לאחר החזרה

• פותח הנושא jusi1
  • פורסם בתאריך

jusi1

New member
לאחר החזרה

הי בנות.
מזמן לא כתבתי , מאס עברתי שאיבה ..סוף סוך הגעתי למספר ביציות יפה היה 10 הפעם (סבב ראשון היה 3 לא טובות. סבב שני נעצר באמצע ביוץ מוקדם. סבב 3 היו 4 ביציות אטרוטניות...) עברתי סבב 4 ארוך וקשה והפעם 10 ביציות מתוכן חמש טובות ארבע עברו להפריה רק שתיים התפתחו אחד במצב מעולה של שש תאים והשני לא מספיק טוב להחזרה לטענת הרופא וגם לא הוקפא) כל תקופת ההמתנה היתה קצת לחוצה אבל היתה לי תחושה מעולה (רירית רחם 12.5) ואתמול ביצעתי בטע ויצאה שלילי!!!!:'(
האם ייתכן שזה תוצאה שגויה??? עדיין קשה לי להאמין שעובר כלכך מצויין רירית מעולה ועשיתי הכל כדי שיצלייח והיתה לי שלשום הכתמת השרשה (הכתמה ורודה קלילה חד פעמי וגם היום טיפה) יצאה בטא שלילית....אני שבורה ויחד עם זאת עדיין קשה לי להאמין....
בת דודה שלי בשתי הריונות שלה (טבעיים.תאבל עדיין) קיבלה אישור להריון ובטא חיובית רק לאחר חודש וחצי של איחור..מה דעתכן??? האם לקבל את השלילי?? או לנסות שוב להבדק בעוד שבוע או מספר ימים???? אווןףףףף אני כלכך שבורה

acka

New member
אני מאוד מצטערת

ככל הנראה למרות התקווה הגדולה הנס לו כולנו מקוות לא קרה.
אם את חוששת מטעות מעבדה את יכולה לגשת לבטא נוספת מחר.
אצל בת דודה שלך או שיש מחזור מאוד לא סדיר או שפשוט ההגדרה לאיחור שונה - שבועיים אחרי ביוץ רואים בטא בדם.
נשמע שהדרך שלך לא פשוטה - עובר אחד סך הכל בגילך הצעיר זו לא תוצאה מיטבית.
את רוצה אולי לפרט מה הבעיה ומה עברת עד כה וננסה להעלות רעיונות?
מקווה שהטיפול הבא יהיה המנצח.

jusi1

New member
כן..

יש לי אנדומטריוזיס ברמה קשה אחרי ניתוח עשיתי כבר 4 סבבי הפריה כאשר הסבב הזה היה הכי מוצלח..יש לי אנדומטריומות בשחלות שאחת גדחה מחדש תוך כדי הטיפולים מאפס ל3 והשניה מ2 לארבע..חצוצרות חסומות..הניתוח היה מאוד מורכב כי המצב היה יותר מסובך..בנוסף לבעלי יש בעית זרע מורכבת גם...
כלכך כיוותי הכל נראה שהםעם זה יצלייח

ybk09

New member
כל כך מבינה אותך..

גם לי יש אנדומטריוזיס מפושט עם אנדומטריומות וחצוצרות סתומות.
עברתי ניתוח לפני כ8 חודש ואני מרגישה שבגלל הטיפולים הכל חזר שוב.
כשחזרתי לרופא אנדו אחרי סבב שלא הצליח תשובתו הייתה: אין לי כרגע איך לעזור לך, את חייבת להיכנס להיריון כמה שיותר מהר.
ואני אומרת לעצמי בלב: וואלה? הלוואי וזה היה כה פשוט

jusi1

New member
גם אני קיבלתי אותה התשובה

מטיש מאוד
עברתי כבר 4 סבבים ברצף (סבב ראשון התחיל בסוף ספטמבר) שבוע הבא אולכת לקבע סבב חדש..האם כדאי לרוץ לעוד סבב ברצף? או לתת קצת עותר זמן לגוף? הרופא טוען שכדאי לרוץ בגלל האנדו .. אנו מרגישה נכון לעכשיו מוטשת נורא(גם במחזור) לא יודעת מה לחליט..
איך היו הסבבים שלך? עשית הפסקות ארוכות בין לבין?
מאחלת לך סבב מוצלח

ybk09

New member
אצלי יצאה הפסקה של 3 חודשים

סבב ראשון עשיתי בנובמבר וסבב שני בפברואר. האמת שרציתי להתחיל מוקדם יותר ולעשות הפסקה קצרה יותר אבל הגוף החליט לדלג על מחזור אחד וכך יצאה הפסקה ארוכה.
עכשיו אחרי הסבב השני אני מרגישה שהגוף משובש, עייף ולא מאוזן. לדעתי אקח גם עכשיו הפסקה של חודשיים שלושה.
התחלתי לעשות במקביל גם דיקור סיני וזה עוזר להתמודד עם כאבי האנדו.
&nbsp

acka

New member
לא פשוטה בכלל הדרך שלך

את מטופלת בפרוטוקולים שמתאימים לאנדואיות, עם דיכוי עמוק של דקא?
חשבתם על כריתת חצוצרות לאור העובדה שהן חסומות?
בטוח שהן לא מפרישות נוזלים?

spirt20

New member
היא עברה לפרוסקופיה

אם החצוצרות היו עם נוזל היו מבצעים כריתה לדעתי.. אותי לפני הניתוח החתימו והסבירו לי שאם גם החצוצרה השנייה תהיה עם נוזל יכרתו גם אותה. יחד עם זאת אם אכן האנדו ברמה קשה חשוב לדכא אותו לפני מחזור טיפול, דבר שבהחלט יטיב עם האיכות .. לא פחות חשוב להיות אצל רופא שמבין באנדו׳. יש לי לכרות עם אנדו וזאת בעיה רפואית לכל דבר גם מבלי קשר לפוריות . תהיי חזקה ימצאו את הטיפול הנכון עבורך, מותר להישבר אחרי כשלון אבל תחזיקי מעמד

jusi1

New member
כן הרופא שלי מבין באנדו

הוא מבין באנדו אבל כן מםגיז לי פרוטוקולים במינונים גבוהים בגלל שלנמוכים אין לי צגובה..וניסינו פרוטוקול אחד עם דיכוי ארוך של דקא שלא הניב תוצאה טובה...אני בין סבב לסבב על גלולות מקווה שזה מספיק?
לגבי החצוצרות הרופא לאחר הניתוח טען שהן היו חסומות בהדבקויות שהוא בכלל לא ראה את החצוצרות .. מה שכן רופא הפריון שלי אמר שאם אלך לניתוח נוסף זה רק יגרום לי ליותרי נזק לפוריות(לצורך נעיין אני מטופלת של אליצור)סומכת עליו.

aa02

New member
בניגוד לדעה הרווחת הרופא שלי לא מאמין בדיכוי של דקא בכל מקרה

במקרה שלי הוא חשב שלמרות האנדו׳ הקשה דיכוי של דקא יהיה חזק מידי לאור הגיל ולאור הרזרבה השחלתית שהינה בגבול התקין אבל התחתון. הדיכוי שהוא בחר היה דווקא עם גלולות. היו לי איתו לא מעט דיונים על הנושא והוא נשאר איתן בדעתו ואני זרמתי... כמובן שהתייעצתי גם עם מומחה אנדו׳
אני מניחה שלכל אחת יש את הפרוטוקול שמתאים לה ולכן צריך לנסות מגוון פרוטוקולים.

בהחלט מסכימה שיש לבדוק את החצוצרות ושהן לא מפרישות נוזלים. אני לא יודעת איך בא לידי ביטוח האנדו׳ אך אם בא לידי ביטוי בהידבקויות יש סיכוי טוב שלא מיטיב עם החצוצרות

ענתי787878

New member
מה זה דיכוי דקא

גם לי אנדו קשה וציסטה גדולה בשחלה ימנית ועכשיו גם בשמאלית..לא דיברו איתי על דיכוי רק על כניסה להריון... מה זה אומר?
אצל מי את מטופלת? האם מתייחס לאנדו? שלי מתעלם לחלוטין

aa02

New member
מנסה לענות... מזהירה שיצא קצת ארוך...

מצרפת הסבר קצר מהאתר של פרופ׳ זיידמן - http://www.baby4u.co.il/article.aspx?id=1014.
בגדול, דקא זה קיצור של דקפפטיל ומדובר בתרופה שמטרתה לדכא את המערכת ההורמונאלית בעיקר על ידי מניעת הפרשת הורמון מגרה הגונדוטרופינים (fsh ו - lh). התרופה מגיעה בזריקה בשני מינונים: (1) זריקה חד פעמית לתוך השריר של 3.75 מ"ג (עלול להוביל לדיכוי ארוך, שנמשך עד כשלושה חודשים), (2) זריקה יומית תת-עורית במינון 0.1 מ"ג. ישנה טענה שפרוטוקול עם דיכוי ממושך יכול להועיל לנשים עם אנדומטריוזיס, שכן בין היתר, עשוי לדכא גם את מוקדי האנדומטריוזיס.
הערה קטנה - בשלב הראשון הדקא דווקא גורם לשחרור הורמונים ולכן לעיתים מתחילים את הטיפול בגלולות ורק לאחר מספר ימים מתחילים להזריק את הדקא, שכן שחרור ההורמונים אינו מטיב עם נגעי האנדומטריוזיס - לא כל הרופאים מייחסים לכך חשיבות.
אני מניחה שיש בנות יותר מנוסות ממני בפרוטוקולים כאלו שיוכלו אולי לתת תשובות יותר מפורטות על המשמעויות וכו׳. אני התנסתי בדיכוי של דקא רק בתקופה שבין הניתוחים שעברתי לבין הטיפול הראשון והיה מדובר על דיכוי מאוד מאוד ארוך
לאחר הטיפול הראשון עברתי רופא שכפי שכתבתי חשב שבמקרה שלי דיכוי של דקא פחות מתאים.
אני מטופלת אצל ד״ר אמיר וייזר - רופא מדהים, צנוע, אנושי, קשוב, לאורך כל הדרך רואה רק את טובתי, אפשר תמיד להתייעץ איתו, סובלני, מסור ובאמת שיש לי רק מילים חמות לומר עליו. מאז שהתחלתי להיות מטופלת שלו תקופת הטיפולים נראתה הרבה יותר רגועה ושלווה.

למעלה