'י-קונג. שני הקורסים יום בשבוע, שנה אקדמאית ( = 8 חודשים), במשך שנתים. בשניהם לא דרוש ידע מוקדם. את דעתי על המסלול לטאי-צ'י כבר כתבתי בעבר, בצ'י-קונג שאינו חלק מאמנות לחימה אני לא מבין מספיק ולכן לא אבקר למרות שיש לי ספקות. לעומת זאת, מה ש-חן32 צריך אינו קורס למורים, אלא קורס מדריכים לאנשים שבאים עם ידע קודם - כאלה שכבר קיבלו את הידע הדרוש כדי ללמד בשיטה בה הם עוסקים, וצריכים חותמת של וינגייט כדי להיות מכוסים מבחינת חוק הספורט. כתבתי כבר גם את דעתי על הקורסים האלה, אבל הנושא הזה הרי נדוש כאן כבר כל-כך הרבה פעמים, ש...

קורסי המורים הקצרים.

אני מוסיף קישורים לשתי תשובות שנתתי לגבי קורסי המורים הקצרים: http://www.qikong.co.il/a_coursoraa.asp מאמר על ההבדל בין צ'י קונג לפונג סונג גונג. http://www.qikong.co.il/a_evdel.asp אני מקווה שאומנויות הלחימה והצ'י קונג הרפואי ילמדו ברצינות בארץ ולא בקורסים קצרים. אמיר ניסן

../images/Emo45.gif תרשה לי לנסח את זה בצורה קצת

יותר חריפה: קורס למורים לטאי-צ'י במתכונת של שנתיים יום בשבוע, הוא כמו קורס לרופאים (MD) במתכונת זהה. לא הייתי מקבל טיפול מ"רופא" כזה.

אני מסכים שקורסי מורים שמיועדים

למתחילים הם בעייתיים. בעיקר חסרה בעיני הסלקציה הטבעית שהתרגול יוצר, ויש גם בעיה של התבגרות מקצועית שלוקחת זמן. מצד שני להשוות לימודי טאי צ'י ללימודי רפואה נראה לי מוגזם, אני חושב שאפשר להכשיר להוראת טאי צ'י וצ'י קונג עם הכשרה שאינה בסדר גודל דומה. בנוגע לקורס מדריכים בטאי צ'י, קל לראות את המגרעות, השאלה היותר חשובה בעיני היא האם ואיך ניתן לבנות קורס מדריכים טוב, בהתחשב בכך שלרוב באים אנשים מסגנונות שונים.

לא אמרתי שכדי להיות מורה לטאי-צ'י

צריך ללמוד 7 שנים פול-טיים-ג'וב, אבל שנתיים של יום בשבוע זה בהחלט בדיחה. זה כמו לתת למישהו לעבור קורס חובשים ואז להציגו כרופא, או לתת למישהו רשיון על רכב פרטי ואז להציגו כנהג אוטובוס. על קורסי המדריכים של וינגייט דיברנו כבר כל כך הרבה שאני לא רואה טעם לחזור לנושא כל עוד אין חדש בשטח.

למעלה