לאחר יום במדבר...

לאחר יום במדבר...

וואו כמה תגובות... תודה לכולם. באמת אתם אנשים טובים זה מאוד מעודד! אתמול ביליתי יום בטיול במדבר כדי להתאושש ולחשוב על דברים לבדי. זה עורר בי שאלה חדשה (שקשורה גם לדברים שכתבו לי כאן). האם עזיבה של הדת ויציאה בשאלה הן בהכרח תוצאה של שאלות אמונה והתלבטויות פילוסופיות, או שבדרך כלל זה דווקא יותר עניין של התמודדות עם שאלות מעשיות, ועשיית פשרות עם חובות הדת עד שמגיעים למקום שהוא כבר רחוק מידי? אני תמיד הנחתי שיציאה בשאלה חייבת להיות מתוך משבר אמונה חריף, אבל בסופו של דבר הרבה מהעוזבים שאני מכירה עשו זאת דווקא מתוך חיפוש של נוחות דרך תהליך הידרדרות איטי (והחבר שלי קורא לזה: תהליך התחזקות..). מה דעתכם? או: איך זה היה במקרה שלכם אם לא מפריע לספר...

rachel21

New member
דרכי שלי

הייתי דוסית אמיתית וללא משבר אמונה חריף...אצלי כשזה נפגש עם החלטות כמו נישואים וכו.. הדרך לא התאימה לי... פגישות ברורים שידוכים וכו.. ולא שהיום אני כן יוצאת עם בנים. גם המפגש שלי עם ה'קריירה' דחף לשינוי. ובמה שתחליטי, בהצלחה!(זה קל יותר מכל דמיון מנסיון..) יודעים מה זה דוסים?

spag

New member
מעניין.

- זה רעיון מעולה לסקר. (אבל צריך לנסח בזהירות ת'תשובות האפשריות) מעניין באמת איך שהיוצאים מחולקים - בהתחלה הייתי מתעצבן על אנשים שיצאו סתם כי "נמאס להם", וגם אני חשבתי שדרוש משבר אמוני כדי לצאת - אבל עכשיו אני מבין לחלוטין את אלה שיוצאים רק כי "נמאס" וכו' אני אישית יוצא - הייתי רוצה לקרוא לזה - מטעמי אידיאולוגיה. אבל אפילו לי ברור שאני מושפע מהרגשות.
רשמית - פשוט הגעתי למסקנה הפילוסופית שאני לא מאמין ביהדות. מה עשית במדבר? איפה טיילת? עם מי? כמה זמן? למה? איפה? כמה? יו איזה כיף לך!

סתם לתפוס שלווה.

סתם ככה, אני בחופשת סמסטר, אז יצאתי לטייל עם עוד חברה. לקחנו מפה, ציוד, המלצות ממדריך טיולים צמוד אבל בסוף סתם הלכנו לנו באחד הנחלים בלי יותר מידי מטרותאו שאיפות. וכמו שכתבתי זה היה יום יחיד, או אפילו חצי יום. ובכל זאת היה נהדר, כדאי להתרחק לפעמים מהעיר. ממש מומלץ!

uri80

New member
../images/Emo45.gif מזמן לא עשיתי טיול רציני

אולי נארגן משהו בפסח

יציאה מתוך הבנה!!!!!

יש יציאה מתוך הבנה שזה הדבר הנכון לעשות ויש יציאה מתוך הנאה ולצורכי הנאה בלבד כלומר אדם שלא מאמין אפילו במה שהוא חושב שזה באמת אלא הוא עושה דברים רק כי ככה נח לו וזה מה שבא לו וזה לא נורא כשלעצמו רק שזה טוב רק לקצת זמן לא לכל החיים אנחנו פה בפורום יותר מהמבינים עניין כבר ירדנו לסוף דעתינו מה אנחנו רוצים להיות ואיך לשאוף קדימה לכיוון אז בקיצור עדיף להבין מה עושים וזה לא משנה מאיזה כיוון מגיעים בסוף למסקנה הראויה והמתאימה בשביל כל אחד מאיתנו!!!!!!

גמני רוצה מדבר (או סתם אילת)

את יודעת כמה סיבות אני מכיר לעזיבת הדת? 1) אידיאולוגי. 2) סתם כי בא. 3) "כי רציתי לזיין בחורות". 4) "כי הדת לא מסתדרת איתי" (הומו/טרנס/בן זוג של חילונית/כל דבר אחר). יש עוד הרבה מאוד סיבות (כולן טובות, כולן לגיטימיות) לנטישת הדת. אם אדם מספיק מאמין, הוא אמור לפחד פחד מוות ולכן כל הסיבות שבעולם לא היו גורמות לעזיבת הדת. אין צורך באסופת נימוקים אינלטקטואליים. אם אדם עוזב (ולא משנה מאיזו סיבה) כנראה שהוא לא מאמין מספיק.

spag

New member
לייזרקה,

נורא מעניין אותי! תעלה את זה לסקר בבקשה!!!

Le Fay

New member
האוקיינוס הוא מדבר עם חיים למטה

ותחפושת מושלמת מעל.

סנטימנט

New member
הזמר הזה מתעלה אפילו על שלוימה ארצי

עם השטויות שהוא פולט מהפה... מישהו הצליח להבין מה לעזאזאל הוא רוצה מאיתנו בשיר הזה??

אצלי זה קרה מתוך "התגלות"

אלוהים בכבודו ובעצמו התגלה לנגד עיני וגילה לי שהוא לא קיים. וביתר רצינות, זה היה תהליך אינטלקטואלי למדי, שהמסקנות שלו נפלו עלי כלילה ביום בהיר, אבל לא היתה ברירה... כבר קרו לי מהפכים כאלה בחיים גם קודם לכן, כמו שכגיליתי שפיטר פן הוא רק אגדה.

למעלה