לאכול עם כפית

BAMBAMBA

New member
לאכול עם כפית

שלום, בני בן השנה ו 8 חודשים מסרב לאכול עם כפית או כף... הוא רגיל לאכול עם היידים (כולל אורז ופתיתים...) וכל ארוחה נמשכת שעה ואף יותר. אני כבר תקופה מנסה ללמד אותו לאכול עם כפית ע"מ שישבע ומעט נימוסים. ניסתי בהמון דרכים "מפתות" וקניתי לו כל מיני סוגים של כפיות (צבעוניות, פלסטיק, בדמות דורה וכו') אך שום דבר לא עזר. האם יש למשהו רעיון או עצה מנסיון? תודה מדלן

Nataly28

New member
לדעתי האישית זה יבוא לבד

כשהוא יהיה מוכן הוא פשוט ידרוש את הכפית או את המזלג בלי לחץ...

נטלי! יש לי שאלה אלייך

שאלת פעם בפינת ההתפתחות ב"הורים לתינוקות" מה לעשות כשהילד סוחב דברים שבוודאות כבדים לו... את זוכרת אולי מה הייתה התשובה של ענת?
תודה!

Nataly28

New member
אם אני זוכרת נכון היא אמרה:

לתת לו להרים ושאין מה לעשות... כלומר בכללית היא לא התרגשה מזה, אחרי הכל אם הם מרימים אז הם יכולים...

אז תתני לו!

אחרי שאני ניסיתי להעביר הרבה זמן את הילד שלי לכפית בלבד.. פשוט השתכנעתי שהוא לא מוכן וזהו..(הוא כמובן יודע לאכול מכפית,כף או מזלג) אבל הרבה יותר טעים לו לאכול עם הידיים... כך שלי אין כבר בעייה עם זה.. ואגב שלי עוד חודש+ יהיה בן שנתיים..

BAMBAMBA

New member
באמת?

מה אתן חושבות שזה יבוא לבד????????? כל כך הרבה ניסיונות...

זה יבוא,אל תדאגי

עוד אף אחד לא אכל עם הידיים בצבא(איזה משפט של פולניות נכון?!?) תאמת אני מעדיפה לאכול אם הידיים,תנסי את זה ,זה דווקא נחמד..(באמת!) אומנם לא מעיזה לעשות את זה אבל זה כיף.. אגב כשאני לא בסביבה תומר אוכל יפה עם כפית ולרוב עושה קונצים רק לידי.

פלגיה

New member
זה לא הזמן לנימוסים

שלבי אותו בארוחות המשפחתיות, ואז מתוך חיקוי הוא ירצה לאכול "כמו גדול" (ודווקא לא בכפית צבעונית - אלא בכפית "של גדולים"). בינתיים - הידיים הן כלי מצויין, ומהכפית האוכל נופל כל הזמן.

tookmy

New member
אצלי היא גם אכלה עם הידיים

כולל אורז ודייסה. לקח המון זמן כל ארוחה. עכשיו בגיל 3 היא אוכלת עם כפית בדרך כלל, יש דברים שעדיין מעדיפה ביד כי זה חתיכות שאפשר להחזיק ביד (נניח ביתה חתוכה) אבל לרוב מעדיפה כפית.

למעלה