לאמא

צוף בת

New member
לאמא

לכל חברי בצ´ט אשר קוראים את אילו השורות, אני מתנצלת על העצב שבשירי כמו שק איגרוף (לך אמא) כמו שק איגרוף הייתי לפנייך סופגת את רוחות הקרב חיבוק ברגע של חולשה סטירה, בעיטה, אגרוף, צליפת החגורה- שורקת באויר תופשת תאוצה ומתנפצת בצרחה רמה על כל הגוף, בלי הבחנה. ואם אצעק, אבכה או אחריש, גם כך גם כך גופי יהיה חריש, אז אנטשך סופגת חבטות, ומן הצד אביט עד יעבור זה הנחשול........ כמו שק איגרוף אלמד זאת דרך חיים, ועונש או מכות אצלי מתורגמים כדרך הבעת אהבה, תחליף לצחוק אושר ושמחה. כמו שק איגרו מוטח אל הקירות, מרוט שיער, אטום מבט, אפחד ארעד. כמו שק איגרוף שלאחר שימוש, אשכב ואתכרבל בקרן המיטה, אחריש ואעלם לארץ השינה. וכמו זה הכלבלב שזה עתה נבעת, אשוב ואתרפס, ארגיע אפייס, אשע עלי את זה עונשי, הלא אדע, הן זה מגיע לי. כמו שק איגרוף אשרוד ואחייה, לכל חפץ לשפוך את חמתו, אהייה לו פה. ואם לא יכעסו הלא לא יאהבו........ ואם לא מתחים איך אוהבים? כמו שק איגרוף.....

רוקוקו

New member
אין לי מלים אבל ממש מבין מה את עובר

צוף חמודה אין לי מילים אבל אני ממש מבין מה את עוברת ומה עברת בחיים. איו אדם העולם(ובכל העולם!!!)שיש לו הזכות להרים יד על ילד או אשה!!! מתי סוף סוף יבינו בני האדם שאנשים הם לא סחורה בשוק? לא בודקים נשים לפני מכירה!!! לא מרימים יד על ילד(ולא חשוב מה הוא עשה)!!! רצונה של אשה הוא החשוב ביותר בעולם ויש לכבד!!! ילד הוא רק ילד ומכות רק מחסלים לו את הילדות!!! כשהיא אומרת לא היא רוצה לומר לא לא לא(ואין עוד פרוש למילה לא)!!! ילדים הם העתיד שלנו יחד נשמור על עתיד יפה !!! ורק עוד דבר אחד לי לומר"לאנסים ולגברים מכים אין סליחה וגם אם ישבו בכלא זה לא אומר שסלחנו להם(הם רק שילמו את המחיר של האלימות המגעילה שלהם)" אני יודע,אולי אני קצת מגזים בדברים שלי אבל,עדיף להגזים וחברה בריאה ולא ושבת בשקט בחברה חולה. ,,,,רוקוקו

שרי 43

New member
אני לא יכולה להבין ...

את מה שאת עוברת, כי מעולם לא חויתי דברים כאלה אך בהחלט מרגישה כעס נוראי שאת צריכה לראות את המראות, לשמוע את הקולות ולחוש תחושות קשות כל כך. מסכימה לחלוטין עם דבריהם של רוקוקו וטיפטיפונת, אלימות פיזית ומילולית הם ביטויי חולשה נוראיים ולשום אדם (ילד, גבר, אישה) לא מגיע לחיות בפחד. אני שמחה שאת יכולה לשתף אותנו בתחושות הקשות שלך ורוצה לקוות בשבילך שלא תצטרכי להמשיך ולסבול. מחבקת

צוף בת

New member
המון המון תודה ../images/Emo24.gif

אני רוצה להביע את תודתי לכל אילו שהגיבו והביעו אמפטיה לשירי, וחייבת לציין כי למרות שאני נשמעת בהם דיכאונית - אני ממש לא כזאת. רק לאחרונה הרשתי לעצמי לכעוס על אימי ועל העוול שנעשה לי, ולכאוב, אני סתם עוברת איזו תקופה בה אני למדה לחיות עם עברי ולא לידו. לטיפטיפונת, אני אמא לארבע בנות ו ב ה ח ל ט לא חזרתי על דפוסי ההתנהגות של אימי. האלימות גרמה לי הליות מניפולטיבית ואני "עוברת גמילה". ושוב מיליון תודות לכווווולם, צוף.

צוף בת

New member
לוזר/ווינר ../images/Emo24.gif

אכן הצליח, הכל נמצא אצלינו בראש. ולגבי = לוזר.............. הפוך זאת ל= ווינר............ ותצליח.
בהצלחה

tiptiponet

New member
צוף

מכות זה לא ביטוי לאהבה ביטוי לתיסכולים אהבה זה רק נשיקות וחיבוקים ויום אחד את תהיי אמא ולילדייך רק נשיקות וחיבוקים לא מכות לא הצלפות בלי אלימות מכות זו דרך לאנשים שלא יודעים להביע עצמם במילים מצטערת על כל מה שאת עוברת ממש מצטערת ... עצוב לי ... רק אני מקווה שאת לילדייך לא תעבירי את אותה הגישה וממני המון המון
ומלא מלא
טיפטיפונת שמוכנה לעזור לך בכל מה שאת צריכה

אפרת.א

New member
מתנצלת?!? היי, רגע - בשביל מה

יש חברים אה??? צוף, האמת היא שאני שמחה... ישמע מוזר - אבל אני מניחה שתביני על מה אני מדברת. אני שמחה לראות שהילדה יוצאת החוצה, מקבלת דרכך ביטוי! הגיע הזמן לעמוד מול המראה העצמית ולשחרר. אין כמו שיחרור טוב מבפנים... ישנם כאלה שאינם יודעים אחרת. עבורם התעללות זה ביטוי לאהבה...את זה הם ספגו ואת זה הם מעבירים הלאה. ולא חשובות הנסיבות או הסיבות. העניין הקשה כאן הוא המגע. ישנם אנשים שלא קבלו וידעו "מגע" בדרך אחרת. אנו משוועים למגע בכל דרך שהיא...וילד שגדל באוירה כזו סופג את "טעמה של האהבה" דרך התעללות פיזית קשה. עצוב. ילדינו הם הדבר היקר ביותר שיש לנו...מזעזע לראות את היחס שרבים זוכים לו. הורים האומרים לילדיהם כמה הם טיפשים, חסרי ערך , מכוערים , איומים ומפריעים - מתעללים בהם באותה מידה אכזרית וקשה. ילד שסופג אוירה כזו יהיה נחוש בדעתו שהוא אכן כזה. קשה לנו לקבל אך מרביתינו סוחבים עלינו את אותן הערות עד עצם היום הזה...רבים וטובים בטוחים שהם אפסים גמורים, כי ככה התייחסו אליהם בילדותם. אנשים שעברו התעללות פיזית או מילולית נחלקים ל: אלה שספגו אוירה קשה ומעבירים אותה הלאה , מתנהגים באותו דפוס התנהגותי. אלה שספגו ואמרו: "אצלי זה יפסק!" ונוהגים בדיוק הפוך. אלה שדפוס התנהגותם נוקשה אך מבינים את גודל הזוועה ומבקשים עזרה מקצועית - ועל כך יבורכו. לבכות את העבר לא יעשיר את עולמינו כהוא זה...לעמוד מולו יתן לנו את כל הכלים שבעולם להתמודד עם מצבים כאלה ואחרים, לא להפנים - להוציא, לשחרר. כאחת שעשתה כמוך, (לא בדבר התעללות הורים) שיחררה, סיפרה, (אמנם אחרי 30 שנה) - אבל לעולם לא מאוחר מדיי. יכולה אני לחייך ולאמר - זה עוזר!!! שחרור כעסים מתוכינו - הדרך הנכונה להחלמת הגוף והנפש - מחבקת ומחזקת אותך
אנחנו כאן - איתך ובשבילך!

eliela

New member
צוף...

כי כשהגוף נהפך לשק איגרוף יש רק דרך להוקיע, חברים, יש רק דרך אחת ואני גאה שהייתי חלק בקידום החקיקה קדימה צוף כבדי בכוחותיך האחרונים בזיפי האומץ האחרונים בתקוותיך האחרונים את נפשך ואת גופך לא נולדת על מנת לשמש את האנשים שיצרו אותך לכלי חבטות בכוחותיך האחרונים צוף מתוקה יקרה תתלונני נגדה אם כל זה שהיא אמא אמא אמורה לחבק, אמא אמורה לאהוב, להעניק, הרבה מעבר לכל קבלה או שיקול של נתינה הרי כל המבוגרים שכאן נדמה לי אנחנו מאוחדים בדיעה אחת לפחות, אלימות אינה הדרך להדברות, בשום מרבד של החיים. הרי שאלימות היא לא הדרך להגיד טעית... כשלמעשה רוצים להגיד טעיתי ולא מוצאים את המילים. כשאמך תשב מאחורי סורג אלו יהיו המילים שתשמעי, טעיתי... זה המינימום שמגיע לך קבלי מכאן את כנות הבנתי אליך קבלי מכאן את כוחות הנפש להן את זקוקה ואם תרצי, את יכולה לפנות באי מייל גלית

נאן

New member
צוף היקרה

אחרי מה שקראתי. נותר לי הצורך. לחבק אותך חזק חזק מין חיבוק כזה.שבו לא תפחדיאם תתקרבי שוב יתנו את הזבטה. ולעטוף אותך בהרבה אהבה והרבה חום ולא מרחמים אלה לתת לך כח להמשיך. להסתכל עם ראש למלעה ולהגיד. למרות כל מה שעברתי היתי יכולה לשקוע אבל צפתי. וכן מתוקה אפשר לאהוב שק איגרוף ולשק איגרוף מגיע אהבה כמו לכולנו. אני סחבתי את השק איגרוף הזה הרבה שנים. קחי הרבה חיבוקים. הרבה נשימה. הרבה חום והרבה אור. נאן

למעלה