לאלכסודי, יוסף והעד...

אבי 122

New member
לאלכסודי, יוסף והעד...

בוקר טוב אני מניח שכוונותיכם טובות... אבל אתם טועים בחושבכם שע"י הצעות שאתם או כל אדם אחר- שניתנים באינטרנט- יכולים לרפא בעיה כמו או סי די. גם אם וכאשר עצותכם טובות- עדין דרוש ליווי של איש מקצוע- ברמה גבוהה מאוד כדי לעזור להחלמה. אני חושב שחלק מהרעיונות שלכם נכונים- לא קראתי כל מה שכתבתם, הבנתי את העיקרון- גם ע"י קריאה חלקית... מחשבתכם כאילו אתם מגלים את אמריקה- מוטעית מיסודה. אין לי ניסיון ב אוסידי- שקשור לחרדות, יש לי הרבה ניסיון באוסידי שקשור לניקיון (ללא חרדות)- וממה שקראתי בהודעות שכתבתם- ברור לי שהבנתכם בנושא מוטעית מעיקרה. תראו, אני מכיר את כל הרעינות שנחשבים לנכונים על פי השיטה הקוגנטיבית ההתנהגותית- ובכל זאת הייתי זקוק לתמיכה מקצועית- כדי לישמה. אני ממליץ לכל אחד מכם לשאול עצמו השאלות: 1. כמה אנשים הצלחתי לרפא במהלך חיי ? 2. למה אחרי מלל רב כל כך ששפכתי בפורום הזה- אף משתתף לא הודיע על החלמתו- כמובטח בהודעותיי ? 3. האם יכול להיות שיש עוד משהו- שאני לא יודע ? חשיבה נעימה... אבי

העד

New member
שלום אבי

תודה על ההערות שלך. הצגת אותם בצורה עניינית ומכבדת, וזו לדעתי הדרך היותר יעילה ונבונה. אני לא ותיק כאן בפורום ומן הסתם לא מודע לכל התרחשויות כאן, ואולי עדיף שכך. אם תוכל להתייחס אליי כאדם מסויים בפני עצמו אז אני אשמח. אני לא אלכסודי ולא יוסף. עכשיו אענה לך בשם עצמי בלבד. "גם אם וכאשר עצותכם טובות" - אני לא חושב שהעצות שלי טובות. אני חושב שבשביל מישהו אחד הם יכולות להיות טובות ובשביל מישהו אחר גרועות או סתם חסרות משמעות. "עדין דרוש ליווי של איש מקצוע- ברמה גבוהה מאוד כדי לעזור להחלמה." מי שחש צורך בליווי של איש מקצוע שיעשה כך. אני נעזרתי בהרבה אנשים בחיים שלי שהיו לי מורי דרך ואף אחד מהם לא היה פסיכולוג ( חוץ מכמה פגישות בתקופת נעוריי...) או פסיכיאטר. לכן, כמו שכתבתי כבר לתמי, אני אפילו לא יודע אם יש או היה לי OCD. כתבתי כאן הרבה פעמים ולא אכפת לי לחזור על זה שוב, כי נראה לי שזה משהו בסיסי - לכל אחד יש את הדרך שלו. מה שנכון לאחד לא בהכרח נכון לשני. כשאדם מבין את זה הוא מצד אחד לא מנסה לשכנע אנשים אחרים בדרך שלו, ומצד שני הוא לא מתנגד לדרכים של אחרים, וגם אם מנסים לשכנע אותו הוא מתעלם או מתייחס בחיוך. אני חושב שמה שחשוב זה שכל אדם ילמד לסמוך על עצמו, או יותר נכון על החיים שזורמים בתוכו ומניעים אותו. לסמוך על עצמך זה אומר שאתה מוכן לכת בדרך שמדברת אליך, שנוגעת בך או נראית לי נכונה בלי שאתה בעצם יודע מבחינה שכלית בוודאות מוחלטת שהיא אכן נכונה. אתה מפסיק לחשוב על מה נכון או לא נכון ומתחיל יותר לחוש ולהרגיש ולזרום עם זה. וזה הקושי הגדול לפעמים, כי כשאדם שרוי במצוקה וכל כך רגיל להטיל ספק ברגשות עמוקים שלו ובאינטואיציה אז הוא עשוי להרגיש בלבול גדול וחרדה וכל רעיון של מישהו אחר מבלבל אותו יותר. אני מכיר את זה מנסיון אישי. אז מי שחש שהוא נמצא במקום מאוד קשה ואפילו לא מסוגל להתחבר לעצמו ולהחליט והוא מחפש משהו "בטוח", משהו שמגובה במחקרים או מישהו שהוא בעל תואר כזה או אחר אז שילך עם זה, כי זאת הדרך שלו עכשיו, והיא לא פחות טובה מכל דרך אחרת, אבל גם לא יותר טובה. לעומת זאת יש אנשים שירצו אולי לבדוק דרכים אחרות מסיבות שונות, למשל: או שהדרך הפסיכולוגית או הפסיכיאטרית לא עבדה עליהם, או שהם חשים שהם פיתחו תלות כלפיה והם רוצים להשתחרר מהתלות, או שפשוט זה לא מדבר אליהם. בנודע לשאלותיך בסוף : 1. כמה אנשים הצלחתי לרפא במהלך חיי ? אף אחד! אני רק מספר מה עזר לי עד עכשיו, וגם מודע לכך שמה שעזר לי בעבר לא בהכרח יעזור לי בהמשך. 2. למה אחרי מלל רב כל כך ששפכתי בפורום הזה- אף משתתף לא הודיע על החלמתו- כמובטח בהודעותיי ? טוב, אני מניח שלא התכוונת אליי מכיוון שנראה לי שעדיין לא הספקתי לשפוך כל כך הרבה מלל ( ואולי כן? :) ובנוסף לא הבטחתי שום דבר בהודעותיי. איך אני יכול להבטיח? אני בקושי יודע מה קורה איתי עכשיו ואין לי מושג מה יקרה איתי בעתיד, אז אני אבוא ואבטיח משהו למישהו אחר? זה נראה לי מצחיק אם אעשה כך :) 3. האם יכול להיות שיש עוד משהו- שאני לא יודע ? לא רק שיכול להיות שיש משהו שאני לא יודע, ולא רק שיש יותר דברים שאני לא יודע מאשר דברים שאני יודע, אלא שמצבי אף "חמור" מכך שכן אפילו מה שאני חושב שאני יודע, אני לא בטוח שהוא באמת נכון :) תודה לך אבי, ויום טוב :)

העד

New member
הערה נוספת

בנוגע לפסקה הזאת שכתבתי - "אז מי שחש שהוא נמצא במקום מאוד קשה ואפילו לא מסוגל להתחבר לעצמו ולהחליט והוא מחפש משהו "בטוח", משהו שמגובה במחקרים או מישהו שהוא בעל תואר כזה או אחר אז שילך עם זה, כי זאת הדרך שלו עכשיו, והיא לא פחות טובה מכל דרך אחרת, אבל גם לא יותר טובה." אין הכוונה שלי שרק מי שקשה לו להחליט או מחפש משהו בטוח ירצה ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר מוכרים. אדם גם יכול פשוט להחליט מתוך מקום של חיבור אמיתי לעצמו שזה מה מתאים לו עכשיו. רק רציתי להגיד שמי שחש שהוא מאבד את עצמו בתוך ים של מלל ורעיונות והצעות לדרכים ( וזה לא קשור רק לפורום הזה אלא בכלל לעולם שאנו חיים בו שמוצף במידע ) והוא שרוי במצוקה מאוד גדולה וכל מידע רק מעורר בו חרדה ובלבול, אז אולי נכון לו עכשיו ללכת בדרך שנחשבת בעיניו לדרך "הבטוחה" , בין אם זה פסיכולוג פסיכיאטר או כל דבר אחר. זה לא שיש דרך שהיא באמת בטוחה, אבל לפעמים אדם יכול להרגיש שעדיף לו ללכת על מה שנחשב לבטוח בתור "עזרה ראשונה" ורק אחר כך כשמצבו ישתפר מעט הוא יוכל שוב לנסות להתחבר לעצמו ולבחור מתוך מקום רגוע יותר.

אבי 122

New member
שלום העד

אני מקבל בהערכה- את תגובתך הכנה והענינית. יום טוב אבי

למעלה