לאלי...

המוסד

New member
לאלי...

רציתי לסכם אתה הוויכוח שלנו מנוקדת מבטי 1.אתה משנה את טיעונך כל הזמן בקשר לשטחים (פעם או``ם פעם לא פעם הגויים פעם הבינה הערבית וכו`) 2.אתה טועה (טועה לא משקר) הרבה פעמים בקשר לעובדות (ליברמן אמר את ``זה`` לפני הבחירות האחרונות וזו רק דוגמית) 3.אתה לא מוכן לעשות ``עסקים`` אם פרובוקטורים אבל אם הערבים כן (כי אתה לא בוחר את מנהיגיהם - אבל למיטב דעתי היית מתנגד לעשות ``עסקים`` אם משטר חשוך במאה ה20 שרצה לכבוש את העולם...) נ.ב אלי כשתגיב תזכור את ``העסק`` שלנו (אני לא רוצה לחשוב שאתה פרובוקטור)

אלי.

New member
הנני:

1. אני לא משנה את טיעוני - אני רק מבהיר אותם: אין שום סתירה בין היכולת של העולם לכפות עלי החלטות מסויימות, ובין העובדה שאני לא מרוצה מאותן החלטות. 2. בעיתוי של אמירתו של ליברמן (ורק בו) אכן טעיתי - מודה ומתנצל. עדיין אני חושב שליברמן וגנדי נוהגים בילדותיות, בכדי לכסות את ערוותם הפוליטית. 3. עסקים שאני יכול לבחור אם לעשות או לא - לא אעשה עם פרובוקטורים. לעומת זאת - עסקים, שאם כגוף (לא כפרט) לא אעשה אותם אצא ניזוק יותר מאשר אם אעשה אותם (זו דעתי הסובייקטיבית, כמובן) - אעשה, תוך סתימת אף. גם המשטר האפל של הנאצים עומד מבחינתי בקריטריון זה (קרא שוב את כל הפסקה, לפני שתגבש מסקנות). 4. מבחינתי אני לא פרובוקטור, אבל במקום שבו אתה נחשב שמאלן אם אתה אדם - כנראה שתמיד אחשב לפרובוקטור.

המוסד

New member
``מדבר אליי בחידות``

1. אז אתה מסכים שהתנחליות זה דבר מוסרי או לא? (תענה לי בכן ולא בבקשה) 2.צעד ראשון עשית (תבין בהודעות הבאות) 3.``עסקים שאני יכול לבחור אם לעשות או לא`` בתוקף היותך אזרח במדינה דמוקרטית זכותך ``לבחור`` אם מי לעשות עסקים או לפחות להשפיע 4.לא התכוונתי לעלוב בך זו הייתה הלצה בלבד 5.האם שינית את דעתך בנוגע לאמריקה כסף וישראל?

אלי.

New member
חידות ? לא כאן.

1. התנחלויות על שטח שנכבש הן לא דבר מוסרי, בודאי לא לאור העובדה שהריבונות של הכובש טרם הוחלה על השטח גם לאחר 34 שנה, דבר המעיד כנראה על פקפוק בצדקת דרכו שלו (קצת ארוך משבקשת, בכדי לחסוך הסברים). 2. ... 3. זכות הבחירה שלי ודאית, אבל כפי שציינתי - יש מקרים (כמו הנדון) בהם אני נאלץ לבחור את הרע במיעוטו. 4. הסר דאגה מלבך, לא נעלבתי, אבל הסטיגמה שהבאתי כדוגמא - שרירה. 5. לא שיניתי את דעתי (אולי מכיוון שטרם נכנסתי לאתר ...). מבטיח להכנס, לכשיהיה זמן לקרוא וגם להפנים.

למעלה