לאלו שעברו לאירופה

billie15

New member
לאלו שעברו לאירופה

מה עשיתם עם ביטוח לאומי? איך מפסיקים לשלם להם בלי לאבד תושבות?

לפי מה שהבנתי מהם,

אנחנו עדיין משלמים.

הם היו קצת לא ברורים, הנציגות בטלפון אמרו שלא משנה אם אני מקבלת משכורת ומשלמת ביטוח לאומי באנגליה, אני עדיין צריכה לשלם ביטוח לאומי בארץ, אבל באתר כתוב שישראל מדינת אמנה של אנגליה ואני לא אמורה לשלם פעמיים. זה מאוד מבלבל, אשמח אם מישהו שמבין יותר טוב ממני בנושא יוכל לעזור.

בכל מקרה, הנציגה בטלפון אמרה שאני צריכה לשלם 160 ש"ח בחודש לביטוח לאומי+מס' בריאות למשך השנתיים הראשונות שאני לא בחו"ל. אחרי כשנתיים מתבטלת לי התושבות.

בקר12

New member
התשלום הזה שומר לך גם על ביטוח בקופת החולים

בארץ והוא לא בכלל באמנה (לכן הוא מינימום של 160 ש"ח)
אפשר להמשיך לשלם גם אחרי שנתיים אם רוצים (נדמה לי שעד 5 שנים ואז פולטים אותך מהמערכת)

גוזליה

New member
צריך להפריד

בין מס ביטוח לאומי ומס בריאות. שניהם משולמים למוסד לביטוח לאומי, ביחד, אבל הם שני סכומים נפרדים, ומכאן הבלבול.

מס בריאות- חובה עליך לשלם, בלי קשר איפה את נמצאת, בכדי שחברותך בקופת החולים תמשך (זה בלי קשר לביטוחי הפרימיום- משלים מושלם זהב כסף וכולי. מדובר בביטוח הרפואי הבסיסי לו זכאי כל אזרח). את זה את רשאית לעשות (או מזה את רשאית להנות) כל עוד תושבותך לא מתבטלת (כי ביטלת או כי עברה התקופה). מדובר בסכום של כ90 שח לחודש.

מס ביטוח לאומי- אם את משלמת בבריטניה *אינך* צריכה (שוב: את לא צריכה!) לשלם, כיוון שבריטניה מדינת אמנה של ישראל בקשר לביטוח לאומי. צריך לדאוג ולמלא במל״ל את הטפסים הנכונים, להביא צילומים של תלושי שכר (בהם מצויין כי את משלמת מיסים) ולמלא את הטופס של ביטוח לאומי הקשור למדינות אמנה (יש באתר שלהם).

מקווה שזה עוזר

זה מה שחשבתי.

אבל שתי נציגות של הביטוח הלאומי טענו שגם אם אני עובדת באנגליה ומשלמת ביטוח לאומי שם, אני צריכה לשלם גם בישראל.
זוכר לך במקרה שמו של הטופס הרלוונטי?

גוזליה

New member
לא, מצטערת....

כנסי לאתר שלהם ותחת ״ישראלים בחו״ל״ אמור להיות חלק של מדינת אמנה, עם כל המידע והטפסים (אני מהנייד אחרת הייתי מחפשת לך

בקר12

New member
מה השאלה?

תגדירי "תושבות" ולמה היא חשובה לך?
יש ייתרונות למשל תשלום מינימום של ביטוח לאומי (לצורכי שמירת זכויות לביטוח רפואי למשל).
עברת לתמיד? לתקופה זמנית?

billie15

New member
בנוגע לתושבות

איך בדיוק היא מתבטלת? יש לי דרכון ישראלי..פשוט מבטלים אותו? אני לא אזרחית ישראל יותר?
אני עוברת לגרמניה,האם גרמניה היא במדינות האמנה עם ישראל?
ומה קורה אם אני לא משלמת לביטוח לאומי?

shebrew

New member
לא מטבטל כלום אף פעם.

ישראל מדינה מצחיקה וחמודה, כל עוד את/ה יהודי/ה, לא משנה כמה זמן לא חיית בה את/ה יכול/ה לחזור והכל יתחדש ויינתן (מנסיון אישי ומשפחתי).
לא הייתי שנתיים רצוף בארץ, הלכתי עם הכרטיס המגנתי שלי לקופת החולים השכונתית שילמתי כמה גרושים וקבלתי יעוץ ממומחה כעבור 3 ימים....
זה מדהים כמה המערכת יותר טובה מאשר באנגליה....

noa scotland

New member
תושבות ואזרחות הם שני דברים שונים.

האזרחות לא מתבטלת אם עזבת את הארץ.
התושבות - מבחינת ביטוח לאומי - מתבטלת אחרי 5 שנים.
אני מדגישה שזה מבחינת ביטוח לאומי כי בארץ אין הגדרה אחת שמחייבת את כל המשרדים והגופים הממשלתיים, וכך מעמדו של אדם מבחינת תושבות יכול להיות שונה בין בט"ל, מס הכנסה ומשרד הקליטה (במקרה של חזרה לארץ. כמובן שמשרד הקליטה לא רלוונטי במקרה של עזיבה).

noa scotland

New member
מה קורה אם את לא משלמת לבט"ל

והם "חושבים" שאת כן צריכה לשלם?
פשוט מאד. את צוברת חוב אצלם. אחרי כמה זמן מצטרפים ריביות וקנסות, ובשלב מסויים הם יכולים לעקל חשבונות בנק או רכוש, באם יש לך כאלו בארץ.
אם יש לך כוונות לבקר בארץ באיזה שהוא שלב מומלץ מאד להסדיר את העניינים עם בט"ל לפני כן.

אני בכלל לא בעד לבטל

(כן כן אני יודעת שזו לא השאלה ובכל זאת).
בביקורים בארץ אני תמיד עושה אוברול כללי והולכת לביקורי רופאים (אני משלמת בט"ל אז אין בעיה).
את צריכה לבדוק עם המעבר שלך הוא זמני או לתמיד או שאת לא יודעת - לפחות על שתיים מהאופציות לא מומלץ לבטל כדי לשמור על רצף זכויות.

Karenovadia

New member
במקרה שלי

אומנם לא שילמתי, אך כעיקרון נאמר לי שצריך לעשות הוראת קבע לסכום של מאה שישים שקל, וכל כמה חודשים לשלוח אימייל שמצורפים לו צילומים של תלושי המשכרות של אנגליה, אחרי בדיקה יחסית פשוטה של ביטוח לאומי הם אמורים להחזיר חלק מהכסף אלייך. הסכום הסופי שישולם להם יהיה תשעים שקלים לחודש.
כפי שאמרתי אני לא שילמתי, צברתי חוב שתפח לחמשת אלפים שקלים אך מכיוון שאני מנסה לבטל את התושבות שלי קיבלתי לא מזמן מכתב להורים בארץ שכל החוב שלי מבוטל עד לספטמבר השנה. לפני המכתב הם אפילו עיקלו לי את חשבון הבנק בישראל למרות שהוא לא בשימוש כבר כמה שנים.
תנסי למצוא אימייל או טלפון של המחלקה לקשרי חוץ בירושלים, הייתי בקשר שם עם מישהי בשם יפה שעזרה מאוד שצריך, אומנם לקח לה קצת זמן לענות לכל אימייל אך בסופו של דבר היא טיפלה במה שביקשתי.
רק תוודאי שיש לך כתובת למשלוח מכתבים בארץ כי הם לא ישלחו לך מכתבים חשובים לאנגליה או לאימייל...

בסופו של דבר אני כבר שנתיים וחצי מחוץ לישראל, עדיין תושבת, ולא שילמתי כלום פשוט כי לא רציתי מהם שום שירות מאז שעזבתי. אבל כפי שאחרים ענו לך, אחרי כמה שנים של אי תשלום תבוטל התושבות שלך גם ככה. אומנם לא תאבדי את הדרכון, אך אם תחזרי ארצה לפני שתהיי לפחות חמש שנים מחוץ לישראל תצטרכי לשלם רטרואקטיבית את כל הסכום לביטוח לאומי. רק תוודאי שאם את מגיעה לארץ לביקור יהיה לך איזשהוא מכתב מהם שמראה שאת מטפלת בעניין אחרת כנראה יעכבו אותך למטרת תשלום בדרך חזרה.

למעלה