לאחר התשובה למשמעות....

^^flower^^

New member
לאחר התשובה למשמעות....

נגיד ומצאתי את התשובה לשאלה מהיא המשמעות שלי? למה אני כאן? מה קורה אח"כ? מה משתנה? הרבה אנשים סקרנים לדעת מה המטרה שלנו בחיים, אבל אחרי שגילינו אותה מה קורה? לפעמים קורה שיש לך תקופות בחיים שפשוט אתה מרגיש שאין לך כוח לכלום, שאתה לא מבין מה אתה עושה פה ומה המטרה שלך בחיים וצצות לך בראש כל מיני מחשבות. ואז אומרים לך ששום דבר לא מקרי ושלכל דבר יש משמעות ולעצם קימינו יש מטרה אז אנחנו לא צריכים להיות בדכאון ולחפש כל כך הרבה אחר התשובות כי הם יגיעו לבד ונבין!! אבל, אז מה, אז נבין, אז נקבל תשובות ומה אז? אנחנו עדיין נשארים באותו המקום, באותם החיים, אנחנו עדיין יכולים לקום בבוקר ולא לרצות לקום, להרגיש שאין לנו שום תוכן ומטרה בחיים, שימאס לנו מהכל!! ואולי בכלל התשובות לא יספקו אותנו, ואולי נבין הכל רק כשנהיה זקנים ונעבור הרבה בחיים אבל אז כבר לא ישאר לנו הרבה זמן להנות מהתשובות שקיבלנו... אולי המחשבה שלי נשמעת קצת "אובדנית", אבל בכל זאת תגיבו בבקשה, תגידו את דעתכם ואולי תתנו תשובות משלכם שכן ישנו ויהיה המשך שונה אחריהן....

*_^

New member
אותו דבר

גם אם תמצאי תשובות לא ישתנה הרבה, רק תדעי יותר, וזה לא יתן לך יותר עומק לחיים או משהו כזה, כי בכל זאת אלה אותם חיים. אני מצאתי לעצמי תשובות על כל מה שרציתי וגיליתי שהם היו מדעיות, פשוטות ומובנות מאליהן. אלה הדברים שאנחנו כבר יודעים: מטרת כל אחד מאיתנו הוא להיות שמח. בכל חיינו זה מה שאנחנו תמיד עושים, מנסים למצוא דרכים להיות מאושרים. אם את לא אוהבת את החיים שלך אני לא יכולה לעזור לך. תשובות לא משמעם חיים יותר טובים, רק הבנה של החיים. במילא נחיה את החיים שלנו, גם אם נבין אותם או לא.

itsikd

New member
ניסיון להסביר

התשובה די ברורה היא אתה מאמין באיזו שהיא דת כלשהי הרי הדת מאותו רגע אומרת לך מה לעשות בחיים למה אתה כאן ואיך להיות מאושר אדם מאמין קם כל בוקר לעבוד את הבורא או כל דבר אחר שהוא מאמין בו ולכן ככל שהאמונה גדולה יותר ככה מעטים הם הימים שבהם הוא קם בלי חשק. ואולי נניח שגילית סיבה אחרת לחייך - הרי ברור מאליו שזה יתן לך כוח להמשיך ולחיות - סיבה לקום בבוקר עם חיוך הבעיה היא אלו שאינם מאמינים - מדוע להם בכלל לחיות - מדוע לקום בבוקר אלו שעדיין לא גילו את התשובה הם אלו שיהיו במצב שאותו תיארת. לגבי אני אוכל לומר כי מצאתי לי מטרה לחיים והיא החיים עצמם אני לא יודע למה אני כאן אבל אני הולך לנצל כל רגע ושניה בכדי לגרום לעצמי כמה שיותר טוב - כמה שיותר אושר לא כל יום אני קם במרץ - אבל בדרך כלל אני עם חיוך פנימי שלי לעצמי - הנאה מכל רגע שאני בעצם חי

דז

New member
כוח הרצון

פלואר מתוקה אם נבין מה המשמעות ונקיים אותה מה יהיה לנו לעשות , איזה אכזבה אחר כך , לחיות אחרי קיום המטרה. אם נשב בשקט , ולא נחפש דברים , כי נפחד שאחרי שנמצא אותם ישאר לנו חלל ריק איפה שהם עמדו , אז מה יהיה? ואם לא יהיה אכפת לנו למה אנחנו כאן , אז למה שניהיה פה ? , זו התושבה למשמעות החיים למה שניהיה פה ?. ואת ממלא אותה גם אחרי שאת יודעת אותה , כול עוד את פה , ואם לא בא לך אז יש דרכים...
נויה יחפה עם נעלים

^^flower^^

New member
אז בעצם כולכם אומרים

שפשוט צריך לחיות את החיים ולהיות שמחים, לא לחפש את "משמעות החיים" כי בעצם אין למציאה הזאת יותר מידי משמעות - הכל נשאר אותו הדבר... אלו החיים ומי שלא מרוצה יכול לעזוב אותם!! האם צדקתי?

*_^

New member
לא

כי עובדה שכולנו פה. אנחנו כולנו רוצים לדעת יותר אבל אם נדע יותר זה לא אומר שדרך החיים שלנו תשתנה.

itsikd

New member
ממש לא !

את צריכה למצוא בתוכך את הסיבה הפנימית לחיים הקול הפנימי שיגיד לך למה את פה !! כאשר מוצאים אותה (אם מוצאים) - לא חושבים על לעזוב אלא על הגשמת היעד לצערי הרבה אנשים חיים פשוט מבלי לחקור ולהבין מה מניע אותם בעולם ויש כאלה שלא מצליחים להגיע אליה עם כל המאמצים לגבי האושר - זה נושא אחר - בכל מקרה צריך להנות מהחיים לחיים יש מטרה גם אם אנחנו עדיין לא מצאנו אותה אז תהני מהם - מכל רגע ורגע בלי קשר האם מצאת את המטרה או לא

שקד2

New member
עוד אפשרות

אןלי מטרת החיים הוא תהליך הלימוד והגדילה? אולי החיפוש אחר המשמעות גורם לנו להתפתח וללמוד ןככל שנתרחב ונחווה כך נלמד יותר ונגדל יותר - ספירלה

^^flower^^

New member
אבל

מה תעזור הלמידה? בשביל מי/מה אנחנו לומדים? מה יצא לנו מזה? הרי עד שנדע הכל נמות - אז בשביל מה?

Druyanizem

New member
אתה יודע...

אדם חכם פעם אמר (דוגלאס אדאמס): יש תאוריה שאומרת שאם מישהו יצליח למצוא את המשמעות של היקום אז המשמעות של היקום תשתנה למשהו אפילו יותר מוזר ומדהים ממה שהיא הייתה. ויש עוד תאוריה שאומרת שזה כבר קרה. תחשוב על זה

^^flower^^

New member
תאוריה נחמדה

ואם היא נכונה אז היא די עונה לי על השאלה - מה יש אחרי מציאת המשמעות. כי לפי התאוריה, אחרי המציאה המשמעות משתנה אז זה די נחמד, תאוריה אופטימית!! למרות שהיא לא ממש נראת לי הגיונית... דכ"א אני בת...

Druyanizem

New member
מצטער על הטעות...

פשוט לא שמתי לב לשם.. מצטער...
בקשר להודעה... זה לא שהתאוריה תשתנה.. אלא כל היקום ישתנה. וזו לא תאוריה מדעית.. היא יותר פילוסופית. דוגלס אדאמס למקרה שאת לא יודעת הוא מחבר ה-ספר מדריך הטרמפיסט לגלקסיה. תקראי... את תמצאי שם הרבה דברים יפים

יופיאל

New member
משמעות החיים

פתאום את נמצאת במקום חדש לגמרי. שכחת איפה היית , שכחת מי היית , את לא יודעת כלום , ונכנסת לתוך משחק בלי לדעת מה החוקים של המשחק... וזה בעצם חלק מהמשחק , לגלות את החוקים. בהתחלה את לומדת לראות מה קורה סביבך , מנתחת את העולם לפי כל מה שיש סביבך. אחרי כמה זמן , כשהבנת כבר איך הכל פועל בבסיס , את מתחילה לחשוב- למה? למה זה בכלל קיים? למה אני קיים? מה המטרה של המשחק הזה? מה אני עושה כאן ? ברגע שהגעת לשאלות האלה , בעצם עברת שלב במשחק. אם קודם שיחקת במשחק בצורה לא מודעת , עכשיו את מנסה להבין את המשחק. להבין את חוקי המשחק זה דבר בכלל לא פשוט , אנשים מנסים לעשות את זה כל החיים שלהם , ועדיין לא הבינו הכל. ויש גם אנשים שטוענים שיש להם חוברת הסבר למשחק , והם יודעים את כל החוקים , תעשי ככה וככה , ותגיעי לסוף המשחק ותזכי לעבור למשחק הבא... אבל איך את יכולה להיות בטוחה שאלו הם אכן החוקים הנכונים? כאן את יכולה כבר לעלות עוד שלב. לכל אדם יש ציפור קטנה בלב שבאה לעזור לו במשחק. האם את מקשיבה לאותה ציפור? האם ניסית לחפש בפנים במקום בחוץ? כל התשובות נמצאות בתוכנו , הטריק הוא רק ללמוד להקשיב... ובעזרת ההכוונה את יכולה להגיע למקום הנכון בשבילך , וככל שתקשיבי יותר תביני יותר מה את עושה כאן. כי לכל אדם יש תפקיד וכל אדם הוא יחיד ומיוחד במינו. זה יכול להיות התפקיד הכללי שלך - היעוד , וזה יכול להיות משהו קטן כמו לדבר עם חברה ולהרגיע אותה כשהיא עצובה. וכל החלקים בפאזל , שבהתחלה לא מראים לך כלום יתחילו ליצור את התמונה השלמה. כשתראי את התמונה השלמה תוכלי גם לסיים את המשחק ולהמשיך הלאה , כמובן שזה בכלל לא קל , אבל בשביל זה אלוהים נותן לך את תמיד עוד הזדמנות... באור ואהבה ,יופיאל המלאך

^^flower^^

New member
המשמעות

הדרך שהסברת להבנת המשמעות מאוד יפה, המטאפורה של ה"משחק" ממש מתאימה!! אבל הכוונה בדברים שלי הייתה: מה יש אחרי שהבנת את המשמעות? חלק אומרים לי שאחרי שהבנו מה המטרה שלנו בחיים אז אנחנו הולכים להגשים אותה. אתה התייחסת בחלק מהדברים שלך כשאמרת ""תגיעי לסוף המשחק ותזכי לעבור למשחק הבא..." האם זאת התשובה שלך לשאלה שלי? (עולם הבא)

יופיאל

New member
התפתחות

אפשר להגיד שהעולם הזה הוא בית ספר אחד גדול , אנחנו לומדים המון על עצמנו , ויש לנו עוד המון ללמוד על היכולות שלנו. כשנמצה את עצמנו כאן , נוכל לעבור לרמה אחרת של התפתחות , שבה כבר לא נצתרך גוף פיזי... בשבילי המטרה היא ללמוד , להתפתח , להבין ולהנות לאורך כל הדרך

דרדרית

New member
משמעות שמשתנה..

פלואר יקרה מאד התחברתי לתשובה של יופיאל המלאך. הוא מסביר בדרך מאד ציורית פן אחד של החיים והמשמעות. כמו כן, ציינו כאן לפני שלאנשים בעלי אמונה קל יותר לחפש ולמצוא את המשמעות לחיים. מרגישה שחלק מה"תיאוריות" את מכירה והן לא משכנעות אותתך. נכון? בואי נחשוב קצת אחרת.. המשמעות לחיים היא משהו שאת התוכן את יוצקת כל פעם בהתאם לנסיבות. אפשר לראות בצורה הכי פשטנית שאנו נמצאים כאן כדי.....לחיות אבל- בואי ניקח לשם הדוגמא את המטרה של "מציאת האהבה בחיים". כשהייתי צעירה יותר- חשבתי שאהבה יכולה להיות משהו נפלא טהור ומימושה יתכן רק דרך הילדים (המשכיות, צאצאים, חיבור לזוגיות.. ועוד..). לא עלה על דעתי שיש תוכן אחר למושג אהבה. אבל- החיים מלמדים אותנו ואנו משתנים בהתאם- אם אנו משכילים לראות, ופתאום גיליתי שאהבה זה בכלל לא רגש.. אלא צורך קיומי שבלעדיו אין חיים. פתאום דיברו איתי על המטרה החשובה של "לאהוב את עצמך ואת הזולת" ופתאום כולם שולחים "אור ואהבה" לכולם והרבה "אהבה עד אין קיץ"..ו"אהבת חינם" ועוד.. ואינני מזלזלת כי זה פן אחד במושג. זה לא סותר את האהבה הרומנטית הגשמית שבין גבר לאישה זה לא סותר שיכולה להיות אהבה רומנטית ענקית בין גבר ואישה ללא "פירות אהבה". והתוצר היחידי הוא האהבה נטו. המטרה השתנתה??? כל החיים אנו מחפשים אהבה . (זו לא מטרה?) האם אנחנו באותו מקום בהתייחסות למושג זה? יכול להיות שהתכוונת למציאת "יעוד" בחיים. לא כל אחד מאיתנו שפר עליו מזלו וגילה את היעוד שלו. אז מה?? אם לא מצאנו-? נפסיק לחיות? החיים ייראו פחות יפה? השמש לא תזרח עבורנו? הפרחים לא יפרחו? לא נוכל להנות מהם?? ישנם אנשים בעולמנו שגילו קודם את ייעודם. ישנם אחרים וטובים לא פחות שמחפשים ולא מוצאים, וישנם כאלה שפשוט - חיים את החיים לטוב ולרע. לפעמים יש נפילות וזה טבעי, לכולנו, לפעמים נמאס וזה לא קשור אם יש או אין לנו יעוד או מטרה. קודם כל אנחנו אנשים אנושיים ובתור שכאלה מותר לנו גם לא לרצות לקום, אבל לעשות זאת מתוך הכרה ומודעות ש"היום אני לא רוצה..כי..." מה רע? מקווה שתמצאי את הפתרונות והתשובות שמחפשת. ושיהיה לכולנו יום נהדר
דרדרית

^^flower^^

New member
אז היא משתנה?

קודם כל תודה רבה אני מקווה למצוא.... את אומרת שהמשמעות בחיים שלנו משתנה ולכן התשובה שלך על השאלה ששאלתי - מה יש לאחר מציאת המשמעות? היא שיש כל מיני משמעויות בחיים, ההבנה של החיים משתנה ולכן גם המשמעויות. לכל אחד מאיתנו יש הרבה מאוד דברים מיוחדים וחשובים בחיים והם המשמעות ובמשך השנים וההשתנות שלנו גם המשמעות שלהם משתנה וזוהי בעצם המשמעות שלנו בחיים. ולכן אין מצב של אחרי מציאת המשמעות כי אנחנו כל הזמן מוצאים משמעויות חדשות... (קצת הרחבתי) אבל בעיקרון - הבנתי נכון?

Nagini Potter

New member
כל אדם צריך מטרה בחיים.

אם אתה לא יודע את המטרה שלשמה נוצרת, אתה יכול לבחור לך איזו מטרה שאתה רוצה, או לחילופין - לשים לך למטרה למצוא את המטרה שלשמה נוצרת. ברגע שאתה יודע מה המטרה שלך - אין בעיה! יש לך מטרה, יש לך סיבה לקום בבוקר! וכשנגיע לגשר - נחצה אותו...... אתה לא יכול להיות בטוח מה יהיה אחרי שתמצא את המטרה שלך, כי אתה עוד לא יודע מה היא..... יכול להיות שאחרי שתמצא אותה, הכל ייראה אחרת לגמרי! ופשוט אל תחשוב על זה יותר..... לחשוב זה טוב, אבל לפעמים זה מסבך דברים לחינם. אל תסבך את זה עוד יותר, והכל יהיה בסדר. Nagini Potter "הכל כל כך פשוט בשביל הטפשים. אין שום סיבה לשאוף לחוכמה, כי הטפשים הם בני האדם המאושרים בעולם, והדבר היחיד שהורס להם את אושרם הוא - הכמיהה לחוכמה." -יעל

^^flower^^

New member
כולם טיפשים

אך יש את הטיפשים מבינינו שלא מעניין אותם לדעת, הם לא מנסים ללמוד, הם לא "אוהבי חוכמה"... ויש את אלו"הפילוסופים, "אוהבי החוכמה" שכמהים לחוכמה! הדבר מסבך אותם וכמו שאמרת (אך במילים אחרות) אולי ה"לא פילוסופים" חייהם קלים יותר, לא מעניינים אותם הדברים האלו, הם לא שואלים כל כך הרבה שאלות ללא תשובות, הם דבקים לעובדות והן מספקות אותן, אולי החיים יהיו יותר קלים כך.... ומצד שני אולי לנו "אוהבי החוכמה" יש נכס גדול שמחובתינו לשמור עליו ולהמשיך לספק שאלות ואולי אף תשובות לאלו הדבקים בעובדות...

למעלה