לאינקה,

nissimhania

New member
לאינקה,

(וכל אחד אחר שמעוניין לענות...) הייתי רוצה שתסביר לי איך אתה רואה את מקומו של ה"אני" ביחס לעולם. האם יש "אני"? אם כן, עם מה אותו "אני" מזוהה? אם לא, כיצד תוכל לתת מטרה לחייך? ושאלה אחרונה: סביב מה סובב העולם? (אני מקווה שהאחרונה לא תמוהה מידי...)

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מקומו של ה"אני" בעולם

העולם סביבנו מתנהל בדיוק מוחלט. לא ניתן להזיז אטום אחד ביקום ללא תיאום ואיזון מושלם של כל העולם סביבו. אם כן - האם ניתן לומר כי "אני" עושה דבר מה כאשר כל היקום בעצם משתתף באותה פעולה? אנו מייחסים לעצמנו את האישיות שלנו, את הפעולות שלנו, את הגוף שלנו... אבל אפילו הגוף והאישיות אינם פועלים על פי רצוננו. לגוף יש מיליוני תהליכים שאין אנו מבקרים, אלא "הטבע", איננו שולטים באישיות שלנו ולא במחשבות שלנו. אז כיצד נוכל לומר ש"אני" שבגוף ובאישיות הללו הוא "אני"? עקרון ה"אני" מבוסס על הנחת היסוד בתפיסה שלנו. עצם ה"תפיסה" של דבר מה מניחה שיש "תופס" ויש "נתפס". שנה (או השתחרר) מן התפיסה הזו - וה"אני" פרח כלא היה. לצורך כך יש מדיטציה, קואנים, אימונים, לימוד, מיצוות... וגם כל פעילות החושפת את המגבלות והפרדוקס של התפיסה ומקשרת את האדם למשהו "גדול יותר". האמת היא כי אינך נותך מטרה לחייך. חייך הם אלו הנותנים לך את המטרה, ובצורה פשוטה: אי שם עמוק אך קרוב בתוכינו אבל מסביבנו קיים אושר מוחלט שהוא הוייתינו השלמה, ואין לנו כל ברירה אלא לשוב אליו. ולגבי העולם הסובב - הוא סובב סביב התפיסה כמובן. הרי בלעדיה אין לשאלה זו כל מובן.

שששלום

New member
אם יש איזון בעולם

למה יש מלחמות, כדי לווסת את רמת האוכלוסיה? אנו אמורים לשאוף לאיזון הוא לא מובן מאליו. אם נקבל דברים כמובן מאליו מה ימנע מה"רעים" להשתמש בפצצת אטום כמו שנעשה בעבר אבל ביתר עוצמה? היכן האיזון עליו אתה מדבר? האני הוא פשוט אגו. כשנסיר את האגו לא יהיה אני אינדיבידואל כי אם נוכל להיות לחלק מהאיזון הקיים בעולם.

היי ששלום ברוך בואך../images/Emo24.gif

לדעתי האישית: כשנסיר את האגו שזאת 80 אחוז העבודה הקשה שלנו נגיע אל העצמי שלנו, או אז נצטרך להשקיע עוד חמישה עשר אחוזים לפרוץ אל האני שלנו ואו אז יקרה הנס ונגיע אל הלי שהיא נשמתנו...רק חמישה אחוז של עבודה קלי קלות... אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

R2

New member
לאינקה

הרי אתה לוחם אז אם הפסדת בקרב,האם כך תעזוב את המלחמה אם כן אז האיזון במידיטציה יופר. אולי תשקול שנית

R2

New member
הסינים מספרים

שכאשר נלחמים עם מישהו ומפילים אותו, לא צריך לתת לו לעמוד על הרגליים יותר.מפני שהוא התנסה בללחום בך והפעם הבאה יהיה הרבה יותר קשה להפיל אותו,אם בכלל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יכולתי לומר לך

שזה נכון לשני הכיוונים, אבל היום אתה בטח כבר יודע זאת בעצמך. במקום זאת אומר לך שהמנצח הוא לא זה שהביס את יריבו, אלא זה שלמד מכך שיעור חשוב על עצמו - כך שני הצדדים יכולים להיות מנצחים. יש בחיים הרבה יותר מאנרגיה שיתופנית, ידידי היקר. באהבה,
אינקה

nissimhania

New member
../images/Emo13.gif

חידדת את השאלה במקום לענות עליה... את מי אני משרת אם אני משחרר את תפיסת ה"אני"?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif לשאלה הזו יש משמעות רק כל

עוד תפיסת ה"אני" קיימת. לאחר מכן קיים רק מה שמרכיב את התפיסה: מודעות טהורה, ואז לשאלה אין שום משמעות... כל זמן שהמודעות מפוצלת בדימויים בתוך עצמה היא מתפקדת כתפיסה ותחושת ה"אני" נוצרת מתוך הקיטוב הפנימי שדיברתי עליו. כשהדימויים "מתנקים" (הפיצול הפנימי "מתאחה") סופית - התודעה קיימת כעצמה וכאושר מוחלט.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אתה לא משרת...

אתה המלך!
התפיסה היא ש"משרתת" את הצורך של עצמה בידיעה עצמית - ונכחדת כמו כמו הדרקון האוכל את זנבו...

nissimhania

New member
ואתה לא הגיוני...

אבל על הגיון כבר דיברנו, והסכמתי שהוא מהווה לעיתים רק מכשול. מה שמוביל אותי לשאלתי הבאה: איך אני אמור להבין אותך אם אינך מדבר בהגיון?? אם כל מה שאנחנו יכולים להיות בטוחים בו הוא שאנו טועים, איך אפשר להתפתח?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif להיפך

אני הגיוני עד אימה. ניתחתי את מערכת המודעות האנושית (שלי...) והגעתי למסקנה על כי הוא תפיסת חושים בלתי מהימנה ופרשנות הכרתית מותנית, על כן - במה אוכל להאמין? מה אדע באמת? בנוסף ניתחתי את משמעות הנסיון "להבין" את המציאות ואת עצמי דרך דימויים שהם עצמה שרירותיים, והגעתי למסקנה כי פעולה כזו היא בלתי אפשרית מבחינה הגיונית גרידא. ובודאי משום שהמחשבה פועלת על פי תיאור המציאות - והתיאור לעולם אינו הממשות עצמה - ולכן אינו ידיעה שלמה. יתר על כן, "ניתחתי" את מבנה המחשבה וה"ידיעה" והגעתי למסקנה כי כדי שיהיה מה "לדעת" צריך דואליות, אך דואליות כזו אינה יכולה להתקיים באמת אם אין יחסי גומלין בין התופס לנתפס, על כן אפשר לראות את שניהם כחלק ממערכת כוללת יותר - וזו אינה דואלית שכן היא כוללת את "שניהם" כאחד. אתה שואל כיצד ניתן להתפתח, ואני שואל אותך לאן? בשאלת ההתפתחות מובלעת הנחת יסוד כי אינך מפותח, הנחה הנשענת על הנחות יסוד רבות אשר גם הן בתורן אינן מוכחות. ההתפתחות היחידה אשר אני יכול לראות מול עיני אינה התפתחות כי אם התפכחות. אם אך נבין כי ה"חשיבה" בדימויים אינה מסוגלת בשל מהותה לענות על הצרכים להם היא משמשת, אולי נוכל לגעת בסוג אחר של "ידיעה" אשר אינו תיאור המציאות אלא הנגיעה במהות עצמה. הבנה כזו מוותרת בעצם על החשיבה כתהליך קוגניטיבי ועל כן עצירת המחשבה וה"מדיטציה" נובעות ממנה במישרין ובקלות... והנה ה"הארה" בהישג יד. הארה שהיא נגיעה במהות הבלתי דואלית של הכל.

כרגיל - תשובתך נראית לי כל כך

מדוייקת, מושלמת ובהירה... ואחר כך אני פשוט לא מבין
איך אחרים יכולים שלא להבין אותה, או לחשוב שהיא מעורפלת...

האני האמיתי שלי../images/Emo22.gif../images/Emo24.gif

היי ניסים!!! האני נמצא שמונים אחוזים אחרי קליפת האגו החיצוני הקשה. אם נסתכל על נשמתנו כליבה של אגוז מלך נמצא שהיא מכוסה בקליפות קליפות. אז האני נמצא מתחת לקליפת האגו החיצוני. מכוון שבני האדם נוגעים אחד בשני בקליפותיהם בעיקר אז יש מגע של אגו באגו והאני האמיתי מתחבא ומסתתר מאחורי הקליפות. גם אם אני אגיע למצב שפרצתי את האגו שלי והגעתי לאני האמיתי שלי עדיין לא סיימתי את המסע מכוון שהליבה התוך הינה נשמתי=לי אם אתייחס לאגו הוא למעשה רק אחוז אחד מכל הישות שלי ושאר המרכיבים מהווים 99 אחוזים. אז במה אנחנו בכלל מתעסקים?... אגו באגו?... אנחנו נוגעים רק בגד בבגד. אם אדע את נשמתי אדע את תיקוני ואז אדע את מטרתי או מטרותיי בעולם הנוכחי בו אני נמצאת. העולם סובב סביב השמש לא? השמש בעיני היא מקור אור. ללא השמש היינו חיים בחשכה. בשמש יש טוב ויש רע. יש חיות ויש סיום. אם העולם סובב סביב השמש וניזון ממנה כנראה שגם אנו סובבים סביב נשמתנו ועלינו ללמוד להיות מוזנים ממנה. והיקום שלנו סביב מה הוא סובב? אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

למעלה