לאחרונה

מוגג

New member
נו באמת (5).

על פי תשבצי הגיון: נו באמת = אמנות. וזה הקשר לתרבות עברית.

המוזרה

New member
האמן לי אטיוד

גם אותי השיר הזה שעשע פעם. לצערי הרב יש באמתחתי גם חוויות לא נעימות הקשורות בכאלו ששמעו "לא" ופירשו אותו כ"כן" ובעימות עלתה השאלה "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת?" - אז זה כן משפיע על הלך מחשבה, למזלנו לא על כל אחד, אבל בכל זאת.

אטיוד: הסבר ופרט

א. לא נותנים קרדיט לנעמי שמר? לא שמתי לב... ב. לא משמיעים תכופות שירים "ימניים" מלפני 35 שנה? ואילו שירים "שמאלניים" מאותה תקופה כן משמיעים לעתים תכופות? ג. מה רע בהתאתמת תוכן השידורים לדרישות הקהל? אתה מעדיף שהעורכים והמנהלים יחליטו בשבילנו מה אננחנו צריכים לשמוע? ד. שירים מזרחיים הם Out? גם לזה לא שמתי לב. יש לי הרושם שאתה מנהל מלחמת מיגננה כנגד תופעה שעברה מן העולם כבר בשנות ה-70.

אטיוד5

Active member
תורכיה-תורכיה

אכן אני מדבר על תקופה מוקדמת במעט, רק מעט. לא צריך ללכת 35 שנים אחורה. נעמי שמר, כמו אפרים קישון, לא זכו לתשומת לב התואמת את כשרונם בשעתו. אשר לזמר המזרחי, שאינני נמנה על חסידיו כלל ועיקר - גם הוא היה בבחינת מוקצה בזמנו - היית משיג אותו רק בתחנה המרכזית. בקשר להתאמה לדרישות הקהל - פה אינני מסכים איתך. מתפקידה של רשות השידור לנסות לא לרדת למכנה הנמוך ביותר המשותף. זאת דעתי.

טוב, אז הסכמנו

נידוי הזמר המזרחי היה פסול אך הוא כבר עבר מן העולם נידוי יוצרים ימניים היה פסול אך הוא כבר עבר מן העולם לגבי הרדיו וטעם הקהל אני מאמין שנסכים שמוטב שהעורכים והמנהלים ימצאו פשרה בין "חינוך" הקהל לבין "כניעה" לקהל ובא לציון גואל. מה חוץ מזה?

אטיוד5

Active member
חוצמזה ..

הגויאבות והרימונים יצאו מצוינים ועכשיו תור הזיתים והפקאן.

ORENOREN11

New member
היא העשירה את השפה העברית

אולי יותר מכל יוצר אחר. השירים, "אור", לו יהי", "מחר", "ירושלים של זהב", "על הדבש ועל העוקץ", "חורשת האקליפטוס", "אומרים ישנה ארץ"."האחזות הנח"ל בסיני", "שיר השוק","שלג על עירי" ועוד רבים..... העשירו את השפה שלנו בלי סוף....

shellyland

New member
תקני לי אם אני טועה

אבל כל הביטויים האלה היו קיימים בשפה הרבה לפני נעמי שמר, לא? איך בדיוק "האחזות הנח"ל בסיני" העשיר את השפה העברית? אני מסכימה שיש לה כמה (לא הרבה) שירים מקסימים, אבל מחדשת השפה העברית היא בטח לא. למרות זאת ובלי לגרוע מן האמור לעיל, אני מוכנה לסלוח לה על הרבה שירים מעצבנים בגלל השורה "והרדיו מצרפת לי מנגינות" מתוך השיר "יפעת".

"אומרים ישנה ארץ" כתב טשרניחובסקי

ואת "עמק דותן", גם הוא שיר הלל לששת הימים, גם לא משמיעים (לצערי) למרות שכתבה אותו דליה רביקוביץ' שאין לחשוד בה בימניות.

גנגי

New member
אולי בגלל זה

היא חברה באקדמיה ללשון העברית? ואגב, מה עניין תמיכה לדברים שכתבת? אתה רוצה לשמוע שגם אנחנו חושבים שהיא המציאה מילים מיוחדות, או שנסכים איתך שלא שמים לזה לב? רגע, אתה מבקש תמיכה טכנית? טוב, אז אני תומכת. ועכשיו כבה-הדלק.

ORENOREN11

New member
מעניין אותי לדעת

אם יש כאלה בפורום שאוהבים אותה ומבינים את גדולתה...

מארסו

New member
טוב, אם כבר שאלת

אז לגבי התמלילים של נעמי שמר - היא תמלילנית בינונית (בטח לא משוררת, ובטח לא מחדשת השפה העברית כמו שכבר אמרו כאן), ובודאי שאינה עומדת בשורה אחת עם כותבי המילים המובילים בארץ. באופן כללי - בשנות הזוהר שלה, תמיד קיבלתי את ההרגשה שהיא הלכה יותר על כמות מאשר על איכות , וזאת אני אומר למרות שרבים משיריה הפכו ללהיטים.

למעלה