לאלו שבגרמניה

rimama

New member
לאלו שבגרמניה

הי, אנחנו גרנו 7 שנים בגרמניה, לפני שנה וחצי חזרנו ארצה, נפלנן על משבר הפיטורים בAMDOCS, ובעלי לאחר חיפושים בארץ עבר לעבוד בגרמניה, על רקע המעבר היחסים בינינו לא משהו, ועכשיו לשאלתי: לבעלי אישור לשהיה בלתי מוגבלת, לי ולקטנים שלנו (הקטנה ילידת גרמניה) אין אישור - הוא פג כי לא היינו שם שנה וחצי, במידע ואני אחליט לחזור לשם האם יש אפשרות לקבל אישור חדש או וזה כמובן עדיף לקבל את הבלתי מוגבל שהיה לי קודם? מה קורה במידע והבעל לא ירצה שנגיע, מה קורה במקרה שמתגרשים, אני יודעת שאלו שאלות לעוד רצוי בגרמניה - עד שיגיע עליו מחכה לתשובות, תודה

amitm5

New member
היזהרי והישמרי לך

מניסיונם של קרובים לי כאן בפרנקפורט, יש משמעויות דרמטיות לאמנת האג הילדים אינם שייכים לך או לבעלך, אלא לשניכם במשותף, ולשום צד אין סיכוי להורות לבית משפט על העברת הילדים למדינה אחרת ללא אישורו של הצד השני! עלייך לאסוף מייד ראיות ל"מרכז חיינו" בהתייעצות עו"ד!! מאחל לך שתתגברו על משבר הנישואין ותהיו מאושרים, אבל כפי שכתבת, עלייך להיערך מיידית (ובחשאי) למצב של גירושין עם הגנות של אמנת האג

rimama

New member
לא הבנתי

לא הבנתי מה קשור לאמנת האג (אין צורך להסביר לי מה זה - אני עובדת סוציאלית) אף אחד לא העביר ולא חתף אותם חלילה...

amitm5

New member
אני אסביר

במידה והנישואין שלכם ממשיכים כרגיל, אין שום בעיה, אתם מחליטים במשותף על ארץ המגורים, ואת יכולה לקבל אשרת שהייה בגרמניה, על סמך אשרת הבעל. אני התייחסתי למקרה הפחות נעים, המסובך יותר, שבו יש משבר נישואין, כפי שאת העדת. במקרה כזה, אם בעלך גבר נורמלי (שמעוניין לא להתנתק מילדיו), עלולה להיות משמעות דרמטית למעבר שלך לגרמניה כעת "לתקופת ניסיון", או למצב שבו השנה וחצי שאת בארץ, לא הוגדרו בצורה מפורשת ע"י שניכם כ "הגירה לישראל". גם אם יש שמץ סיכוי לגירושין, אני מציע לך לא לכתוב כלום בפורום (קל מאד לבעלך להבין מהתיאור המפורט שנתת, שהמדובר בכם!!!) אלא לגשת לייעוץ של עו"ד בעל ניסיון בסוגיות של אמנת האג ודיני משפחה בכלל.

forglemmigej

New member
נשמע שאת תלויה ברצון הטוב שלו

אז אם תצליחי לשכנע אותו שלטובת שלום הבית ובמיוחד הילדים עדיף שתהיו ביחד (ואם זה גרמניה אז שיהיה בגרמניה) אבל איך שאת מספרת נשמע שהוא החליט לחתוך אז תנסי לבנות חיים חדשים בלעדיו ובמקביל תדאגי לילדים עם מזונות .

rimama

New member
ממש לא

מה זה קשור לרצון הטוב שלו? מה שמעניין אותי בשאלה - בעיקר לגבי האישור שלי ושל הילדים האם הוא מתחדש או שיש אפשרות לקבל חדש

forglemmigej

New member
אבל את תלויה בו לא?

הרי אישור השהיה זה בזכותו או ששניכם קבלתם הצעות עבודה בנפרד אז זה סיפור אחר..

een ogenblik

New member
היה ואת מחליטה להצטרף אליו בגרמניה

את והילדים מקבלים אישור חדש לגמרי, מאחר והאישור הקודם כבר אינו קיים בפועל. אם אני מבינה נכון, האישור החדש יהיה אישור נתמכים בו, לפחות עד שתקבלו את אישור הקבע החדש, שאורך מספר שנים לקבלו. כל עוד את חיה בארץ, והוא זה שעזב, אין לו שום יכולת לכפות עליך מעבר לגרמניה או העברת הילדים לגרמניה. אם את עוברת לגרמניה, ורק לאחר מזאת מחליטים על פירוד, אישור השהייה שלך מפסיק להיות תקף, מכיוון שהוא כבר אינו התומך שלך. אבל אינך יכולה להוציא את הילדים מגרמניה ללא הסכמתו. אם הוא לא מסכים להוציא את הילדים מגרמניה, את נמצאת במצב בעייתי ביותר. לא ברור לי האם במצב כזה תקבלי אישור אוטומטי להשאר ליד הילדים, או שתחוייבי לעזוב. מכיוון שזהו מצב מאוד עדין, עם אופציות רבות, התלויות במשתנים רבים, ההמלצה היא לפנות לעורך דין המבין בחוקי ההגירה לגרמניה ובחוקי משמורת על ילדים, שינסה לפזר לך את הערפילים. אם יש בעיה למצוא אחד כזה בישראל, כדאי לפנות לשגרירות ולבקש מהם עזרה במציאת אחד כזה, או, לחלופין, למסוע לזמן מוגבל לגרמניה, לבירורים.

למעלה