לאמיר שלום

לא בשמי

New member
לאמיר שלום

אני נמצא במצב מאד קשה של חוסר יכולת להחליט לכאן או לכאן קראתי את מאמרייך והכי דיבר אליי זה המאמר על: חוסר שקט קצת קשה לי להתמודד מול עצמי ,כלומר להתבונן במראה הפנימית שלי ולהגיד לעצמי אולי טעיתי? אולי כולם צודקים ואני טועה? יש את הקטע הזה של לחשוב חיובי ,בטח כולם מכירים את זה אצלי זה יוצא בדיוק ההיפך חושב חיובי ויוצא שלילי לא יודע למה ,אולי זה חוק מרפי אולי אלף ואחת סיבות לא זוכר שקרה לי הרבה ,אולי רק לעיתים נדירות האמת אני ממש מבולבל אני הולך המון לפי אינטואיציה לפי הרגש ותחושות הבטן,הם נותנות לי המון תשובות ושאני מסתכל אחורה אני רואה איזה מזל שהקשבתי להן. גם עכשיו אני מרגיש שאולי כאן אקבל תשובה או כיוון מסוים תודה על ההקשבה יום נעים

לא בשמי

New member
שלום לך ולכולם

מצב: נגיד שאני חושב חיובי ,כלומר הנה עכשיו נכנסים אנשים לחנות ,והיום אני יעשה מחזור טוב,והכל יילך חלק , ויהיה יום ממש מעולה ,האנשים יהיו בסדר,אני מכניס את עצמי למצב של מצב רוח טוב ואני זורם והכל,,,,,,,,,,,,, אבל יוצא שהיום הזה הוא היום בין הימים הגרועים, והכל הולך הפוך, אח אח מרפי הזה שיגע אותי כבר זהו פחות או יותר ,,,,יש עוד אבל זאת רק דוגמא תודה

קונקרטי

עזוב "נגיד" והכללות - היזכר ממש בבוקר מסוים, בזמן המדויק שאמרת לעצמך את מה שאמרת, איפוא היית ומה עשית. תהיה הכי קונקרטי שאתה יכול נמשיך משם. יום טוב אמיר

לא בשמי

New member
שלום אמיר

הזמן המדויק היה בשעות הערב המאוחרות הייתי בבית לבד ,המצב רוח שלי לא היה בשפל או משהו אם זה עוזר. ועשיתי את זה בריכוז מלא ואחרי זה גם בבוקר לפני שהלכתי לעבודה והלכתי עם מצב רוח טוב של לטרוף את היום תודה

עוד צעד

מה הכוונה מצב הרוח לא היה בשפל או משהו . . . מה כן היה מצב הרוח ? מה בדיוק אמרת לעצמך ? מה זה עבורך לטרוף את היום ?

לא בשמי

New member
שלום אמיר

מצב הרוח היה רגיל לא שמח במיוחד לא עצוב הרגשה ביתית ואמרתי : מחר יהיה יום טוב ,שהכל יזרום שיהיה בכיף ובאהבה שיהיה נעים שאני יחייך ויישרה הרגשה טובה לטרוף את היום : ללכת בהתלהבות בהתרוממות רוח היום שום דבר לא יפגע בי שום לקוח לא יצליח להוציא אותי משלוותי אבל................................. אותו היום באו כל אלו שמשעממם להם בחיים כל השאלות הכי מעצבנות היו באותו יום כל הניג'סים הגיעו כמו לפי פקודה שום דבר לא עבד כמו שצריך טלפונים של סוכנים בקצב מטורף וכל הסוכנים הגיעו (בערך 15) באותו היום הקיצר : אחלה יום שבעולם

שיחה חדשה

שלום אני מרגיש שבין השיטין, בתוך המלים שלך מתקיימות כמו נחבאות כמה שיחות. שיחה אחת לא מנוסחת אבל "טוחנת קשה" היא שיחה של מלחמה, אתה מול העולם או העולם מולך. שיחה שנייה היא שיחה של תבלין ציני, יוצאת בצחוקים אבל במהות הציניות מתפזרת שם חופשי. עכשיו מעל שתי השיחות הללו מנסה שיחת "השנטי" לתת את הטון, כאילו שאם רק נגיד מספיק פעמים העולם סבבה, הכל יתחיל לרקוד, יפזז . . . האמת היא שהשיחה הנחבאת היא השולטת, היא שמוקרנת לעולם וכמובן שגם יוצרת את המציאות. עבודה פנימית של התבוננות דורשת תנאי פתיחה של תקשורת אחרת. תקשורת בה הכנות מעיפה ציניות מה שמתחבא בין השיטין יוצא לאור אז אני מציע כרגע לנסות ולראות דברים יותר חד, קח כמובן מכל מה שאמרתי רק את מה שמדבר אליך ונמשיך משם. ערב טוב אמיר דרור

לא בשמי

New member
המשך .....

האמת שכל מה שאמרת מתחבר לי לאיזושהיא נקודה אבל......... הוא שאמרתי בהתחלה קצת קשה לי להיכנס כרגע לעומק , והאמת הציניות או הלקחת את הדברים בהומור כדי לא להגיע באמת לבפנים פגעת בול. אבל בקשר למלחמה זה אני לא כל כך מבין ואולי אני טועה ויש מלחמה, אבל אני לא מזהה מאיפה זה בא, ואם יש מלחמה, אבל אני מרגיש חוסר יכולת או יותר נכון מין תחושה כזאת שדברים מתפקששים ושאני לא שולט בזה , לכן אני פה. תודה

הקשבה עד כאן

אז כן, זוהי התחלה והכדור, כמו שאומרים, בידיים שלך. אני מאמין שכל תהליך דורש הקשבה למה נכון ומתאים עכשיו לבן - אדם. ואם אני מקשיב לך אתה אומר - אני עדיין צריך את כל אותם מנגנונים שאני רגיל עליהם, את כל אותן צורות תקשורת, תקשורת עם עצמי ותקשורת עם העולם. מציע לך להסתכל על רשימת המאמרים המצורפת ולראות מה מדבר עליך. יום טוב אמיר

לא בשמי

New member
שלום אמיר

מצטער אבל לא כל כך הבנתי. איזה מנגנונים שאני רגיל אליהם ? אין לי בעיה של ערוצי תקשרות או איזושהיא בעיה של ליצור קשר עם אחרים ,ההיפך הוא הנכון. או שיכול להיות או שלא הבנתי את התשובה שלך. וחוץ מזה לא נפתח לי הקישור

כיוונון מחדש

אז ראשית לעניין הטכני, היתה בעייה בחוות השרתים והאתר לא היה זמין כמה שעות טובות במהלך היום. עכשיו זה תקין. ציניות היא מנגנון מאד מקובל ועושה ערוץ תקשורת נפוץ וקל, אותו דבר לגבי התבדחות סטייל הסתלבטות, אבל אלה ערוצי תקשורת שגורמים לקושי כאשר מבקשים לצלול לעבודה רגשית. לא אמרתי ולא הזכרתי עיניינים של תקשורת עם אנשים התכוונתי לתקשורת בינך לבין עצמך. ויתכן שגם עכשיו אשאר לא ברור. זה לבינתיים. ערב טוב - אמיר

לא בשמי

New member
התחברות והסכמה

עם החלק הזה של המאמר: עלי להאט, ממש לעבור להילוך איטי, ולזהות את כל המחשבות שעוברות בראשי. בוודאי שיש מחשבות שלא ירצו להתבהר, בוודאי שיש מחשבות ורגשות עמוסי מטענים קשים, שצברו חומות הגנה ויקשה להתיר אותם. אבל ככל שאלמד להתקרב ולאפשר לעצמי להכיר מה מתחולל בתוכי כך תופיע הבהירות. אם אני חושש עלי להקדים ולראות את החשש, לנסות להבחין ולזהות את תכני החשש. וכן אני די חושש אם לומר את האמת כי שאני חושב על זה ,רק חושב עדיין בלי להתעמת עם עצמי אני בחשש, אני פשוט לא יודע לאן אני אגיע אם ממש אכנס לעובי הקורה ,ואני לא יודע אם זאת הבעיה, אני חושב שאנחנו מפספסים,יותר נכון אני מפספס, תודה

הנה - הבאת

שלום, מרגיש את השיחה הולכת ומתכנסת למקום יותר כנה ובהיר. זאת היכולת לראות כאן ועכשיו את ההרגשות והתחושות והנה הבאת את זה. חששות תמיד יבואו וספקות תמיד יכרסמו, אנו לומדים להתבונן בהם ואז באופן מופלא מתחוללת קבלה ומשם צמיחה. אתה מוזמן לחתום על העלון החודשי ולהזין את עצמך, את החלק שמבקש ללכת הלאה. יום טוב אמיר

לא בשמי

New member
שלום אמיר חג שמח לךולכולם

בהמשך לשיחתנו זה עדיין לא ענה לי על השאלה הראשונה כלומר : איך יכול להיות שיוצא ההיפך מכל מה שאני רוצה וחושב? אם הבנתי נכון אז הכל בפנים אבל בשביל שהבפנים יהיה נקי צריך כמה איתותים שאני בדרך לא? תודה

הקשבה רגשית

איך יכול להיות שיוצא ההיפך מכל מה שאני רוצה וחושב אתה מביא כאן מידע שנובע כתוצאה מתצפית שלך על עצמך, תצפחית על הרובד החיצוני של החשיבה, הרצון והתפקוד. מה שאני גיליתי במהלך הדרך שלי של התמודדות עם קשיים ומשאלות, עם תחושת פוטנציאל שלא מופיע לידי ביטוי במציאות, זה שרק היכרות של התכנים הרגשיים כאן ועכשיו יכולה לתת למפתח לשיפור וליצירת הלימה בין המשאלות, המחשבות, הרגשות והעשייה. לכן בתהליך הסדנה אנו יוצרים מסגרת של חוקי תנועה ותמרורים רגשיים שיעזרו לפתח את ההקשבה הרגשית של כל אחד עם עצמו דווקא במסגרת עם עוד אנשים, זה מחולל מסגרת למידה חיונית. בכל מקרה גם לבד אפשר לעשות זאת הקושי הוא שדפוסי התפקוד של הרגשות מאד חזקים ונדרשת שם פעמים רבות הקשבה נוספת של מאזין מיומן. הניקיון מאפשר הקשבה יותר ויותר חדה, תהליך עם דינמיקה בלתי צפויה. מקווה שהבהרתי את עצמי שבת שלום אמיר

לא בשמי

New member
שכחתי...............

תודה

למעלה