לאמא של שחף: מ צ א ת י !!!!

לאמא של שחף: מ צ א ת י !!!!

או קיי... העקשנות משתלמת: חיפשתי בספריית המאמרים הגדולה ביותר ברשת pub-med את המינוח: epilepsy treatment with glutamate - ומצאתי מספר מאמרים באנגלית המסבירים את התקווה החדשה שבטיפול ב"קולטני גלוטמט" אחד מחומרי התקשורת החשובים במוח, במקרים של מחלות נוירולוגיות. כדאי לקרוא ולהבין במה המדובר. ובכלל, pub-med הוא מאגר מאמרים בינלאומי וקשה למצוא מאמר שנכתב בספרות הרפואית, שלא ימצא שם. אני כאן לעזרתכם במציאתם. ברבורה הולכת לאכול צהרים

../images/Emo4.gif למה הקישורים לא נכנסו???

Pub med - זה האתר, ולהכניס למנוע החיפוש את המינוח שהעלתי בהודעתי הקודמת. בהצלחה

חייקין

New member
דקלה ../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

יש לך משימת תרגום
אם יעלה הרצון מלפניך
בתודה, אודי

דקלה66

New member
תרגום

אודי שלום. ה- PUBMED מכיל לרוב רק תקצירים של מאמרים.ותקציר אינו נותן את המידע המלא לגבי במחקר שנעשה. תרגמתי תקציר אחד משם על "הקשר בין דיאטה קטוגנית, מטבוליזם של גלוטאמאט במוח ושליטה על ההתקפים". אך, לצערי התקציר מכיל ברובו מילים מדעיות וקשות להבנה. אם עדיין אתה רוצה שאני אשלח לך את התקציר המתורגם תאמר לי. אני פשוט לא רוצה לבלבל אתכם עם כל מיני תהליכים ביוכימיים. ואני גם מקווה שאתה לא חושב שאני מתנשאת או משהו כזה, כי באמת התקציר לא ברור, צריך איזשהו מדען שיסביר את התהליכים שם.

חייקין

New member
תודה לך דקלה../images/Emo13.gif

אבקש בכל זאת כי תשלחי לי התרגום שבצעת. אין לנו הרבה ברירות, אלא ללמוד כל דבר, כדי לדעת אם ואיך להסתייע בו, כיון שאין כל דרך לאיזון בתרופות קונבנציונליות.... שלך, אודי

estelina

New member
pubmed

זוהי הגירסא של MEDLINE באינטרנט. בהחלט מאגר מידע מקיף ביותר אם כי: 1. לרוב המאמרים נכתבים בשפה רפואית מקצועית שלאדם הפשוט יהיה קשה להבין את הכתוב. 2. לא תמיד יש את הטקסט המלא אלא רק את תקציר המאמר. אסטלינה

למעלה