לאיך לעודד אותו?

mria1234

New member
לאיך לעודד אותו?

חבר שלי מתגייס בספטמבר, הוא עתודאי והיה אמור ללכת למפא"ת. אתמול הוא קיבל טלפון שבגלל שהוא לא עבר את הסיווג הבטחוני הדרוש, מעבירים אותו לחיל החימוש. וזה המקום שהוא הכי לא רצה להגיע אליו, ומבחינתו זה הכי גרוע. הוא די מדוכא עכשיו, לא בא לו חלצאת , לא גלום. ולבוא אליו היתה ככה סתם אני גם לא יכולה. אין לי מושג אפילו מה לייעץ לו עקב העובדה שאני בעצמי לא עושה צבא. איך הייתם מעודדים אותו?

rainbowgirl

New member
אני יכולה לספר לך על חיל חימוש.. :)

בעיקרון,הוא יכול להשתבת גם בסדנאות חימוש שאת זה אפשר לדמה למוסך מאד מאד גדול שנותנים מענה אחזקתי לאיזור בו הם נמצאים. למשל-סדנת חיון-לכל איזור אילת. הוא יכול להשתבץ בגדודים,ששם תקווי שהוא ישתבץ,ויהיה במחלקת חימוש,שבדרך כלל היא קטנה ומשפחתית.שם הוא יהיה במפקדה של הגדוד,אבל ירגיש יותר משמעותי בגלל שהוא בגדוד. אני מכירה המון חיילים שלקראת סוף השלוש שנים הצליחו לבטל את שאר השמן שהם חתומים מראש,אז שלא יתבאס... איפה הוא גר?

mria1234

New member
שנינו מראשון

אבל מבחינתו זה בזבוז זמן. אממ בכל מקרה, מה הסיכוי שיתנו לו תפקיד טוב, בסיס קרוב לבית ויחזור יומיות?

dandi99

New member
התעקשות,התעקשות ובעיקר...

התעקשות! אני הייתי אמורה להיות עובדת מעבדה כימית (עזבו את זה שאני וביולוגיה/כימיה/פיזיקה לא מסתדרים בשיט') למרות שאמרו לי לפני שהתגייסתי שאני אמורה לעשות משהו אחר (ובגלל זה גם קראו לי יומיים לפני לעשות בדיקה בטחונית) , התעקשתי התעקשתי התעקשתי והגשתי טופס 55 ושיגעתי בעצם את כולם בקורס עד שפסלו לי והעבירו אותי למקום אחר. אמנם אני היום רלשית אבל במקום טוב עם אנשים איכותיים ושמחה הרבה יותר מאשר אם הייתי עובדת מעבדה כימית,(אני בבסיס גם פתוח וגם סגור מי שרוצה נשאר לישון). בכל אופן זה תלוי גם לאיזה בסיס הוא נופל...הייתי עוזרת לך בשמות של בסיסים קרובים שהוא יכול לבקש להיות בהם אבל אני קצת מוגבלת בכל מה שקשור לחיל הירוק...נו חיל האויר =] . שיהיה בהצלחה!

ענבל1693

New member
התעקשות בהחלט!!

המקרה שלי דיי דומה לשלך...אני גם לא בצבא אבל חבר שלי כן. הוא בבסיס תותחנים בשבטה ואמרו לו שבגלל שיש לו יותר מדיי סעיפי ראיה הוא לא יוכל להיות בתפקיד שרצה. עכשיו הוא מנסה לצאת משם דרך קבן אבל להגיע לקבן זאת חתיכת דרך..שבוע מייאש עבר עליי ועוד שהוא סוגר גם השבת הזאת..עומד לעבור עליי עוד שבוע קשה במיוחד..אבל כל מה שאני אומרת לו כדי לעודד אותו בעיקר זה לא להתייאש, ולהתעקש כמה שהוא יכול ולא לוותר בשום פנים ואופן

למעלה