לאמא של ציפי

pizi33

New member
לאמא של ציפי

ראיתי את המסר שלך. משום מה תפוז לא מאפש רלי להגיב. זה די קשה להסביר בכתב, יש אתרים בנושא (תעשי חיפוש עבודות על סליל ויש באחד השירשורים כתובת לאתר שמסביר) אבל ביקשתי מטובי ומשכית שינסו לארגן סדנא כי יש הרבה התעניינות.

pizi33

New member
תיתי את צפונית במקרה?

בגללך לא הצלחתי לפתוח כרטיס עם הכינוי המקורי שלי
. שנים הייתי תיתי בכל מקום באיי סי קיו, באודיגו וגם בפורומים שונים. כי אם את גרה בצפון אז הצפון והמרכז מכוסים מבחינת הדרכה בעבודה על סליל, עכשיו צריך לדאוג רק לדרום.

pizi33

New member
אחלה

ירושלים היא אזור בפני עצמו. לא ממש מרכז. הייתי בירושלים לפני חודש אבל לא ראיתי את העיר בכלל כי הייתי תקועה עם משפחה דתית בבית מלון נובוטל. חייבת לעצמי ביקור בירושלים ולראות את העיר.

pizi33

New member
זה פשוט

תקחי קופסת פלסטיק של פילם. תמצאי את המרכז שלה (בעזרת מחוגה). תסמני צלב מהמרכז. תתקעי 4 מסמרים (1 בכל זרוע של הצלב) לא ממש בקצה אבל גם לא קרוב לאמצע, ותחתכי חור בין המסמרים. הרי לך סליל לתפארת באמצעים ביתיים. אם את רוצה לעשות שרשראות עם חרוזים כלואים (כמו שלי) תדאגי שהחור יהיה גדול מספיק.

shar75

New member
אני לא ממש הבנתי איך נעשית

הסריגה עצמה.... הבנתי את השלב הראשון, אבל מה הלאה???

pizi33

New member
זה בדיוק השלב שמאוד קשה להסביר בכתב

נחכה בסבלנות שיארגנו לנו פה סדנא. אם את חסרת סבלנות תשלחי לי מסר נראה מה אפשר לעשות.

הרגתן אותי כעת לגמרי.....

לפני חמישים שנה לפחות(תראו את הכרטיס שלי - אני סבתא)היינו בונים את הסליל מסליל של חוטי תפירה.כן הם היו מגולגלים על סלילי עץ (עדיין אפשר למצוא כמותם אצל הבבושקות הרוסיות בשווקים שלנו)תקענו ארבעה מסמרים והסליל מוכן.בתור מסרגה שמש אותנו מסמר ארוך....היינו סורגות נחש ארוך משאריות של צמר מגלגלות ומחברות ליצירת תחתיות לסירים חמים. אלה היו ששים דקות נוסטלגיה בכיף....

pizi33

New member
נכון מאוד

רק שלסלילי עץ כאלו יש חור קטן, והחרוזים שאנחנו רוצים לשים בתוך הרשת לא עוברים, בגלל זה מאלתרים מקופסות עם חורים גדולים יותר.

bimbo.

New member
חצב של סתיו, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

איזה ניק יפה יש לך. גם אני זוכרת את סלילי החוטים מעץ. חלק מהתענוג היה לחפש שאריות צמר ולשלב צבעים שונים ומשונים

תודה על הברכות - אני אתכם מזמן

יותר רואה ופחות נראית והרבה מאוד לומדת.עד לרגע זה לא קישרתי בין החרוזים לסריגה בסליל - כעת נפל האסימון(גם כן היסטוריה)שוב למדתי משהו חדש...שבת שלום ושלווה

למעלה