לאלי: על המצפן...

resh0

New member
לאלי: על המצפן...

תנסה להיות המצפן. אבל תהיה פתוח... כי אולי אתה תגלה צפון חדש, כמו זה שגילה השמאל הקיצוני כאשר יתברר לו שהעם מרוחק מאוד מעמדותיו. אני לא צריך להטיף למלחמה כי יש כבר מלחמה! מלחמה היא הדרך היחידה לפתרון המשבר הזה ותתפלא!!! כל הפתרונות של המשברים בהסטוריה באו על פתרונם לאחר מלחמה... אני מודה בזה ולא מתבייש! או מלחמה ויצירת מציאות חדשה שתאפשר תהליך של הפרדה פיזית טוטאלית, או שנשכח מחלום השלום. את ההצעות שלי לפתרון הבעיה כבר ציינתי לא אחת בהודעותי אבל בקיצור אומר כי הוא מבוסס על ההכרה בעובדה שללא הפרדה טוטאלית לא יתכן מצב של שלום. ``הפרדה פיזית! אנחנו פה, הם שם``. ישראלים/יהודים לפה, ערבים/פלשתינים לשם. מלחמה תביא אחריה את הצדדים למו``ם מחודש, כאשר כל שישאר זה לקבוע היכן יעבור קו ההפרדה בתנאי שיסוכמו התנאים של ה``טרנספר דו-צדדי בהסכמה``. בקיצור עליך להבין: כדי להשיג שלום צריך לבחור אחת מהאופציות: להלחם או להכנע. ערפאת כבר קבע עבורך, אם תרצה או לא תרצה, שאין ``באמצע``. על-כך בדיוק נתן העם את תשובתו בבחירות ובגדול!!! טען השמאל ובצדק, כי למועמד הימין ``אין דרך``. שים לב למה שקרה!!!! העם בחר ב``לא דרך``, כלומר בחר בבלתי מודע!!! רק לא לבחור ב``דרך`` שלכם, השמאל הקיצוני בראשות ברק. אין הוכחה טובה יותר מזאת שיש בה כדי להראות עד כמה האידיאולוגיה של השמאל סיימה את תפקידה בימנו. הימים שבהם סברה ממשלה בישראל כי הדרך לשלום עוברת דרך הכניעה לטרור, נ ס ת י מ ו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נכון שנתנו את אמוננו בשרון, למרות שלא ציין מפורשות את כוונותיו, אבל יש לנו תקווה כי יעשה את מה שנכון לעשות. דעתי אז ודעתי גם היום מאוד פשוטה: ראש ממשלה חייב!!!, חייב לעשות ככל יכולתו כדי להביא להווצרותו של מצב של שלום עבור אזרחי המדינה. אם זה לא יתכן בהסכם שפוי, אז יש לעשות זאת בדרך כוח הזרוע (כל עוד ישנו כזה). בנתיים נראה כי שרון ניסה את הדרך הראשונה ומשנוכח לדעת כי אין סיכוי להגיע להסכם מדיני שפוי, פונה הוא כעת לפתרון כוח הזרוע בהדרגה. אם לא יצליח מכיוון שלא הורה לצה``ל לעשות זאת, נוריד אותו כפי שהורדנו את קודמו. נחליף אותו אך ורק באחד שיתחייב כי לא ינוח עד שיביא למיגורו של יצר האלימות הפלשתיני. זה לא חייב להיות נתניהו, כי הוא עוד לא יתחייב לכך. ``חברה על המצדה``... באמת! תחשוב טוב!!! כיצד היתה נוהגת כל מדינה אחרת לו היתה מותקפת באופן בו אנחנו מותקפים??? הייתה אומר עליהם ``חבר`ה על המצדה``? אתמול בעיתון הארץ ראיתי כתבה על-פיה שר החוץ הבריטי ביקש הבהרות מסילבן שלום מדוע לא מועברים הכספים לראשות הפלשתינית. סילוון שלום ענה לו: ``כיצד אתה היית נוהג לו התבקשת להעביר כספים לIRA ? כמובן שאותו שר החוץ לא ענה לשאלה....

אלי.

New member
תמיד קל לי להתחיל בנקודות ההסכמה:

אני חושב שמי שחתם והתחייב על הסכם, שבו ישראל מעבירה כספים לרשות הפלשתינאית - הוא/היה הדיוט במידה שווה לאוילותו של זה שחתם בזמנו על פטור לחרדים מצה``ל, בתמורה להעברת כספים אליהם. זה לגבי סילבן והבריטי. עכשיו ליתר: הטריגר לכל ההסכמים בהסטוריה היתה מלחמה. במקרה שלנו, מכיוון שלא מדובר בצבא שעומד מולך - אתה לא יכול ולא צריך לפתוח במלחמה (להגיד על הרשות שהיא צבא, זה כמו להגיד על משטרת ישראל שהיא צבא). אתה צריך לקפוץ ישר לשלב הבא - הפרדה. וההפרדה מהי ? אני אומר קו ירוק, אתה אומר קו אחר - על זה אפשר להתווכח, אבל על ההפרדה והניוד הרי אין ויכוח. מכאן ברור, שאם עמדותינו לא כ``כ רחוקות בנושא נקודת הסיום של הבעיה, אז ממילא אין כאן ממש עניין של ``העם בחר ימין``, או ``העם בחר שמאל``. מעבר לזה, אם ערפאת קבע בשבילי שאין ``באמצע``, אז הוא עשה שירות לעם ישראל, מכיוון שמישהו הרי צריך לחתוך. מכיוון שלאף אחד ממנהיגנו (חוץ מהקודם) לא היו ביצים מספיק גדולות בכדי לחתוך, אז לפחות שהאיש עם השערות על הפנים יעשה את זה, לפני שהוא צולל אל נשיית ההסטוריה. ושוב שרון: העמימות של שרון בתשדירי הבחירות היתה במקומה. אין לו מה לעשות, מעבר למה שהוא עושה עכשיו - אז למה להתחייב ? ד``א, זה מה שהפך את האיש לאמין מאד, בסקר שאני מרבה להזכיר - הוא לא עושה מה שלא הבטיח. ואגב - הוא עושה בדיוק את מה שאני חושב (וכתבתי כאן) שצריך לעשות. אני גם מאמין שהוא לא יתפתה להתדרדר למלחמה כוללת. ונעבור לפינה ``כל אחד רואה את מה שהוא רוצה``: אתה אומר שלשמאל יש דרך ולימין אין דרך, ובכ``ז העם בחר ב``אין דרך`` של הימין. לשיטתך, הבחירה הזו מראה שהשמאל נכשל. אני, לעומתך, רואה את החצי השני - מה זאת אומרת ``לימין אין דרך`` ? שילך הביתה ! הרי גם סבתא שלי יכולה לשלוט ככה, אז מה אני צריך את הימין ? אני, אגב, לא מסכים לזה שלימין אין-דרך - לימין השפוי יש דרך, הדרך המבוצעת עכשיו, של תקיפות מבוקרות. ולסיום, נחזור שוב לשר החוץ הבריטי, ולדוגמא שנתת: אני לא זוכר שאיזו ממשלה בריטית, לייבור ושמרנים, הכריזה מלחמה כוללת על ה-IRA. הם נלחמו בהם כמו שנלחמים בגרילות, וזה המקסימום שהם היו יכולים לעשות. גם אנחנו.

resh0

New member
טוב להסכים וגם לא להסכים

למרות שאין קשר בין הדברים, שני אלו הם אידיוטים. בהודעתך ציינת כנראה בטעות ``הדיוט``, אתה יודע מהו ``הדיוט``... הפרדה פיזית וטוטאלית. למרות שזה קשה טכנית, אין ברירה! או הפרדה, או לשכוח מרעיון שנחיה בשלום תחת הסכם שלום. ניתן לחיות בשלום מבלי שיהיה הסכם שלום, לדוגמה סוריה). כל הסכם שלא יהיה במרכזו הסכמה להפרדות, הוא הסכם, אבל כזה שלא יהיה הסכם שלום שיביא מצב של שלום. ברור שהפרדה מחייבת ניוד אזרחים (TRANSFFER) וברור שבאופרציה שכזאת ישנם היבטים מוסריים. אבל מה מוסרי יותר מהבאת מצב של שלום אמיתי בין עמים??? מכך, שלמרות הבעיות הטכניות והמוסריות שבניוד האזרחים, ניתן וחייבים להגיע להסכם בו יהיה ניוד והפרדה מלאה. חשוב גם למצוא דרכים שהניוד יהיה מרצון וכמה שפחות מתוך כפיה ויש לי רעיונות בנושא. נכון! כל שנשאר זה לענות על 2 השאלות: 1. מי יופרד ממי? 2. היכן יעבור קו ההפרדה? 1. ישראלים/יהודים לפה, ערבים/פלשתינים לשם וזה כולל את ערביי-ישראל! 2. אני מתנגד בכלל לחשוב על קווי 67 !!! קו זה הוא קו הפסקת אש בלבד ואין לו כל קשר ו`או משמעות לגבי זכות על ריבונות, פרט להיותו הקו הנוח ביותר עבור אויבנו. קראתי באחת מהודעותיך כי חשוב לך להרגיש שאתה חי בגבולות המוסכמים על אותות העולם. אתה יודע כמה החלטות או``ם יש? האם לדעתך מדינות ערב מאמצות את ההחלטות הללו??? כאשר מדובר בעניינים מדיניים, או``ם=שמום !!!! לראיה: נניח כי מחר בלחץ מדינות ערב, יוחלט באו``ם כי כל מדינת ישראל היא לא חוקית... נו מה אז, תתחיל לארוז מזוודות??? דרך אגב, אם נחזור לקווי 67 עפ``י החלטת או``ם, זה יבוא!!! אני בדיעה כי יש להקצות לפלשתינים שטח של כ50% מיו``ש, בכפוך להסכם ה``טרנספר דו-צדדי בהסכמה``. אני מעריך שאין ביננו חילוקי דיעות לעניין כי במצב הנוכחי תחת ההנהגה הפלשתינית הנוכחית, אין סיכוי להסכמות מסוג זה!!! לכן חייבים אנו אם ברצוננו להגיע להפרדות/הסכם/שלום, לשנות מציאות זאת ע``י לחימה. לחימה קשה מול ההנהגה הפלשתינית, בלי הנחות עד שהוא יבקש את הפסקת האש. אידיאולוגיית השמאל מצדדת בהפרדות מהאדמות וביצוע טרנספר חד-צדדי של יהודים/ישראלים. זה מה שניסה למכור השמאל במערכת הבחירות וזב מה שהעם בעט בעוצמה!!! אנחנו יכולים ואם יהיה צורך חייבים לעשות יותר!!! אני רואה את התקפת פרל הרבור כדוגמה: האמריקאים ידעו כי לחימה קונבנציונלית מול היפנים וקמיקאזותיהם, תגהב מחיר דמים עצום לאורך שנים! הפצצת הירושימה ונגאסקי הפסיקה את התוקפנות היפנית על קמיקאזותיהם, מספר הקורבנות בסה``כ היה קטן בהרבה מזה שהיה נגבה אילו התנהלה מלחמה לאורך שנים ולא פחות חשוב! שלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בין יפן וארה``ב ישנם יחסים מצויינים. פשוט מאוד: תקיפה משמעותית העורף האויב, יש בה כדי להפסיק לחימה ולהביא הסכם שפוי! יש בה גם כדי להביא מצב של שלום אמיתי. הבריטים נלחמים ב IRA בדיוק כפי שהם יכולים. למרות שאני מעריך כי היו מעלים את סף הלחימה אילו מדי ערב היו נורות על בתי האזרחים בלונדון יריות. אני צריכים להכריז מלחמה מול הראשות הפלשתינית!! להבדיל מהIRA יש היכן להכות בטרוריסטים הפלשתינים.

אלי.

New member
גם כאן אני מסכים

אבל לא נורא ... ``הדיוט`` כתבתי, ``הדיוט`` התכוונתי, ומן הסתם אכן אני יודע מיהו הדיוט, אבל לא אומר מהיכן, שלא אחשב מתנשא. אז איפה אנחנו עומדים ? בקוי ההפרדה. הם רוצים את כל ישראל, אנחנו רוצים מהנהר ועד הים - הקו הירוק הוא האמצע. מעבר לזה, אני לא הולך להכניס את ראשי למיטה חולה, ולכן גם לא אתעלם מהאו``מ. ואגב - לא חשוב לי להרגיש שאני חי בגבולות המוסכמים על האו``מ - חשוב לי שהאו``מ ירגיש כך. צריך גם להיות חכמים לפעמים, לא רק צודקים. אידאולוגיית השמאל (ולצורך העניין גם שלי) אינה דוגלת כלל בטרנספר - מי שיושב במקום מסוים, ימשיך לשבת שם, ומה שיזוז הם גבולות המדינה (מה שנקרא ``מוחמד וההר``). אני לא הולך להזיז אף אחד, לא יהודים ולא ערבים - כל אחד יחליט בשביל עצמו מה טוב לו, ויהיה כפוף טוטאלית לחוקי המדינה בה הוא חי, מה שאין כך היום. וגם לגבי הבריטים אנחנו מסכימים, אבל חלוקים לגבי המקום: אם ה-IRA היה יורה על מרכז אנגליה (לונדון) - אתה צודק, אבל הוא יורה רק באזור הגבול. כנ``ל לגבי הפלשתינאים - הם יורים רק בקוי התפר. אם היו מתמקמים במלון ``סבוי`` בת``א ומתחילים לירות לכל עבר - זה כבר היה סיפור אחר (ומוכר).

resh0

New member
נקודת ההשקפה שלך לא לעניין.

הם רוצים את כל ישראל, אנחנו רוצים מהים ועד הנהר. אבל הנהר מצוי בעיראק!!! כך על-פי המקורות, זאת הנחלה המיועדת לעם ישראל. כך שהמצב היום הוא פשרה... החלטות האו``ם הן רבות ולהן פרשנויות רבות. אם תקבל תמיד את הפרשנות הערבית להחלטות אלו, תבוא החלטה חדשה המורה על סגירתה של מדינת ישראל. ואז... האו``ם הוא ארגון אינטרסנטי כך שלעולם לא יקבע שהשטחים שהאמריקאים כבשו מהמכסיקאים, דינם יהיה כמו אלו שהישראלים כבשו מ...תזכיר לי. אם האידיאולוגיה שלך היא זאת, אז היכן ההפרדה??? כל מה שהפרדת זה את עם ישראל מאדמתו. אין סיכוי שזה מה שיביא לשלום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שים לב לקונספציה של הסכם אוסלו: להביא אל פתח ביתנו ארגון טרור פרופר, לתת לו נשק ותחמושת, לתת לו אדמה וסמכויות, לתת לו כסף כדי לממן את שכרם החודשי של אלו המתאמנים מדי-יום על ביצוע מוצלח של ירי בראשה של תינוקת... זה מה שיביא שלום.... זה מה שיביא שלום?! תסתכל טוב סביב. וכעת אתה והשמאל סבורים שיש לתת יותר... תסכים איתי שלולא ההסכם האומלל הזה, לא היו יריות על בתי התושבים בעיר הבירה שלנו. איני יודע מהיא השכלתך, אבל אותי לימדו ש``בעיות יש, כדי לפתור אותן``. אם פתרון אחד כשל, זאת לו אומרת שיש להתמיד ולהמשיך להכשל. ראה את תשובתי להודעתו של קקטוס. חכמים וצודקים זה להשאיר את המצב הטריטוריילי בעינו! אוטונומיה הוא פתרון מקובל, אך הריבונות נשארת בידנו.

אלי.

New member
עד לסורא ופומפדיתא הגעת ? שחית רחוק

בקיצור - אני אומר 100% מהשטח, מרק אומר 50%, אתה אומר 0%, ואם תיקח עוד 98 יהודים - תכסה את כל הסקאלה. (סליחהההההההההה. צריך עוד 99 יהודים, כי אני כבר שכחתי מה זה להיות B-p ). אבל עכשיו יש לי שאלה: אנחנו ב-66, ובינינו ובין שכנינו שוררת אידיליה. מצד שני, ישנה בעיה קטנה - הם יושבים על שטחי מולדת שלנו, שלא באשמתם. מה עושים ?

resh0

New member
ARE YOU TALKING TO ME?

לא נראה לי מכיוון שלא ענית לאף אחת משאלותי. אם לא שמת לב, גם אני אמרתי כ- 50% בכפוף להסכם ``טרנספר דו-צדדי בהסכמה``. לא הבנתי את שאלתך. אשמח אם קודם תענה על שאלותי וכהרגלי אשתדל לענות על כל שאלותיך.

אלי.

New member
Play it again, Sam

אענה על שאלותיך - המקורות של עם ישראל לא מעניינים את העולם (ראה כותרת הודעתי הקודמת) - כרגע אתה יושב על שטח כבוש, ושלום (או אי-לוחמה) לא יכון כל עוד ישנם שטחים כבושים. האו``מ אינטרסנטי לשקט, ולא לשום דבר אחר, וכרגע אתה מפריע לו לישון בשקט ולסחור בשלווה בשוק המשותף. יחד עם זאת, אין שום אפשרות שהחלטה למחיקת מדינת ישראל תיפול באו``מ, וארה``ב לא תטיל וטו עליה. בהצעתי הקודמת של הזזת גבולות, לא הפרדתי שום אדם משום אדמה - מי שרוצה יגור איפה שהוא רוצה. אני, למשל, לא רוצה לגור בחברון, אבל חושב שזכותו של כל אחד בעולם לגור שם. ברגע שעשינו את מה שמתבקש (והרי אין חוק ישראלי על שום שטח מיו``ש, אז כנראה שמתבקש לפנות אותם), ידינו שוב לא תהיינה כבולות, ואז האמרה ההיא, שתוך יומיים מחסלים את הטרור - תופסת גם במציאות. כשיש לגיטימציה, אפשר לחסל כל טרור, גם אם הוא ותיק מאד, עוד מ-87 (זוכר ?) והפתרון שכשל כביכול - לא כשל, עקב העובדה המצערת שעדיין לא נוסה. הפתרון הרי מדבר על נסיגה מלאה מהשטחים הכבושים, ואנחנו אפילו לא קרובים לכך. הפתרון השני, כבר אמרתי - נוסה. ואיך נגמר ? במנוסה. ואחרון - מהודעתך זו, התרשמתי שהמצב הנוכחי הוא הפשרה, אבל אם אתה מוכן לסגת מ-50% מהשטח - תבורך. גם מסע של אלף מיילים מתחיל בצעד קטן, ואנחנו עוד נגיע לסופו. בכל מקרה, לטרנספר אני לא מסכים - לא יהודים, ולא ערלים.

resh0

New member
אתה לא מתייאש...

כל מדינה בעולם יושבת על שטח כבוש! כל מ``ר על-פני כדה``א הינו שטח כבוש! מישהו שכבש ממישהו שכבש ממישהו.... ולמרות זאת רבות מהמדינות הכובשות (וכולן כאלו) חיות במצב של שלום! מכך שטענותיך בעניין אינן נכונות. בכלל, הפסק להשתמש במושג ``שטחים כבושים``, הרי מדובר בעובדה טבעית שאין לה כל קשר לזכות לריבונות על שטח. אין ולעולם לא יהיו קריטריונים הקובעים כללים לעתידם של ``שטחים כבושים``, במיוחד לנוכח העובדה כי ``עשיית צדק`` עם האחד, בהכרח תקפח את הצד השני... ואז, לצד השני תהיה לגיטימציה לבצע מעשי טרור??? בקיצור, תצא מזה. את האו``ם מעניין דבר אחד בלבד: שיצר האלימות הפלשתיני לא יפגע במדינות העולם! ראה את העובדות: החל מרגע החתימה על הסכם אוסלו, פסק הטרור הפלשתיני הכל בירות העולם וכעת מתרכז הוא אך ורק כנגד מדינת ישראל. מדינות העולם שילמו כסף ואף העניקו לטרוריסט פרס נובל לשלום, זאת כדי לקבל שקט בבירותיהם...תתפלא! כך הן רוצות שהמצב ישאר!!!!!!!!!!!!!!!!! בימים קשים של עליית מחירי הנפט או מחסור בו, האו``ם יקבל כל החלטה פרו-ערבית...לא מזמן התקבלה החלטת אום: ציונות=גזענות. האם השלמנו עם ההחלטה? לא! נלחמנו ושינינו אותה. הצעתך לגיטימית אבל לא תביא לשלום!!! תן לי סימן אחד שיש בהצעה זאת סיכוי לקיומו של מצב שלום. החוק הישראלי פועל היטב בשטחי יו``ש, למרות שלא סופחו רשמית לישראל. אנחנו לא צריכים שום לגיטימציה כדי להלחם בטרור!!!! הסכם אוסלו נכשל מכיוום שהקונספת שלא היה שגוי לחלוטין ו/או היה זה מעשה בגידה של אנשים שידעו אז היטב את מה שקורה היום. נחוץ הסכם חדש המבוסס על מסגרת חדשה שבמרכזה ההפרדה המוחלטת. אני מוכן לסגת מהשטח אך ורק בתנאי להסכמה על ביצועו של ``טרנספר דו-צדדי בהסכמה``, בלעדי הסכמה זאת, אין לוותר על מילימטר. אם לטרנספר אינך מסכים, אז להפרדה טוטאלית אינך מסכים. אם להפרדה טוטאלית אינך מסכים, אז שכח מרעיונות של שלום בהסכם.

אלי.

New member
האמת שכבר נואשתי, אבל החזרת אותי ..

בציטוט ההוא, של רוברט דה-נירו. השטחים כבושים. אני יודע שבזמן ממשלה ימנית כלשהי הוצא פסק הלכה שאסור להשתמש במינוח הזה ברדיו, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה הבסיסית. אתה לא סותר את דברי בקשר למדינות העולם ולרצונותיהן האגואיסטים, גם אני חושב שהן רוצות שקט. אז מה ? תילחם בכל העולם, בשביל העקרון של להשאיר להלכה את הריבונות הישראלית בשטחים ? והריבונות ? הערבים שם נוסעים חופשי (במסגרת המגבלות), אבל היהודים ממגנים את הבתים, מסרגים ומשריינים את המכוניות, סוללים כבישים עוקפים לעוקפים, ונוסעים בשיירות, עם ליווי של צה``ל, כמו בלבנון, או לחילופין כמו בתקופת מלחמת השחרור. עכשיו, קח את הנתונים הללו, תעמוד מול הראי, ותגיד שוב ``החוק הישראלי פועל היטב בשטחי יו``ש, למרות שלא סופחו רשמית לישראל``. ציונות=גזענות. נחמד, אבל בהחלטות או``מ שהינן בגדר דקלרציה אני דווקא לא הייתי נלחם. השגריר היה צריך לעלות לבמה, ללעוג להחלטה ולמליאה, ולרדת. שמור את כוחותיך למלחמות האמיתיות. ואחרון - לא מזיז אנשים, מזיז גבולות. מי שרוצה - יזוז יחד עם הגבול, ומי שרוצה - ישאר במקומו, ויציית לחוק כאזרח שווה. זו הצעתי, ובסוף היא גם תיושם. ואני יכול להבטיח לך עוד דבר - כשזה יקרה, חוץ מהסהרוריים של חברון/תפוח/תואמים להם, כו-לם יחזרו לגבולות 67, למדינת ישראל. כו-לם.

resh0

New member
עובדות בסיסיות:

1. אפילו מדינות העולם לא משתמשות במונח ``שטחים כבושים``, אלא במושג ``שטחים מוחזקים``. הסברתי לך מדוע. 2. רוב מכריע של אזרחי המדינה לא מוכן לחזור לגבולות 67 ובלעדי הסכמת רוב העם זה פשוט לא יתקיים. אתה מתחשב בכל מיני עובדות, אבל מתעלם מ 2 העובדות החשובות הללו. הסברתי לך מדוע צריך להלחם נגד כל העולם בעניין הזה, זאת מכיוון שהצעד הבא יהיה החלטת או``ם המבטלת את מדינת ישראל כמדינה ואז... בוא נתחיל בגינויה של ישראל עקב חוק השבות שהוא לכל הדעות חוק גזעני... אח``כ יחלו הסנקציות עד שנאשר חוק שבות לא רק ליהודים... אתה מבין למה צריך להלחם... בקיצור: אם ננצח במלחמות הקטנות ונראה החלטיות, לא נצטרך מלחמות גדולות. אם לא תזיז אנשים יהיה חיכוך. אם יהיה חיכוך תהיה חשדנות וקרקע פוריה לקיצונים מ- 2 הצדדים. בקיצור: לא יהיה שלום!!! עד כמה שידוע לי, סהרוריות היא מחלת נפש. אינני מודע להשכלתך, אבל אם היא אינה נוגעת לתחום הפסיכיאטריה, מוטב שתמנע מלהשתמש בביטוי זה. כינויים אפשר להדביק לכל אחד, אבל אם אתה רוצה להראות רציני, תהיה רציני. העובדה שאזרחי יש``ע מצויים תחת איומי טרור היא נכונה, אבל את העובדה הזאת צריך לתקן. הדרך בה מתקנים בעיה שכזאת היא לא ע``י כניעה לרצון הטרוריסטים כפי שאתה מציע. ואם דבריך נכונים, מכך שעלינו להתחיל בפעולות טרור כנגד ערביי-ישראל, עד שהם יעדיפו לברוח... לזה אתה מסכים?

אלי.

New member
כנ``ל:

1. שטחים מוחזקים ושטחים כבושים הם היינו הך, אלא אם כן אתה מתעסק בסמנטיקה. בשניהם השטחים הם לא שלך. 2. אני ממש לא בטוח לגבי הנתון של הרוב המכריע. לדעתי (ולדעת אי אילו סקרים), הרוב דווקא מצדד בחזרה, אבל זה ממש לא משנה, כי בכל אופן זה בטוח שרוב מכריע מוכן לוותר על רוב השטח, מבלי לטרנספר. לגבי חוק השבות, מי שחוקק אותו היה אויל, מכיוון שהוא מיותר. עצם החקיקה (``בואו נראה לעולם שאנחנו מדינת היהודים, ורק יהודים``) משכה אש, וחבל. החוק כחוק לא נותן כלום, מעבר להצהרה מנופחת. גם במקרה זה, כמו בהרבה מקרים - עמימות היתה מתקבלת בברכה. כבר אמרתי - אני לא אזיז אנשים, הם יזוזו לבד. אני לא מכיר הרבה יהודים שיסכימו לחיות תחת שלטון פלשתינאי. ההיפך יזוזו פחות, אבל אלה שישארו יהיו דווקא אלה שמחפשים שלום. בקיצור - חיכוך לא יהיה. כשאמרתי ``סהרוריות``, התכוונתי למילה. מתוך ה-200,000 שיושבים בשטחים הללו, ישנם כמה מאות של סהרוריים, שעוסקים במשיחיות ועליונות יהודית, והורסים לכל היתר, הנורמלים. אם במקום לקרוא אותי לסדר על התזה הפסיכיאטרית שלי, היית משכנע את כל היתר להקיא אותם מתוכם - היית עושה שירות אדיר לעמדותיך ועמדותיהם. לעניין הגדרת הכניעה - אני מסכים אתך שיש לתקן את העובדה שהחברים הנכבדים ביש``ע ממוגנים עד לשיניהם. הבעיה היא שהעובדה הזו החלה ב-87, ומאז רק מוסיפים עוד ועוד למיגון ולמעקפים, והתרופה עוד רחוקה, כי משתמשים לתיקון רק במה שמצוי, לא במה שרצוי. כאן גם המקום להזכיר, שתהליך אוסלו לא החל ב-87 אלא הרבה אח``כ, ולכן חבל לתלות בו רעות חולות שלא לו. ואת ערביי ישראל תעזוב - הם נגררו להרפתקאה ע``י ערביי השטחים, שמהם אני מציע להפטר. במקום לזרוק חבית שלמה, זרוק רק את התפוח הרקוב. אני מבטיח לך, שברגע שתחסל את העימות התמידי שיש לך עם ערביי השטחים - פתרת לתמיד את הבעיה בתחומי הקו הירוק. כרגע אין לי שום בעיה להכנס ולטייל ביפו, אז אין טעם להשוות.

resh0

New member
אתה מתחמק.

שטחים מוחזקים לא שלנו? מה זה שלנו??? מהם לדעתך הקריטריונים שעל-פיהם נקבעת זכות לריבונות או כפי שאתה אומר שלנו/לא שלנו? אם אינך יודע את הקריטריונים (ואין כאלו) אז אל תגיד ``לא שלנו``. בקיצור: כל עוד אין קריטריונים, אז זה שלנו!!!!!!!!!! כך נכון בכל מ``ר על-פני כדה``א. 2. הרוב בהחלט שלא בעד כניעה לפלשתיניפ ובטח שלא מוכן לוותר על רוב השטח. נגיד את זה עוד יותר מוקצן: רובו המכריע של העם אינו תומך כלל בעריכת הסכם מול זה שמפר כל הסכם!!!! הציבור מבין כי אין כל תועלת לכל הסכם מול הטרוריסט בתנאים הנוכחיים. 3. חוק השבות הוא אכן גזעני לדעתי, אבל אין ברירה!!!! זאת הדרך היחידה שישנה כדי להטיח שישראל תהיה מדינת היהודים. 4. גם אני לא אזיז אנשים, אבל אשכנע אותם לזוז בעצמם. ראשית נשלול מהם את הזכות לבחור ולהבחר ואז יעדיפו לנוע למקון בו תוכל להיות להם השפעה. 5. אם לדעתך הטרור הוא הסיבה לעזיבת היהודים, מכאן שאולי עלינו להשתמש באותה הדרך כדי לגרום לעזיבת הערבים... לא נכנעים לטרור!!! נקודה. 6. משיחיות ועליונות יהודית כפי שאתה טוען, לא אהודה עלי. אבל אנו מתעסקים בגבול שבין מותר לאסור. כל עוד הם לא מזיקים פיזית, הם לא מפריעים לי. אני מוכן להקיא מתוכנו את הפרובוקטורים מבינהם ואין רבים. 7. ערביי ישראל הם פלשתינים ואם הולכים לפתרון של הפרדה, צריך להפרד גם מהם.

אלי.

New member
נהפוך הוא, אני עונה אחד לאחד.

אבל לא תמיד התוכן מספק (בטח לא בעידן שספקיות תוכן נסגרות כל שני וחמישי). שטחים ``מוחזקים``, בעברית הכי בסיסית - זה לא שלנו. אתה הולך להתווכח עם כל הממשלות שהיו פה מאז 67 ? אף אחת לא חשבה שזה שלנו, ולכן גם אך אחת לא החילה חוק ישראלי על השטחים. מסקנה - לא שלנו. אם לא תתעקש על הקשר ההדוק בין כניעה והחזרת שטחים, אז תבין שהרוב הוא בעד החזרת שטחים. אין כאן כניעה, מכיוון שהתהליכים החלו עוד לפני אוסלו. והצד השני לא רלוונטי, מכיוון שהחתימה היא דה-פקטו מול האו``מ והעולם, לא מול מפר ההסכמים. את זה, אגב, הבינו גם במשרד החוץ ובכלל בממשלה, כשהחליטו לקבל את דו``ח מיטשל. חוק השבות מיותר. כל מדינה, באשר היא, יכולה להחליט מי יהגר לתחומיה ומי לא. לבוא ולעגן את הדבר הבסיסי הזה בחוק שמושך אש, זוהי שטות מדרגה ראשונה, וגרמה רק נזק לרעיון הבסיסי שמאחורי החוק. אתה אומר שתשכנע אנשים לזוז בעצמם, ואני אומר שאתה הולך, ע``י זה, לגרום לישראל להיות במצב כזה, שהמצב שיצר חוק השבות הוא אידיליה לעומתו. במדינה דמוקרטית, תשלול הממשלה את זכות הבחירה מאזרחים בגלל מוצאם ? אתה רציני ? למה לא תירה בהם וזהו ? אין לנו ויכוח שכדאי להקיא מתוכנו את הפרובוקטורים, וגם על כך שהם לא רבים - אבל הם מזיקים. הם מזיקים לכל רעיון ההתיישבות, הם מתסיסים את האוכלוסיה הערבית (בשם הדת), והם פוגעים (מעט פיזית והמון מילולית) בחיילים שמוצבים שם ע``י צה``ל, בכדי להגן עליהם. אז גם אם הם לא מפריעים לך, הם מזיקים לך. ולסיום - ההפרדה: רעיון ההפרדה שלי לא מבוסס על דת/לאום, אלא על הרצון לחיות במסגרת מדינה זו או אחרת. ללא טרנספר - כי אז חזרתי לנקודת ההתחלה, ועם שנאה עזה יותר. העקרון אומר, שמי שרוצה - ימשיך לחיות כאן, ומי שלא - לא. אני מאמין שבסופו של התהליך הזה, ישארו כאן השפויים שבין הערבים, וינהגו במדינה ובמוסדותיה בדיוק כמו שנוהגים יהודי צרפת (למשל) במוסדות המדינה הצרפתית.

resh0

New member
אז נענה אחד לאחד, נתחיל מהסוף.

לפני בחירות 99 מיעט ברק להתבטא בתחום המדיני. בעצם, אמירתו הכמעט יחידה בתחום המדיני היתה: ``הפרדה פיזית! אנחנו פה, הם שם``. זכור לך?? אכן ססמה זאת קסמה לציבור שהאמין שאכן ברק ילך להסכם שיש בו ``הפרדות פיזית`` כך שאנחנו נהיה ``פיזית`` כאן והם יהיו ``פיזית`` שם. עזוב לרגע את הקו של ההפרדה, מדובר בעיקרון. זוהי תכנית ההפרדה הדומה לזאת אותה אני הצגתי. לפני בחירות 01 שהיו אך ורק סביב התחום המדיני, הציג ברק תכנית הדומה לזאת אותה אתה מציג כעת. העם אמר את דברו באופן מפורש!!!!!! כעת אני מקווה שברור באיזו תכנית הפרדה (או דומה) מצדד רובו המכריע של העם. מכיוון שלא הצגת קריטריונים לקביעת זכות לריבונות על מ``ר ספציפי על-פני כדה``א, לא תוכל לטעון ``שלנו``, או ``לא שלנו``. 67 היא לא השנה בה החלה ההיסטוריה, אלא השנה שהכי נוח למדינת ערב להתחיל את ההיסטוריה... מדובר באבסורד שאין להשלים איתו!!! רוב בעם מצדד בהסכם שיביא ל``דבר האמיתי``, כלומר מצב של שלום אמיתי. כל הסכם אחר הוא טפל ובטח שלא יהיה כזה שהעם יהיה מוכן לשלם בעדו! העם בהחלט מוען לוותר על חלק מאדמות מולדתנו אך ורק בתמורה ל``דבר האמיתי``! היום ברור לציבור כי ללא הפרדה פיזית, אין סיכוי להווצרות מצב של שלום אמיתי. לכן העם ידחה! כל הסכם שאין בו את אלמנט ההפרדה הפיזית הטוטאלית. לא לווינו דבר מאף אחד, כך שאיננו חייבים ``להחזיר`` דבר! לכן אל תגיד ``להחזיר שטחים``, אמור ``למסור שטחים``. זה חשוב! חוק השבות הוא תוצר של קונפליקט בין ``צדק`` ל ``השרדות``. אין ספק כי מדובר בחוק גזעני שמאפשר מחד לרוצח יהודי ``זכות שיבה`` למדינה ואילו לזמר אופרה ערבי אינו מאפשר! לכל מדינה בעולם יש קריטריונים להגירה, אף אחת מהמדינות אינה מכלילה בקריטריונים עניינים גזעניים. ישראל חיה תחת סכנה דמוגרפית ואם ברצונה להשאר מדינת היהודים, חובה עליה להגן על עצמה. אילו היתה דרך אחרת, בבקשה! אבל לא נראה לי. ניתן לעבור לשיטת בחירה אזורית ולקבוע כי מאיזורים המאוכלסים בפלשתינאי-ישראל, יצא נבחר אחד בלבד לכנסת... ישנן שיטות לדמוקרטיה להגן על עצמה.

למעלה