לאט לאט, חלק חלק

Goat On Bicycle

New member
לאט לאט, חלק חלק

זה התחיל מגלגל אחורי, ואז לקח הרבה זמן למצוא שילדה, ועכשיו שיש שילדה עוד מעט הכל יהיה מורכב.
הקליפר הקידמי שהיה לי לא היה מתאים, היה ארוך מדי (זו שילדת 27 והגלגלים ששמתי עליה הם 700, אז צריך למצוא את הקליפר המתאים באורך). את הקרנק שלחתי בינתיים לחנות אופניים להתעללות בשביל להוציא פדלים תקועים שחפרו במפתח פדלים מקצועי.. אז צריך להמתין עד שיחזור.
שרשרת מחכה וגם קוג מתאים לגלגל האחורי. ואז יש פיקסי..

aviMalool

New member
האם בתמונה אין בולם אחורי? האם זה בטוח?

נראה לי שאין בולם אחורי. אולי לא הבנתי חלק מהמלים היותר מקצועיות. האם יהיה בולם?
ואם כבר הזכרתי: מהו קליפר קדמי? מהו קוג?

התכוונת לבלם(מעצור) ולא בולם

וקליפר זה המעצור.
הוא כתב שהוא מחפש קליפר באורך מתאים
וקוג זה גלגל השיניים מאחור.

Goat On Bicycle

New member
אכן, אין ברקס אחורי

אני מרכיב לי אופני פיקסד גיר (הילוך קבוע, פיקסי). מספיק ברקס קידמי, אפשר לבלום בעזרת עצירה בפדלים. (בפיקסד גיר כפי שהשם מרמז אין פריילוף).

קליפר - סוג של ברקס חישוק. (יש כמה סוגים של ברקסים חישוק. יש וי ברייק, יש קאנטליבר ויש קאליפר).
קוג - זה גלגל השיניים הקטן שמוברג על הנאבה האחורית. מוברג ישירות לנאבה, כלומר תנועה של הפדלים קדימה תסובב את הגלגל קדימה, תנועה של הפדלים אחורה תסובב את הגלגל אחורה. ברכיבה בפיקסי אין מנוחה של הרגליים והאופניים ממשיכות להתגלגל.

susita7

New member
יצא לי לרכב על דבר כזה 5 דקות

לא נהנתי בלשון המעטה...
מזוכיזם לשמו. לא הבנתי מה כ"כ מלהיב באופניים בלי הילוכים ,בלי יכולת לנוח בירידות. אשמח אם תסבירו לי

tal913

New member
אם משתמשים בפיקסי כאופניים רגילים

זו באמת סתם טרחה, אבל לשימוש אורבני צפוף הם נותנים לך מרווח תמרון גדול + פעלולים לכייף, ממש לא לכל אחד.

aviMalool

New member
מהן מרוח תמרון גדול לשימוש אורבני צפוף?

קודם כל, האם שימוש אורבני היא רכיבת מדרכות?
איזה מרוח תמרון יכול להיות בשימוש אורבני צפוף? כמה כבר אפשר לתמרן כאשר צפוף? ואיזה מרוח תמרון דוקא הם מקנים?

tal913

New member
הם נותנים בעיקר שליטה טובה יותר

ותמרון לאחור שנובעים מכך שגם בסיבוב לאחור הפידול משפיע.
ראה סרטון לדוגמא.
בהחלט רכיבה בתוך עיר צפופה לזו הכוונה, כמובן שצריך להגיע לרמת מיומנות גבוהה

Goat On Bicycle

New member
אני אישית

משתדל שלא לרכב על מדרכות. יש שם הולכי רגל.
אני רוכב על הכביש, כחלק מהתנועה, לא צמוד לימין כי שם זה די נקודה מתה מבחינת הנהגים, אלא בנתיב עצמו.
היכן שאי אפשר לעקוף אותי, אז אני נצמד לימין, נותן שיעקפו אותי וחוזר למרכז הנתיב. למרות שבדר"כ בתוך העיר אני מהיר מרוב התנועה (תלוי בשעות ובעומס כמובן).
בדר"כ על אופני פיקסי תמצא כידון מאוד צר, זה עוזר במעבר במקומות צפופים.
השליטה בדיווש שונה כי אין פריילוף, זה עוזר הרבה פעמים ברכיבה עירונית. (וכן ניתן לתת לרגליים מנוחה, צריך לתרגל בשביל זה טכניקת דיווש שבה הפדלים מובילים את הרגל)

Goat On Bicycle

New member
נ.ב

שכחתי לכתוב למעלה שמצאתי היום קאליפר קידמי מתאים וחיברתי אותו (זה שרואים בתמונה) יושב בול, על המילימטר :))

Goat On Bicycle

New member
תמונה ברורה של הקליפר:

הייתי צריך לאלתר בורג ארוך לסגור את ידית הברקס בגלל שגודל הכידון (משהו ישן מאוד) לא סטנדרטי. (וזה גם כידון מאוד צר).
את הקאליפר לא הייתי צריך לכוון יותר מדי, יצא מכוון יופי טופי מהשקית. צ'יק צ'ק חתכתי את הכיסוי השחור לכבל לגודל המתאים, חיברתי את הכבל עצמו לידית, מרחתי קצת שמן על הכבל, העברתי בכיסוי השחור, כיוונתי את המתח כשהוא מחובר לקאליפר, חתכתי עם קאטר (רגיל), שמתי ראש והידקתי..

למעלה