לאיזו מסגרת כדאי לשלוח את הילדים?

זו לא המשמעות של קיום.

גם הבת שלי יודעת שאלוהים קיים בדיוק כמו שקיימות רוחות רפאים, ערפדים, אנשי זאב, פיות, חדי-קרן וסנטה קלאוס. אני לא מגדירה את זה כ"קיים", ואני גם לא הייתי רוצה שתבלבל בין דמיון למציאות, בין אמונה לבין אמת.

xfwind

New member
אני מבין רק בבנים...

barbur

New member
שלום לכולם

בדומה לכך שאפילו מדינות שלא מתקרבות לאלפית מהמוסר שיש לעם ישראל מעיזות להכפיש ולגנות אותו מעל לכל במה אפשרית אע"פ שהן מבצעות פשעים נוראיים נגד אזרחיהן ואין להן מושג קלוש בענייני מוסר, כך גם נעשו המון נסיונות להוכיח את אי קיומו של בורא עולם ע"י אנשים שלא למדו ולו אות אחת של התורה הקדושה ולא חשבו בכלל לחפש את האמת אלא שבגלל שהמצוות בתורתו הקדושה מגבילות אותם לחיות בצורה מסוימת הם התאמצו מעל ומעבר להפריך את עובדת קיומו.

ועד היום לא נמצאה ולו הוכחה שחוקה אחת לשקר הכי גדול שהאנושות המציאה וגם לא תימצא בעתיד, ולעומת זאת יש אינספור הוכחות שכליות חד משמעיות לקיומו של בורא עולם ולכך שתורה היא מן השמים ולא נכתבה ע"י בשר ודם והיא מחייבת את כל היהודים, וכך אפילו האדם השכלתן ביותר יסכים איתן אילו רק יהיה לו את האומץ לברר מהי האמת באמת ובשלב הבא שהוא לא מובן מאליו, להתאים גם את אורחות חייו אליה.

אם תשאלו אנשים שחזרו בתשובה תופתעו לגלות שחייהם נהיו הרבה יותר מוצלחים ומאושרים דוקא לאחר שהם קיבלו עליהם עול תורה ומצוות ביחס לעברם, וההגיון לכך הוא פשוט מאחר וברגע שהאדם פועל ע"פ ההנחיות, החכמה והאמת של מי שברא אותו יחד עם כל הבריאה המפוארת הזאת שכל חלקיק בה צועק על קיומו של בורא עולם, ורוצה את הטוב ביותר עבורו הוא יגיע הכי גבוה שרק אפשר בכל תחום ומדד אפשריים, וזאת בשונה מזה שמסתמך על חכמת בני אדם שהיא הרבה יותר מוגבלת ביחס לזו של בורא עולם.

כשם שהשולחן מעיד על הנגר שיצר אותו, התבשיל על הטבח שבישל אותו והמחשב על המהנדס שתכנן אותו ומי שיגיד שהם נוצרו במקרה או ע"י רצף של פיצוצים יתחילו לחשוד בשפיותו, קל וחומר [עצום] שגם הבריאה מעידה על יוצרה, והוכחות חזקות נוספות למי שלא מפחד לגלות את האמת שתעשה לו רק טוב, שיראה את הסרטון הבא שישנה לו את החיים לטובה בעה"י:
https://www.youtube.com/watch?v=uTn2jKM1g_Y

היה סקר שנעשה ע"י אינו יהודי שמוכיח שכמעט כל בזוגות שנישאו בנישואי תערובת אינם מצליחים ולבסוף מפרקים את החבילה אפילו בין מוסלמים לנוצרים. חשוב לדעת שההתבוללות היא אחת הנקודות הכואבות ביותר לעם היהודי בכל הזמנים, והיא נחשבת לשואה השקטה.

לא חסרים בעם שלנו גברים ונשים מוצלחים, איכותיים ונפלאים כדי שנצטרך לרעות בשדות זרים עם מנהגים זרים שלא גדלנו עליהם, ובכך לעשות את אחת העבירות החמורות ביותר בתורה.

אף אחד לא ישלה את עצמו שהוא יכול לחיות בעוה"ז ככל העולה על הרוחו כאילו אין דין ואין דיין ח"ו, בבוא היום כל אחד יצטרך לתת את הדין על כל פרט ופרט בחייו.

ואני הקטן מאחל לכולכם שתזכו להיות מאלה שיקבלו בעוה"ב שכר על מצוות ולא עונשים על חטאים, ושתזכו לטוב ביותר מכל הבחינות הן ברוחניות והן בגשמיות, הן בעוה"ז והן בעוה"ב, ושתזכו לרוות הרבה שמחה ונחת מכל יוצאי חלציכם בעה"י.

הכל נכתב באהבה גדולה מתוך רצון לעורר את המודעות באחד מנושאי הליבה החשובים של העם היהודי בכל הזמים, ולא ח"ו מתוך מקום של התנשאות, כי אף אחד פה הוא לא פחות טוב ממני.

אני לא מחבבת דיונים עקרים,

ואין לי ספק שאתה לא תשתכנע לעזוב את דרך האמונה, וגם אין לי רצון לשכנע אותך לשנות את דרכיך.
אני רק מתקוממת נגד ההנחה שההתנגדות מקורה בבורות.
אני גדלתי בעיר דתית, קיבלתי חינוך דתי, מכירה את כל הטיעונים שהעלת, ובכל זאת בחרתי אחרת. זו גם לא היתה בחירה קלת דעת, עברתי הרבה הרצאות ושיחות עם רבנים ורבניות, עד שהחלטתי מהי דרכי.
אני גם חושבת שדרך ההלכה הרבה יותר נוחה להולכים בה. תמיד יודעים מהי הדרך הנכונה, ותמיד זוכים לתמיכה רוחנית ולמסגרת חברתית. אני לא מוצאת קשיים בשמירת הלכה, ולא עזבתי כדי להקל על עצמי. להיפך, הדרך שבחרתי בה גוררת התלבטות והתחבטות מתמדת. חיפוש הערכים נעשה עצמאית, בלי סיוע ומסגרת. חינוך הילדים מעורר הרבה שאלות, ואכן מוסר חילוני אינו אחיד ואינו צומח כמובן מאליו מתוך המסגרת החינוכית והחברתית.
כבר קרה לי שלא הסכמתי עם סולם הערכים של מורה או גננת של אחד הילדים. אתה היית אומר שזה מתכון לבילבול, וילד צריך לגדול עם מערכת ערכים אחת. אני רואה בזה הזדמנות להסביר לילדים על מגוון דעות בחברה, על שונות, ועל פתיחות.הילדים שלי מכירים גם את מערכת הערכים שלך. הם חשופים אליה מכיוון שהם פוגשים את בני המשפחה שלי, ולומדים גם מהם.
ברור לי שהילדים שלך לא מכירים את מערכת הערכים שלי, ואם זה יהיה תלוי בך, לא יכירו אותה לעולם.
אנחנו לא נגיע לקבוצה שלך כדי לנסות לשכנע הורים להוציא ילדים ממערכת החינוך הדתית למערכת חילונית. אני לא מבינה למה אתה חושב שלגיטימי לעשות את הדבר ההפוך.

אממ... אם מישהו תכנן את האדם אז

הוא גם עשה עבודה דפוקה, וגם כנראה דווקא התכוון שתהיה כמה שיותר התבוללות וכמה שפחות התרבות בתוך אוכלוסייה מצומצמת (כמו יהודים).
או, כמו שנאמר, ברוך אתה ה' בורא הטאי זקס, הדיסאוטונומיה המשפחתית, וכו' וכו'.
אפשרות אחרת היא שהוא לא גרוע במה שהוא עשה, הוא פשוט ממש רע וחסר לב.
לא ממש משנה מה מהאפשרויות נכון, גם אם היה מישהו כזה לא הייתי מבזבזת שנייה מחיי בסגידה לו. אני.מעדיפה בהרבה להיות חלק מהקבוצה שמנסה, בעזרת מחקר מדעי, לשפר את חייהם של אותם "מוכי-בורא".
אגב, פלא בעיניי שנראה לכם לגיטימי לעשות בדיקות גנטיות לפני החתונה במקום להשאיר את הכל לרצון האל. אולי גם אתם מפקפקים בתבונתו של האל הגאון ובעצם כן סומכים על התבונה והידע של האדם שאתה כל כך מזלזל בהם יותר מאשר על האל?

barbur

New member
תגובה

מילא חייבת להגיב אבל למה בצורה כזאת, בפומבי, ועוד כנגד מי שברא אותך ואת כל יקירייך ומחייה אתכם בכל רגע נתון? אפילו כלפי אדם אחר זה לא ראוי לדבר ככה קל וחומר כלפי בורא עולם. אפשר להתבטא בצורה מכובדת גם אם לא מסכימים ומבלי להוריד את רמת השיחה למקום כזה. חבל.

הקב"ה, הדתיים והתורה זה לא שק אגרוף שאפשר לחבוט בו בצורה חופשית מתי וכמה שרוצים. אדם שמרשה לעצמו לבקר את בורא עולם, השגחתו והנהגתו זאת שיא הגאוה, שזאת המידה הגרועה ביותר מכולם, כשאם ילד קטן יעשה זאת כלפי הוריו זה הרי יראה מגוחך (מה כבר הספקת ללמוד שאתה מרשה לעצמך לחשוב שאתה יותר חכם מאיתנו?) קל וחומר כשהאדם ולו החכם ביותר עושה את זה כלפי בוראו, מאחר ופה מדובר בהבדל גדול הרבה יותר.

בנוסף, ההיכרות של אנשים לא דתיים עם בורא עולם, עולם התורה ולומדיה אם לא בכל המצבים אז לפחות ברובם הוא דרך ידיעות וערוצים שמנסים באופן מגמתי ליצור שנאת חינם כלפי כל היסודות עליהם נשענת היהדות.

כל יהודי צריך להיזהר שלא יהיה בחינת אותם יוונים שניסו להשכיח מישראל את התורה ולהפוך אותם להיות כמוהם, שהרי הם נכשלו במשימתם ונמחקו לגמרי מהעולם כמו הרבה מעצמות שניסו להשמיד את עם ישראל ונעלמו לגמרי מהעולם.
אחת המטרות של עם ישראל היא להיות אור לגויים, ושאף אחד לא יפול בפח וישתכנע מאלה שמנסים לשכנע שצריך להיטמע ולהתנהג כמו הגויים ח"ו, כשהמציאות הוכיחה בכל שנותיה בהמון מצבים שבכל פעם שניסינו להתערבב איתם הם בעטו בנו חזק.

אדם לא באמת יכול לשנוא או להחליט שהוא לא מאמין במי שהוא עדיין לא הכיר בצורה אמיתית וראויה, כך שרובם המכריע של הדעות נגד ד' יתברך מבוססות על שטיפת מח של אפיקורסים שמורכבת מנסיונות כושלים להוכיח הוכחות עקרות מתוכן שכולן הוכחו כשקריות, שהרי מי שמכיר ולו במעט את הקב"ה ואת השגחתו לא יכול שלא לאהוב אותו עד עמקי נשמתו ולהיות מוכנים למסור לו את חייו בעת הצורך. כדי לאהוב צריך להכיר וכדי להכיר צריך להיפגש, ללמוד, בלי זה האדם לעולם לא יוכל להגיע לחקר האמת ולמסקנות שיש בהן ממש אלא ימשיך לחיות בשקר של עצמו.

לבורא עולם אין גוף ואין לו דמות הגוף, הוא לא מה שאנחנו מכירים בעולם המושגים האנושי שלנו ביחס לבני אדם בשר ודם. הוא בלתי מוגבל ואין עוד מלבדו, אין בלתו ואפס זולתו, לגדולתו אין חקר ולתבונתו אין מספר. לא מדובר על בן אדם בשר ודם שעלול לבגוד בבן/ת הזוג או בשותף לעבודה אלא על אבינו מלכנו שאוהב אותנו אהבה אינסופית ללא כל תנאי ואינטרס, ומחכה שכולם ישובו אליו אפילו הרשע הגדול ביותר, עד כדי כך שאחד הצדיקים אמר שהלואי שיגיע לדרגה שהוא אוהב את הצדיק הכי גדול כמו שהקב"ה אוהב את הרשע הכי גדול.

אם תשאלי את כל הפרופסורים לרפואה בעולם כולו הם יגידו לך בדיוק הפוך ממה שכתבת לגבי העבודה שאלוקים עשה בבריאת האדם. כמה דוגמאות קטנות - עולם המדע עד היום לא הצליח לייצר דם בכוחות עצמו. אחד ממומחי ממנתחי הלב אמר שלב האדם בנוי בצורה כזאת מושלמת שאי אפשר לשפר אותו מעבר למצב הקיים ובני האדם מוציאים כל שנה דגמים חדשים עם עוד שיפורים ושכלולים ביחס לשנה שעברה. סך כל החיבורים שיש בעולם התקשורת, רדיו, טלפוניה, אינטרנט וכו' לא מגיע לאחוז של סך כל החיבורים שיש במח האדם.

כל מפץ גדול ככל שיהיה לא יכול ליצור חכמה, בינה ודעת, אהבה ושמחה, מחשבות וכוונות, חלומות ותקוות, ועולם מדהים ומופלא שהוא חלק מבריאה משוכללת ומפוארת שמלאה בכ"כ הרבה יופי, פאר, הוד והדר עם אינספור פרטים שמעידים על חכמה עליונה ותכנון מדוקדק עד לפרט האחרון ומאחורי כולם עומד לא אחר מאשר בורא עולם.

השיעור הבא יהיה בשבילכם כמו סם חיים מאחר והוא מוכיח חד משמעית מציאות הבורא וכדאי לכולם לראות אותו:
http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=64389&cat_id=3700

אתה כתבת:

"כשם שהשולחן מעיד על הנגר שיצר אותו, התבשיל על הטבח שבישל אותו והמחשב על המהנדס שתכנן אותו ומי שיגיד שהם נוצרו במקרה או ע"י רצף של פיצוצים יתחילו לחשוד בשפיותו, קל וחומר [עצום] שגם הבריאה מעידה על יוצרה"
ובכן - אם הבריאה מעידה על יוצרה, אז, כאמור - או שהוא גרוע, או שהוא רע וחסר לב.
אני לא צריכה להיזהר מכלום - כי אין אלוהים. ואין לי סיבה לבזבז את זמני על "כתביו" כמו שאין לי סיבה לבזבז את זמני על עוד אינספור דברים אחרים.
אתה החלטת שסבבה לך לבזבז על זה את הזמן שלך ושל ילדיך? סבבה. עשה טובה ורד ממני ומהילדים שלי ותן לנו להחליט מה לבחור ללמוד. הרי אנחנו העגלה הריקה שסוחבת אותך - בלעדינו לא היית שורד ולא היית כותב כאן. לעזוב אותנו בשקט זה רווח נקי עבורך. הילדים שלך יחיו יותר שנים בגלל פיתוחי הרפואה שיעשו אנשים מהמחנה שלנו, שצברו ידע במקום לשבת ולשנן תורה, גמרא או כל בולשיט אחר, וילדיהם לא יזכו למוות ביסורים בגלל מחלה גנטית שאיזה חילוני ימצא לה את הגן, יהיו מוגנים על ידי אנשים שמשרתים בצבא ומתים עבורך, וכו'.
האינטרס שלך הוא לעזוב אותנו בשקט - אל תירה לעצמך ברגל ואל תתיימר לדעת מה אלוהים רוצה. אלוהים מקבל את מה שהוא רוצה - ואותך הוא רוצה, ואותנו לא. אל תחטא בחטא היוהרה ותחשוב שאתה יכול לקבוע מה אנשים יעשו במקומו.

בכל אופן, דבר אחד משותף לשניכם - שניכם גרועים במה שאתם עושים.

אם אתה ב-א-מ-ת רוצה שנזנח את הידע ונלך ללמוד תורה במקום מדע - אל תהיה צבוע. תפסיק להשתמש בטכנולוגיה שפיתחנו, ברפואה שפיתחנו, וכו'. ואם לא - שב בשקט ותודה לאלוהים שהוא ברא אותנו.

iris mom of two

New member
אהבתי

שרשור הזוי כזה מזמן לא ראיתי!
&nbsp
אמונה כזו עוורת גומת לי לתהות אבל זו אני.

barbur

New member
שבוע טוב לכולם

בס"ד

תראו מה היה כאן, בא אדם כדי לתת עצה לא מחייבת עם כונה טובה, כתב בפורום שבו נמצא ציבור כללי יקר וקדוש, והוא הותקף על עצם היותו דתי, והרי אחת התלונות הצודקות של הלא דתיים כלפי הדתיים זה שזורקים עליהם אבנים כשהם נוסעים בשבת ומחללים בכך את אחד מקודשי השם, ואת זה כל דתי אמיתי יגנה. זאת לא הדרך, שנאמר: "דְּרָכֶיהָ דַרְכֵי נֹעַם וְכָל נְתִיבוֹתֶיהָ שָׁלוֹם" (משלי ג, יז), אבל האם זה לא מה שהיה כאן מצד כמה מהכותבים כלפי אדם שבא לכאן עם רצון טוב כדי לתרום לפי מיטב הבנתו בלי לבקש כסף או תמורה כלשהיא ח"ו? אפילו אם זה לא משקף את תפיסת עולמכם, זה עדיין לא תירוץ לתקוף אותו ולומר את הדברים הכי חריפים שמציגים לכאורה את ההבדלים בין שני המחנות הדמיוניים. מה תגידו על אדם שבסה"כ נשאל איך להגיע לכתובת מסוימת וזה גרם לו לתת נזיפה לשואל ככל העולה על רוחו בהתאם למגזרים אליהם הוא משתייך וכו'...

הנושא עליו נכתב היה קשור לעניני חינוך ומספיק לי שאדם אחד הפיק תועלת מהדברים כדי שארגיש מסופק. לא היה פה כל נסיון לומר אנחנו יותר טובים מכם, שאילולא כן זה היה כישלון מצד כותב כזה, שהרי היהדות מלמדת אותנו שאסור לאף אחד לחשוב שהוא טוב וצדיק יותר מכל יהודי אחר, ומשה רבינו הוא הדוגמא המפוארת ביותר לכך. גם אין דבר כזה אנחנו ואתם, שהרי כל ישראל זה גוף אחד ואחד מהדברים שגורמים לנו להיות הכי חזקים זאת דוקא האחדות וזאת בדיוק הסיבה שפרעה פחד מעם ישראל כשהוא ראה אותם מאוחדים והוא גם הראשון שרא לנו "עם ישראל" ללמדנו מה הופך אותנו לעם אחד ומאוחד, והדברים שנכתבו כאן לצערי הם כמו נעצים בגלגלי העצמה והחסינות של ישראל. חבל שדוקא הדברים שצריכים לאחד בינינו יהיו אלה שמפלגים אותנו ח"ו. אין בכתיבה שלי כדי לבוא ולכפות את הדברים על הציבור היקר של הקוראים ואני סומך עליהם שידעו לקחת את הדברים למקומות הנכונים כל אחד כפי הבנתו.

העובדה אם אדם מסוים שירת בצבא אם לאו אינה צריכה להגדיר אותו ועד כמה הוא מועיל לחברה, כשם שאדם לא דתי לא צריך להיות מוגדר כסוג א, ב או ג בהתאם לתואר שהוציא אם לאו או לציוניו בתעודת הבגרות. זה מתחיל ונגמר שם. אחד מהאברכים שלומדים אצלנו בכולל הוא מתנדב ללא כל תשלום בארגון "הצלה", אז אם הוא לא שירת בצבא זה הופך אותו לפחות מועיל לחברה ח"ו? הוא ועוד הרבה אנשים בארגון הזה מצילים חיי אדם על בסיס יום-יומי ולא רק אם הוא דתי או יהודי ח"ו. חלק גדול מהם מוזעקים אף בשבתות וחגים שהרי פיקוח נפש (וגם לידה בכלל זה) דוחה שבת, וזה מראה את הרמה הגבוהה של אהבת ישראל ואהבת הזולת שיש להם.

יש המון משפחות שמפעילות גמ"חים (מפעלים של גמילות חסדים) בביתם בכל נושא שרק אפשר לחשוב עליו. ניתן לפתוח את "מפתח העיר" של בני ברק לדוגמא ולראות את כל הרשימה המפוארת של אותם צדיקים שמציעים דברים נפלאים ללא תשלום או במחיר נמוך. גם באינטרנט יש המון אתרים כאלה. פעם הייתי צריך תרופה באופן דחוף ביותר ומצאתי בחוברת שיש לי שכן שגר בניין לידי שיש לו גמ"ח תרופות והוא ענה לי בשעה הזויה לפנות בוקר והזמין אותי לבוא אליו מיד כדי לקחת מה שהייתי צריך. פעם אחרת לא מצאנו מוצץ לתינוק שבכה ובכה בלילה עד מצאנו בחוברת שכנים שיש להם גמ"ח מוצצים. בבני ברק כמו בהרבה ערים נוספות יש את "קופת העיר" שעוזרת לנזקקים שכל תושבי העיר תורמים להם בעידודם של גדולי ישראל, ישנם המון ארגוני חסד כמו "חסדי נעמי" שמסייעים למיעוטי יכולת באשר הם ומסבסדים שמחות לנזקקים. לפני כמה שנים פורסם שבארגון הזה לבד חברים 20,000 מתנדבים ויש לו 40 מוקדי חלוקה ארציים, בתי תמחוי כמו "בית התבשיל" ששמעתי שמאכילים אפילו גויים נזקקים, "יד עזרא ושולמית" שמספקים סלי מזון לנזקקים, ו"זק"א" שמפנים גופות של אנשים מתים לא עלינו ולא עליכם. ארגון "הידברות" מפעיל אתר היכרויות חינמי לחלוטין (7 ברכות) ויותר מ-700 חתונות יצאו משם עד עתה בין יתר הפעלולויות הרבות והמבורכות שלהם, ובנוסף ארגון "אמא" שמסייע למניעת הפלות וארגון נוסף שלהם שמסייע להחזרת יהודיות שנשבו בכפרים הערביים ועוברות שם התעללות בלתי אנושית כפי שתואר אינספור פעמים בכל מקום אפשרי. קצרה היריעה מלפרט וכל המעונין יחפש וימצא בקלות, וישמח לראות באיזה היקף אדיר מדובר. חשוב לציין שבחלק גדול מהארגונים האלה עוזרים גם לשאינם דתיים, ואף אחד לא צריך להתפלא שהרי אחד מהמודים עליהם העולם עומד הוא עמוד החסד וזה אחד עוד אחד מהנושאים עליהם מדברים הרבנים בדרשותיהם כשהם מעודדים את הציבור לתרום.

אדם דתי תורם לפחות "מעשר" מסך ההכנסות שלו, לפעמים "חומש" שזה חמישית ולפעמים אף הרבה יותר אם הכנסותיו גדולות במיוחד. הרבה יהודים פותחים את ביתם בשבתות וחגים ומארחים אנשים נזקקים ביד רחבה. הרבה מהחגים והמועדים בישראל מעודדים את התרומה לנזקקים ומגדירים את זה בעדיפות עליונה כמו ה"קמחא דפסחא", משלוח מנות ומתנות לאביונים בפורים, "סוכות" בו יש מצוה לאחר אורחים בסוכה (אושפיזין), ועוד מועדים בהם יש עניין לתרום לנזקקים.

חשוב לדעת שאם חלק מתפיסת העולם של אדם מסוים שוללת מגזר מסוים בישראל וגורמת לו לשנוא אותו אזי מדובר בכשלון חרוץ של השיטה כולה. הדתיים לעומת זאת לא שונאים חילונים אלא אוהבים אותם, מתפללים עליהם ורוצים רק לטובתם. בגלל שנאת חינם חרב בית המקדש, והגיע הזמן שכל מי שצריך יתקן את זה ויפסיק לשנוא ציבורים שלמים בישראל רק בגלל שצורת החיים שלהם שונה משלו. כשביהמ"ק היה קיים היו לבני ישראל סיבות שנראו להם מוצדקות לשנוא איש את רעהו, והשנאה האיומה הזאת יצרה בהם מומים מאחר ואדם ששונא מישהו בישראל חסר אותו בנפשו מאחר והוא מגלה בדעתו שאין לו קשר ושייכות אליו והדבר מהוה מום, ומתוך זה שהיו כ"כ הרבה בעלי מומים לא היתה אפשרות טכנית להקריב קרבנות בביהמ"ק וזאת אחת הסיבות העיקריות לכך שנחרב.

אלוקים לא ברא שום דבר רע בעולם ח"ו אלא שכאשר ברא את האדם ברא אותו עם יצר רע והעניק לו את זכות הבחירה החופשית איתה הוא יכול לבחור להיות צדיק, בינוני או רשע, כי לרובוטים מתוכנתים אי אפשר לתת שכר, ולעומת זאת אם האדם מצליח למצוא את בורא עולם למרות כל התאוות, הנסיונות, הקשיים, הספקות והבלבולים שהעולם (מלשון העלם) הזה מציב ואעפ"כ מחליט לדבוק בו בנחישות ולעשות את רצונו, על זה מגיע לו שכר כי זה לא מובן מאליו מאחר והוא היה צריך להתגבר על יצרו לשם כך. אחת הסיבות שהעולם הזה נברא היא משום נעמא דכיסופא, כדי שהנשמות תוכלנה להרגיש שהן עבדו בתמורה לשכר האינסופי שמחכה להן בעולם הבא ולא קיבלו אותו בחינם וללא כל טורח ועמל, ובגלל זה מי שעוזר לחברו למצוא עבודה גדול מזה שנתן לו הלוואה או כסף במתנה, מאחר והוא נותן לו להרגיש שהוא עובד בשביל השכר שהוא מרויח ולא נתמך באחרים ומקבל כסף ללא כל תמורה מצדו.

העובדה שאנשים מסוימים יכולים לעשות דברים גרועים ושפלים לא מעידה על יוצרם אלא מזכירה לנו את זכות הבחירה החופשית אפשר לקחת לשני הכיוונים, ועובדה שחלק גדול מהם חוזרים בתשובה ועושים מהפך עצום בחייהם, ומגלים דעתם בכך שכל חטאי העבר שלהם היו חיצוניים ונבעו מצד היצר הרע ששתעתע בהם ועתה הם מתוודים ומתחרטים עליהם לפני בוראם ומקבלים על עצמם שלא לחזור עליהם, ובכך הופכים מיום ליום ומתשובה לתשובה לאנשים טובים ומתוקנים יותר שמפחיתים מהחטאים מחד ומאידך מוסיפים עוד תורה ומצוות, וזהו "סור מרע ועשה טוב".

אם תבדקי יש סיכוי טוב שתמצאי שאותם דברים רעים עליהם את מדברת הם מעשה ידי אדם שנובעים מהבחירה החופשית שלו.

כשם שלא תמצא דתי אחד שיעלה על דעתו שכל החילונים הם נרקומנים, שיכורים, פושעים ואנסים ח"ו וכו' רק בגלל כמה בודדים מהם שיוצאים מן הכלל, כך אין זה נכון או צודק להכליל את כל החרדים רק בגלל בודדים שהתפרסמו בהקשרים שליליים ואין לדעת כמה מהם זה עלילות שווא. בנוסף, התפרסם לפני כמה חודשים על כתב שניסה לביים מצב שלא היה וע"י כך להכפיש את כל הציבור החרדי והערוץ שיגר את התנצלותו. לא ידוע לי על אף אדם שהחליט להכליל את כל החדשות שלהם, להגדיר את כולם כשקרים והמצאות כמו הסיפור הזה ולהפסיק לסמוך או להאזין לחדשות שלהם בעקבות כך.

מי שיבדוק כמה אחוז מאלה ששומרים תורה ומצוות ישבו בבית סוהר לעומת אלה שלא, יקבל הוכחה נוספת לאור העצום שממלא את האדם מכח התורה שהוא לומד והמצוות שהוא מקיים ששומר עליו גם מהבחינה הזאת, ואז גם יפסיק להאשים את הדתיים מאחר והוא יבין שבכל כלל יש יוצא מן הכלל שאינו מעיד עליו, ועדיין צריך לזכור שאי אפשר לדעת עד כמה ההאשמות האלה הן אמיתיות. גם יוסף הצדיק ישב 12 שנים בצינוק המצרי על לא עוול בכפו, וכמוהו עוד רבים וטובים לצערי הרב.

xfwind

New member
"הותקף על עצם היותו דתי"
? -כתבו וענו באופן ענייני

לקחתי מוקדם בבוקר את הבן שלי החייל לרכבת, ונזכרתי שלא ענית ביחס לשאלת הצבא ששאלתי למעלה...

א. אף אחד לא תקף אותך על זה שאתה דתי

ואף אחד לא הביע שנאה לדתיים - כולם הגיבו עניינית ל"עצה" שלך, והסבירו למה היא לא מקובלת עליהם עבור הילדים שלהם - כשהם מגיבים לטיעונים שהעלית.
ב. התנדבות במד"א ותשלום מעשר, מעבר לכך שגם חילונים מתנדבים במד"א וגם משלמים מסים - לא דומה ב-כ-ל-ל להקרבה של מי שמשרת כלוחם בצבא ומגן על המדינה, מהסיבה הפשוטה שרק האחרון מסכן את האדם פיזית ואף עלול להוביל ישירות למותו. ולא, להיהרג באוהל של תורה זה גם לא זה...
ג. לא, מחלות גנטיות זוועתיות הן לא מעשה ידי אדם - האדם (שרכש ידע רב, כשאת הבסיס לו הוא רכש במערכת החינוך הלא חרדית בצעירותו) הוא זה שמוצא דרכים להפחית אותן או לפתור אותן. וכן, מי שחושב שאלוהים ברא את האדם ומנסה לשכנע אחרים לעבוד אותו צריך, איכשהו, להתמודד עם בעיות מהסוג הזה אם הוא רוצה להציג את הבריאה כהוכחה ל"יכולות המופלאות" של הבורא.

barbur

New member
המשך

המטרה היא להגיע לדרגה של להיות אדם טוב ומוסרי לא רק כדי שלא להיתפס ושלא להיכנס לכלא, אלא כי כך ציווה השם וזהו רצונו וברצוננו לעבוד אותו ולשמח אותו. "מצוות" הן מלשון צוות ומי שמקיימן מצטרף לצוות העילית של מלך מלכי המלכים, ולעומת זאת "חטא" הוא מלשון להחטיא את המטרה, כל עוד האדם שבוי בתוך השקר עד שהוא מוצא את האמת.

רפי היקר, חלקים גדולים ממה שכתבת מייצגים בצורה נאמנה את ערכי היהדות, אמנם לא כולם, אבל גם בלימוד תורה בחברותא לא תמיד שני הצדדים מסכימים, וזה דוקא אחד הדברים שמוסיפים פלפל ללימוד ותורמים לליבון הסוגיה בצורה נפלאה, מאחר והקושיה גורמת לכל אחד לתרץ את הצד שלו ובכך האמת שחבויה בתוך התורה מתגלה יותר ויותר.

שיהיה שבוע טוב ומבורך לכולכם ולכל בית ישראל.

iris mom of two

New member
זו לא עצה

זו הטפה.
&nbsp
אני לא מסכימה עם שום דבר ממה שבית הספר שאת מציעה מלמד. לדעתי שילדי יתחתנו עם לא יהודים עדיף משאשר שיטיפו לאנשים זרים להאמין בישות קוסמית. מה ההבדל בין להאמין באלוהים כמו שאת מגדירה אותו ובין להאמין בסנטה? לדעתי כלום.
&nbsp

על בודהיזם שמעת?

אחלה גויים הבודהיסטים, ודווקא יותר חזקים מהיהודים בקטע של צניעות ונסתפקות במועט... חומר למחשבה עבור יהודים יהירים ושחצנים שחושבים שהם טובים מהגויים

על בודהיזם שמעת?

אחלה גויים הבודהיסטים, ודווקא יותר חזקים מהיהודים בקטע של צניעות ונסתפקות במועט... חומר למחשבה עבור יהודים יהירים ושחצנים שחושבים שהם טובים מהגויים

barbur

New member
שלום וברכה לכולכם

אפתח במחילה מכולכם על התגובה המאוחרת ובקישור לדרשה מרתקת ביותר של הרב הגאון זמיר כהן בה הוא מתיחס לנושא הנערים שבוחרים ללמוד תורה ולא להתגיס לצבא שנידונה כאן. הקישור מכוון בדיוק לרגע בו הרב מתחיל לדבר על הנושא הזה אך מומלץ מאוד להעביר לתחילת הדרשה שמתמקדת במשמעות ובחשיבות העצומה של לימוד התורה ולשמוע את כולה כמו את כל הדרשות של הרב:
https://youtu.be/liC7L-MTZTE?t=1h35m56s

אחד העקרונות הבסיסיים בחינוך הילדים ע"פ היהדות היא להעניק חופש בגבולות גזרה, היינו כל עוד הילדים לא חוצים קוים אדומים הם יכולים לפעול ולחיות בשמחה ובטוב לבב ולהביא לידי ביטוי את שלב הילדות החושב בו הם נמצאים. כל אחד יסכים שצריכים להיות גבולות עד כמה אפשר לתת לאדם לפעול ע"פ דעותיו האישיות וצו מצפונו, ולצורך המחשת הענין ניקח כדוגמא קיצונית את היטלר י"ש כמו עוד הרבה רשעים במהלך ההיסטוריה של האנושות שהיו להם עקרונות ברורים שהם מאוד דגלו והאמינו בהם ואף הצליחו לשלהב ולסחוף את ההמונים כמו היתה זאת האמת בשיא תפארתה ואין שני לה ח"ו. גם אם האדם נשמע מאוד משכנע ובטוח בעצמו אין זה אומר שהוא צודק והמסקנה היא שבהעדר גבולות וחוקים ברורים בכל מסגרת וחברה התוצאות יכולות להיות הרסניות.

לדוגמא, מדוע בעצם שגבר נשוי לא ירצה להיות עם אשה נשואה אחרת אילולא היה מצווה בכך בתורה בידיעה שזאת אחת העבירות החמורות של "אשת איש" ואמונה שיש דין ויש דיין והשם יביא את כולם במשפט והוא לא היה רוצה לסבול בצורה קשה בשביל כמה דקות של עונג מדומה, בזוי ושפל. שהרי בעומק נשמתנו אחד הדברים החשובים ביותר לכל אחד מאיתנו זאת רמת הנאמנות של בן/ת הזוג ויראת השמים היא תעודת הביטוח הגדולה ביותר לכל אדם בענין הזה כדי שביום בהיר אחד לא יגלה שהאדם האהוב עליו ביותר מנהל עוד כמה מערכות יחסים מתוך עקרונות, אידאלים וטיעונים שלדעתם המשובשת הם מוצדקים כמו "התאהבתי בו/ה, הרי האהבה חזקה מהכל לא?" וכו'... ואמנם האהבה היא עקרון אלוקי עליון אבל אדם שלא יודע מה רצון השם ואינו בקיא במצוות התורה יכול לעוות את הדבר הטהור הזה, להתיחס אליו בצורה הירודה והפסולה ביותר ולשים אותו במקום שגוי בסדר העדיפויות. יש סטיגמה שלילית ליהדות שהיא אוסרת המון דברים וזה כ"כ לא מדויק מאחר והיא מסדרת לאדם את החיים ומסבירה לו כיצד לעשות כל דבר בצורה הנכונה ע"פ הגדרות יצרן ולא כמו בהמה שמונעת מתוך דחפים חיתיים בלתי נשלטים אלא כמו בן/ת של מלך.

מדוע שאדם לא ישא לאשה את אחותו או את אמו בטענה שחלק יכולים לטעון שהיא צודקת שהוא התאהב בה או שירצה מאותה סיבה להיות עם אשת בנו ר"ל? כאן נכנס לתמונה האיסור החמור של גילוי עריות על כל סעיפיו שנועד למנוע מהאדם להתנהג כבהמה ולתפוס גם את שאר בני האדם כבהמות מלאות תאוה ותועבה שכל חייהן מתרכזות סביב הנאות הגוף, כמו תרבות יון העתיקה שדגלה במושגים כמו ספורט והאדירה את האדם בזמן שלא נתנה כל מקום לאלוקות, תורה ורוחניות ע"פ תפיסת עולמם המעוותת. ואיפה היא היום? נכחדה כליל והאומה שחיה היום באותה מדינה היא אומה אחרת לגמרי, וזה בדיוק מה שארע גם לאותה מצרים העתיקה שדגלה בעבודה זרה, כשפים וחיי חומריות ששמים את העוה"ז במרכז.

מדוע בעצם שאדם לא יגנוב מהעשירים ויתן לעניים? זה הרי יכול להישמע מאוד צודק ללא מעט אנשים שנוטים לתת פרשנות אישית לצדק ולאמת כשהן מנותקות מחכמת השם כפי שהיא מגולמת בתורה הקדושה, ומדוע שלא ירמה את שותפו לעסק ויקח לעצמו יותר ממה שמגיע לו בניגוד למה שסיכמו אם ע"פ תפיסתו הוא תרם לעסק יותר ממנו? גם בנושא הזה התורה מציבה חוקים ברורים לגבי "לא תגנוב" וקובעת למשל ש"דין פרוטה כדין מאה" וחסה על ממונם של ישראל עד כדי כך שהיא מצוה: "ביומו תתן שכרו" כדי לא לעכב עובדי יום מלקבל את שכרם בזמן. ע"פ ההלכה אסור להתקשר מהטלפון במשרד על חשבון המעסיק בלי לקבל ממנו אישור, ובאותו אופן אסור להדפיס דפים ולהשתמש בשאר ההציוד המשרדי לצרכים אישיים ללא אישור מאחר וזה נחשב לגזל גמור.

מדוע בעצם שאדם לא יספר את כל האמת על כל אדם ועל ארגון וקבוצה וכך יגיד לדוגמא לשמן עד כמה הוא שמן בנוכחותו ולגמד יקרא גמד בפניו מתוך שמחה על כך שהוא דובר אמת ובתוך כך גם יספר את כל סודות האמת של מדינת ישראל לכל מדינות האויב שהרי הוא בסה"כ דובר אמת ולא שקר או יפיץ שמועות שקריות על העסק המתחרה כדי לחזק את כוחו בשוק מתוך רצון "טהור" לפרנס את בני ביתו? לשם כך לומדים ישראל את הלכות שמירת הלשון שכתב החפץ חיים כדי לשמור על לשון נקיה ודיבור כשר כדי לא לחטוא ברכילות, לשון הרע והוצאת שם רע.

מדוע למעשה שהאדם לא יקח את החוק לידים וירצח כל אדם שהוא רב איתו או שנראה בעיניו כלא מוסרי, רשע או פושע? לשם כך מצוה התורה "לא תרצח" וידוע שבימיהם סנהדרין שהרגה פעם בשבעים שנה נקראה סנהדרין קטלנית.

התורה מחנכת את האדם לא לשנוא שנאת חינם והצדיק לא שונא אפילו את הרשע אלא את מעשיו המרושעים מאחר ויש בו נשמה אינסופית וטהורה וכל מעשיו השליליים באים מהצד הבהמי שלו כשבשונה מהצדיק הוא נכנע ליצרו הרע במקום למשול בו, אחרת כשחושבים על זה ניתן למצוא סיבה "מוצדקת" לשנוא כל אדם ועל כל אי הסכמה קטנה על כל נושא כזה או אחר. האם מישהו יעלה על דעתו שיש שני אנשים בעולם שחושבים באופן זהה על כל הנושאים, ואם כך האם זאת סיבה מוצדקת להיות מלאים בשנאה כלפי כל מה ומי שזז בעולם?

התורה מצוה לא לקנא בכל מה שיש לחברך ולא לחמוד את כל אשר לו, כשם שאם במהלך מלחמה טנקיסט ימצא מסוק לא מאויש וינסו לשכנעו להטיסו שהרי הוא הרבה יותר יקר ומשכולל, יענה להם בפשטות שעם כל הכבוד למסוק המשובח זה לא הכלי שהוכשר להפעיל וגם אם הוא יקר פי עשר אין זה התפקיד שהצבא נתן לו ואין זו המשימה שהוא נשלח למלא, כך גם כל אדם בורך באישה, ילדים, בית, נכסים וממון וכו' ע"פ התפקיד היחודי והתיקון האישי שהוא נשלח לבצע ולכן אין לקנא זה בזה, וכל מה שהתירו זו קנאת סופרים כלפי תלמידי חכמים צדיקים בעלי יראת שמים ומידות טובות, לא כדי להעתיק מהם ח"ו אלא כדי לקבל מהם השראה ודרבון וללכת בדרכם.

בכל מערכת מסודרת כמו בכביש, בכנסת, בצבא, בחברות פרטיות וציבוריות, בבתי רפואה, בחברות תחבורה בין/עירוניות ואויריות ישנם חוקים וכללים ברורים שנועדו ליצור סדר, משמעת ואחדות שכולם ילכו על פיהם כדי להגן על החברה מפני עברינים ופורקי עול ולמנוע מאנשים חצופים לפעול על דעת עצמם החופשית ולעשות "כטוב בעיניהם" ו"כפי הבנתם", אחרת זה היה יכול להביא לכאוס ואנדרלמוסיה שמפעם לפעם היו שוברים שיאים חדשים. כששמים לב בכל חברה מתוקנת שאחד העובדים חורג מכללי היסוד ולדוגמא מאחר באופן קבוע, יוצא להפסקות ארוכות, מנהל שיחות פרטיות בזמן העבודה או מדבר בצורה לא מנומסת ללקוחות, קרוב לודאי שיזמינו אותו לשימוע במקרה הטוב בתוספת נזיפה אף אם הוא עושה את עבודתו בצורה טובה ומקצועית. אפילו הקב"ה שנתן לנו בחירה חופשית הגביל אותה במובן מסוים שהרי ישנם דברים שיש לנו ומאפיינים אותנו שאף אחד מאיתנו לא יכול היה לקבוע ולבחור. אדם לא יכול לשלם את חשבונות החשמל, מים, ארנונה והטלפון שלו מתי שהוא רוצה ואם הוא חורג מהזמן שהוקצב לו הוא אף יכול להידרש לשלם קנס. כשאדם ממוצע מדבר עם שוטר, רופא, שופט או עם המורה של בנו הוא מבין בשכלו שהוא לא יכול לדבר אליהם בצורה חופשית כמו לרוכל מן השוק, מאחר והוא מבין שלכל המילים שלו עלולות להיות השלכות משמעותיות ביותר שישפיעו באופן ישיר על המשך חייו ולכן הוא נזהר בלשונו ובוחר את המילים בקפידה, כשלמעשה על כולנו להקפיד על כך עם כל אדם יהיה אשר יהיה.

barbur

New member
המשך

במידה ולא היתה ניתנת התורה לעולם, מספר הגרסאות לאמת היו כמספר בני האדם וגם הן היו משתנות לעתים קרובות בהתאם לקליטת המציאות של בני האדם שהולכת ומשתנה עם הזמן באופן טבעי. אדם שזכיתי להכיר שאל פעם מוסלמי אם בדת שלהם יש (חוץ מכבודכם) הלכות בית הכסא ונענה בשלילה ונשאל בתגובה אם ביהדות יש דבר וכזה והוא ענה לו שודאי שיש, שהרי מבן של מלך מצופה להתנהג כאחד כזה בצורה ראויה ומכובדת בכל זמן, מקום ומצב, ולא רק כשמכוונות אליו עינים רבות אלא גם בחדרי חדרים, כשם שנאמנותם של האיש והאישה נבחנת במיוחד באותם רגעי מבחן שמתרחשים בחדרי חדרים, כשיש אשליה שאף אחד לא שומע ולא רואה, אלא שידוע שהשם יתברך חוקר כליות ולב ויודע מחשבות בני אדם ושום פרט ולו הפעוט ביותר בכל הבריאה לא נעלם ממנו כולל כונות נסתרות (כמו לדוגמא הסיבה האמיתית שמניעה אותי לכתוב לכם את המילים האלה - לעשות זיכוי הרבים ולקרב את את ישראל לאביהם שבשמים או כדי לקבל כבוד והערכה או מכל תועלתנות אישית פסולה אחרת), ומתעד הכל בפנקסו האישי וביום הדין יחרץ דינו ויתן לו שכר ועונש בהתאם למאזן הזכויות והחובות שצבר בעוה"ז.

מאוד שכיח לראות אנשים שמקפידים מאוד לנקות את ביתם ורכבם בצורה מאוד יסודית עד הפרט האחרון, וגם אנשים שהן בעבודה והן בחייהם האישיים כותבים את רשימת המשימות שלהם כדי לא להחסיר שום פרט, וגם אנשים ששואפים לשלמות הן בעבודה, הן בתחביבים והם בחייהם האישיים שלהם, ורוצים שכל דבר שיצא תחת ידם יהיה כליל השלמות ושלא יהיה בו שום פגם, וגם אנשים שיכולים להרשות לעצמם וקונים את הבית המפואר ביותר, המכונית היוקרתית ביותר, הרהיטים האיכותיים ביותר, המכשירים המתקדמים ביותר, האוכל המשובח והטרי ביותר והמשקאות הנחשבים ביותר שיש. מנהל עבודה יכול לנזוף בעובד שלו שהבריג את הבורג עם סטיה קלה. אדם שמבין ומקבל את המציאות הזאת בענינים הגשמיים לא יכול להתלונן על אותה מציאות בדיוק כשזה נוגע לענינים הרוחניים על עצם קיום ההלכות והעובדה שהן נוגעות לכל תחומי החיים מבלי להחסיר אף פרט ע"י קל וחומר שהרי הרוחניות חשובה יותר מהחומריות והפנימיות יותר מהחיצוניות, ומכאן גם קל להבין מדוע ההלכה (מלשון הליכה) נכנסת לפרטי פרטים כשהיא מדריכה את האדם איך ומתי לעשות כל דבר וענין לטובתו, שהרי מידת ההקפדה והזהירות בעניניהם הגשמיים לא יכולה להיות מעל לענינים הרוחניים שרמת חשיבותם והשפעתם הרבה יותר גדולה לא רק על האדם עצמו אלא על העולם כולו. זה בדיוק מה שההורים עושים כלפי ילדיהם כשהם מחנכים אותם ומנחילים להם את דרך החיים, החכמה ותפיסת העולם שלהם ע"פ מיטב הבנתם ואמונתם מתוך אהבה גדולה לילדיהם ורצון שיהיה להם את הטוב ביותר בכל דבר וענין, ועדיין גם ההורים האוהבים בכל הזמנים לא יכולים להתחרות עם האהבה הגדולה והטהורה ביותר שיכולה להיות - אהבת השם כלפי כל ברואיו אלא שהם בתור בני אדם יכולים לטעות לעומתו יתברך אצלו אין טעויות בכל מאחר והוא שלם בכל שלמות אפשרית, כשהתורה וההלכה הם בעצם הקוד המנצח והיחיד לדרך החיים הטובה, המוצלחת והאיכותית ביותר בכל המישורים והרבדים, שהיא ורק היא מתאימה לכל בני האדם, יהודים וגוים, כל אחד ע"פ מדרגתו ותפקידו בבריאה. לצורך הדוגמא, התפילין שהיהודי מניח הם כמו כתר והטלית בה הוא מתעטף היא כמו גלימה שמזכירים לו שהוא בן של מלך מלכי המלכים ותארו לכם איך כל היום שלו יראה אם כך הוא יוצא לדרך.

ניתן להבין מכאן שיש צורך יסודי ומהותי בקיום של מערכת חוקים שתשמור על כל הברואים בעולם מדרגת הדומם ועד לדרגת האדם כדי ליצור סדר בסיסי ומשמעת אחידה שכולם ילכו על פיהם מבלי שזה יסתור את זכות הבחירה החופשית שניתנה לאדם שבורא עולם התיר לו לעשות בה כמיטב הבנתו מבלי שזה יסתור את המצוות, החוקים והמשפטים שבתורה וכל זאת לטובתו, שהרי האדם החוטא בסופו של דבר פוגע בעצמו, בבני ביתו ובכלל ישראל, לעומת הצדיק שאינו חושב רק על עצמו ח"ו אחרת היה הדבר מאוס בעיני השם אלא חושב על כלל ישראל בכל צעד שהוא עושה ומצוה שהוא מקיים, ולדוגמא הנה הנוסח שנוהגים לומר לפני כל תפילה והרבה מצוות ביהדות: "לְשֵׁם יִחוּד קוּדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא וּשְׁכִינְתֵּיהּ, בִּדְחִילוּ וּרְחִימוּ וּרְחִימוּ וּדְחִילוּ, לְיַחֲדָא שֵׁם יוד קֵ"י בְּוָא"ו קֵ"י בְּיִחוּדָא שְׁלִים בְּשֵׁם כָּל יִשְׂרָאֵל. הִנֵּה אֲנַחְנוּ בָּאִים לְהִתְפַּלֵּל...", וזאת רק דוגמא קטנה לכך שבכל מצוה שהצדיק עושה הוא מתכוון לשתף ולזכות בה את כלל ישראל ולהוריד שפע לכל הבריאה בכלל ולעם ישראל בפרט.

בתקופה הקדומה, חוץ משם ועבר רק אברהם אבינו האמין בבורא עולם וכל שאר בני האדם היו כופרים ועובדי עבודה זרה שהיו רחוקים מאוד מהאמת ואעפ"כ היו בטוחים בצדקת דרכם, ולא לחינם הוא נקרא הגדול שבענקים, אב המון גויים, שהרי ממנו התחיל עם ישראל בזכות עשרת הנסיונות בהם עמד בהצלחה, בשונה מהרבה אחרים שכשלו בכך.

האדם צריך לזכור שמערכת חושיו לא תמיד מעבירה מידע אמיתי למוחו ולכן אם קליטת המציאות שלו אינה מתואמת לאמת האלוקית, העולם יכול לשקר לו ולתעתע בו בכל הזדמנות אפשרית בכל דבר וענין ואף בצורה מאוד משכנעת עד כדי כך שהוא יכול לתפוס את האמת כשקר ואת השקר כאמת, והנה כמה דוגמאות שעל חלקן דיבר הרב ראובן פיירמן: מאוורר שמסתובב מהר ויוצר אשליה של צלחת עגולה, מנורה שנדלקת ונכבית מאה פעמים בשניה ויוצרת אשליה שהיא דולקת ברציפות, האשליה שהשמש והירח הם בעירך באותו גודל אע"פ שהשמש גדולה מהירח פי 400 לעירך, האשליה שהשמש זורחת ושוקעת אע"פ שידוע שזה כפועל יוצא של תזוזת הכוכבים בגלקסיה.

אז מה יעשה האדם כדי להינצל מכל השקרים שנמצאים בשפע בעוה"ז ולאחוז אך ורק באמת? הרב רונן אלמקייס (שיזכה בתוך כל חשוכי הבנים לבן זכר בקרוב בעה"י) אמר בדרשתו כשהאדם נמצא ברכב כנוסע ולצדו רכב נוסף שעושה רושם שהוא מתחיל לנסוע לא ניתן לדעת בודאות אם זאת האמת או שהרכב שלו נוסע לאחור, אז מה יעשה? יסתכל על דברים יציבים שמחוברים לקרקע כמו עמודי חשמל ועל פיהם יהיה לו קנה מידה שיעזור לו להבין מהי האמת באותו מצב. ומיהם אותם עמודי אמת שיכולים לעזור לנו לצלוח את העוה"ז בצורה הטובה ביותר ורק עליהם יכול האדם לסמוך? אלו הם אותם תלמידי חכמים יראי שמים שתורתם אמנותם שקיבלו את התורה, שקיבלו את התורה הקדושה איש מפי איש כך עד משה רבינו שקיבל את התורה מפי הגבורה.

כשהייתי קטן הזהירו אותי מהקרינה שבוקעת ממכשיר הטלויזיה ואז קשה היה לי לקבל ולהאמין לזה כמו לכל דבר אחר שלא ניתן לקלוט באמצעות החושים, וכיום לעומת זאת המודעות שלי בנושא השתנתה לגמרי ואף קניתי מכשיר שבודק קרינה. אם לא רואים דבר מסוים זה כלל לא מוכיח שהוא לא קיים.

שמעתי פעם את הרב שלום הרוש דורש שאם בני האדם היו מבינים את המשמעות הגרועה של עשיית חטאים ועוונות הם היו נזהרים ובורחים מהם יותר מחיות שבורחות מאש או כל סכנה גשמית אחרת, מאחר ובזמן שהסכנות הגשמיות יכולות להזיק לחיי העולם הזמני הזה, הפשעים והעבירות יכולים לגרוע מחיי העוה"ב שהם נצחיים ואינסופיים, כשעל חטאים מסוימים עליהם עובר האדם נאמר: "אין לו חלק לעוה"ב".

ישנם אנשים שכאשר איבדו את הונם בעוה"ז הם עשו את טעות חייהם ושמו יד בנפשם אך אם כולם היו מאמינים בבורא עולם, שתורה היא מן השמים, ושישראל נבחרו לשמש כעמו הנבחר של בורא עולם, להיות אור לגויים בעולם ולהופיע את אור האינסוף ברמה העליונה ביותר ביחס לכל שאר הדברים שברא השם, וכאמור יש אינספור הוכחות חד משמעיות לכך, ידיעה כזאת לא היתה מזעזעת אותם כלל מאחר וזה לא הדבר החשוב ביותר בחיי צדיקים יראי השם והם היו אומרים: "השם נתן, השם לקח, יהי שם השם מבורך", ומאמינים שזה לטובתם הבלעדית גם אם אינם מבינים כיצד, שהרי נסתרות הן דרכי השם.

רקתבונה

New member
הבל הבלים

זה עצוב כל פעם מחדש לפגוש דעות כאלה ולמשך שארית חיי אני לא אוכל להבין איך אנשים זונחים את התבונה ומאמינים בפונדמנטליסטיות שכזו במשהו חסר היגיון, מושחת מיסודו שמטרתו העיקרית היא פשוטה: לשלוט באנשים!
עצם המושג ״חינוך תורני״ מעורר בי חלחלה. לקחת ילדים חפים ולמלא את מוחם ונפשם באינספור פחדים זה לא פחות מפשע. מי שמדבר על אמות מוסר ודת באותה נשימה חוטא בגדול משום שהתורה הזו שבה מאמינים כה רבים רוויה בסיפורים שסוגדים לאכזריות (כיבוש יריחו ע״י יהושוע), אונס (אבות שנתנו את בנותיהן להיאנס), עבדות (לא חסר), שקרים (סיפורו של נח הוא בכלל גניבה ספרותית מהתרבות הבבלית) ואי שפיות (עקידת יצחק - מעניין מה היו עושים כיום לאדם שהיה מנסה להרוג את בנו כי הוא שומע קול בראש שאומר לו לעשות את זה). ואגב, זו ההוכחה שהמוסר של בני האנוש הוא מובנה מיסודו ומשתנה, ולא מגיע מהדת כי הדת לא משתנה ואמות המוסר שלנו משתנות כל הזמן - מה שהיה מותר פעם לא מותר היום (סקילה באבנים, סחר בנשים, רצח הומוסקסואלים, התאכזרות לבעלי חיים... והרשימה ארוכה)
חלה עלינו החובה להיות ספקנים, סקרנים, לשאול שאלות וללמוד על העולם שבו אנו חיים. הדת היא דוגמטית ואכזרית ואני שמח לראות שהיא הולכת ודועכת בעולם המערבי בהדרגה.

כדברי מארק ויינברג (פיזיקאי זוכה פרס נובל): ״הדת היא עלבון לכבוד העצמי האנושי. תמיד יהיו אנשים טובים שיעשו מעשים טובים ותמיד יהיו אנשים רעים שיעשו מעשים רעים אבל בשביל שאנשים טובים יעשו מעשים רעים, בשביל זה צריך דת״.

ומחקרים אחרונים בעולם מראים קשר ישיר בין דת לבין התנהגות נפשעת ולא מוסרית.

נקודה למחשבה.

למעלה