לאחרונה

ORENOREN11

New member
מעבר לזה שהיא

תמלילנית מצוינת, עם הברקות פשוטות אך חכמות, כל השמות שציינת לא משתווים אליה מסיבה פשוטה- היא הצליחה לחדור ללב הקונצנזוס הישראלי בשיריה והיא שומרת על מקומה לאורך שנים. שמה מוכר בפי כל ואפילו ילדים קטנים יכולים להגיד מי זו נעמי שמר(שהרי היא כתבה שירים לילדים וגם שירי חג....), מה שאי אפשר לומר על רוב היוצרים האחרים. ובקשר לחורשת האקליפטוס- דווקא בפשטות היא מעבירה תחושות בסיסיות ויחד עם המנגינה שהיא מלחינה בעצמה יוצרת הרמוניה בין המילים למנגינה. ויש לציין כמובן שהיא גם מבצעת ושרה את יצירותיה ככה שהיא פועלת בשטחים נרחבים במוזיקה...

גרי רשף

New member
תחושת ריח המלוח

זו טעות משעשעת ומוכרת של נעמי שמר: לצמח הנקרא "מלוח" אין ריח.. לעצם העניין- כבודה של נעמי במקומו מונח, שיריה מוכרים, היא זכתה בפרס ישראל על תרומתה לזמר העברי. לא שכחו אותה, לא החרימו אותה, לא מתעלמים ממנה; ואין צורך לכתור לה כתרים לא לה.

ORENOREN11

New member
המילים שבהם היא משתמשת

הם קליטים ביותר ומדברים לכולם, לא מסתבכת יותר מידי. כשהיא שרה למשל על "אנשים טובים באמצע הדרך"..... היא מעבירה את התחושה של בית וחמימות וכאילו אני צועד איתה בדרך(אל תצחקי...) ובחורשת האקליפטוס את התחושות של ארץ ישראל הישנה והנפלאה . אפשר להרגיש את השירים שלה... אפילו "ירושלים של זהב", השיר המפורסם ביותר שלה מעביר את התחושות של ירושלים והאווירה של העיר("אוויר הרים צלול כיין וריח אורנים."...), לא סתם הוא זכה לתואר "שיר היובל" לפני כמה שנים...

מארסו

New member
אם הקריטריון הוא

ששמה מוכר בפי כל ואפילו ילדים קטנים יודעים מי היא אני מציע להמשיך בקו הזה ולהכריז על שרית חדד כזמרת המאה, עוזי חיטמן כמלחין היובל ומשה דץ כמשורר הלאומי החדש. נתן אלתרמן ? לאה גולדברג ? רחל ? נתן יונתן ? מי אלה בכלל ? אורן - אם שמת לב, כל מי שהשתתף בשרשור הזה דאג לחלוק לנעמי שמר את הכבוד והקרדיטים שלהם היא ראויה בזמר העברי. לא יזיק לך אם תקשיב גם לאחרים, מבוגרים ממך ובעלי פרספקטיבה שמגובה ביותר נסיון וידע - מה עוד שכולם אומרים לך את אותו הדבר.

קצת פרופורציות בבקשה

שושנה דמארי הופיעה על המפה בעקבות "כלניות" (40 שנה לפני "אור") בנוגע לפשטות שבשיריה של נעמי שמר... דומני שנכון יותר לאמר "פזמונים". לא הייתי מעמיד אותה בשורה אחת עם אלכסנדר פן ולאה גולדברג, שלא לדבר על אצ"ג ואלתרמן. קצת פרופורציות בבקשה. ואחרון, אחרון חביב: מגיע לנעמי שמר תיסלם גדול על שורה ארוכה של פזמונים יפים ועממיים הפונים באמת לקהלים רחבים (פניה שכזו קשה הרבה יותר למי כותב שירה אמיתית דוגמת אלה שכבר ציינתי) אבל גאונות? נו, באמת. אני ממליץ על קריאה מחודשת של שירי רחל המשוררת בתור דוגמא לכתיבה שיופיה בפשטותה, המחזיקה הרבה במסגרת המועט.

החלטתי לענות בגישה חיובית ../images/Emo20.gif

יש לי שני דברים חיוביים להגיד על נעמי שמר: א. היא כתבה כמה לחנים מוצלחים, בעיקר לשלישית גשר הירקון ולתרנגולים. ב. היא האמא של אריאל הורביץ. ובאשר לנידוי הימנים שאטיוד הזכיר: אני רוצה לחזק את מה שכתב טלל, ולומר שאמנות גדולה סופה להתגלות ולזכות להוקרה שהיא ראויה לה, ולראיה אצביע על העיסוק הרב באצ"ג וביונתן רטוש ה"ימניים" באקדמיה "השמאלנית" ובמוקדי תרבות אחרים כמו "צוותא", בית ביאליק ועוד. לעומת זאת, אמנות בינונית ומטה נדונה להישאר נחלת כמה משוגעים לדבר, ובטח היו כמה וכמה אמנים "שמאלנים" שזה היה גורלם (ניסיתי לחשוב על אחד כזה בתור דוגמא, אבל הצלחתי לזכור רק את אלה שלא נשכחו
).

למעלה