לאלישע

איריסשפ

New member
לאלישע

שום מילת תודה שאני יכולה לאמר לא תוכל לשקף לעולם את מה שאני חשה שאני חייבת. התלמידים שלי הם רק בכתה ד´, המצב החברתי די בכי רע. ופתאום נפתחה לי עוד דרך לראות אותם וללמוד עליהם וזה נפלא בעיני - פשוט נפלא. איזה שוקולד אתה אוהב ? משהו ולו סמלי.. בינתיים עוד שאלה טכנית. פסא צירפה היום תמונת עובר בקובץ jpg נניח שאני רוצה להכניס את התמונה לגלריית התמונות - האם זה אפשרי ? איך עושים את זה? לתשובתך אודה איריס

Elishabb

New member
wow

איריס - אני עוקב בעיניין אחרי ההתפתחות של האורייאנית שלך. 430 הודעות בתקופה כל כך קצרה זה פשוט פנטסטי !!! שימי לב שההודעות נעשות יותר ויותר ארוכות והתלמידים מגיבים יותר ויותר להודעות של אחרים. ממש כל הכבוד !! (זה השוקולד שאני הכי אוהב) לגבי הוספת תמונה לגלריה - כנסי לניהול מאגר הקבצים והעלי את התמונה למחיצה מוכנה שקיימת שם בשם gallery. התמונה חייבת להיות מסוג jpg או gif ושם הקובץ חייב להיות באנגלית. בהצלחה אלישע

Elishabb

New member
הצעה נוספת

מציע שתפתחי פורומים על פי נושאים שהתלמידים יבחרו ותמני מנהלים מקרב התלמידים. אלישע

איריסשפ

New member
רגע רגע - גם אתה ציפור לילה?

הצעה נפלאה ה- 430 עוד לא ממש הרשים אותי כי עוד אין הבחנה בין צ´אט לפורום ויש התלהבות של התחלה יש לי 36 תלמידים בקושי נכנסו 10 חכה.. אמרתי לך - אתה יכול לבקש שוקולד משובח אומנם אין סיכוי שאסע לשוויץ אבל תתחיל לחשוב מה אתה רוצה בקשר לתמונה של העובר אני צריכה הסבר יותר איטי האם אני צריכה קודם לשמור את התמונה אצלי (שמירת יעד בשם) או איך תחשוב שלפניך עומד /עומדת בורה גמורה

Elishabb

New member
נו, כבר אמרתי שלדעתי המורים

נוטים להמעיט מערכם משום מה....... בנושא התמונה - יכולתי לענות בכן או לא, אבל אני מעדיף את התשובה- נסי.. כי - אם לא תנסי לא תדעי.... שיהייה בכיף אלישע אגב - בור הוא אדם שלא רוצהללמוד...

Elishabb

New member
הצעת יעול נוספת-

תתחילי לשלב קבצים במאגר הקבצים ותפני את התלמידים בפורום לקבצים אלה. אלישע

nivsh

New member
אלישע אני מסכימה אתך מאד...

התנסות עצמית חשובה מאד הילדים רצו לדעת מה זה לצרף קובץ בפורום ולא עניתי והם מצאו לבד....... ההתפתחות אצלי בפורום בן השבוע והם רק בכתה ב´ מדהימה. הילדים לומדים מהר מאד את הכללים ומשפרים את עצמם, ומגיבים לחבריהם. נשלחה קללה ......ובעקבותיו נשלח מכתב התנצלות. הפורום התחיל להיות כלי למידה בתורה. למרות שהמפגש הראשוני בנושא לא הצליח רציתי שהילדים יביעו את דעתם בהרחבה . נראה מה יקרה בהמשך..... http://www.edu-negev.gov.il/tapuz/Tali1tp/index.htm

איריסשפ

New member
תוצאות החינוך המאוחר (בלילה, בגיל)

א. תן בבקשה לנחתום להעיד על עיסתו (אני בורה), אני מחפשת בנושא המחשבים תשובות קלות. לא בעצם גם זו רק אמת חלקית טוב, לא משנה, זה מורכב. ב. הצלחתי ואני אמשיך לנדנד לך על השוקולד. תבחר כבר. ג. על ההתחלה צירפתי קבצים עם מטלות. הם פשוט טובעים שם בים ההודעות. אמרתי להם שאני לומדת יחד איתם. אני דווקא אופטימית - איש חינוך מוכרח להיות - לא ? שבת שלום ואלף תודות איריס

Elishabb

New member
שלום איריס-

1. שתפי אותי בהגדרת הבורות - זה מתחיל להשמע מענין... 2. אם את מתעקשת - שלחי לי למשרד החינוך - מחוז דרום קרית הממשלה רח התקווה 4 באר שבע (רק שלא ימס בדרך) 3. כדי שהקבצים לא יעלמו בניבכי הפורום, ממליץ לעלות אותם למאגר הקבצים דרך ניהול מאגר קבצים. רצוי למיין אותם בתת מחיצות. את התלמידים יש להפנות לשם. אלישע

איריסשפ

New member
להודעתי הקודמת

במידה ולא הצלחת לראות אני המקרה של בעיות של איש תמיכה מס´ 1

Elishabb

New member
זאת לא בורות - זאת התגמדות!!!

החשש הוא שבסופו של עינין הנבואה מגשימה את עצמה - וזאת בעצם לא רק הבעיה שלך אלא של הרבה מורות המתגמדות כנגד עוצמת הטכנולוגיה. זוהי החומה הראשונה שיש לפצח בדרך להטמעת התקשוב !!! אלישע

yosa

New member
קריקטורות רלוונטיות לNew User

ונראה לי שאשתמש בהם בשנה הבאה כפתיח לשיעור אנגלית מתוקשב.תודה

yosa

New member
אורייאנית נחלת כל התלמידים?

חייבת להודות שממש בקינאה עקבתי אחר הצמיחה של הפורום של איריס ואף בירכתי אותה במסר אישי. רק עכשיו אני מבינה שגם היא נתקלה בבעיה של מספר המשתתפים , כ-10 מתוך כתה של 36.ואני רוצה לשאול מה זה עושה לאותם התלמידים שלא יכולים להשתתף ב"חגיגה".האם הנזק לא גדול מהרווח? האם המורים המפעילים את הפורומים דרך האורייאנית מעניקים מתנה נוספת לכל אותם תלמידים שבורכו במצב כלכלי טוב ויכולים לגלוש מהבית ומתסכלים את כל השאר? אם מטרת האורייאנית היא להפוך לכלי חינוכי לכולם לדעתי עלינו להפעילה בשעות הלימודים בכיתה.קצב העבודה יהיה שונה אבל עם העבודה תעשה בכיתה אנחנו ניתן הזדמנות שווה לכל התלמידים.

איריסשפ

New member
ליונית

אני חושבת שזה מאוד תלוי מטרה אצלי המטרה הראשית היא שיפור המצב החברתי. יותר פירגון. יותר הקשבה אחד לשני וכולי. לרוב התלמידים שלי יש מחשב ואינטרנט. למי שאין אני ממליצה לגשת לבית של חבר. שילוב המחשבים בבתי הספר הוא אחד הדברים הכי עצובים בעיני שיש. אני עושה כרגע קורס בשילוב טכנולוגיות בהוראת המדעים. בבית הספר שלי חיבור לאינטרנט יש רק במעבדה. מספר עמדות המחשב במעבדה כ- 10 הילדים רבים שם על השימוש בעכבר. לשלוח את חלקם לשם ? מי ערב לי שלא יגלשו למשחקים בלבד. אני בחרתי בפורום כעוד ערוץ לילדים שפחות מתבטאים בכיתה . הלוואי שתהיה לי עמדת אינטרנט בכתה ואז אוכל לאפשר גם עבודה מהכתה. אין ספק שאין תשובות פשוטות. אגב לנושא הקללות בפורום. תלמידי מקבלים הדרכת מחשבים מקרן קרב אבל לנושא אתיקה ברשת כנראה לא התייחסו מעולם. וגם זה קשור לעובדה שלבית הספר אין ממש תוכנית אורכית במחשבים. תוכנית כזו צריכה לכלול גם התייחסות לעבודת צוות. באתר של בית הספר בגין באריאל (שאני לא מכירה אותו) יש התייחסות יפה מאוד לנושא הזה - יש שם כנראה מידענית טובה. אני דווקא עוקבת בקנאה אחרי האתר שלך אחרי זה שאת לא מתמודדת עם השטויות של היסודי שלמרות שביקשתי לא לכתוב כינויים הם משחקים בזה. הדשא ירוק יותר אצל השכן.

Elishabb

New member
איריס - מצרף תוכנית בנושא

מידענות ערכים ואתיקה ברשת. התוכנית נכתבה על ידי המינהל למדע ולטכנולוגיה גף יישומי המחשב בחינוך. אלישע

fency

New member
אלישע תודה רבה על התוכנית

אני מרשה לעצמי "להוריד" אותה למחשב שלי... שמעתי שקיימת ...אך לא ראיתיה עד כה ....זה מעניין מאוד.... ליאנה

Elishabb

New member
הנושא העקרוני שת מעלה קשור

לבעיה המוכרת של הפער הדגיטלי. העינין הוא שבתהליך הטמעת התקשוב אנחנו מתמודדים גם עם הבעיה של יצירת צריכה, שאיננה קיימת אצל כולם. השאלה היא האם אנחנו צריכים לעסוק בתחום זה גם אם הצריכה של תחום התקשוב איננה מבוססת עדין. התשובה שנתת נראת לי בהחלט נכונה למצב העינינים כפי שהוא היום. כולנו תקווה שבהמשך המחשב והאינטרנט יהפכו למוצרי צריכה טריוויאלים דוגמת הטלויזיה. אלישע

למעלה