לאלי: בעניין הכיבוש.

• פותח הנושא resh0
  • פורסם בתאריך

resh0

New member
לאלי: בעניין הכיבוש.

אנחנו כבר לא כובשים! מעל ל97% מפלשתינאי יו"ש מצויים תחת שליטה של הראשות הפלשתינית! אם כבר כיבוש, אנו שוליטים על פלשתינאי ישראל ואת הכיבוש הזה יש להפסיק באמצעות הטרנספר. מכך שהמטרה של השמאל כבר הושגה! וכעת רוצים להשיג אנו את מה שהימין (רוב בעם) רואה כמטרה עיקרית: "לחיות בשלום על אדמתנו" כל כל כל כל העמים רואים במטרה זאת כעיקרית ואנחנו ככל העמים! ההבדל הוא שמיעוט בעם המיוצג ע"י השמאל הקיצוני, סבור כי הדרך להשיג את השלום היא ע"י כניעה לתכתיבי הטרוריסט, כל כל כל תכתיבי הטרוריסט. עמדה זאת היא לגיטימית, אבל היא לא מקובלת באף מדינה המצויה בסכסוך טריטוריילי עם שכנתה. כנראה שיש סיבה! הרי לא תטען שמדינות אלו בחזקת מטומטמות...(ואולי כן?) לעומת מיעוט זה מצוי רוב העם המיוצג ע"י הימין מרכז, הסבור כי הדרך לשלום עוברת דרך חיסול הטרור! רוב העם מבין כי אפילו כניעה בסגנון ברק, פשוט לא תביא למצב של שלום. רוב העם מבין גם שאין טעם לחתום על הסכם חדש מול עראפת בדיוק כפי שבנק למשכנתאות לא היה נותן לך הלוואה נוספת מבלי שעמדת בתנאי ההלוואה הקודמת וזאת למרות שברור כי הבנק מתפרנס ממתן משכנתאות. אני מכנה אותך בעניין זה מתנשא. אם תרצה תתיחס בהתאם. מי שכינה אותך "שפוף ראש", תתיחס אליו בנפרדחנו כבר לא כובשים!!!!

אלי.

New member
עכשיו באמת הסתבכנו בהגדרות ...

כי מהו כיבוש - שליטה על שטח של מישהו ? שליטה על המישהו בעצמו ? שניהם כאחד ? לשיטתך - אפשר לכבוש שטח, לגרש ממנו מיד את כל יושביו, ובזה נפתרה סוגיית הכיבוש. או לחילופין - הרשות היתה צריכה בזמנו לעמוד על עקרונות (די משונים, לטעמי), הגורסים שקודם כל מעבירים לידיה שטחים בלתי מאוכלסים, ורק כשאלה נגמרים - להתחיל להעביר את היתר, ובכך היתה פוטרת אותנו מהויכוח הזה ? (אני, אגב, מסכים אתך שחלק מסויים מהבעיה נפתר ע"י העברת השליטה על האנשים לידי הרשות, אבל זה רק חלק). כמובן שאני חושב שאי אפשר לנתק אנשים מאדמתם, פיזית (טרנספר) ורעיונית (החזרת שטחים מיושבים בלבד), ולכן הכיבוש בעינו נשאר. בעניין השמאל וכניעתו, כביכול, לתכתיבי הטרוריסט - ההיפך הוא הנכון: השמאל (הקיצוני, כהגדרתך) הטיף כבר אחרי מלחמת ששת הימים להחזרת השטחים. במהלך השנים שעברו מאז, כשהחזקת השטחים הפכה לנטל הן בגלל האינתיפאדה, הן בגלל הכספים שהוקצו לטיפול בה ובתוצאותיה, והן בגלל השחיקה בכוחו של צה"ל - הצטרף לעניין גם השמאל המתון (נניח). בכל מקרה, בין זה ובין כניעה לטרור אין ולא כלום, וכמובן שלדעתי הכניעה לטרור אינה לגיטימית. נ.ב - בין הסיבות אפשר למנות גם את "הכיבוש משחית", אבל זה כבר תיאורטי. ועכשיו למדיניות הימין-מרכז - גם אני, וגם רוב רובו של השמאל המתון והקיצוני חושבים שיש למגר את הטרור. גם הפלח הזה תומך במדיניות חיסול מחבלי החמאס בכל מקום בו הם נמצאים (בלי הילדים, כמובן). יודע מה ? אפילו ברק הלך לסיירת מטכ"ל, בכדי למגר את הטרור - עד כדי כך ... ה"כניעה" של ברק (בגרשיים, מכיוון לדעתי הוא לא חשב לתת משהו שביבי, למשל, לא היה נותן) היתה טעות טקטית שגרמה וגורמת נזקים, אבל לא שינתה במאום את התוצאה הסופית (שטרם הגיעה) - החזרת השטחים עד השעל האחרון. וכן, אני מסכים אתך - אין טעם לחתום על הסכם עם ערפאת. אבל הסכם יחתם, והוא יחתם בחסות בינלאומית/אמריקאית, כשהפרטנר הוא בעצם נותן החסות. במצב כזה, זה באמת משנה מי מחזיק את העט בצד השני ? ולגבי ההתנשאות כבר הבהרתי - אני חושב שמתנשא הוא אחד שחושב שהוא יכול/שווה יותר ממה שהוא באמת. -------------------------------------------------------- ויפה ששמת לב לתגובתי, שלא הקפיצה את האשכול עקב "חוק התיישנות" כתום ...

resh0

New member
ובכל זאת אין דוגמה.

כל הסיכסוכים הטריטורייליים ה"כבויים", נפתרו באמצעות צורת פתרון הקרויה אוטונומיה. מחד ה"כובש" (כולם כובשים ו/או כובשים לשעבר) אינו מוותר על מה שהוא מאמין כאדמתות שיש לו הזכות לריבונות עליהן ומאידך ה"נכבש" (שמין הסתם היה גם הוא בעברו כובש ו/או נכבש) זוכה לנהל את חיי קהילתו בעצמו. תאהב או לא תאהב, אבל אכן נכונה העובדה כי כאשר נכבש שטח ותושביו מגורשים, אכן מסתיימת לה סוגיית הכיבוש!!! ארה"ב היא הדוגמה הטובה ביותר. גם מדינות ערב מודעות לעובדה הזאת ולכן עפ"י התכנית לחיסולה של ישראל בשלבים, מקומם של היהודים הוא בים ומערבה מהים. זה בדיוק מה שניסו לעשות במשך שנים ונזקקנו למאמצים גדולים ותשלום דם רב כדי לא לספק את רצונם שעדיין קיים. אפשר לנתק אנשים מאדמתם!!! הרי השמאל רוצה לעשות זאת עם המתנחלים! וכעת שוב תשאל השאלה: מה זה "אדמתם"? למה לא "אדמתנו"? כדי להבין את הפתרון היחיד, צריך להבין את שורש הבעיה. זה בכלל לא עניין של אדמה! זה עניין של יהודים מודרנים שהגיעו לאזור ומאיימים לפגוע בשיטת השלטון החמולאית הפרימיטיבית שבאמצעותה שולטים מנהיגי ערב על אזרחיהם המורעבים. בקיצור: כל עוד יש חיכוך, לעולם לא יהיה שלום!!!! כל הסכם שלום שלא יכלול בתוכו את אלמנט ההפרדה הפיזית, פשוט לא יביא שלום ויכביר את הסכנות לאזרחי מדינת ישראל. חיסול מנהיגי המחבלים אינו יעיל! מדובר בצעד ענישתי בלבד, כמו להכניס פושע לכלא מתוך ידיעה ברורה שלא אקט זה הוא זה שיפסיק את תופעת הפשע. במיידית נמצאים המחליפים ומבחינתנו ההבדל הוא רק מוראלי, אבל זה לא משתקף במבחן התוצאה האמיתי - בטחון לאזרחי המדינה. בקיצור: זה חשוב אבל זה לא מספיק! כדי לנצח את הטרור חייבים לערער את שלטונו של עראפת כך שהוא ירגיש מחוייב לחסל את הטרור בעצמו. איך עושים את זה: פוגעים בכבודו של עראפת ע"י תפיסת שטחים ופגיעה באזורים ממוקדים. וכידוע, בשיטת השלטון החמולאי כאשר כבודו של הראיס נפגע, פוחתת התמיכה בראיס... ואז הוא יתחיל לפעול. רוב הסיכויים שלאחר מותו של עראפת, תחל מלחמת כנופיות עקובה מדם שתביא לאי-יציבות. במקרה הטוב, העתיד לא ברור. בתנאים הללו מוטב לישראל להמתין להתפתחויות, לבחון את המצב החדש שיווצר ואז לקבל החלטות בהתאם לרצון העם. בנתיים רצונו של העם הובהר בבחירות האחרונות ועפ"י מאזן הכוחות בכנסת, גם נסיון מחטף של כניעה המנוגדת לרצונו של העם, לא תצלח בכנסת. גם אם האמת הזאת אינה מוצאת חן בעיניך, זאת האמת. אני מקווה רק שכאשר תחל מלחמת החמולות בראשות הפלשתינית, חצטרפו פלשתינאי ישראל למהומות כדי לנסות להסית את הציבור הפלשתיני ביו"ש להלחם כנגד ישראל ולא האחד כנגד השני. אז אני מעריך שלא נטעה שוב!!! הפעם נגרש וסוגיית הכיבוש תסתיים. כמו בארה"ב! וכידוע, הפלשתינים אינם מפספסים הזדמנויות לפספס...

אלי.

New member
לא מדוייק - יש דוגמאות -

אפשר להגיד שרוב האימפריות הן דוגמא טובה לעזיבה חד-צדדית של השטח - ולא שאני רומז שישראל הינה אימפריה. מעבר לכך, דווקא הדוגמא של ארה"ב אינה טובה להגדרותי, מכיוון שאינה עונה על ההגדרה הבסיסית שלי לכיבוש (מגוף "רשמי וקיים"). אוטונומיה זה טוב ויפה, כשזה מהווה קידום של ממש לעם היושב אצלך, ובעיני עצמו (לא בעיניך). תוכנית האוטונומיה היתה קיימת כבר בימי יצחק שמיר, והיא לא צלחה, כידוע, בעיקר מכיוון ששאיפותיו של העם הזה, מגובים בידיעה שהשטחים הללו נכבשו ב-67 (גם אם לא מהם) - לא תאמה את תפיסת האוטונומיה בהיבט הישראלי שלה. ואני כמובן לא מסכים אתך לגבי סיום סוגיית הכיבוש ע"י גירוש: יכול להיות שאם כל הנמצאים בשטח הנכבש מרימים רגלים ונעלמים - זה תופס, אם כי גם על זה ניתן להתווכח. בכל מקרה אחר, בין אם נשארים "שאריות" בשטח ובין אם הגירוש היה בכח - זה לא ילך. כשאתה אומר שהשמאל רוצה לגרש את המתנחלים מאדמתם, צריך לעשות כאן שוב את ההפרדה המתבקשת - השמאל הקיצוני (שוב, להגדרתך) לא מגרש מישהו שמלכתחילה טען שאסור לו להתיישב שם. השמאל המתון עשה ועושה תמרונים והתפתלויות בכדי להשאיר גושי התנחלות בידי ישראל, ואני בכלל טוען שלא צריך להזיז אף אחד - אלא את הגבול. אבל אני לא עושה הנחות לעצמי - אני חושב שמי שבא להתיישב בשטחי יש"ע, עוד לפני החלת החוק הישראלי על השטח - ידע לאן הוא הולך. אני אחדד אפילו יותר - מי שבמודע עזב את ביתו שבתחום הרשמי של החוק הישראלי, לטובת בית שמחוץ לתחום זה - לא צריכה להיות לו שום בעיה עם הזזת הגבול אחורה, והפיכת השטח לכזה שאינו בשליטה ישראלית. חיסול מנהיגי המחבלים יש בו צעד הרתעתי גדול מאד, מעבר לעובדה שיש בו חיסול של המומחים להכנת מטעני החבלה, אבל שלא אובן לא נכון - כל זמן שיש "חיכוך" כלשהו בינינו ובין האוכלוסיה שמעבר לקו הירוק - יהיו פיגועים ונסיונות לפיגועים. בעניין השטחים כבר דנ(נ)ו - זה לא ילך, מכיוון שנתקפל מהר מאד עם זנב בין הרגליים, בלחץ הדוד. חבל. אבל שוב - אני לא פוסל פעולה חשאית להורדת ערפאת מהשלטון, בכדי לייצב את המצב. ולגבי מאזן הכוחות - שנינו יודעים שניתן להסתכל על כל דבר משני צדדים, ובמקרה הזה - משני עברי יום הבחירות: העם אכן הוריד את ברק והעלה את שרון - גיבור ה-101, האיש שהוא שם נרדף ל"חיסול הטרור" וללחימה ללא פשרות בתבוסתנות. ומהצד השני של יום הבחירות - תמיכה של 65% עד 70% בשרון החדש, המבליג, זה ששולח את עמרי לדבר תחת אש, שסופג פיגועים על גבי פיגועים ולא מגיב או מגיב נקודתית, והגרוע מכל - זה שספג ממך הודעות שכתרותיהן - "שרון, נמאסת !". זוכר ? אז לאיזה עם צריך להתייחס ? לזה שלפני הבחירות, או לזה שאחריהן ? ולסיום - אתה צודק: הפלשתינים אינם מפספסים הזדמנויות לפספס. בזה הם אלופים.

resh0

New member
ומי קובע מהו "גוף רשמי וקיים"?

האם המכסיקאים שמהם כבשה ארה"ב את קליפורניה, לא מהווים "גוף רשמי וקיים"? נגיד במילים אחרות: לדעתך האו"ם הוא זה הקובע מיהוא "גוף רשמי וקיים" ולא נסתיר כי החלטות האו"ם מתקבלות מתוך אינטרסים! הרי אף אחד לא יציע בעבור הבאסקים בספרד, את אותו הפתרון שמציעים אם עבור הפלשתינים בשטחי מדינת ישראל... ואני מקווה שמוסכם עליך כי אכן ספרד היא "גוף רשמי וקיים", נכון? ואם מחר בעקבות אינטרסים של עליה מטאורית במחירי הנפט, ייקבל האו"ם החלטה כי ישראל מפסיקה להוות "גוף רשמי וקיים", בעצם חדלה חוקית מלהיות מדינה מכיוון שמלכתחילה היה אמור להיות שטח זה בריבונות פלשתינית... אז מה אז? תתחיל לארוז מזוודות??? בקיצור: בכל העולם, במיוחד במזה"ת מאמצות מדינות את החלטות האו"ם אך ורק אם זה מתאים להן! ואם לא, אז או"ם=שמום. התמיכה ב"שרון החדש", נובעת מהעובדה שלא מוצגת בפני הנשאל האלטרנטיבה. שנינו יודעים כי אילו היו נערכות מחר בחירות לראשות הליכוד כמועמד הימין לראשות הממשלה, ביבי היה זוכה בהפרש הגבוה מתבוסתו של ברק לשרון!!! כל זה כאשר ביבי מתחייב כי לא יבליג ולא ינהל מו"ם תחת אש. נושא המדינה הפלשתינית התפוגג לו בקרוב מאוד, יום לאחר מותו/חיסולו של עראפת. הקרבות, הרציחות, הברוטליות הפלשתינית תראה בפני כל העולם!!! העולם יבין מדוע ישראל מתעקשת. ביננו, נראה לך שעשוי להתרחש משהו דרמטי עד היום בו עראפת ימות?? אם כן, אז בוא ספר לי מה יקרה ואיך יקרה. אמת שתכנית האוטונומיה לא צלחה, אבל זה בדיוק כשלונו של הסכם אוסלו!!! הסכם אוסלו מדבר על אוטונומיה בלבד עד להסכם הקבע, כאשר לא נקבעו יעדיו ותכניו של הסכם הקבע אם יהיה. ואתה מה אומר היום? "אהה ההסכם כשל? אז ניתן לו הכל במתנה"!!! אני מקווה כי בחייך הפרטיים אינך נוהג כך... על כל מקרה, אף מדינה בעולם לא נהגה ולא תנהג כך ואנחנו ככל העמים. עמדותיך לגבי המתנחלים לדעתי גזעניות!!! תאר לך שאומר אני באלו המילים: "פלשתינאי ישראל ידעו כי אנו עושים להם טובה שלא זרקנו אותם לים כפי שמדינות ערב תכננו לעשות לנו. מכאן שיודעים הם שהם יושבים כאן על תנאי ולגיטימי מבחינתנו לגרש אותם... מי שנשאר כאן למרות שיודע הוא שבכל רגע זכאים אנו לגרש אותו, לא צריך להתנגד ביום שנחליט לעשות כך, נהפוך הוא! הוא צריך להגיד תודה על התקופה בה פרח כלכלית וכעת ישוב הוא אל האוטונומיה הפלשתינית" אילו חיסולם של מנהיגי הטרור יש בו כדי לחסוך חיי-אדם, משמע שממשלות ישראל התרשלו עד כה בשמירה על חיי אזרחי ישראל!!! מדוע נזכרו רק עכשיו? מדוע לא מחסלים את עראפת?? השגים הסברתיים (שממילא נשחקים) שווים חיי אזרחים??? לא הייתי מתגאה להיות אזרח שכך נוהגת ממשלתו.

אלי.

New member
כבר עניתי על השאלה הזו -

האו"מ הוא שקובע. אני חייב לציין שאת מקרה המקסיקאים בקליפורניה אני לא מכיר לפרטיו, ולכן לא אוכל לחוות דעה. בעניין ספרד והבסקים, המצב הנוכחי אכן זהה למצב הנוכחי בין ישראל והפלשתינאים, אבל - האם ספרד כבשה את החבל הזה מישות רשמית וקיימת ? בעניין ההיפותטי, של האו"מ והחלטתו השערוריתית לחיסול מדינת ישראל, אענה גם אני באותה מטבע - המנהיג שיעמוד בראש המדינה באותו זמן, יתן את הפקודה הנכונה למפעילי הכור בדימונה. בסקרים, כמו בסקרים - ואתה למדת אותנו את זה - כל אחד רואה את מה שהוא רוצה: לפני כמה ימים אכן נתפרסם סקר של מינה צמח, האומר שנתניהו גובר על כל מועמד שמאל רלוונטי, אבל שרון - גובר על אותם מועמדים בהפרש גדול יותר. ללמדך שהתמיכה בשרון הנוכחי, המעשי, כרגע - גבוהה יותר משל נתניהו התיאורטי, זה שלפני החזרת שטחים, זה שמתחייב (הא !) שלא יבליג ולא ינהל מו"מ תחת אש. בנושא זה, ובמאמר מוסגר, אפשר להגיד שהיתרון היחיד של נתניהו על שרון בנושא זה, היא היכולת של נתניהו להסביר טוב יותר משרון את הסטיה ממצעו ("נכון, החזרנו שטחים, אבל רק את אלה שרבין התחייב להחזיר ..."). בעניין מותו של ערפאת אני חוזר שוב - אין לי בעיה שזה יקרה היום, בלי קשר לתהליך השלום (שממילא לא קיים). אירוע כזה יוכל רק לשפר את המצב. אני לא אומר "ההסכם כשל, ניתן לו הכל במתנה ...". אני אומר שאם אחזקת השטחים עולה לי כסף ודמים - אני לא צריך את זה. קל לנו להגיד שיש פתרון - אבל אף אחד, מימין ומשמאל, עדיין לא מצא את נוסחת הפלא לכך. ורק תזכורת למה שכבר כתבתי פעם (עם תיקון קל, בגלל אלוני) - 99.99% מאנשי הקו הירוק לא חוצים אותו מאז 87 (הרבה לפני אוסלו), אם יש להם אפשרות שלא לעשות זאת. במצב כזה, השטחים הללו הם נטל נטו, ולהאשים את תהליך אוסלו לא תורם במאום. ועמדותי כלפי המתנחלים אינם גזעניות. להיפך - אני מודיע בריש גלי שהמתנחלים הם אנשים משכילים-יחסית, בעלי תובנה ואסרטיביות, והם ידעו בדיוק מה הם עשו (בשליחות המדינה) מאז 76, כולל השלכות עתידיות שעשויות/עלולות להתרחש. מה גזעני בזה ? הפלשתינאים, לדעתי, צריכים לדעת ההיפך - נכון, כרגע הם תחת שלטון ישראלי - אבל בעתיד יתכן מאד וזה ישתנה. אין כאן שום גזענות - אלא הערכה עתידית של המצב. וחוץ מזה - "הוא (הפלשתינאי) צריך להגיד תודה על התקופה בה פרח כלכלית ..." - מה זה - התנשאות ? גזענות ? שניהם ?

resh0

New member
האו"ם קובע וגם לא קובע.

לעולם לא ייקבל האו"ם החלטה בסגנון 242 כלפי המקרה של הבאסקים בספרד (לידיעתך הרצון לעצמאות נוגע גם לקאטלונים ולאנדלוסים בנתיים), גם לא כלפי איי פוקלנד או כורדיסטן או ארמניה. זאת כי האו"ם הינו ארגון שמטרתו העיקרית היא לשרת את האינטרסים הכלכליים של עשירי העולם. 2 אפשרויות: 1. להיות כנועים לנצח. 2. להבין את חוקי המשחק ולהצטרף כמעצמה ו/או מדינה חזקה כלכלית. אני לא נמנה על המינימליסטים.... סבלנות, התמדה, התעקשות ובסוף נצליח. אם נראה לעולם שאנו כנועים, יגיע היום שתתקבל ההחלטה לסגור את מדינת ישראל! ואז מה הרווחנו? הבחירה בין שרון לנתניהו תיערך בתוך הליכוד (אלא אם כן שרון יפרוש מהליכוד...) וכאן נתניהו גובר ובגדול! מותו/חיסולו של עראפת יביא למצב אנרכיה בתחומי האוטונומיה ומוטב לנו שלא נהיה חלק במעשי הטבח שצפויים להתרחש שם. עלינו להמתין למציאות החדשה שתווצר ואז לקבל החלטות בהתאם. אתה יודע כמה עולים לי הילדים שלי???? נראה לך שאני או אתה נוותר על אחד הילדים שלנו מכיוון שאיזה זוג הורים מיליונרים מעוניינים לאמץ אותו בתמורה לסכום נכבד??? מי יעשה דבר כזה???? השמאלני הקיצוני המצוי!!! (כבר לא כל-כך מצוי...). אתה יודע כמה כסף היתה מקבלת סוריה אילו היתה רשמית מוותרת על רמת הגולן וחותמת על הסכם שלום עם ישראל??? בבקשה, אל תשנה סדרי עולם! אנחנו אוהבים את אדמתנו וגם אם קשה להחזיק את כל אדמותינו, נתאמץ, נתחזק ונצליח גם במאבק הזה. בדיוק כמו עם ילדים. כך נהגה, נוהגת ותנהג כל מדינה. אם להיות הוגן, עמדותיך ו/או עמדותי צריכות להיות תואמות בהתייחס למתנחלים ולפלשתינאי ישראל. אם זה "טרנספיר", אז גם השני. אם אתה טוען כי האחד מהווה פוטנציאל לטרינספור והשני לא ואתה מחפס לכך הצדקות מתחת לשולחן, אז מדובר בגזענות. הפתרון הסופי הוא פשוט ושמו "הפרדה פיזית! אנחנו פה, הם שם". בדיוק כפי שאמר הסכיזופרן הסדרתי לפני(!) שנבחר ולדעתי בזכות זה הוא נבחר. העם היום מבין יותר מתמיד כי ללא הפרדה פיזית מהפלשתינאים, לעולם לא ישרור שלום אמיתי. הדרך היחידה להביא למצב של הפרדה פיזית היא דרך טרנספר דו-צדדי, רצוי בהסכמה. למרות תופעות הלוואי המוסריות ב 2 הצדדים, יש בזה כדאיות!! יושג שלום אמיתי ואין(!) ערך מוסרי הגבוה יותר. כל שנותר לקבוע זה את קו ההפרדה הפיזית ואת סידורי הטרנספר. עד שלא נגיע להסכמה עם האוייב כי ההסכם המדיני החדש יהיה מבוסס על הפרדה פיזית, אין טעם לשום מו"ם, כי שלום אמיתי לבטח לא יצא מזה.

אלי.

New member
מקרה הבאסקים ומקרה הפלשתינאים שונים

מכיוון שהבאסקים יושבים על שטח שלא הוכר מעולם רשמית כשטח שמחוץ לספרד, והפלשתינאים יושבים על שטח שרשמית נכבש ממדינה אחרת. לפיכך, כל השוואה בין שני המקרים נדונה מראש לכשלון. מעבר לכך, האו"מ מייצג את מדינות העולם ואת האינטרסים שלהן יחסית לתפוסתם, ואין בינינו ויכוח שכמות הערבים ומדינותיהם בעולם גדולה לאין ערוך מאלה של היהודים. יחד עם זאת, מכאן ועד לסגור את מדינת ישראל - ארוכה הדרך. גם בקטע של שרון מול נתניהו אין ויכוח - לנתניהו יש יותר תמיכה בליכוד, ושרון מקובל על כל שכבות העם. המזל של הימין כולו נעוץ בעובדה שאין כרגע מתמודד ראוי בשמאל, ולכן גם אם יעשו בליכוד את הטעות ויכתירו את נתניהו - עדיין הימין יגבר. אם עד לבחירות ישתנו דברים, ובשמאל יימצא מועמד ראוי - עשוי ההבדל בין שרון ונתניהו לעשות את ההבדל בין נצחון הימין והשמאל. גם משל הילדים אינו מייצג את המציאות הקיימת, מכיוון שהילדים שאתה טוען שהם שלי - אינם שלי. נכון, אני מאכיל אותם מכספי - אבל הם, כפויי הטובה הללו, בועטים בי ועוד צוחקים לי בפנים, ולי לא נותר אלא להתפלל שיבוא יום וימצא סוף סוף ההורה המחורבן שנטש אותם בפתח ביתי לפני 34 שנה, כנראה מתוך ראיית הנולד. עמדותינו ביחס לפלשתינאי ישראל ופלשתינאי השטחים אינן צריכות להיות זהות רק בגלל היותם פלשתינאים. פלשתינאי ישראל אינם צריכים להיות השעירים לעזאזל של ממשלת ישראל, והוצאת התסכול של חוסר האונים במציאת פתרון לבעיית השטחים אינו צריך להיות עליהם. ישנן כמה דרכים לפריקת זעם, אבל התאבדות מדינית אינה אחת מהן. כמובן שאם יסכימו להטרנספר בהסכמה - אין בעיה עם זה. ואין - אין ולא יהיה שלום אמיתי. המקסימום שיוכל להיות בין ישראל ושכנותיה הם הסכמי אי-לוחמה. אנשים לא משתנים.

resh0

New member
והאלבנים בקוסובו???

מה שאתה אומר בעניין הכיבוש הוא פשוט: כל כיבוש שבוצע לפני שהוקם האו"ם, הוא כיבוש כשר ומקובל. כל כיבוש שבוצע אחרי??? אוי ואבוי!!! לא מתאים לך ולא מוסיף לך כבוד לטעון כך. מוטב שנגיד את האמת! החלטות האו"ם נובעות משיקולים הנוחים למדינות העשירות בעולם, בלי שום קשר לצדק ומוסריות. היות והדינוזאורים (אפילו הם) לא הסכימו למות בשטח ישראל, סביר להניח כי למשך הדור הקרוב לא יהיה לאו"ם אינטרס להיטיב עם ישראל במיוחד לנוכח האינטרס שלו לתמוך בערבים מטעמים כלכליים. לכן עלינו להיות חזקים ובלתי מתפשרים!!!! אם נהיה כנועים, קרוב היום בו תתקבל החלטה לפירוקה של מדינת ישראל. נתניהו היה צריך להיות ראש הממשלה, אך בגלל תרגיל מסריח של הסכיזופרן הסדרתי, נדחה המינוי שהעם רצה בגדול בעוד שנתיים וחצי. בנתיים עברנו שנה וטוב שלא זז הרבה. עד שיגיע זה שהעם באמת רוצה. לשמאל אין מה למכור ולכן אין לו כל סיכוי גם במספר המנדטים לכנסת! למפלגת העבודה ישנם מתחרים קשים ואמינים יותר בתחום מדיניות החוץ. לשמאל כולו ישנם מתחרים קשים ואמינים יותר בתחום המלחמה כנגד הכפיה הדתית. כמחצית מתומכי שס´ יעברו לליכוד. ועל כל זה תוסיף את השבר האידיאולוגי ואת ההרס של אמון העם במפלגה עקב זיגזוגיו של הסכיזופרן הסדרתי. תרצה או לא תרצה ה"ילדים" שלך. אם אתה אוהב את זה או לא, רוב העם סבור כך ועליך לקבל הכרעה דמוקרטית ברורה זאת. גם אם אחד מילדיך חולה ו/או חלילה נכה, למרות הקשיים הוא בנך ועליו לא תוותר! ההורה המחורבן נטש את פלשתינאי ישראל בפתח ביתי... כפויי הטובה הללו אותם אנו מאכילים מכספנו בועטים בנו ועוד צוחקים לנו בפנים... נמציא להם הורים או שניתן להם כסף לשלם שכ"ד בבית אחר! אבל הגיע זמנם לחפס את עצמם במקום אחר. אם פלשתינאי ישראל לא יסכימו מרצונם לעזוב את תחומי המדינה אל תוך תחומי הראשות הפלשתינית בתמורה לפיצוי הולם, יהיה זה אחד מהסימנים הבולטים כי תכנית חיסולה של מדינת ישראל בשלבים עדיין חייה ונושמת ואפילו מתממשת! מדוע להם להשאר בתנאי קיפוח תחת שלטון זר, כאשר במרחק 40 ק"מ בלבד יכולים להקים הם את ביתם בכסף לא מבוטל תחת שלטון עצמאי??? טרינספורם של פלשתינאי ישראל מהווה חלק בלתי נפרד מה"חבילה"!!!! בלי הסכמה בנושא זה, אין חבילה. הסכם אי-לוחמה זה מצויין!!! מי מאיתנו אינו מעוניין שלא תהיה לחימה? אבל לשלם בעבור זה??? שאנו בעל הצבא החזק נשלם באדמות מולדת בתמורה שצבא הטרוריסטים המושתן יסכים שלא להלחם בנו... לא נראה לך מגוחך??? מה גם שברור שאם נשלם, לא נקבל את התמורה המגוחכת... אנשים כן משתנים!!!!! לא רחוק היום בו יומת/יחוסל עראפת ואז תווצר מציאות חדשה ואם חכמים אנו, נחכה לתוצאות ונקבל החלטות בהתאם.

אלי.

New member
לא מדויק -

וגם לא טענתי זאת, אבל לא נורא: השטחים שנכבשו ע"י ישראל במלחמת העצמאות (למשל) אינם עומדים בקביעתך זו, הגורסת שמה שנכבש לפני הקמת האו"מ - כשר. אבל בעקרון אתה צודק - כשאין משטרה, אפשר לפרוץ לסניף הבנק הקרוב - ולהתעשר. מה זה "חזקים ובלתי מתפשרים" ? הרי תסכים שיש גבול ליכולת שלנו כמדינה להכתיב את סדר היום של העולם והאזור. התוכל לנקוב בגבול הזה ? מה צריך לעשות האו"מ (וארה"ב), בכדי לאלץ את ישראל להחזיר את השטחים, בהנחה שאתה הוא ראש הממשלה ? גם בביבי דשנו בעבר, ודעתי עליו לא השתנתה. הויתור שלו על ההתמודדות היה תוצאה של אגו נפוח, ללא שום קשר לברק. כ"כ הניתוח שלך לא כ"כ נכון - אכן, לשמאל אין מה למכור (בהנחה שפינוי שטחים אינה סחורה). מצד שני - גם לימין (בראשות ביבי) אין מה למכור, פרט להתלקחות אזורית. מי שיבחר בבחירות הבאות יצטרך לבחור בין שתי האלטרנטיבות הללו. חוץ מזה, הזכרון של העם הזה נמחק בבוקרו של כל יום בחירות, ולכן אל תתפלא אם השמאל יתחזק מאד בבחירות הבאות (יחסית לכוחו בסקרים היום), ובקונסטלציה מסויימת הוא גם יוכל להקים קואליציה. אני ממש לא מבין איך הגעת למסקנה שמי שאינו רוצה להתפנות מביתו - תומך בחיסול המדינה. מה הקשר ? זה הבית שלו, טוב לו בבית הזה, האלטרנטיבות לא משהו - איפה פה חיסול המדינה ? בחייך, הרי איך שהוא יעבור למדינה השניה - יתקעו לו ביד פנקס מילואים, אז מה הוא צריך את זה ? ובאשר להגדרת יש"ע כשטחי מולדת - זה תופס רק לגבי דתיים. אני, האתיאיסט, לא סומך את ידי על מה שכתוב בתנ"ך, וממילא אין לי עכבות להפטר משטחים שמהווים מטרד. גם אם אני מקבל את דעת העם, זה עדיין לא אומר שאני חושב כמוהו.

resh0

New member
אתה שוב ושוב מתעלם מתנאי השטח.

ימיו של עראפת כמנהיג דה-פקטור של הפלשתינים קרובים לקיצם. לא צריך להיות גאון כדי להעריך את שיתרחש שם אחרי מותו/חיסולו/ניטרולו של עראפת. האם לא נראה לך הגיוני שבמציאות הזאת נמתין ונבחן את ההתפתחויות ואח"כ נבחן את דרכי הפעולה?? אני לעולם לא יטען כי האדמה שייכת לאנשים, אלא שהאנשים שייכים לאדמה!!! אך היות והאדם שואף לחיות במסגרת, הכח הוא זה שקובע. כך היה וכך יהיה לעולם. לא קשור בהחלטות או"ם. אם יבחוש כמו עראפת מצליח לתמרן, כיצד יתכן שאנו לא נוכל??? נכון, לא פשוט להתמודד מול דופק ומיילל, אבל הנחישות תנצח ויש לנו. אילו הייתי ראש ממשלה הייתי מצהיר על כוונתי לוותר על חלק מהשטחים בתמורה לביצועו של תהליך הפרדה פיזית מהפלשתינים כולל פלשתינאי ישראל. הייתי מציע מצב של שלום לנצח!!!! לפלשתינים מדינה, לישראלים מדינה, הפרדה מוחלטת!!! לא רוצה להשאיר אצלי 1.2 מיליון פלשתינים שיהוו הם פארונקל גדל לנצח. אם אני ייאלץ לעשות צעדי טרינספור, גם הם יצטרכו. זאת החבילה כולה ואם לא תתקבל על הצד השני, נבצע תכנית זאת בצורה חד-צדדית ולמה??? כי לנו חשוב השלום על-פני הסכם שלום... אנו נחיה ככל העמים ונקיים את "לחיות בשלום על אדמתנו". וגם "להיות עם חופשי בארצנו". לשמאל ככלל אין סיכוי להתחזק ולמפלגת העבודה...חבל על הזמן! לדעתי אין שום הצדקה לקיומה של מפלגת העבודה כמפלגה. אין אידיאולוגיה אין סקטורים (הסתדרות למשל) אין מנגנון!!!! אז מה כן יש??? איך אפשר לייצר את מה שאין? נתניהו הוא הראשון (אולי בכל העולם) שוויתר על כסא ראש ממשלה!!!!! עליך להעריך אדם שלא רצה להיות ליצן כמו קודמו, או להיות כבול בממשלת אחדות כמו ראש הממשלה המכהן. עדיף להמתין מקסימים שנתיים וחצי... "התלקחות אזורית"... האם אתה ממשיך את תשדירי ברק??? אין ולא תהיה עפ"י כל ההערכות והאינטרסים של המדינות במזה"ת. הפלשתינים הם הפארונקל של המזה"ת וחוץ מדברי תמיכה בסגנון מובארכ עפ"י יצפאן, הם לא יקבלו כלום!!! אל תהלך אימים. אם לפלשתינאי ישראל "היה טוב", הם היו נוהדים כמוני וכמוך. אבל הם לא! הם נוהגים עפ"י ההוראות של עראפת ומבצעים את חלקם בתכנית חיסולה של מדינת ישראל בשלבים. זאת המציאות! הם יותר פלשתינים מישראלים ולכן לא צריכה להיות שום בעיה שיעתיקו את מקום מגוריהם למדינה הפלשתינית ואם יתגעגעו לישראל, אז יקחו אוטובוס... עמדותיך לגבי שטחי מולדתנו הן לגיטימיות אבל שונות הן מעמדתו של רוב העם ושונות הן מעמדותיו של כמעט כל אזרח על-פני כדה"א כאשר מדובר בשטחי מולדתו!!! תעשה ניסוי קטן: סע ללונדון ואמור שם בקול רם: "מה הבעיה עם הפוקלנד הזה?? משתלם לכם???" עצה טובה מידיד: עשה ביטוח בריאות איכותי...

אלי.

New member
נהפוך הוא - התנאים הם בלתי נסבלים:

אין יום ללא הרוגים או פצועים - מה טוב בזה ? הרי חייבים לעשות משהו שיפתור את הבעיה. לחכות (ולא משנה למה) זה לא הגיוני במצב כזה. הכח הוא שקובע, אבל במגבלות הכח - אף גוף אינו יכול לעשות כאוות נפשו, אם אין לו כח לעמוד מול התגובות שתיצור פעילותו, ובמקרה הזה ישראל אינה כל יכולה. אילו היית ראש ממשלה, והיית מצהיר על נכונותך להחלפת שטחים ואוכלוסיה - היית נענה בסירוב, זה ברור, ואם כך, ולפי מה שאתה מתאר - הטרנספר יבוצע חד-צדדית, בכח. מה לדעתך תהיינה ההשלכות לכך בארה"ב (עזוב את האו"מ) ? בעניין אידאולוגית מפלגת העבודה אתה צודק, אבל קיים הסקטור של חוסר-הסקטור (הקולות הצפים), והוא מונה מאסה גדולה של אנשים, שצפים מימין לשמאל בבחירות שלאחר כהונה ימנית, ולהיפך. לכן, אני לא כ"כ בטוח שאתה צודק בתחזיותיך הפסימיות למפלגה הזו. מעבר לכך, מפלגת העבודה והליכוד - שתיהן זהות בהיותן סופרמרקט רעיוני, וגם הליכוד כבר היה פעם (אחת לפחות) במצבה הנוכחי של העבודה. נתניהו ויתר על כס ראש הממשלה, מכיוון שידע שכשלונו יהיה גדול אף מכשלון ברק. כפרדוקס, אפשר להגיד שההבדל בין נתניהו ושרון הוא בכך, שנתניהו היה מספיק פקח בכדי לא להכנס למצב שרק אדם חכם כשרון יכול לצאת ממנו בשלום. "התלקחות אזורית" (לא, אני לא ממשיך את ברק) - המצב על הפנים, והדרך לצאת מהמצב הזה הוא קודם כל בהודאה בקיומו. אם ישראל תעשה צעדים חד-צדדיים (מסוג אלה שאתה מציע), ההתלקחות תהיה בלתי-נמנעת. אמ"ן שיחרר הערכה לפני כשבועיים, האומרת שהסבירות למלחמה אזורית עלתה, אם כי כרגע היא לא נראית ברקע. זאת המציאות, וצריך לתמרן בין הטיפות. ובעניין בריטניה ופוקלנד - יכול להיות שאם אני אגיד את זה באיצטדיון כדורגל - מרה תהי אחריתי. משום מה, יש לי הרגשה שבעידן הלייבור בבריטניה, ועם שפל עמוק ומתמשך של תמיכה בשמרנים - יש סיכוי סביר שאצליח לשכנע כמה אנשים שם לוותר על הריבונות באי, וזה מבלי להכנס אפילו לסוגיית האבחנה בין שטח שנכבש ממדינה (יש"ע) ובין אי שנתפס ע"י אימפריה (פוקלנד).

resh0

New member
בעיות יש כדי לפתור אותן! כך יהיה.

כאשר אמרתי "לחכות", התכוונתי אך ורק מההיבט המדיני, כלומר אין טעם לעשות הסכם בתנאים הנוכחיים. בתחום הבטחוני אסור לחכות ולדעתי אסור היה לחכות (ההבלגה ה"מוצלחת"). במלחמה, אף אחד לא מגביל את כוחו, במיוחד כאשר הגבלת הכוח מתורגמת לנפגעים מקרבנו! במצב הנוכחי מאוד נכון לבצע פעולה חריפה שיהיה בה כדי להשיב את כוח ההרתעה ששמאלננו עמלו כה קשה כדי להרוס. על הפעולה להיות קצרה אך כואבת! כאשר יבוא העולם ב"טענות", תמיד נוכל להגיד: אם הפלשתינים רוצים להפסיק את מכאובם, עליהם לחזור אל שלחן המו"ם! התנאים הוסכמו על הצדדים כאשר בדו"ח מיטשל כתוב במפורש: "הפסקת אש פלשתינית מלאה וללא תנאים". בעניין חילופי האוכלוסין: ישראל צריכה להצהיר על תאריך (למשל 5 שנים) שממנו והלאה תראה עצמה חופשית לגרש כראות עיניה. כמו-כן על ישראל להצהיר כי החל מהבחירות הקרובות, יוכלו פלשתינאי ישראל לממש את זכותם לבחור ולהבחר בראשות הפלשתינית, אך לא במדינת ישראל. ישראל תקבע כי ראשוני העוזבים מרצון יזכו לפיצויים הגדולים ביותר ופיצויים אלו ילכו ויפחתו עד לאפס בתאריך היעד. החלטה זאת אינה מפריעה לתהליך המדיני וישראל תכריז כי תשמח להגיע להסכמה בנדון. אבל שעון הזמן פועל ורבים הם הפלשתינים שינצלו את ההזדמנות לעבור. ארה"ב תכעס מעט, אבל זה יעבור...פלשתינאי ישראל לא יסמכו על ארה"ב בנושא ויעדיפו את "הציפור שעל היד". הקולות הצפים הם כאלו שמחליטים ברגע האחרון עפ"י ההתפתחויות. הגורם המכריע הוא מי מתאים יותר לנוכח התנהגותו של האוייב. גם בתחום הזה אין לשמאל תקווה, בטח שלא למפלגת העבודה. נתניהו לא רצה להיות מגוחך כמו קודמו! בטח לא כזה שהיה מוכן "למכור את האמא שלו" בתמורה לשיפור הסיכוי הזעום להשאר דבוק בכסאו באותם התנאים הנוכחיים. נתניהו רוצה להצליח בממשלה שלא תוכל "למשוך לו בביצים" והעם רוצה שנתניהו יצליח בממשלה כזאת!!! לכן הסכיזופרן הסדרתי ראוי לכל בוז!!! כי הוא זה שמנע בהחלטתו את רצון רובו המכריע של העם. "לצאת בשלום"... זה מה שלדעתך שרון עושה?? הרי בעצמך אתה טוען כי המצב על הפנים... כאשר ישראל לא תדפוק חשבון, יבינו מדינות ערב כי אין להן אפילו מה לחשוב על לצאת למלחמה כנגד ישראל... דבר אחד אתה צריך להבין: הפלשתינים הם הפארונקל של המזה"ת ובכל מקום בו הם מצויים, מהווים הם מפגע דמוגרפי ומעוז אלימות וקיצוניות. מדינות ערב מעוניינות בהקמתה של מדינה פלשתינית אך ורק כדי שיוכלו לטרנספר אליה את כל הפלשתינים שבתחומן וברור לך שהם לא תחשובנה: "מה האו"ם יגיד???" אני משוכנע שתצליח לשכנע כמה אזרחים בריטים לוותר על הריבונות באיי פוקלנד, אבל אני מבטיח לך שלא יארכו דקות רבות עד ש"ישכנעו" אותך שאתה טועה. כאשר תתעורר ותשוב להכרה, אז אולי תהיה אפילו תומך כהנה חי...

אלי.

New member
לא בשביל זה - אבל צריך לפתור אותן.

ברור שב"לחכות" התכוונת לתהליכים המדיניים והפנימיים ברשות, אבל ההמתנה אינה מנוחה על זרי דפנה, והאפקטים המתלווים אליה קצת קשים לנו. ההבלגה של שרון היתה מוצלחת (מדינית), מכיוון שבעיני ארה"ב היא קיבעה, תפיסתית, את הצד הפלשתינאי כצד שמחבל בהשגת הסכם. זה אולי נראה דבר של מה בכך, אבל להשיג את זה כשאתה הצד הנותן בהסכם (וכפועל יוצא - אתה אמור לא להיות שלם איתו) - זה אדיר. בכל מצב אחר, עם הפעולות הנוכחיות שעושה צה"ל, היינו כבר בתהליכי אמברגו מתקדמים (ושוב - אני לא ממשיך את ברק). השמאל סובל הכל, וגם דפי הפורום - אבל להאשים את השמאל בהריסת כח ההרתעה של צה"ל ? לא, זה קצת גדול עליו ... כח ההרתעה של צה"ל נהרס בשלהי 87, עת החלה האינתיפאדה הראשונה: כל העולם זוכר את כתבת הטלוויזיה, בה מצולם ילד פלשתינאי מושתן עומד 3 מטרים מחייל צה"ל ומיידה בו אבנים - והחייל, חמוש מכף רגל ועד ראש - נסוג. זה מה היה, ואת זה אנחנו אוכלים עד היום. ארה"ב תכעס מעט, אבל זה יעבור ? זה אכן יעבור למישור מעשי יותר, בו ארה"ב תלמד אותנו איך לא טסים מצפון לקו רוחב מסויים ומדרום לקו אחר, בשטח שנותר לטיסה (גוש דן, פחות או יותר) נלמד לטוס במטוסים מתוצרת התעשיה האוירית, ואפילו נוותר על הסיוע הכספי הנדיב. יש לי תחושה מאד חזקה שבמצב זה - לא ערביי ישראל הם שימהרו לנטוש ... קולות צפים יש להם תכונה מאד בולטת - רוב רובם מאד מאוכזבים מהשלטון המכהן (וזה מאד הגיוני - מי שלא עושה לא טועה). המצב המחורבן, שהחל באינתיפאדה הקודמת, גורם לציפה גבוהה מאד, ובעקבותיה לפליפ-פלופ שלטוני: שמיר (ימין), רבין (שמאל), ביבי (ימין), ברק (שמאל), שרון (ימין) - ומה הלאה ? יש תקווה עם פואד/בורג/אחר. נתניהו לא טפש, היום הוא כבר למד מהנסיון - והוא יודע שביכולות האישיות שלו אין לו שום סיכוי להחזיק מעמד תקופה ארוכה יותר משהחזיק ברק. לדעתי, הוא עשה צעד חכם בהחלטה ההיא שלו, אם כי בדיעבד - יהיה לו קשה מאד להכנס לנעלי שרון. מעבר לזה, אין טעם להאשים את ברק בטרפוד נתניהו, כשידוע שהחברים הכי טובים של ביבי - הצביעו כנגד פיזור הכנסת. כ"כ, שרון עושה מעל ומעבר לכל מה שהיה עושה כל אחד אחר במקומו, אבל בודאי תסכים אתי שלהתמודד עם 34 שנים של כשלונות - זה לא במיידי, וזה יקח את הזמן שלו. אני מאמין שעד הבחירות (גם אם תוקדמנה) הוא יצליח לייצב מצב הרבה יותר טוב (שוב, הכל יחסי), ואז אפשר יהיה להדיח אותו לטובת נתניהו, בכדי לתת לשמאל סיכוי שהוא יותר מסביר לחזור לשלטון ... בקשר למדינות ערב, כמובן שאתה צודק - מה שמותר לערבים לעשות עם נתיניהם הערבים אסור ליהודים לעשות עם נתיניהם הערבים, יען כי זה לא יחשב להן כרדיפה גזענית. כ"כ פשוט - וכ"כ מקומם. ובאשר לפוקלנד - כפי שאמרתי, המשוואה עם יש"ע אינה זהה, ולכן גם אם אצליח לשכנע כמה בריטים לוותר על האי - זה לא יקדם אותנו בויכוח הזה.

האם הבנתי אותך נכון???

למקרא דבריך: ".....אין טעם לחתום על הסכם עם ערפאת. אבל הסכם יחתם, והוא יחתם בחסות בינלאומית/אמריקאית, כשהפרטנר הוא בעצם נותן החסות." האם אני מבין נכון את הכוונה הישירה המשתמעת מהדברים הכתובים שחור על גבי לבן??? האם אתה מתכוון שהסכם השלום בין ישראל ל"פלשטינים" יחתם עם ארה"ב ולא עם ה"פלשטינים" עצמם.....??? כי אם זה באמת מה שאתה מתכוון אליו, אז ה"היגיון" שלך גרוע הרבה יותר מזה של אידיוט מדופלם, ולא הייתי רוצה לחשוב שהידרדרת עד כדי כך...... אז אולי תתקן את ההבנה שלי, שאולי היתה שגויה במיקרה שלך......?? (אתה רואה איזה "פייר" שאני?? אני נותן לך הזדמנות בלתי חוזרת להצהיר שדברייך "לא הובנו כהלכה" ו"הוצאו מהקשרם".....).

אין כל ספק שישראל הוא עם כובש

משחר ההיסטוריה ארץ ישראל נכבשה על ידי כל העמים שנעו באזור החל מכבוש הארץ ע"י יהושע (אינני בקי בכבושים שהיו לפניו), כבושי דוד ושלמה, האשורים, הבבלים, הפרסים, היוונים, הרומאים, המוסלמים, הצלבנים, הממלוכים, העותמנים, האנגלים ועד להכרזת עצמאותנו וכיבושנו במהלך מלחמת השחרור ולאחריה. בפעם הראשונה שגבולות מדינת ישראל הוכרו ע"י אומות העולם היו לאחר מלחמת השחרור -חלקם הוכרו כקווי הפסקת האש (ביניהם מה שכונה לימים הקו הירוק). לו ראו מנהיגנו את הנולד היו מנצלים עוצמתנו ב - 1967 להגיע לשלום עם כל שכנינו. מאחר ולא השכילו הגענו עד היום. כמו שנאמר לכשטיפש זורק אבן 100 חכמים יתקשו להשיבה - "חכמינו" עדיין מתלבטים הכיצד ואם בכלל. מי שרואה את הנולד את התהליכים הדמוגרפיים הקורים באזור חייב בהליכי הפרדות בינינו לבין הפלסטינאים. הדרך היחידה והבטוחה היא הקמתה של מדינה פלסטינאית לצידה של מדינת ישראל. היום עוד יכול הגבול להתסבב על הקו הירוק, כאשר מעברו המזרחי תהיה מדינת פלסטין והמערבי מדינת ישראל. אם נחכה ולא נקבל החלטה הגבול יתבסס על קו החוף שממזרחו מדינת פלסטין וממערבו (למי שאינו מתמצא בגיאוגרפיה - בים ) מדינת ישראל. מי שלא יכיר בכיבוש ותוצאותיו יביא אותנו במוקדם או במאוחר לכליה.

resh0

New member
הניתוח נכון! המסקנות - אוי ואבוי...

לעולם לא היתה הזדמנו בא יכולנו להיגע ל"שלום" עם שכנותנו. המקסימום שיכולנו להגיע זה "הסכם שלום" שערכו היה בדיוק כמו ערכם של ההסכמים שנחתמו מול עראפת. אדם שיודע לנתח כמוך, מין הראוי שיהיה מודע להבדל שבין "שלום" ל"הסכם שלום". הפרדות פיזית ביננו לבין הפלשתינים כוללת את הפרדותינו מפלשתינאי ישראל! כאשר יבינו הצדדיםכי לעולם לא יהיה שלום אמיתי ללא אלמנט ההפרדות הפיזית, רק אז ניתן יהיה להגיע ל"הסכם שלום" שפוי שאכן יביא ל"שלום", אבל שלום אמיתי. אנו נחכה למותו/חיסולו של עראפת, נראה את המצב החדש שייווצר ועל-פיו נקבל החלטות.

המוסד

New member
אין קשר בין היפרדות לשלום...

היינו נפרדים מהערבים מזמן לפני ששת הימים וערביי ישראל לא היוו בעייה אז הבעייה היא שישראל תמיד סוחרת בעמדת הכח שלה במקום להשתמש בה למטרותיה...

למעלה