לאלוניס

לאלוניס

שלום אלוניס בשרשור מטה בו הנך מתיחס לזמן מדע וזמן תורה אין דבר כזה מקרו מיקרו, תמצא את אשר כתבתי לך על קצה המזלג בנושא זה בברכה אלה מורז

אלוניס

New member
ראשית - התנסחתי מספיק פעמים בשרשור ההוא

בלשון נקבה ברורה כדי שלא יהיה צורך לפנות אליי בלשון זכר. לא נורא. שנית - מעולם לא טענתי למומחיות בתחום - כפי שתכל'ס אף אחד מהמגיבים באותו שרשור אינו טוען לכך. ולכן גם בחרנו להפסיק את הדיון כי הוא מוצה עד תומו מבחינת מרחב הידע או ה"ידע" שיש לאנשים כאן. כל אחד כאן בוחר להסתמך על מאגרי ידע שונים ונשען על הדעות המבוטאות בהם לפי מיטב הבנתו ויכולת הניתוח והביקורת שהוא בוחר להפעיל לגבי מה שכתוב בהם. את מה שכתבתי אני מבססת על אתרים ותוכניות קודומנטריות של מדענים בתחום האבולוציה שעונים בנחרצות לטענות בריאתניות למיניהן לגבי מקרו/מיקרואבולוציה. בכל הקשור לאבולוציה, ושוב אני מסייגת כי אנשים כאן נוטים להיסחף בידע שהם מייחסים זה לזה, לפי מיטב ידיעותיי המועטות ומה שראיתי מפי אנשים שאמינים בעיניי - אין דבר כזה מיקרואבולוציה/מקרואבולוציה. יש אבולוציה וזהו. או שמקבלים את הרעיון ששינויים התרחשו לאורך זמן, גם כשהזמן הוא מיליוני שנים וקשה להכיר בכך בגלל ספירות תמוהות של גיל העולם שמקורן לאו דווקא יהודי - או שדוחים על הסף. כל ניסיון להתחיל להגיד שמקבלים חלק מהאבולוציה אבל לא את כולה וקוראים לתירוץ הזה בשמות שאנשי המדע של התחום דוחים על הסף - מגוחך בעיניי. זכותך לחשוב אחרת. איני יודעת על איזה סוג ידע את נשענת אך מציעה שכל שאלה שיש לך תפני לפורום אבולוציה - כי לי לא תהיה תשובה מעבר למה שכתבתי כעת ובשרשור ההוא. תודה ולילה טוב.

התנצלות לאלוניס

שלום ראשית כול קבלי התנצלותי על שפנית אליך בלשון זכר. זה רק מראה שלפעמים אנו קוראים משהו אולם לא באמת מבינים את הכתוב,עמך הסליחה. שנית צר לי שתשובתך אינה עניינית שכן לא התיחסת לעובדות העיקריות שהן בהקשר מימד הזמן המעוגן אף במדע ומסביר לך את פער הזמנים. שלישית לא התיחסת לעניין מיקרו מקרו שאף הוא מעוגן במדע,ואפלו בגופנו ממש שכן לכול תא מהתוף(מיקרו) מצוי הגוף כולו(מקרו). רביעית אבולוציה אינה כנגד התורה, אלא בהבנת משמעות האבולוציה. מהתורה אדם בצלם כדמות=מפותח נבדל מכול אשר נברא,דהיינו אינו יכול להיות מהקוף למשל אולם יכול לאנבולוציה כלומר הולך וחסר עד שאינו שונה הרבה מהקוף. ומהתורה האדם נוצר והושם בגן על מנת להתפתח או בתרגום חופשי אבולוציה. אלא שעל התפתחותו להיות באופן שאינו חסר מעץ החיים, כלומר ממקומו המפותח. למשל כדי שאדם יתפתח כאדם עליו להיות אדם. אחרת במקום אבולוציה-אנבולוציה,או בעברית במקום התפתחות-התפחתות. תודה על שהקדשת מזמנך בברכה אלה מורז

אלוניס

New member
איני מבינה בתחום ולכן לא התייחסתי

אין טעם להכביר מילים בתחום שבו איני מבינה די כדי לענות על תהיותיך ומכיוון שגם מבחינת שאר מה שציינת לגבי גיל העולם וכו' איני מהמתעמקים בשלב זה - בחרתי לא לצלול לנושא. גישתי הבסיסית לפלונטר שדתיים מסוימים חשים לעיתים מול מדידות שאומדות את גיל העולם במיליוני שנים היא כזאת: 1) לא נאמר במקרא כמה "זמן" עבר מהרגע שאלוהים יצר באמירה את העולם ועד ל"יום" הרביעי שבו נבראו המאורות. ואכן לפי לוח השנה העברי העתיק שהיה בשימוש עד לימי אנטיוכוס אפיפנס הסלווקי ובוטל כשהוסרה הכהונה לבית צדוק והושתה הכהונה החשמונאית - היום הראשון בשבוע הוא תמיד יום רביעי שבו כאמור מתחילה ספירת הזמן האמיתית כי אז נבראו המאורות הגדולים (להרחבה בנושא אני מפנה אותך להרצאות המרתקות ביו-טיוב של פרופ' רחל אליאור). 2) לא נאמר במקרא כמה זמן שהו אדם וחווה בגן עדן. המדרש הפרשני "בראשית רבה" מגדיל לעשות וקובע בכמה אגדות ופרשנויות לפרקי הבריאה שהמשפחה הראשונה נולדה כולה כבר בגן עדן. להרחבה בנושא למי שמתעניין, אני ממליצה מאוד לחפש את סדרת ההרצאות של פרופ' אביגדור שנאן בתחום ספרות האגדה שהועלתה ליו-טיוב ביוזר של האוניברסיטה העברית בירושלים. הדברים מוסברים שם באופן נהיר ויסודי. כמו כן - איני רואה את הבעיה בין הדתיים כיום לגבי האבולוציה כקשורה בהכרח אך ורק לסוגיית גיל העולם אלא בעיקר לכך שהמדע בכללותו ממשיך לגלות עובדות בתחום האבולוציה ובעוד תחומים שסותרות מידע שחז"ל מסרו לנו במשנה ובתלמוד ובספרות של החכמים שאחריהם. וברגע שנאמר שסמכות חז"ל נובעת מכך שהכול נמסר כבר בהר סיני כ"תורה למשה מסיני" יש לכל אמירה מפורשת או משתמעת שחז"ל טעו או שידיעותיהם היו לקויות באופן כלשהו כמה השלכות: 1) אמירה משתמעת שאם רוצים להמשיך להאמין בבורא עולם יש לקבל את האפשרות שהידע שעבר אל חז"ל לאורך הדורות עבר שינויים כלשהם, או 2) להגיד שאין קשר בין בורא עולם ומושלמותו ומושלמות בריאתו ובין מה שמסרו בני אדם זה לזה ומכאן יכול להתפתח ויכוח אדיר על האם בימינו אנחנו אכן מחויבים לקבל כקדושה הלכות שקבעו חז"ל ומאוד מקשות, בעיקר על נשים, לתפקד בעולם המודרני. וכן 3) קיצוניים בהשקפתם החילונית/אתאיסטית יגידו חד-משמעית שהבורות של חז"ל או הטעויות שעברו אליהם עם הדורות מראות שאין בורא לעולם כי אחרת הוא היה אומר להם את מה שמדענים מכל התקופות, גם לפני ובזמן חז"ל, ידעו וסותר את הידע שחז"ל מסרו. וכן, אני מודעת לדרך התירוץ הנהוגה כיום אצל המתחמקים למיניהם (לפי דעתי) מדיון לעניין שמתחילים להגיד שהכול הוא "סוד" או כרוך בצורך ברמת ידע מעמיק לפני שמבינים למה התכוונו חז"ל. ניחא. בזה מבחינתי סיימתי את הדיון. תודה לך על דבריך המעניינים

למעלה