לאין להמשיך?

asaf162

New member
לאין להמשיך?

שלום לכולם אני למדתי בבית הספר c אני יודע גם vbs עכשיו רציתי להתחיל ללמוד לפתח בסיסת ווינדוס אני רוצה ללמוד c++ אבל לא הבנתי מה ההבדל בין c++ visual c++ אשמח לפרטים, תודה...

The Albatross

New member
++Visual C היא סביבת פיתוח

ל++C. היא כוללת מהדר, מקשר, עורך קוד ועוד הרבה כלים שימושיים אחרים ליצירה מהירה של קוד.

selalerer

New member
עוד קצת פרטים:

++C זאת שפת תכנות בעלת תקן. הצורה הבסיסית ביותר לתכנת בה (וברוב השפות) זה ליצור קובץ טקסט (עם סיומת cpp בד"כ) ולשים בו קוד בשפת ++C ולאחר מכן להריץ את הקומפיילר כאשר שולחים לו כפרמטר את הקובץ. הוא קורא אותו והופך אותו לקובץ הרצה אשר כתוב בשפת מכונה (למכונה אליה הקומפיילר מיועד). מכאן ניסו ליצור מנגנון יותר נוח ולארוז את כל העסק באריזה אחת. יצרו IDE שזה קיצור לIntegrated Development Environment כלומר "סביבת פיתוח משולבת". חבילה כזאת כוללת בד"כ עורך טקסט, קומפיילר ודיבאגר אשר עובדים במשולב באופן חלק ונוח. ++Visual C זה IDE לתכנות בשפת ++C.

asaf162

New member
אוקיי ...

הבנתי ש c++ זו השפה ו visual זה הסביבה איזה עוד סביבות פיתוח ישנם עוד ואיזה הכי פופולרית ואפשר גם איזה ספר ללימוד c++ ראיתי את זה visual c++.net מה אתם אומרים?

ilankt

New member
יש את ++DevC

שזה חינם, ודי נוח, כמעט נוח כמו ++VC. בקשר לספר היה פה שרשור, לא מזמן. אם זה ספר בעברית שאתה רוצה, אני ממליץ לך "++C כשפת אם" למרות שאנשים משום מה לא אוהבים את הספר.

selalerer

New member
אין, כמעט, מחלוקת ש VC הוא הIDE ה

טוב ביותר שקיים לסביבת חלונות, אבל בהחלט לאט, לאט, קמים לו מתחרים. בזכות אופנת הקוד הפתוח שבאה עלינו לטובה (לפחות לטעמי) חלק מהמתחרים הם בחינם ואפילו ניתן לראות את הקוד של הIDE עצמו, שזה פטנט נחמד בפני עצמו. תוכל להתחיל לחפש בsourceforge.net אחר IDEים בקוד פתוח, או סתם להשתמש בgoogle.

asaf162

New member
אני רוצה ספר

מה אתם אומרים על זה? על מה אתם ממליצים?

selalerer

New member
בספר הזה מניחים שאתה כבר יודע...

... ++C ורק (או בעיקר) מלמדים אותך להשתמש בIDE. ספר מצויין ללימוד ++C הוא ++Thinking in C, חפש באינטרנט ותוכל להוריד עותק או לקנות אותו אם תרצה.

asaf162

New member
לא נראה לי סתכל מה כתוב

"ספר זה מיועד ללימוד Visual C++.NET מהתחלה"

DadleFish

New member
אתה טועה,

בדוק את תוכן העניינים של הספר ותראה שאין שום התייחסות ל-++C.

asaf162

New member
אוקיי אם אתה אומר...

אז הבנתי שהספר מלמד איך להשתמש בו ובסביבת העבודה של ה visual אז נראה לי שזה הספר השני שאני יקנה קודם אני יצטרך לדעת c++ יש לי רקע בתכנות (c,vbs,js) אז איזה ספר יכול ללמד אותי c++ מבחינה תחבירית (לא ספר באנגלית כי זו לא השפה החזקה אצלי :) ) יש פה רשימה נראה לי הראשון מה אתם אומרים?

DadleFish

New member
אין הרבה טעם להמשיך.

אם אתה לא יודע אנגלית, יש לך שתי ברירות - לוותר על תכנות כמשהו רציני, או לשפר את היכולות שלך באנגלית. ספרים טכניים על ++C (או על כל דבר אחר) באנגלית הם לא ספרות יפה. מדובר באנגלית סופר בסיסית. האנשים שכותבים אותם יודעים שהם נקראים בכל העולם, ולא יסבכו אותך במילים קשות מדי. אין טעם לקנות ספרים בעברית. הם בד"כ מלאים בשגיאות (בין אם מקוריות ובין אם מתורגמות...), הם בד"כ מיושנים, ובאופן כללי פשוט גרועים. אם תלמד מהספרים האלו, תוכניתן טוב אתה לא תהיה.

selalerer

New member
קצת חריף מידיי, לא?

אומנם, בכדי לתכנת ברצינות, אכן דרוש ידע בסיסי באנגלית (או המון כסף לשלם למתורגמן), אבל בשלב זה של הלימוד, אפשר לפי דעתי להתחיל ללמוד בעברית, עם החומרים שיש. מספר אחד תבין קצת פחות, מספר אחד קצת יותר, הדבר החשוב ביותר שתלמד זאת היכולת המחשבתית, וההנבנה של מה זה תכנות ובמה זה כרוך. בקיצר, תלמד אנגלית אבל אתה יכול בינתיים להתחיל ללמוד תכנות. המלצות על ספרים לא סביר שתשמע פה, כי אכן רוב הספרים בעברית גרועים.

DadleFish

New member
לדעתי,

הבעיה היא שתחילת הלימוד היא תקופה קריטית בחיי התוכניתן. הוא מגבש את דרכו לעתיד. כשהוא לומד מכל מיני דרעקים שלא יודעים על מה הם מדברים, התוצאה היא בהתאם.

The Albatross

New member
../images/Emo26.gif

הבעייה, לדעתי, בספר ++Thinking in C, היא שאקל מסביר לא רק את הצד של ++C בעניין, אלא גם את איך עשו את הדברים קודם, בC. אם תצרף גם את העובדה שהאנגלית שלי היא לא הצד החזק אצלי, תקבל את העובדה שחלקים מסויימים מהספר לא הבנתי איך לעזאזל צריך להגדיר struct ב++C. עם typedef או בלי... זה הדבר היחיד שהציק לי בספר הזה. אם היו משמיטים ממנו את חלקי הC, הוא גם היה חוסך זמן בקריאת החומר, וגם חוסך זמן בלהבין למה התכוון המשורר.

DadleFish

New member
חשוב מאוד לדעת את הרקע של C,

כדי להבין חלק מההחלטות שנעשו ב-++C. תראה, אתה בוחר לעצמך את הרמה שלך. אתה יכול להיות תוכניתן ממוצע, שיודע ש-X עושה ככה ו-Y עושה אחרת, או שאתה יכול להיות תוכניתן מעמיק יותר, שמבין מעבר. הכל תלוי בך. אקל מניח שאתה מהסוג השני - זה שלא מקבל דברים בלי חקירה מעמיקה - וטוב מאוד שכך.

selalerer

New member
אני מאמין בציפור אחת ביד.

הוא לא מתעניין באנגלית, הוא ילמד אותה תוך כדי מתוך צורך, אבל אם עכשיו הוא יטביע את עצמו באנגלית, יש סיכויים לא רעים שהוא יתיאש מהלימוד לחלוטין היות וזה נושא שלא מעניין אותו.

gmorphus

New member
אף אחד לא אמר שהוא צריך להתחיל

ללמוד אנגלית. אנגלית של ספרי לימוד שכאלה היא מאוד פשוטה. מה לעשות, כדי להתקדם בתחום הוא יהיה חייב לדעת אנגלית. בין אם זה כדי לקרוא ספרות בנושאים שבהם הוא רוצה להתפתח ובין אם בעתיד זה יהיה פגישות אם לקוחות מחו"ל. ++Thinking in C כתוב באופן שוטף וקריא. אני מסכים עם אלדד, שאם הוא מתחיל, ורוצה להיות מקצועי שיקרא את הספר הזה. אולי יהיה לו קצת קשה, אבל אם הוא לא יתיאש הוא ירוויח שתי ציפורים: לימוד ++C ושיפור ניכר באנגלית (לפחות הטכנית). דבר נוסף שמאוד טוב בספר הזה, הוא זה שהוא מעמיק גם בתחום התכנות מונחה עצמים ומכניס אותך לעניינים כבר מההתחלה. בהצלחה!

asaf162

New member
ואו אני לא עד כדי כך גרוע...

באנגלית אני יודע אנגלית אבל לא ברמה כמו לקרוא ספרים אם אתה אומר שהספר זה יותר טכני בלי מילים קשות אז יש מצב אני יכול לנסות אולי יש לכם תקציר של הספר שאני יוכל לראות אם אני מבין

למעלה