לאחר ניתוח...

חלי80

New member
לאחר ניתוח...

מכוון שהייתי בשבועיים חופש בבית אז לא היה לי זמן לרשום לכן את מה שעברתי כי היה לי עומס בעבודה (יותר נכון עדין יש לי עומס) אבל מצאתי את הזמן המתאים לרשום. זה הניתוח הראשון שלי פחדתי עד מוות מהכל אבל איך אומרים, השד לא כזה גדול, אומנם היה כאב והוציאו לי ציסטה בגודל של 8.5 ס"מ והדבקויות מהשחלה השמאלית. אבל אחרי שבועיים בדיוק כאילו לא עברת כלום ברוך השם אני חדשה ללא כאבים וללא כלום. וזה אני רושמת לכל הבנות שטרם עברו את הניתוח וחוששות - מה שאני הייתי לפני כמה שבועות. שבוע לאחר הניתוח לא ביזבזתי וזמן וניגשתי למח' פריון בשיבא להמשך תהליך (מרגשים ממך כמו מכונה, אבל אין מה לעשות) ועכשיו למומחיות שבניכם אני רוצה להתייעץ על הטיפול ונתנו לי והאם זה מתאים לבנות אנדו. לאחר הניתוח אמרו לבעלי שהניתוח ברוך השם עבר בהצלחה ואנחנו יכולים לנסות לבד בבית. אך מכוון שלקחתי זריקת דקפפטיל ואין לי מחזור במח' פיריון אמרו לי שהוא יגיע משהו כמו חודשיים שלושה. אז הטיפול ככה - לא לחכות למחזור, אלה לקחת זריקת פיורוגון של 75 במשך 5 ימים ובנוסף לקחת גם אוביטרול וכעבור 5 ימים לשעות אולטרסאונד זקיקים. לעשות השבחת זרע לבעלי ואז הזרעה. מה דעתכם? מחכה לתשובות. תודה, חלי

זואילי

New member
חלי

בהנחה כי אובחנת סופית כאנדואית לאחר הניתוח - אני ממש לא מבינה גדולה בפרוטוקולים, אבל מציעה לך, אם את מתחילה בהזרעות +הורמונים - תעשי לך דד ליין. בתקווה שכמובן תהרי בבול פגיעה ראשון ומנצח. אל תמשכי הזרעות לתקופות של חצי שנה ומעלה, רק כי ככה "נהוג". מאחלת לך שהחלמתך תמשיך להיות מצויינת, ובהצלחה בטיפולים. הרבה הרבה בריאות ובשורות טובות!

חלי80

New member
תודה לכן

דואלי אפרופו אבחנה אמרו שישלחו לי מכתב לבית את תוצאות הביופסיה כמה זמן צריך לחכות, כי עדין לא הובחנתי ואני מקווה שהתשובה תיהיה שלילית תודה, חלי

חלי

מי ניתח אותך בסוף? לא אמרו לך אחרי הניתוח מה האבחנה? לא דיבר איתך רופא במהלך האישפוז?

חלי80

New member
ניתוח

ניתח אותי זולטי. למזלי לאחר הניתוח ראה אותו בעלי ושאל אותו אז הוא אמר שהכל עבר בשלום ושאנחנו יכולים לנסות לבד, ושלקחו ביופסיה מהציסטה וישלחו לי הביתה תשובה אם זה אנדו או לא. אני לא ראיתי אף אחד ולא דיברו איתי כלל וכלל אלה אמרו לי שחודש לאחר הניתוח אני צריכה להגיע במחלקה בשיבא. ולכן קבעתי תור ל-6 בפברואר

זואילי

New member
בין שבועיים לחודש

אני קיבלתי תוצאה אחרי חודש. מקווה שתופתעי פעמיים ותקבלי תשובה מהירה + שלילית.

למה הזרעה?

מי המליץ ולמה? תוכלי לעיין כאן בפורום ולראות שהזרעות זה לא מיועד לנו.. איך עם היווצרות ציסטה של 8.5 ס"מ אומרים לך שהכל בסדר ולכן לנסות? גם אם אתם מחליטים לנסות ספונטני או הזרעה תבצעי מעקבים של אולטרא לודא שלא נוצרות ציסטות נוספות.. לא מובן לי
עשית צילום רחם? עשיתם ספירת זרע? יכול להיות שתהרו ספונטאנית אני לא אומרת שלא, אבל צריך לבדוק שיש לכך סיכוי.

חלי80

New member
חיכיתי לתגובה שלך..

היי בואינג מאחר ולקחתי 3 חודשים דקפפטיל מתי אני אמורה לקבל מחזור? (הם טוענים 3 חודשים בערך). הצילום רחם יצא תקין ברוך השם וספירת הזרע של בעלי יצאה גם טובה. לפי דבריך אני מבינה שעדיף לחכות למחזור לעשות בדיקת זקיקים כל הזמן ובדוק מה מועד הביוץ ולנסות לבד. במשך כמה זמן. אני רציתי לקבל הריון כמה שיותר מהר כדי שלא יחזור לי האנדו. מה דעתך זה די חשוב לי לדעת האם לבטל על ההזרעה? מחכה לתגובה תודה חלי

זואילי

New member
חלי - לגבי הדיכוי

אין לדעת מתי תקבלי ווסת. אצל כל אחת זה שונה. אבל ברגע שזה יגיע - תעשי ביום 2 או 3 מעקב זקיקים ופרופיל הורמונלי. תכיני לך מראש את ההפניות לזה.

חלי80

New member
זקיקים

לא הבנתי "תעשי ביום 2 או 3" ועוד שאלה פרופיל הורמולני זה בדיקת דם. איך אני מקבלת את התוצאות מהר כדי לדעת עם אני בביוץ. ובנוסף אני לא יודעת איך לקרוא את הבדיקות דם כדי לדעת שזה הזמן המתאים אולי תעזרי תודה, חלי

זואילי

New member
הרופא אמור להנחות אותך

(רופא הפריון). מדובר על יום 2 או 3 לווסת. אמורים לדבר איתך על זה כשנותנים לך פרוטוקול (תוכנית) טיפול. נכון - הפרופיל זה בדיקת דם. אם את עושה את המעקב (ב. דם + מעקב זקיקים) בקופ"ח - את צריכה לעשות את הבדיקה מוקדם בבוקר ולעדכן את האחיות שאת מטופלת IVF - ואז לבדיקה שלך יש עדיפות במעבדה. אח"כ את יכולה לראות את התשובה באינטרנט. אם את עושה מעקב בבי"ח - את מגיעה מוקדם בבוקר, התשובות מגיעות לאחיות המרפאה והן מתקשרות אלייך כדי להדריך אותך מה השלב הבא. את יכולה לעשות חיפוש בגוגל על הערכים של בדיקת הדם, או לקרוא בפורום פוריות שם הן מומחיות בזה. בכל מקרה - שאלי את רופאך או האחיות מה הערכים ומה מלמד אותך על לפני - תוך כדי - אחרי ביוץ.

חלי80

New member
וואו איזה פירוט ../images/Emo51.gif

עכשיו אני מנסה לעשות סדר בראש. ב- 6.2 יש לי תור למח' IVF בשיבא אז אני אבקש מהם לעשות לי מעקב ביוץ ללא הורמונים, במשך נניח חודשיים של ניסיו.ן במקרה וחס וחלילה זה לא יעבוד אני יעבור לטיפול אחר. בנתיים אני צריכה להוציא ט.17 לבדיקות דם וUS זואילי תודה

זואילי

New member
שנייה...

1. מי רופא הפריון בתה"ש? 2. לתור הקרוב בפברואר - תבררי אם את צריכה להוציא ט. 17 עבור בדיקת רופא - כי אחרת תצטרכי לשלם/ להשאיר פיקדון. - זה הכי דחוף לטיפולך עכשיו.
3. את המעקב לעשות - רק ברגע שתגיע הווסת. כי אין עכשיו אחרי מה לעקוב...אלא אם תציעי לרופא שבכל זאת תבדקי עד כמה את עדיין בדיכוי שקיבלת. 4. קשה להוציא טפסי 17 לתה"ש בשביל בדיקות דם ואולט'. אני מניחה שיציעו לך לעשות את זה בקופ"ח. לכן - כשתהיי בתה"ש - בקשי מהרופא מכתב בו הסבר שאת מאובחנת אנדו והופנית לטיפולי IVF - כדי שיאשרו לך את הטיפולים בתה"ש (ואז זה כולל את המעקבים). מתיש להילחם, אבל אפשר לנצח. במקרה ולא יהיה לך כוח להילחם - את בדיקות הדם תעשי במרפאת האם, ואת האול' - תחפשי מרפאת נשים שנוח לך להגיע לשם. ואז את דואגת לפקסס את התוצאות לתה"ש ולוודא שיתיחסו לזה. בהצלחה!

חלי80

New member
ט.17

זיי זואילי, כל הבדיקות והתהליכים האלה לרוץ אחרי כולם משגע אותי. אני מקווה שהכל ילך חלק בנתיים יש לי ט.17 ך- IVF, אנדו, US ובדיקות דם הקופה לא אישרה לי לעשות בשיבא אז אני יעשה את זה בקופ"ח כללית. אני אהיה יותר מבינה לאחר התורים תודה על העזרה שאת נותנת לי חלי

זואילי נתנה לך כבר תשובות מצוינות

הייתי מבטלת הזרעה ומתזמנת ביוצים. מנסה 3 חודשים ואז עולה מדרגה. בהצלחה

למעלה