לאיתן גלזר

Eyal Ron

New member
לוס אנגלס ואומניות לחימה

קודם כל תודה לבודוקאן נכון זה מקובל לקרא לריתוק טאטה שיהו קאטמה וטעות שלי ...למה זכרתי קאמי ? אני חושב שזה לפי הכוון,לא נורא אבל מעניין לשאול מישהו כמו יונה מלניק שמתמחה בקרקע . איתרתי את מוני אייזיק והוא נמצא בטורונטו ומזה להבנתי כ18 שנים מלמד שם. לגבי הערות...חבל והייתי מעדיף להתיחס מיקצועית לכל עינין בפורום ולא כצהובון רכילותי...אין בושה בלהרוויח את לחמך !! שעה של איש היי טק בחברה שלי מוערכת ב80 דולר,שעת עורך דין כ 100 דולר ומכאן תלוי כמובן ברמה,יש רואי חשבון או בעלי מקצוע שגובים הרבה יותר מכך ולכן אין כל בושה אם מורה מיקצועי ברמת ריקסון גרייסי או מוני אייזיק ובהחלט אני שם אותם באותה נשימה....למי שלא מכיר יעל ארד היא מתלמידותיו של מוני איזייק בעבר וכן רבים וטובים אחרים . מהיכרותי איתו הוא אחד המורים היותר מיקצועיים בשעתו בארץ שלא מצא את מקומו בביצה ובשרלטנות שרובנו ערים לה וצורת הכתיבה וחוסר הפירגון שלעיתים אנו עדים לו בפורום הוא דוגמא לכך מוני אייזיק היה אלוף ישראל מעל 10 שנים ברציפות במשקל מעל 90 קג,מאמן מדהים ואיש נעים הליכות,ואם מישהו רוצה לבקר קודם שיגיע להישגיו כספוטאי ,כאומן לחימה,כמאמן וכחבר ! לגבי היום הייתי באימון אצל דן אינוסאנטו שוב אגדה מהלכת איש מעל גיל 65 !! על המזרון כל יום,איש לחימת סכין ממדרגה ראשונה ! היה מענין לפגוש שם את אריק פולסון שמלהפתעתי הוא גם תלמיד של אינוסאנטו וגם מאמן שם,כמו כן פגשתי בחור שמתברר שהוא מעל 50 והוא נמנה עם "תופעת " הדוג ברוטרס וגם הוא מלמד שם ויצא לי לעבור שם אימון סילאט לראשונה בחיי. זהו להיום אני אבקר פה בעוד מספר מועדונים ואנסה לספר,אתמול עברתי הטוקיו הקטנה אבל המכון לאייקידו שהומלץ לי שם היה סגור אז להיום שלום

Eyal Ron

New member
לאיתן גלזר

לגבי האימון היחיד לפי מה שעברתי בשלושה ימים שאני פה כך שזה לא מדעי... מספר דקות של היכרות בהן המאמן שאל אם יש לי ידע בקרקע והסברתי לו שגודו...הוא יתענין איפה ואם מי וכך הגענו למוני ואז הוא סיפר לי שהוא מכיר אותו והראה לי תמונה שלהם יחד למחרת. הוא ביקש ממני ליהיות רגוע ורצה לראות את רמתי בקרקע על ידי "ספרינג "קצר בו עשיתי כמיטב יכולתי והוא פשוט אומן שיווי המשקל ושיחק איתי כמו אם ילד...ואחרי שתיים שלוש דקות שניראו לי כנצח...הוא פסק - אוקקי בו נתחיל.... משם הוא עבר לחימום שמשלב מתיחות משהוא מדהים כמו יוגה בתנועה שהבנתי שריקסון מתמחה בזה וכסיים את החימום הייתי צריך הפסקה לנשום ולהתאושש....חזרנו ואז הוא עבר על טכניקה של מעבר גארד על ידי שליטה ברגליים ופשוט הרגשתי כמו צב על הגב...הוא הצמיד את הרגליים למזרון ,קשר אותם באמצעות אחיזה של רגל ומעבר היד הקושרת לרגל השניה כך שנוצר לחץ ולא היתה לי כל אפשרות להשתמש ברגליים והניטרול הזה נתן לו לעבור את הגארד לי ללא כל מאמץ. משם הוא עבר איתי על טכניקה של סייד מאונט וקונטרול מהצד,תירגלתי את זה כדי הרבה פעמים...ואז הוא חזר ל"ספארינג" ועד סוף השיעור הוא פשוט השתעשע בלשנות ממצב למצב ושליטה מוחלטת שלא דרשה ממנו כל מאמץ ואיו אני נפחתי נשמתי... לסיום עשינו מתיחות ותרגילי גמישות.זהו האימון הראשון ותבניתו של האימון עם ריקסון כפי שאני עברתי. 300 דולאר ושווה כל רגע !! הייתי שמח אילו מישהו ברמה של יונה מלניק היה פותח קבוצת גודו שעושה רק קרקע !! הביקור פה שינה לי הרבה דברים ודיברתי אתמול עם הדירקטריון של החברה שאני שותף לה והייתי שמח איו יעברו המשרדים שלנו לכאן ולא לחוף המיזרחי,זה בהחלט יכול ליהיות חוויה לי לגור פה מספר שנים ולהתאמן כאן... זהו שבוע הבא חוזרים הביתה לישראל ונראה מה הלאה...

ש מים

New member
לאיל רון: עבודת קרקע

דני וקסמן (דאן 6 מהקודוקאן, ג'ודו ואחד השיהאנים בנינג'יטסו) מלמד ג'ודו בעל מאפיינים מאוד דומים לאלו שאתה עשית. מדובר בתירגול ג'ודו מסורתי, לפי פילוסופיית ה- Let-Go, המתמקד בעיקר בקרקע (המון המון קרקע!). בנוסף לכך דני מלמד שם גם נינג'יטסו. האימונים מתקיימים ליד מושב צרופה (בין זכרון יעקב לחיפה, על כביש 4). אם אתה מעוניין ביותר פרטים צור עימי קשר. בהצלחה.

mickeym

New member
שאלה לאייל רון

לריקסון יש ב- LA גם קבוצה, או שהוא מלמד רק שיעורים פרטיים? יכול להיות שאני אהיה ב- ל.א באוגוסט-ספטמבר לאיזה חודש והייתי שמח לנצל את החודש הזה כדי ללמוד ולהתאמן אצל מורה כמו ריקסון. רק מה, שיעורים פרטיים גדולים עלי כספית, וגם בגלל הרמה הנמוכה שלי בקרקע זה לא יהיה פרודוקטיבי כל כך (קצת כמו לבוא לשיעור אצל מייקל ג'ורדן ולבקש ממנו להראות לי איך קולעים).

עבודת קרקע => BJJ

אם אתה מעוניין, אז יש קבוצות בארץ שעושות ג'ו-ג'יטסו ברזילאי (כמעט אך ורק קרקע). רן.

משה קיץ

New member
הגנה עצמית בBJJ

נדמה לי שרוב האנשים שמדברים על BJJ כאן בפורום,מתייחסים לאומנות זו כאומנות שרובה ככולה קרקע. נכון BJJ זו השיטה שמדגישה אולי יותר מכול שיטה אחרת את עבודת הקרקע,והיום הדעה הרווחת(ובצדק),שאנשי הBJJ הם אנשי הקרקע הטובים ביותר.אך עדיין יש לזכור שאומנות הגרייסי ג'יוג'יטסו זו אומנות לחימה בעלת רבדים רבים,מה שהופך אותה לאומנות שלמה. בBJJ יש סילבוס שלם ומאורגן של הגנה עצמית בעמידה.טכניקות נגד אגרופים שונים,תפיסות,אחיזות,חביקות,בעיטות,סכינים,אקדחים ועוד. ישנם מספר מכות כמו:מרפק,מכת יד פתוחה,HAND CHOP ואף מעט בעיטות. טכניקות הטלה והורדה לקרקע וכמובן עבודת קרקע,עם דגשים מסוימים ומותאמים לנשים במצבי אונס,עבודה מול מכות בקרקע(ולא רק אחיזות) וכו. טקטיקות ללחימה מול יותר מיריב אחד. מגוון בריחים בעמידה. מועדונים שלא מלמדים עמידה בדגש על הגנה עצמית,לא מ ל מ ד י ם גרייסי ג'יוג'יטסו.(אלא משהו אחר(מזכיר לי את הדיון על ההבדל בין ספורטאי לאמן לחימה)). משה קיץ

משה, אני הבנתי זאת אחרת

אמנם מעודי לא עסקתי בג'ו ג'יטסו ברזילאי, אבל ממה שהבנתי מבחור שעושה זאת, 95% מהאימונים הם תרגילים שמתחילים בקרקע - האחוזים הנותרים הבודדים, עוסקים בכיצד להוריד לקרקע (מעמידה).

משה קיץ

New member
לא הבנת טוב סלבו

אני לא מכיר את הבחור(בעצם אולי כן,אם אדע את שמו),אך המסטר שלי הוא רויס גרייסי וזו דרכו ודרכה של משפחתו שפיתחה את השיטה. ציינתי שישנם מועדונים וזרמים שיותר מתעסקים בצד התחרותי(שהוא חשוב ביותר ומנת חלקנו גם),ומזניחים צדדים אחרים.אך הגרייסי ג'יוג'יטסו המלא,אלה כל הדברים שציינתי בהודעתי הקודמת.

הוא חמוד לאללה!

קראתי את כל האוטוביגורפיה שלו, והוא נשמע איש נחמד לאללה! בלי שום קשר לאיך הוא בתור לוחם (אין לי מושג). ממש בנאדם. יופי! האפור, שקם מוקדם מדי.

למעלה