במקרה שלי
אומנם לא שילמתי, אך כעיקרון נאמר לי שצריך לעשות הוראת קבע לסכום של מאה שישים שקל, וכל כמה חודשים לשלוח אימייל שמצורפים לו צילומים של תלושי המשכרות של אנגליה, אחרי בדיקה יחסית פשוטה של ביטוח לאומי הם אמורים להחזיר חלק מהכסף אלייך. הסכום הסופי שישולם להם יהיה תשעים שקלים לחודש.
כפי שאמרתי אני לא שילמתי, צברתי חוב שתפח לחמשת אלפים שקלים אך מכיוון שאני מנסה לבטל את התושבות שלי קיבלתי לא מזמן מכתב להורים בארץ שכל החוב שלי מבוטל עד לספטמבר השנה. לפני המכתב הם אפילו עיקלו לי את חשבון הבנק בישראל למרות שהוא לא בשימוש כבר כמה שנים.
תנסי למצוא אימייל או טלפון של המחלקה לקשרי חוץ בירושלים, הייתי בקשר שם עם מישהי בשם יפה שעזרה מאוד שצריך, אומנם לקח לה קצת זמן לענות לכל אימייל אך בסופו של דבר היא טיפלה במה שביקשתי.
רק תוודאי שיש לך כתובת למשלוח מכתבים בארץ כי הם לא ישלחו לך מכתבים חשובים לאנגליה או לאימייל...
בסופו של דבר אני כבר שנתיים וחצי מחוץ לישראל, עדיין תושבת, ולא שילמתי כלום פשוט כי לא רציתי מהם שום שירות מאז שעזבתי. אבל כפי שאחרים ענו לך, אחרי כמה שנים של אי תשלום תבוטל התושבות שלך גם ככה. אומנם לא תאבדי את הדרכון, אך אם תחזרי ארצה לפני שתהיי לפחות חמש שנים מחוץ לישראל תצטרכי לשלם רטרואקטיבית את כל הסכום לביטוח לאומי. רק תוודאי שאם את מגיעה לארץ לביקור יהיה לך איזשהוא מכתב מהם שמראה שאת מטפלת בעניין אחרת כנראה יעכבו אותך למטרת תשלום בדרך חזרה.