לאלף נמר !!!

לאלף נמר !!!

לא, לא טעיתי. כתבתי את זה בפורום הנכון, לא בפורום של "חיות טרף". במה העניין ? לפני שעה קלה שמעתי ברשת ג´ ראיון עם ריטה. הזמרת סיפרה על שיר מדליק ובעל קצב שאת המילים כתבה צרויה להב ורמי קליינשטיין בן זוגה חיבר לזה לחן מטריף. ריטה סיפרה בגאווה שהשיר מקסים ואהוב מאד על בנותיה משי ונעם ואפילו הן רוקדות ונהנות למשמע השיר. יפה, לא ? ולמה כל הסיפור הזה : כי בדקות אלו שאני כותבת עומלים קבוצת חברים ויוצרים לזה ריקוד עם. ומי הצוות, חכו כמה ימים, כרגע זה סוד. מכל מקום הריקוד כבר נתפס על יד הצוות עבור היוצר המוכר שלהם. נאחל ליוצר (שטרם קבע אם זה מעגל או זוגות) שיוציא כמיטב כשרונו ריקוד יפה וחביב. אז חברה, לא לשכוח, להיט מתקרב, "לאלף נמר". מירי.

היי מירי

עד עכשיו היו חידות על העבר. עוד לא הדבקתי את הקצב של החידות הקודמות וכבר יש חידות על ריקודים שעוד לא נוצרו. לא הצלחתי למצוא כלום בנושא באינטרנט. ערב מוצלח חיים

חיים - הפעם זו לא חידה !

זו רק העברת מידע על שיר חדש ויפה שהושמע היום ברשת ג´. השיר "נתפס" היום עבור מישהו. בקרוב יהייה לזה ריקוד. עלייך רק להמר מי יהייה יוצר הריקוד ששמו "לאלף נמר" ומה סוג הריקוד. יותר קל מחידת השבת. מירי.

avigal23

New member
מירי!

כיצד עלינו לנחש איזה סוג ריקוד הוא יהיה אם הוא עוד לא נוצר?
הפעם מירי את מאוד מסתורית....

מירי - חידה בלתי פתורה

איך אפשר לדעת את סודות היצירה של העתיד. חומר ההדרכה של ההשתלמויות - שוכנעתי - שאפשר להשיגו עוד בטרם פורסם ברבים. אבל שיר חדש ???....לדעת את העתיד. זו כבר מיסטיקה. רק אם את חברה קרובה מאוד של אלי רונן, ומדברת אתו כל יום בטלפון , תוכלי לדעת מי "תפס" - את השיר. אולי את יודעת מי כבר מכין ריקוד לשיר האתיופי שרייכר עיבד וליקט מהזמרים האיתיופים, ביום שישי בטלויזיה בערוץ הראשון ? ממש - מועמדת לגינס.

יענקל´ה אתה לא מעודכן

רייכר עבר מזמן לערוץ 10 ! אגב אתיופי, מישהו מכיר איזה יוצר ריקודי עם ממוצא אתיופי ? אני לא. מירי.

יוצר אתיופי לנמר של ריטה

עדיין העולים מאתיופיה לא רוקדים ריקודי עם וכשזה יגיע, יגיעו גם היוצרים. הכל עניין של וותק והתערות בחברה.

אחרי שקיבלנו מהתימנים

את הצעד התימני, יתכן ונקבל מהאתיופים את ה"צעד האתיופי". או סיכול חילוף חבשי. מירי.

stivgold

New member
מירי - יש תור

אנחנו מחכים לצעד העירקי, לצעד המרוקאי וכו´, האתיופים שיחכו בתור..

ריקוד אתיופי - פוסט סלסה

אם בסלסה מענטזים, בריקוד אתיופי מזעזעים את החלק העליון של הגוף, בעיקר הכתפיים. כשהרוקדים ירצו לנוח מן האגן המתנדנד ומהישבן הרוטט, יעברו לכתפיים ולחזה. לא ירחק היום

מירי- תודה על התיקון - ערוץ 10

כמו ש "חמסה" בסגנון - מרוקאי. כך השיר "בואי"( ? ) יתחיל עידן איתיופי. השיר והעיבוד מצאו חן בעיני. זו דוגמה , חבל לוותר על העיבוד היפה , ביצירת ריקוד ידש למנגינה זו. אגב, לא כל הריקודים התימניים חוברו על ידי תימנים

avigal23

New member
שאלה שמעניינת אותי-יענקלה או כל מי

שיודע... האם זה קל לחבר/ליצור ריקודים? והאם כפי שכתבתם "להמציא" צעדים חדשים-האם גם זה תוך כדי שאתה יוצר אפשר להמציא וכך זה יופץ בין כל ההרקדות השונות? כי אם לא,איך מפיצים צעד? גם לו יש מחבר?

לליאורה ויום טוב וכל המעונין

אני מברך כל יום את האלוהים שיצר אותנו עם שתי רגליים בלבד. אם היינו מרבה רגליים - היינו יוצרים מיליוני צעדות וצעדים. ניקח צעד יסוד כמו הליכה, שמטרתו לאזן את גופנו בתנועה, בשתי הרגליים. מה עשינו בריקוד ? הליכה (1) , צעד ניעה (2) , רטט (1/2), ריצה (1) דהירה (2) דילוג (2) דילגוג (1). יש הרבה צעדות שלנו , למה. כי אנו עושים אותם. ההורה שלנו לא רומנית. גם תימנים עושים צעדי פולקה (סוף סוף גם לתימנים יש שתי רגליים בלבד) אבל איך הם עושים את "החילוף המהיר", אי אפשר לטעות - זה תימני. שמעתם תימני מדבר עברית , אותן מילים והברות - אבל כמו שהם מדברים זה "תימני". אני שמעתי פעם מוסיקאים ערבים מנגנים "בטהוכן" בסגנון ערבי. חשבתי שמקומפוזיטור הוא עבדול וואהב, או פריד אל אטרש.

מעניין שאת ריקוד "תימאנייאדה"

חיבר דווקא אבנר נעים שהוא עירקי במוצאו. ואת אהיה (אהבת שדי) חבר גדי ביטון שהוא מרוקאי. קיבוץ גלויות במובן החיובי.

תימני שמדבר עברית

אם אתה רוצה לחסוך את שיחת הטלפון ליענקל´ה, אתה יכול להקשיב לשירים : "אחיי בני תימן", "אהיה", "שובי יפהפיה", "גאולים" ועוד ועוד... זו עברית לכל דבר, רק הניקוד שונה, ויש בשירים הבלטה משמעותית של ה"ח" וה"ע".

ניתור (1).כפיפה (2)לפנים ולאחור (4)

מספריים(2)זה בריקודי יונתן כרמון.צעדת חילוף מהירה (2)איטית(4) צעד תמני מהיר (2) איטי(4).רקיעה (1) וכו...

למעלה